Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

κ. Χαρχαλάκη λυπάμαι που μου μιλάτε έτσι. Εγώ σας έχω ψηφίσει.



Γράφει ο Δήμαρχος Κυθήρων στο προσωπικό του προφίλ στο facebook

Ντρουν ντρουν...

-Παρακαλώ.
-Ο Δήμαρχος;
-Ναι ο ίδιος.
-Είμαι η κυρία τάδε.
-Μάλιστα, σας ακούω.
-Μου στείλατε λογαριασμό νερού 2.500€ και εγώ δεν χρωστάω τίποτα.
-Είστε σίγουρη ότι δεν χρωστάτε τίποτα;
-ΒΕΒΑΙΩΣ!
-Το σπίτι σας έχει τον τάδε αριθμό παροχής που έχει οφειλές ύδρευσης 2.500€. Αν δεν τα πληρώσετε δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγή ονόματος.
-Με απειλείτε;
-Όχι, σας λέω ποια είναι η διαδικασία και τί προβλέπεται στον Κανονισμό Ύδρευσης.
-Αυτά που μου λέτε είναι αδιανόητα, κάνετε ό,τι θέλετε. Το σπίτι εγώ το απέκτησα πρόσφατα και δεν ευθύνομαι για τις οφειλές του προηγούμενου.
-Κάνετε λάθος, οι οφειλές ακολουθούν το ακίνητο, αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν σας ενημέρωσε ότι το ακίνητο φέρει βάρη και οφειλές είναι δικό του πρόβλημα και όχι του Δήμου. Εμείς δεν είμαστε συμβολαιογράφοι για να ελέγχουμε το κάθε συμβόλαιο που γίνεται στο νησί.
-Και αφού υπήρχαν οφειλές γιατί δεν διακόψατε την παροχή για να μην συνεχίσει να χρεώνεται;
- Δε μου λέτε. Τη ΔΕΗ την πληρώνετε;
- Φυσικά.
- Έχετε αλλάξει το όνομα στο λογαριασμό;
- Όχι ακόμα.
- Την πληρώνετε όμως κανονικά.
-Ναι, άμα δεν την πληρώσω θα μου κόψουν το ρεύμα.
-Και το νερό γιατί δεν το πληρώνετε; Δεν φοβάστε να μην σας το κόψουμε;
-Μα το νερό είναι το τελευταίο που πληρώνουν οι πολίτες, δεν έχει και τόση σημασία!!!!
-Σοβαρά μιλάτε; Ξέρετε πόσα λεφτά δαπανά ο Δήμος για να έχετε ποιότητα και επάρκεια νερού στο σπίτι σας; Ευτυχώς που πληρώνει κανονικά ο μέσος πολίτης για να έχετε νερό και εσείς που ενώ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πληρώσετε, δεν το κάνετε συστηματικά!
-κ. Χαρχαλάκη λυπάμαι που μου μιλάτε έτσι. Εγώ σας έχω ψηφίσει.

Στολίδια και λαμπιόνια.

Πάει ένας μήνας που έχει κατσικωθεί  νέος χρόνος τα φώτα σβήσανε και ο ιδιώτης ηλεκτρολόγος ξεκρέμασε τα φωτιστικά στολίδια από τις κολώνες.  

Και αν όχι όλα μερικά από αυτά περιμένουν έξω από το σχολείο των Αρωνιαδίκων για να μπούνε μέσα στο (γυμναστήριο) για άθληση. 

Τώρα θα μου πεις εσύ ο έξυπνος. Και που ξέρεις εσύ πότε τα άφησε εκεί ή ποια μέρα ειδοποίησε τον δήμο.;;;; 

Βλέπεις ο δήμος έχει λεφτόδεντρα για να αγοράσει  για τις επόμενες γιορτές νέα λαμπιόνια.

Βαγγέλης Σμαρδένκας 


ΒΑΤΙΚΑ:Το δάσος με τις Αριές στον πίσω Αγιώργη στη Βαβίλα

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ADELIN FM 


Είναι γνωστό ότι ο τόπος μας στο παρελθόν δεν είχε την μορφή που έχει σήμερα. Η πρώτοι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου βρήκαν μεγάλες περιοχές σκεπασμένες με δάση και η ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού έφερε από νωρίς τον ανταγωνισμό με τη Φύση που ως αποτέλεσμα είχε την καταστροφή του δάσους, τον περιορισμό της Χλωρίδας και Πανίδας.

Είναι γνωστές  ιστορικές και μυθολογικές αναφορές για μια διαφορετική χλωρίδα και πανίδα, με ελάφια, ζαρκάδια, λιοντάρια, πάνθηρες και άλλα ζώα που σήμερα έχουν εκλείψει από τον ελλαδικό χώρο. Ήδη από τους κλασικούς χρόνους ο Πλάτωνας θρηνεί για την χαμένη ομορφιά του αττικού τοπίου το οποίο περιγράφει ως «ενός νοσήσαντος σώματος  οστά».


Το ξύλο το οποίο οι αρχαίοι αποκαλούν «ύλη» είναι ένα χρήσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή οικοδομημάτων, ναών, οχυρωματικών έργων, κατασκευή γεφυριών. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στη ναυπηγική, ως καύσιμη ύλη, και σε μεγάλες ποσότητες στα καμίνια για το λιώσιμο των μετάλλων.

Μαζί με τις προηγούμενες αιτίες, οι πολεμικές επιχειρήσεις (πυρκαγιές) καθώς και οι σύγχρονες πυρκαγιές από άλλες αιτίες συνέβαλαν στην εξαφάνιση ή τον περιορισμό δασών. Οι πυρκαγιές του Ιμπραήμ κατέκαψαν την Πελοπόννησο. Στις αιτίες αυτές θα πρέπει να αναφερθεί και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στα χρόνια της νεότερης ιστορίας μας και η τακτική των βοσκών να κατακαίγουν τα βουνά για να βγάλουν χορτάρι.


Έτσι δασοσκέπαστος στο παρελθόν ήταν και ο Πάρνωνας, μέχρι την απόληξη του  τον Καβομαλιά. Δάση κεφαλληνιακής ελάτης  (AbiesCephalonica) διασώζονται στον βόρειο Πάρνωνα και σε μεγαλύτερο υψόμετρο (μέχρι 1800 μέτρα).

Στο νότιο Πάρνωνα (Καβομαλιά) τα τοπία που κυριαρχούν είναι οι φρυγανότοποι και οι μεσογειακοί θαμνώνες (Μακία – βιότοποι με πυκνή βλάστηση που φθάνει τα 3 μέτρα και αποτελείται κυρίως από θάμνους, σχίνο, πουρνάρι, κουμαριά, ερεικίδες). Μικρός θύλακας του δασοσκέπαστου Μαλέα, απομεινάρι ενός μακρινού παρελθόντος, διασώζεται στο φαράγγι του πίσω Αγιώργη στη Βαβίλα το δάσος με τις αριές, το οποίο εκτείνεται με δέντρα μικρότερου ύψους μέχρι το φαράγγι της Αγίας Αικατερίνης. Αναμφίβολα τα μεγαλύτερα σε ύψος δέντρα βρίσκονται κοντά στο βυζαντινό μοναστήρι του Πίσω Αγιώργη.


Η αριά ή και αζίλακας είναι η επιστημονική ονομασία του δέντρου Δρύς η ίληξ (Quercusilex). Πρόκειται για είδος τους γένους Quercus (βελανιδιές) της οικογένειας των FAGACEAE. Είδος πουρναριού το ύψος του οποίου μπορεί να φθάσει τα 20 μέτρα. Αειθαλές δέντρο με δερματώδη ελλειπτικά – λογχοειδή φύλλα  με μικρή ή καθόλου οδόντωση στα χείλη. Το κύπελλο που καλύπτει τον καρπό είναι μικρό, ημισφαιρικό και καλύπτει τον καρπό μέχρι τη μέση. Πιθανολογείται πως είναι η σμίλαξ την οποία αναφέρει ο Θεόφραστος. Δεν είναι γνωστό αν η ονομασία του χωριού Βελανίδια συνδέεται με την παρουσία του δάσους της αριάς και του καρπού της.

Η σημασία του δάσους με τις αριές είναι μεγάλη καθώς ο επισκέπτης σε αυτό βλέπει ένα μνημείο της Φύσης, ένα κατάλοιπο μακρινών χρόνων και στη φαντασία του μπορεί να ανασυνθέσει την εικόνα του Μαλέα του παρελθόντος. Αλλά και η περιβαλλοντική του σημασία είναι τεράστια καθώς ο νότιος Πάρνωνας από ανθρωπογενείς κυρίως αιτίες υποβαθμίζεται σε φρυγανότοπο, στάδιο που οδηγεί στην τελική ερημοποίηση.

Το δάσος με τις αριές και ο βιότοπος της Μακίας στην οποία αναπτύσσεται θα πρέπει να προστατευτούν και να διασωθούν όχι μόνο γιατί θα προστατεύσουν το τοπίο από την υποβάθμιση αλλά κυρίως γιατί η προστασία της Μακίας που αποτελεί καταφύγιο και ενδιαίτημα της πανίδας συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.


Οδηγίες πρόσβασης:

Από Νεάπολη οδηγούμαστε προς το χωριό Άγιος Νικόλας. Μετά το χωριό Λάχι και πριν τον Άγιο Νικόλα στη διασταύρωση με πληροφοριακή πινακίδα ακολουθούμε το δρόμο προς Βελανίδια.

Φθάνοντας στο διάσελο της Βαβίλας, σημείο από το οποίο βλέπουμε τόσο τον όρμο των Βοιών και το στενό Ελαφονήσου – Κυθήρων αλλά και το Μυρτώο πέλαγος, αριστερά υπάρχει χωματόδρομος.

Είτε με αυτοκίνητο, είτε πεζοί σε απόσταση 1000 περίπου μέτρων φθάνουμε στην εκκλησία του Άι Γιώργη.

Περιοχή:

Βοιές (περιοχή Βαβίλας)

ΠΗΓΗ  κειμένου https://monemvasia.gr



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ :Δεν μπορώ να αναλάβω την σύμβαση υπηρεσίας για τον Δήμο Κυθηρων λόγω έλλειψη επικοινωνίας

Το 2020 στειρώσαμε 87 αδέσποτες γάτες θηλυκες και 73 αρσενικά, και δυο αδέσποτα σκυλιά. Δυστυχώς φέτος το 2021 δεν μπορώ να αναλάβω την σύμβαση υπηρεσίας για τον Δήμο Κυθηρων λόγω έλλειψη επικοινωνίας..... Ο Δήμος όμως είναι νομικά υπεύθυνος για την διαχείριση αδέσποτων ζώων. Λυπάμαι διότι θα χαθεί η πρόοδος που κόστισε τόσο σε έξοδα όσο σε δύσκολη δουλειά τα τελευταία χρόνια. ΤΩΡΑ είναι να συνεχίσουν οι στειρώσεις εφόσον είναι η εποχή τις αναπαραγωγής... Μια γάτα σήμερα θα κάνει 4 γατάκια πριν το τέλος του Μαρτίου, και αυτά τα 5 πριν το τέλος του χρόνου. Μήπως οι κοινότητες του νησιού, ειδικά στα μέρη όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμα, (Αβλεμονας, Διακοφτι, Ποταμός, Καραβάς, κ.α.) μπορούνε να διαπραγματευτούν μια λύση;;;;;;

ΕΛ.ΑΣ:ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ-(25) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ (2) ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για καλλιέργεια -παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο

Κατασχέθηκαν πάνω από -7,2- κιλά κάνναβης, -25- δενδρύλλια,

εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας και επεξεργασίας, ζυγαριά, κινητά τηλέφωνα και 3.300€

Συνελήφθησαν χθες (2 Φεβρουαρίου 2021) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο άνδρες κατηγορούμενοι για κατοχή - καλλιέργεια - παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, χθες το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στις κατοικίες των κατηγορούμενων, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους -350- γραμμάρια, τοποθετημένη σε πολλαπλές συσκευασίες
  • Κάνναβη βάρους -6- κιλά και -895- γραμμάρια, σε φάση επεξεργασίας προς παρασκευή πάστας κάνναβης
  • -25- δενδρύλλια, ύψους έως -1,5- μέτρα, τα οποία καλλιεργούσαν υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε δύο ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες με χρήση τεχνιτών μέσων
  • Πλήρη συστήματα εξοπλισμού εσωτερικού τύπου καλλιέργειας δενδρυλλίων και επεξεργασίας-παρασκευής παραγώγων κάνναβης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • -2- κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των -3.300- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Τα ντοκουμέντα 






Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών:ΚΟΙΝΟ Δελτίου Τύπου ΕΛΚΕΘΕ & ΕΑΑ

ΚΟΙΝΟ Δελτίου Τύπου ΕΛΚΕΘΕ & ΕΑΑ

Ωκεανογραφικό ταξίδι στο νότιο Αιγαίο από το ΕΛΚΕΘΕ με τη συμμετοχή του ΕΑΑ για την πόντιση συστοιχιών ιζηματοπαγίδων με σκοπό την κατανόηση και εκτίμηση της Κλιματικής Αλλαγής
Στο πλαίσιο των δράσεων του
CLIMPACT - Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή
εκτελέστηκε με επιτυχία το πρώτο ωκεανογραφικό ταξίδι στο νότιο Αιγαίο (1-3 Φεβρουαρίου 2021) από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με συμμετοχή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με κύριο στόχο την πόντιση συστοιχιών ιζηματοπαγίδων. Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία μεγάλων χρονοσειρών δεδομένων που αφορούν σε παραμέτρους σχετιζόμενες με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Η κατανόηση και εκτίμηση της κλιματικής αλλαγής είναι αδύνατη χωρίς την ύπαρξη τέτοιων χρονοσειρών, που σπανίζουν στην περιοχή μας η οποία αποτελεί κλιματικά μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι εργασίες περιλάμβαναν την πόντιση μιας συστοιχίας 3 ιζηματοπαγίδων, ρευματογράφων και αισθητήρων θερμοκρασίας, αλατότητας και οξυγόνου στο Κρητικό Πέλαγος, στη θέση Μ3Α όπου συλλέγονται ωκεανογραφικά δεδομένα για πάνω από 20 χρόνια από το δίκτυο ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.
Παράλληλα, συλλέχθηκαν δείγματα νερού και πυρήνας ιζήματος μήκους 2.5 μ. για τη μελέτη του παλαιοκλίματος της περιοχής σε χρονική κλίμακα πολλών δεκάδων χιλιάδων ετών.
Στο στενό μεταξύ των Αντικυθήρων και της Κρήτης ποντίστηκε δεύτερη συστοιχία με 2 ιζηματοπαγίδες, ρευματογράφους και αισθητήρες θερμοκρασίας, αλατότητας και οξυγόνου με στόχο να συνδυαστούν τα δεδομένα της στήλης θαλάσσιου νερού με τα ατμοσφαιρικά δεδομένα που συλλέγονται στο Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων - ΠΑΓΓΑΙΑ που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, συντονιστής του Δικτύου CLIMPACT.
Η δράση συνέργειας μεταξύ του ΕΛΚΕΘΕ και του ΕΑΑ είναι αποτέλεσμα της δικτύωσης που επιτυγχάνεται μέσω της λειτουργίας του CLIMPACT, εμβληματικής δράσης της ΓΓΕΚ και του ΥΠΑΝ, στην οποία συμμετέχουν έντεκα από τους σημαντικότερους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της χώρας.

Γεώργιος Σουρής: Ένας σπουδαίος σατιρικός ποιητής

O Γιώργος Σουρής γεννήθηκε σαν σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου 1853. Υπήρξε σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Ρωμηός», την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.


Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο πατέρας του με καταγωγή από τα Κύθηρα ήταν έμπορος (η μητέρα του καταγόταν από τη Χίο) και τον προόριζε για κληρικό, αλλά για οικονομικούς λόγους αναγκάστηκε να τον στείλει υπάλληλο στο κατάστημα ενός Έλληνα σιτεμπόρου στο Ταϊγάνιο (Ταγκανρόγκ) της Ρωσίας. Ήταν πάντα αφηρημένος γιατί δεν του άρεσε το εμπόριο και γέμιζε τα κατάστιχα με στίχους που έγραφε κρυφά.



Γύρισε στην Ελλάδα το 1879 και γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τα προς το ζην εργαζόταν ως γραφέας σ’ ένα συμβολαιογραφείο και παράλληλα έγραφε ποιήματα και συνεργαζόταν με σατιρικές εφημερίδες της εποχής: Ασμοδαίος του Εμμανουήλ Ροΐδη, Μη χάνεσαι! του Βλάσση Γαβριηλίδη και Ραμπαγάς του Κλεάνθη Τριανταφύλλου. Το 1881 νυμφεύτηκε τη Χιώτισσα Μαρή Κωνσταντινίδου, με την οποία απέκτησε τέσσερεις κόρες κι ένα γιο, τον Κρίτωνα Σουρή, ανώτερο τραπεζικό υπάλληλο και ποιητή.

Στις 2 Απριλίου 1883, ο ποιητής άρχισε να εκδίδει τον «Ρωμηό», έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα στην οποία σχολίαζε με καυστικό τρόπο την πολιτική ζωή και τα κοινωνικά δρώμενα.

Ο Σουρής διέκοψε την έκδοση της εφημερίδας τον Αύγουστο, για να δώσει τις εξετάσεις του στο πανεπιστήμιο. Απορρίφθηκε, όμως, στη μετρική «μετά πολλών επαίνων», όπως έλεγε ο ίδιος, από τον καθηγητή Σεμιτέλο, τον οποίο έκανε αργότερα πασίγνωστο στο Πανελλήνιο με τους σατιρικούς του στίχους.

Τον Ιούνιο του 1884 ξανάβγαλε τον Ρωμηό και τον συνέχισε χωρίς διακοπή έως το 1918. Ο ίδιος ανήγγειλε την αποτυχία του και την επανέκδοση του Ρωμηού ως εξής:

Μετά μεγάλης μου χαράς, στους φίλους αναγγέλλω,

πως εξετάσθην, των θυρών ερμητικώς κλεισμένων,

στον πολυγένη Φιντικλή και τον σπανό Σεμτέλο

και απερρίφθην μυστικά, μετά πολλών επαίνων!

Λοιπόν και πάλιν, Έλληνες, αρχίζομε σαν πρώτα,

πάλι «Ρωμηός» και ξάπλωμα, πάλι ζωή και κόττα!..



Ο Ρωμηός αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και διαβαζόταν άπληστα από τον ελεύθερο και υπόδουλο ελληνισμό. Για 36 χρόνια και οκτώ μήνες κυκλοφορούσε τακτικά κάθε Σάββατο και έκανε δημοφιλή τον Σουρή. Ο Φασουλής και ο Περικλέτος («ο καθένας νέτος σκέτος»), οι δύο λαϊκοί τύποι που δημιούργησε, σχολίαζαν με εύθυμη διάθεση και πνευματώδη δηκτικότητα τα σπουδαιότερα γεγονότα της εβδομάδας. Οι δύο ήρωές του εκπροσωπούσαν την κοινή γνώμη και το αναγνωστικό κοινό του Ρωμηού χαιρόταν το κέφι, την εξυπνάδα και τον πατριωτισμό τους. Τα θέματα της σάτιρας του Σουρή ήταν κοινωνικά και πολιτικά.

Εκτός από τον Ρωμηό, ο Σουρής έγραψε κι άλλα ποιήματα, έμμετρες κωμωδίες και ημερολόγια. Μετέφρασε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, που παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1900. Έγραψε τόσους στίχους, που απορούσε και ο ίδιος για την ποιητική του γονιμότητα:

Τους στίχους που τους έγραψα, φτου να μην τους βασκάνω

και τώρα τους ξαναμετρώ μέσα στην τόση ζέστη,

αν ημπορούσα δίλεπτα μονάχα να τους κάνω

θάχα κι αμπέλια στην Βλαχιά, σπίτια στο Βουκουρέστι.



Είχε εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, ιδιοφυΐα στην εύρεση του κωμικού, αδιάπτωτο κέφι και καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση. Χτυπώντας τη φαυλότητα όπου την έβρισκε και στον λαό και στους άρχοντες νουθετούσε και δίδασκε, χωρίς να υβρίζει και να δημιουργεί εχθρούς.

Να πώς σατιρίζει το Ρωμηό σ' ένα ποίημά του:

Στον καφενέ απέξω σα μπέης, ξαπλωμένος

Του ήλιου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ

Και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος

Κανένα δεν κοιτάζω, κανένα δεν ψηφώ.

Σε μια καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,

Το άλλο σε μιάν άλλη, κι ολίγο παρεκεί,

Αφήνω το καπέλο και αρχινώ με πόνο

Τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική!

Ψυχή μου! Τι λιακάδα! Τι Ουρανός! Τι φύσις!

Αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές

Κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις

Και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.



Η καλόκαρδη σάτιρα του Σουρή στρέφεται συχνά και στον ίδιο τον εαυτό του. Να μερικά τετράστιχα από το ποίημα «Η ζωγραφιά μου»:

Mπόι δυο πήχες,

κόψη κακή,

γένια με τρίχες

εδώ κι εκεί.

Kούτελο θείο,

λίγο πλατύ,

τρανό σημείο

του ποιητή.

Δυο μάτια μαύρα

χωρίς κακία

γεμάτα λαύρα

μα και βλακεία.

Mακρύ ρουθούνι

πολύ σχιστό,

κι ένα πηγούνι

σαν το Xριστό.

Πηγάδι στόμα,

μαλλιά χυτά

γεμίζεις στρώμα

μόνο μ' αυτά.

Mούρη αγρία

και ζαρωμένη,

χλωμή και κρύα

σαν πεθαμένη.

Kανένα χρώμα

δεν της ταιριάζει

και τώρ' ακόμα

βαφές αλλάζει.

Δόντια φαφούτη

όλο σχισμάδες,

ύφος τσιφούτη

για μαστραπάδες.



Ο θαυμασμός των συγχρόνων του προς τον Σουρή υπήρξε πολύ μεγάλος. Ο Κωστής Παλαμάς τον αποκαλούσε «γόητα ποιητήν». Θεωρήθηκε ως ο «Νέος Αριστοφάνης», εθνικός ποιητής, προτάθηκε μάλιστα το 1906 για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ως άνθρωπος, ο ποιητής που έκανε επί δύο γενεές του Έλληνες να ευθυμούν, «ήταν ολιγόλογος, σοβαρός και μελαγχολικός την όψιν, άκακος ως αρνίον και πρότυπον καλού χριστιανού και οικογενειάρχου».

 Η γυναίκα του επέμενε πως είχε έξι παιδιά, συμπεριλαμβάνοντας και τον σύζυγό της, που καθώς «ήταν αδέξιος και ανέμελος» είχε πραγματική ανάγκη μητρικής στοργής και φροντίδας. Ονομαστό ήταν το φιλολογικό του σαλόνι, στο οποίο σύχναζαν όλοι οι ποιητές και συγγραφείς της εποχής του.

Ο Γεώργιος Σουρής πέθανε στο εξοχικό του στο Νέο Φάληρο στις 26 Αυγούστου 1919, σε ηλικία 66 ετών. Το πένθος για τον χαμό του ήταν πανελλήνιο και η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη με τιμές στρατηγού. Μεταθανάτια του απονεμήθηκε το παράσημο του Ανώτατου Ταξιάρχη του Σωτήρος για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Το 1932 στήθηκε η προτομή του στον κήπο του Ζαππείου.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Κρουαζιερόπλοιο Costa Clacica Καψάλι Κύθηρα 02-06.07.1996

 

Νεοκλής Κρητικός:H απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ήταν πανηγυρικά αθωωτική για το πρόσωπό μου

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Νιώθω επιτακτική την ανάγκη και πιστεύω ότι είναι ηθικά επιβεβλημένο, να σας ενημερώσω ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ήταν πανηγυρικά αθωωτική για το πρόσωπό μου και κόλαφος για τους διώκτες μου.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ενημερώνω ότι όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, κάποιοι ενοχλήθηκαν (το "γιατί'' το αφήνω στην κρίση σας) κι άρχισαν να με διώκουν συστηματικά κι ανελέητα. Το μοναδικό τους επιχείρημα ήταν ότι δεν είχα (άκουσον -άκουσον) το δικαίωμα του εκλέγεσθαι! Το δικαστήριο με αθώωσε πανηγυρικά και μου επέτρεψε να δοκιμαστώ στον πολιτικό στίβο.
Η αγάπη σας, η εκτίμησή σας και η εμπιστοσύνη σας με έστειλαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα κι αυτό θύμωσε ακόμα περισσότερο τους διώκτες μου, που δεν δίστασαν να φτάσουν μέχρι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!
Αλλά κι εκεί, οι κατηγορίες αποδομήθηκαν, τα επιχειρήματα αποδείχτηκαν έωλα. Η σκευωρία και τα ψεύδη κατέρρευσαν παταγωδώς!
Το δίκαιο και η νομιμότητα επικράτησαν απέναντι στο άδικο και τις σκοπιμότητες.
Δεν σας κρύβω ότι νιώθω ηθική δικαίωση και ικανοποίηση, βαθύτατη συγκίνηση και μεγάλη ανακούφιση!
Ευχαριστώ πολύ τους δικηγόρους μου κ. Χρήστο Πλειώτα, κ. Σπύρο Φλογαΐτη, κ. Σιούτη Γλυκερία και κ. Θεόδωρο Μαντά για τον αγώνα τους, μα περισσότερο ευχαριστώ εσάς! Το γεγονός ότι δεν βυθίστηκα μετά τα τόσα αλλεπάλληλα, ύπουλα, αήθη κι άδικα χτυπήματα, το οφείλω κατά κύριο λόγο στην αγάπη σας και τη στήριξή σας, που όλον αυτόν τον καιρό ήταν συγκινητική! Δηλώνω ευγνώμων!
Τώρα, απερίσπαστα πλέον, θα συνεχίσω να κάνω αυτό για το οποίο με εκλέξατε, αυτό για το οποίο αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική αρένα: να βοηθώ τους συνανθρώπους μου και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας, με γνώμονα το δίκαιο, την εντιμότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Σ' αυτούς που επεδίωξαν την ψυχολογική μου εξουθένωση, την οικονομική μου εξόντωση και τον πολιτικό μου αφανισμό, αρκούν τα λόγια του Νομπελίστα μας Γιώργου Σεφέρη: "Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί" και του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα Μενάνδρου: "Δίκαια δράσας, συμμάχους ἕξεις θεούς".
Προχωράμε με οδηγό το καλό της Λακωνίας μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη!
Με εκτίμηση,
Νεοκλής

Ενιαίο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας από τον e-ΕΦΚΑ

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε από τον e-ΕΦΚΑ η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική εφαρμογή χορήγησης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ) για πιστοποιημένους φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα (ΚΕΠ, Δημόσιες Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφους) και εργοδότες κοινών επιχειρήσεων.

Με την αναβαθμισμένη αυτή Υπηρεσία εκδίδεται ενιαίο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας, μετά από έλεγχο εργοδοτικών και ατομικών ασφαλιστικών οφειλών κάθε ασφαλιστέας δραστηριότητας, με τις προϋποθέσεις που τίθενται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Σε περιπτώσεις μη συνδρομής των προϋποθέσεων χορήγησης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (π.χ. λόγω οφειλών), δημιουργείται Ενημερωτικό Σημείωμα Οφειλών ανά π. Φορέα, με το οποίο ενημερώνεται ο υπόχρεος, προκειμένου να προβεί στην τακτοποίηση της οφειλής (εξόφληση ή ρύθμιση), ώστε να είναι δυνατή η έκδοση ενιαίου ΑΑΕ.

Για την υποστήριξη της νέας Υπηρεσίας υλοποιήθηκαν οι πιο κάτω λειτουργικότητες:

→ Αντιστοιχήθηκαν πλήρως οι διενεργούμενοι έλεγχοι στα δύο συστήματα εργοδοτών και μη μισθωτών (ΟΠΣ/τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & ΗΔΙΚΑ, αντίστοιχα), σύμφωνα με την αιτία χορήγησης του Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ), και τέθηκαν οι παραδοχές που πρέπει να πληρούνται, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ελέγχου, τόσο ως προς τις ιδιότητες του υπόχρεου (εργοδότης ή/και ατομικά υπόχρεος), όσο και ως προς την κατάσταση των οφειλόμενων εισφορών. Από τον συνδυασμό αυτό, καθορίζεται η χορήγηση ή μη του ΑΑΕ, καθώς και η διάρκεια ισχύος του (δίμηνης ή εξάμηνης ισχύος). Ανάλογα έχουν τροποποιηθεί τα λεκτικά μηνύματα του ΑΑΕ και η μορφή του.

→ Επικαιροποιείται η υπηρεσία με την προσθήκη του πεδίου Α.Δ.Τ. (Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας) Φυσικών Προσώπων επί του ΑΑΕ, με βάση το Μητρώο της Ελληνικής Αστυνομίας.

→ Τέθηκε σε λειτουργία η διασύνδεση με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ως προς τους «αναπόγραφους» στο Μητρώο Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομικών Έργων και συμπληρώνονται στο ΑΑΕ τα στοιχεία μέσω Web Service με την ΑΑΔΕ.

→ Προστέθηκε η νέα επιλογή «Καταχώρηση Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης», προκειμένου να εκδοθεί «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ», η οποία αντικαθιστά την Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν 1599/1986 του υπόχρεου. Η δήλωση υποβάλλεται εφόσον ο υπόχρεος δεν είχε ποτέ τις ιδιότητες των εδαφίων α έως και γ της περίπτωσης 6 του άρθρου 1 της υπ' αριθμ.15435/913/16-04-2020 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με το Γενικό Έγγραφο 39588/2-2-2021, στο πλαίσιο περαιτέρω επέκτασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, γνωστοποιείται ότι τίθεται σε παραγωγική λειτουργία Διαδικτυακή Υπηρεσία Έκδοσης ενιαίου Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας του e-ΕΦΚΑ με χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων του taxisnet.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τις εξής κατηγορίες χρηστών:


• Επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) απογεγραμμένες και αναπόγραφες (δηλαδή αυτές που δεν απασχολούν προσωπικό) στο Μητρώο Εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ.
• Φυσικά πρόσωπα (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μισθωτοί ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι, λοιποί ιδιώτες).

Τα Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, υπόχρεα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών οικοδομοτεχνικών έργων, που δεν είναι καταχωρημένα στο Μητρώο Εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων, έχουν πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή για τη λήψη ΑΑΕ οποιασδήποτε αιτίας, εκτός από το ΑΑΕ Οικοδομοτεχνικού Έργου που εκτελούν.

Το ΑΑΕ Οικοδομοτεχνικού Έργου χορηγείται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας λήψης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας για πιστοποιημένους εργοδότες, με χρήση των κωδικών που χορηγούνται κατά την πιστοποίησή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία και τη λήψη του Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας ή Βεβαίωσης Καταχώρησης Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης, ακολουθούνται τα πιο κάτω βήματα:

→ Είσοδος στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ - www.efka.gov.gr

→ Επιλογή: Υπηρεσίες για Ασφαλισμένους ή Υπηρεσίες για Εργοδότες - Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας - Φυσικά και Νομικά πρόσωπα «Είσοδος στην υπηρεσία»

→ Σύνδεση με τη χρήση κωδικών taxisnet και αυθεντικοποίηση του χρήστη, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες της οθόνης.

→ Ο χρήστης εισερχόμενος στην εφαρμογή μετά την αυθεντικοποίησή του, έχει τη δυνατότητα είτε να προβεί σε Νέα Αίτηση Ασφαλιστικής Ενημερότητας (επιλογή: Νέα Αίτηση:> Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας), είτε να επιθεωρήσει τις ήδη υπάρχουσες υποβολές, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει εντός των δύο (2) τελευταίων ημερών, όπως εμφανίζονται σε σχετικό πίνακα εγγραφών (επιλογή: Υποβληθείσες Αιτήσεις). Επισημαίνεται ότι η εκτύπωση του αποτελέσματος είναι δυνατή μόνο την ημέρα υποβολής της αίτησης.

→ Στην επικεφαλίδα αναγράφονται τα «Στοιχεία Αιτούντος», τα οποία συμπληρώνονται («γεμίζουν») με αυτοματοποιημένη διαδικασία από την αντίστοιχη πληροφορία που προκύπτει από web service της ΑΑΔΕ.

→ Κάθε Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μόνο συναλλαγή. Ως εκ τούτου, ο χρήστης δύναται να επιλέξει κάθε φορά μια μόνο αιτία χορήγησης ΑΑΕ μέσα από τη λίστα παρεχόμενων checkboxes. Σε περίπτωση πολλαπλών συναλλαγών, θα πρέπει να εκδίδονται ισάριθμα με τις συναλλαγές αποδεικτικά.

→ Από ένα πτυσσόμενο (drop down) μενού, o χρήστης είναι σε θέση να επιλέξει το επιθυμητό είδος βεβαίωσης που ζητεί να του εκδοθεί:

→ Στη συνέχεια, μέσω της επιλογής «Υποβολή», υποβάλλεται το αίτημα προς επεξεργασία.

→ Με την επιλογή του συνδέσμου «Προς Επεξεργασία» και κατά την εξέλιξη των αυτοματοποιημένων ελέγχων, η στήλη με τίτλο «Ενέργειες / Αποτέλεσμα» ενημερώνεται ανάλογα, παραπέμποντας τον χρήστη να προβεί σε Έκδοση ΑΑΕ ή Ενημερωτικού Σημειώματος (όταν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης ΑΑΕ).

ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η εγκυρότητα των Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω της νέας εφαρμογής, είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί μέσω του link → Επιβεβαίωση Εγκυρότητας Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες της οθόνης. Η χρήση της εφαρμογής δεν απαιτεί κωδικούς πρόσβασης. Καταχωρούνται ο τύπος του ΑΑΕ, ο Αριθμός Συστήματος που είναι αποτυπωμένος σε αυτό, και ο ΑΦΜ του υπόχρεου. Με την επιλογή «Έλεγχος», τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν ελέγχονται ως προς την εγκυρότητά τους από το σύστημα για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα ή μη του ΑΑΕ, με αντίστοιχη εκτύπωση.

https://www.newsbomb.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία», στην προσπάθειά της να σταθεί αρωγός στις οικογένειες  αυτές τις δύσκολες ώρες, λειτουργεί εξ’ αποστάσεως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ευρώτα (ΚΔΑΠ).

Ήδη έχει ξεκινήσει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να απασχοληθούν δημιουργικά, επί καθημερινής βάσης και κατά τις ώρες 15:00΄– 17:00΄ καθώς υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Πληροφορίες : Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία»

Ώρες :             08:00 - 13:00

Τηλέφωνο :     2735360250

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ:ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ….΄΄ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ΄΄ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΜΕΡΟΣ Α

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ….΄΄ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ΄΄ ΕΓΚΩΜΙΟΝ

ΜΕΡΟΣ Α
Στην επίμονη προσπάθεια για αυτή την πολυσυζητημένη , πολυπόθητη και απόλυτα απαραίτητη για ένα σύγχρονο κράτος αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης( π.χ ψηφιοποίηση όλων σχεδόν των Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός των Διοικητικών Δομών , της Νομοθεσίας ,υιοθέτηση σύγχρονης Διοικητικής σκέψης, αξιολόγηση και αξιοκρατία ), υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις και πολλά βαρίδια που αντιστέκονται μέσα σε ένα περιβάλλον ,σύγχυσης ανικανότητας και παραλογισμών. Άλλοι γιατί κινδυνεύουν τα μαγαζάκια τους ,άλλοι για τις προσωπικές τους ..ενδόμυχες αβεβαιότητες άλλοι από κεκτημένη ταχύτητα …δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας του 60 και άλλοι από απλή ανεπάρκεια .
Αναφέρομαι βέβαια στη περιβόητη ‘’πανηγυρική ‘’… και ‘’κατ`ουσία ως δήθεν …αβάσιμη –‘’προφανώς’’ …όχι με βεβαιότητα ..αλλά ‘’προφανώς’’ ???? όπως αναφέρεται στην μακροσκελή ανακοίνωση του Δήμου (μία εκ των τριών ) ,όπου δεν κρύβεται ο ενθουσιασμός του συντάκτη αφού κατήγγειλε την …γραφειοκρατία για άλλη μια φορά !!!! - απόρριψη της προσφυγής σύσσωμης της αντιπολίτευσης ,σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου των Κυθήρων ..(με mail ) , από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία είναι και το αρμόδιο όργανο για να’’ κρίνει’’ την υποβληθείσα προσφυγή ..ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗ για να σφυρίξει μόλις περάσουν οι 60 ημέρες !!!.
Με ανησυχεί όμως το ότι δεν έχουν την δυνατότητα ??? !!! ( και την βούληση ???) -πρωτίστως στη κορυφή της Πυραμίδας - να αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στον πυρήνα της Δημοκρατικής διαδικασίας και της Λαϊκής Εκπροσώπησης , και δεν είναι θέμα ρουτίνας για να το …ξεπετάξουμε έτσι χαλαρά όπως εκατοντάδες άλλες υποθέσεις !!! και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μόνο λυπηρή αλλά και επικίνδυνη.. Και είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατό μια Υπηρεσία ελέγχου Διοικητικών πράξεων αιρετών Οργάνων Λαϊκής εκπροσώπησης, να μην διαθέτει έναν οδηγό διαχείρησης ανάλογα με το περιεχόμενο τους ,διότι είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες προσφυγές τέτοιου είδους.
Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση -ντροπή –είναι αλήθεια -υπάρχει από χρόνια …που τι λέει με δύο λόγια ;;; Σαβούρωσε ότι θίγει ορισμένους .. …ότι είναι ενοχλητικό για την πολιτική ηγεσία κλπ…κλπ ότι κρίνουμε τέλος πάντων… και άρχισε να μετράς τις ημέρες .. ..τόσα υπόγεια υπάρχουν. Γιατί δεν άλλαξε μέχρι τώρα …??? Τόσες ‘’ηγεσίες’’ περάσανε … Μα είναι απλό τους εξυπηρετεί όλους…και τους πάνω και τους κάτω..και τους μέσα και τους έξω !!!. Όπως και η προηγούμενη ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- Πλυντήριο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό .. Μήπως ακούσατε τίποτα??? Από τους λαλίστατους… πρωτίστως .. Το εξοργιστικό όμως είναι ότι περιφέρουν με στόμφο και υπερηφάνεια την’’ μη κρίση’’ τους, μετατρέποντας σε επιχείρημα την αδυναμία τους !!! να εκπληρώσουν μια διοικητική πράξη με βάση της αρχές της Χρηστής Διοίκησης και όχι του Ημερολογίου –ως όφειλαν από την απλή λογική - στις γειτονιές της Εθνικής Γραφειοκρατίας η οποία άλλοτε μας εμποδίζει τάχα να παράξουμε έργο και άλλοτε μας σώνει στην κυριολεξία βγάζοντας μας από την δυσάρεστη θέση… Τώρα όσον αφορά κάποιον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο που αναφέρεται στην ανακοίνωση …θα έλεγα να μην μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου …γιατί έτσι σας ‘’διατέθηκε ‘’ η πλειοψηφία που σας αρνήθηκε ο Κυθηραϊκός Λαός ..(δηλ. με ψήφους Κυθηρίων ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ !!!) Και ο νοών νοείτω όπως λέει και η ανακοίνωση !!!!. Τα άλλα δύο αγάλματα δικαιωματικά ανήκουν στην ‘’ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ‘’ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ‘’ΚΟΡΟΝΟΙΟ’’..!!! Πάντως το καλό σας το φύλαξα για το τέλος..Την σαφή και καθαρή απάντηση στην ερώτηση ‘’τι εννοείτε όταν στο επίσημο έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφέρεται επί λέξει..’’…δεν αποφανθήκαμε επ`αυτής εντός της οριζομένης…από το άρθρο προθεσμία ‘’ μου την έδωσε η ίδια η εισηγήτρια!!! του θέματος εχθές …’’ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ !!! ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ‘’!!!!! ο Συντονιστής να ασχοληθεί με το θέμα ..ούτε ‘’προφανώς αβάσιμη προσφυγή ‘’ ούτε τίποτα ..Δεν πειράζει ..η Δημοκρατία στα Κύθηρα μπορεί να περιμένει..!
Άντε και Καλό Μήνα…(που λέει η ανακοίνωση)!!!!