Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής
 
 
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημητρίου Οικονόμου,δίνεται παράταση έωςκαι την 31η  Ιανουαρίου 2020για την υποβολή των δηλώσεων (του άρθρου 2 του ν. 2308/1995) του Εθνικού Κτηματολογίου, για τους κατοίκους της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους: Κυθήρων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριγκιλιάνικων), Μεθάνων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου), Τροιζήνος (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος), Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Αγκιστρίου.
 
Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους: Μάνδρας-Ειδυλλίας (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Βιλλίων, Ερυθρών).
 
 
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://www.ypeka.gr

Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή διάσταση και κοινωνική προστασία- Επιβεβλημένη η αύξηση των κονδυλίων των Ενόπλων Δυνάμεων.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 18/12/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προϋπολογισμός με αναπτυξιακή διάσταση και κοινωνική προστασία- Επιβεβλημένη η αύξηση των κονδυλίων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πεποίθηση ότι ο Προϋπολογισμός του 2020 κινείται στη σωστή κατεύθυνση, έχει συνταχθεί με ρεαλιστικές εκτιμήσεις και σηματοδοτεί μία νέα αρχή για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της κορυφαίας αυτής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, σημειώνοντας πως «καταφέρνει να είναι αισιόδοξος και ελπιδοφόρος, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα όρια του ρεαλισμού».

«Όποιος υποστηρίξει ότι έχει βρει τη μαγική εκείνη συνταγή, που θα καταφέρει και θα ανατρέψει όλα τα αρνητικά της οικονομίας, χωρίς κανένα σοβαρό αντίκτυπο σε καμία κοινωνική ομάδα, ψεύδεται. Κανένας μας σήμερα εδώ δεν ισχυρίζεται ότι λύσαμε όλα μας τα προβλήματα».

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κάλεσε για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του μοναδικού Υπουργείου «που όσα χρήματα και να του διαθέσεις, την χρονική αυτή περίοδο, δεν θα θεωρηθούν ποτέ σπατάλη, γιατί η Άμυνα και η Ασφάλεια της Πατρίδας είναι πάνω απ’ όλα» και ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν «το καταφύγιο στο οποίο θα στραφούμε όταν έρθουν τα δύσκολα».

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Δκτης ΑΣΔΕΝ και νυν Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. απένειμε τα εύσημα στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά τη δεκαετή κρίση και τις περικοπές «αγόγγυστα, με καθημερινό αγώνα και προσωπικές θυσίες κατάφεραν να κρατηθούν σε αξιόλογο επιχειρησιακό επίπεδο»

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΟΝΤΟΨΑΡΟ(Petrois milles)

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΣΕΠ 10Κ/2019 ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΣΕΠ 10Κ/2019 ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες για τις προσλήψεις κλάδου ΠΕ της προκήρυξης 10Κ/2019 του ΑΣΕΠ. H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 18 Δεκεμβρίου 2019 έως και την πάροδο της 31ης Δεκεμβρίου 2019.
Από την εν λόγω προκήρυξη, ο Δήμος Κυθήρων θα προσλάβει 1 ΠΕ Χημικών Μηχανικών και 1 ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η Εγχώριος Περιουσία 1 ΠΕ Διοικητικού. Μαζί με τις προσλήψεις κλάδου ΤΕ που οδεύουν προς ολοκλήρωση, ο Δήμος και η Εγχώριος θα ενισχυθούν με συνολικά πέντε (5) νέους μόνιμους υπαλλήλους.
Η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει νέες προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού και για το 2020 καθώς αναμένονται συνταξιοδοτήσεις ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων.
Οι αιτούντες μπορούν να αναζητήσουν τα προσωρινά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα 
www.asep.gr
Stratos Charchalakis

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κυθήρων θα πραγματοποιήσει την Δεύτερη ΔΙΑΝΟΜΉ ΤΡΟΦΊΜΩΝ την Πέμπτη 19/12/2019 και την Παρασκευή 20/12/2019 από τις 10:00 έως τις 16:00. 
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στις 56 ωφελούμενες οικογένειες της Δομής, τα οποία προέρχονται από δωρεές κατοίκων του νησιού, από τα Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων στο σούπερ μάρκετ των ΑΦΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ Ε.Π.Ε. στη Τσικαλαρία Κυθήρων και στο σούπερ μάρκετ ΛΕΟΝΤΣΙΝΗΣ στις Καρβουνάδες Κυθήρων.
Επίσης, τα τρόφιμα προέρχονται από χορηγίες εταιρειών-επιχειρήσεων οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
- MISCO BARILLA A.E.
- Ναυτική Εταιρεία 'ΑΒΛΕΜΟΝ - TRITON FERRIES'
- Αρτοποιείο - Φούρνος 'ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗ & ΥΙΟΙ'
- Αρτοποιείο - Φούρνος 'ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ'
- Σούπερ Μάρκετ 'ΑΦΟΙ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ Ε.Π.Ε.'
-Το εργαστήρι 'ΜΑΘΕΜΕ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΩ' του Όμορφου Καραβά.
Ευχαριστούμε για τις χορηγίες,
Με εκτίμηση,
Κανελλοπούλου Θεώνη - Κοινωνική Λειτουργός/ Συντονίστρια
Γερακίτη Βασιλική - Βοηθήτικό Προσωπικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ

           Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συμπαραστέκεται και λέει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους κατοίκους της Σπάρτης του Νομού Λακωνίας που αντιδρούν  σε αυτό που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, ήτοι στον “πολυπολιτισμό” και στην τακτική τους να τοποθετούν και να “φυτεύουν” λαθροεισβολείς σε όλη την Ελλάδα!
Ήρθε η στιγμή οι Έλληνες να αντιδράσουν και να πουν ένα μεγάλο  ΌΧΙ! Αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα, στο όνομα του κυρίαρχου λαού, βάσει του οποίου πρέπει να ακούγεται η φωνή των Ελλήνων και όχι μόνο των λαθροεισβολέων!

                                                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ     ΤΥΠΟΥ

Η σύλληψη 22χρονου στη Σπάρτη είχε «συνέχεια» και στη Νεάπολη


Ένας 22χρονος Έλληνας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12) στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, καθώς σε έρευνα που έγινε σε όχημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, ένας σουγιάς με μήκος λάμας 8 εκατοστών και μία ράβδος (γκλοπ).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του νεαρού στη Νεάπολη Λακωνίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών και της ΟΠΚΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, ένα μαχαίρι, ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, ένα καπνογόνο, τρείς φωτοβολίδες και δύο κροτίδες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.
φωτο: ΕΛΑΣ
 lakonikos.gr

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΜΑΘΗΤΕΣ!
Δεν μπορούσα να απουσιάζω από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των τριών μοναδικών μαθητών της ιδιαιτέρας μου πατρίδας, των Αντικυθήρων, στο Δ.Σ. του μικρού νησιού που επαναλειτούργησε πέρσι μετά από σχεδόν 25 χρόνια διακοπής της λειτουργίας του. Η δασκάλα Ευαγγελία Νικηφοράκη και οι 3 μικροί μαθητές μας υποδέχθηκαν με αγάπη και τραγουδήσαμε όλοι μαζί γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο π. Κωνσταντίνος Μπιθιγκότζης από την Αγ. Πελαγία, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Χαρχαλάκης, ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Χαρχαλάκης, ο γιατρός Χρήστος Νταής και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι.
Από το σχολείο δεν λείπει τίποτα, χάρη στις δωρεές της "ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ", του Δήμου Καλλιθέας και άλλων φορέων. Το μάθημα γίνεται βιωματικά μέσα από τον σύγχρονο διαδραστικό πίνακα.
Στο αρχείο του Σχολείου μπορεί να βρει κανείς βιβλία και εκπαιδευτικά προγράμματα από τη δεκαετία του 1950 που πλέον έχουν μόνο ιστορική - ερευνητική αξία. Το σημερινό κτίριο χτίστηκε την περίοδο 1958-1961 χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Κυθήριου Δασκάλου Παναγιώτη Λεοντσίνη που αναζήτησε δωρεές και χρήματα τόσο στους Αντικυθήριους της Αττικής όσο και στους ξενιτεμένους της Αυστραλίας. Τότε το Δ.Σ. των Αντικυθήρων είχε 60 μαθητές...
Ας ευχηθούμε το νησί να επανακάμψει πληθυσμιακά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και πρέπει...
Stratos Charchalakis