Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

O μήνας Noέμβριος στα Κύθηρα είναι γεμάτος με υπέροχους εσπερινούς και πανηγυράκια σε γραφικότατα ξωκκλήσια. Αρχίζοντας από σήμερα 1η του μηνός με το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων, συνεχίζομε με τους αγίους Ακινδύνους, τον Αξεστράτηγο, τον άγιο Νεκτάριο, τον άγιο Μηνά, το Χρυσόστομο, τη Μεσοσπορίτισσα, την αγία Αικατερίνη, τον άγιο Στυλιανό, τον άγιο Ανδρέα. Σήμερα το απόγευμα θα ανηφορίσομε για τον εσπερινό στο βουνό των αγίων Ακινδύνων, μια υπέροχη τοποθεσία στα νότια των Κυθήρων, ένα μπαλκόνι, με θέα στο Κρητικό πέλαγος. Στην κορυφή του βουνού είναι το εκκλησάκι των αγίων Ακινδύνων, που μαρτυρείται το 17ο αι. και κατά την παράδοση το χτίσανε ναυτικοί, που κινδύνεψαν στη θάλασσα των Κυθήρων. Οι άγιοι Ακίνδυνοι είναι 5: Ακίνδυνος, Πηγάσιος, Αφθόνιος, Ελπιδοφόρος και Ανεμπόδιστος. Η χάρη τους να βοηθήσει την πατρίδα μας να ξεπεράσει τους κινδύνους και να έρθουν άφθονα τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα, από τα οποία να πηγάσει η χαρά, η αισιοδοξία και η ευημερία ανεμπόδιστα.
 Eleni Harou

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !

 Υπάρχει ανάγκη για παπούτσια,σαγιονάρες, και κάλτσες ανδρικά για ηλικίας πάνω από 15 χρονών για τους πρόσφυγες μετανάστες. Όσοι θέλετε παρακαλώ να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6977162634 και 6972894218

Δεσποινα Βαγγελόγλου

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Επιστολή Δημάρχου Κυθήρων για Ενίσχυση υπηρεσιών Αστυνομίας και Λιμενικού



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ( ΦΩΤΟ )

Θερμες ευχαριστίες σ αυτους που βοηθησαν για τον εντοπισμό τους την φύλαξή τους κ την μεταφορά τους στο Λιμανι του Ποταμού ....Καθώς κ για την φιλοξενία τους ....Ευχαριστιες κ στον Δήμαρχο κ Στρατο Χαρχαλάκη Κ σ οποιον αλλο αρμόδιο που εκανε τις ενέργιες για να μεταφερθουν το συντομοτερο απ το Νησί μας προς την Νεαπολη Λακωνιας ....


 ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΕΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ




Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση για την ανησυχία που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση περιφερειακών υποθηκοφυλακείων που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στον αρμόδιο Υπουργό.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει  ότι οι κάτοικοι των νησιών λόγω της συγχώνευσης των υποθηκοφυλακείων θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις. Έτσι, με βάση το νομοσχέδιο, τα υποθηκοφυλακεία Καλαυρίας (Πόρου), Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας και Κυθήρων καταργούνται και οι υπηρεσίες υπάγονται στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Πειραιά.
«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση βλέπει μονόφθαλμα μια ‘’μεταρρύθμιση’’, σχεδιάζει την συνένωση των Υποθηκοφυλακείων επί χάρτου, εστιάζοντας μόνο στα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου, τα οποία είναι αμφίβολο αν τελικά θα προκύψουν, αγνοώντας τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, όπου λειτουργούν τα καταργούμενα υποθηκοφυλακεία και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της τη νησιωτικότητα, τιμωρώντας με αυτόν τον τρόπο τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι βλέπουν τις δημόσιες υπηρεσίες να φεύγουν η μία μετά την άλλη από τον τόπο τους.
 «Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι, για την παραμικρή υπόθεση, να δαπανούν υπέρογκα ποσά και να ταξιδεύουν, συχνά με αντίξοες συνθήκες, σε κεντρικότερες περιοχές. Άραγε η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι ακόμα ζητούμενο σε αυτή τη χώρα;», τονίζει ο κ. Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής ερωτά μεταξύ άλλων τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν η προτεινόμενη αναδιοργάνωση έχει λάβει υπ’ όψιν της κριτήρια όπως τη νησιωτικότητα καθώς και ποια είναι τα δημοσιονομικά οφέλη από το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων στο νησί των Κυθήρων, της Ύδρας και της Αίγινας για το καθένα ξεχωριστά.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Πριν λίγους μήνες το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά στην αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας. Σε αυτό, η πρόταση της Κυβέρνησης ήταν η δημιουργία 41 έμμισθων υποθηκοφυλακείων αντί για 394 που υπάρχουν σήμερα, ένα ανά περιφερειακή ενότητα της χώρας και άμεση μετατροπή σε έμμισθα, προβλέποντας το αντίστοιχο καθεστώς για τους υπαλλήλους. Η λογική του νομοθέτη είναι από την μετάβαση αυτή να εξοικονομηθούν χρήματα για το κράτος, αλλά και να καταστήσει το σύστημα περισσότερο διαφανές.
Η πρόθεση αυτή της Κυβέρνησης έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως της περιφέρειας, καθώς φαίνεται πως πρόκειται να ‘’χρεωθούν’’ σε χρόνο και χρήμα την μεταρρύθμιση αυτή, αφού θα είναι υποχρεωμένοι για τις υποθέσεις τους να διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις. Έτσι, με βάση το νομοσχέδιο, τα υποθηκοφυλακεία Καλαυρίας (Πόρου), Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας και Κυθήρων καταργούνται και οι υπηρεσίες υπάγονται στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Πειραιά.
Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση βλέπει μονόφθαλμα μια ‘’μεταρρύθμιση’’, σχεδιάζει την συνένωση των Υποθηκοφυλακείων επί χάρτου, εστιάζοντας μόνο στα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου (τα οποία είναι αμφίβολο αν τελικά θα προκύψουν), αγνοώντας τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, όπου λειτουργούν τα καταργούμενα υποθηκοφυλακεία και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας. Για άλλη μια φορά, νομοθετεί χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της τη νησιωτικότητα, τιμωρώντας τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι βλέπουν ήδη τις δημόσιες υπηρεσίες να φεύγουν η μία μετά την άλλη από τον τόπο τους και είναι υποχρεωμένοι, για την παραμικρή υπόθεση, να δαπανούν υπέρογκα ποσά και να ταξιδεύουν, συχνά με αντίξοες συνθήκες, σε κεντρικότερες περιοχές. Άραγε η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι ακόμα ζητούμενο σε αυτή τη χώρα;
Ιδιαίτερα για τα Κύθηρα, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς αποτελούν το πιο απομακρυσμένο από το διοικητικό του κέντρο νησί της Περιφέρειας Αττικής, (120 ναυτικά μίλια), με μια συγκοινωνία ανεπαρκή και ευμετάβλητη, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ακόμα, τα Κύθηρα έχουν την ιδιαιτερότητα ότι διαθέτουν τον θεσμό της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, η οποία αποτελεί έναν θεσμό μοναδικό στην Ελλάδα. Σε συνάρτηση, λοιπόν, με το οξυμένο δασικό πρόβλημα των Κυθήρων, με μια τυχόν κατάργηση ή μεταφορά του άμισθου Υποθηκοφυλακείου, κινδυνεύουν άμεσα να χαθούν περιουσίες, οι οποίες αμφισβητούνται από τη δασική υπηρεσία. Επιπλέον, λόγω της Βρετανικής ‘’προστασίας’’ (κατοχής) του νησιού μέχρι το 1864, στο Υποθηκοφυλακείο Κυθήρων φυλάσσεται πλήθος παλαιών βιβλίων και εγγράφων που χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1860, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη μεταφορά.
Μπορεί η σημερινή κατάσταση των 394 υποθηκοφυλακείων να μην είναι οικονομικά βιώσιμη σε μία περίοδο κρίσης, ωστόσο θα είναι προσχηματική η όποια δήθεν ‘’αναδιοργάνωση’’ αν δεν υπάρξει πραγματική τομή για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών, την ηλεκτρονική διασύνδεση, τον ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών, αλλά κυρίως την ομαλή μετάβαση στο Κτηματολόγιο, μία μεταρρύθμιση απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την οικονομική ανάπτυξη. Θα μπορούσαμε όντως να μιλάμε για μεταρρύθμιση αν π.χ. εφαρμοζόταν η ηλεκτρονική διασύνδεση των Δήμων, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, µε τα υποθηκοφυλακεία, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του πολίτη ή του επαγγελματία εξ αποστάσεως.
Όμως ακόμα και το δημοσιονομικό όφελος για το κράτος είναι αμφίβολο τελικά κατά πόσο θα επιτευχθεί, αφού η λειτουργία των άμισθων υποθηκοφυλακείων δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ είναι πολύ πιθανό οι συγχωνεύσεις των υποθηκοφυλακείων να είναι τελικώς μη λειτουργικές, αφού θα έχουν πολλαπλάσιο αριθμό πολιτών προς εξυπηρέτηση.
Στα Κύθηρα για παράδειγμα, με δεδομένη την οικονομική κρίση και τους υψηλούς φόρους στην ακίνητη περιουσία, ο μέσος όρος των πράξεων που καταχωρούντο στο Υποθηκοφυλακείο Κυθήρων ως το 2014 αριθμούσε περίπου τις 1500, το 2015 έπεσε στις 300 πράξεις ενώ για τους δέκα μήνες του 2016 αριθμεί 230. Αυτό σημαίνει ότι το όφελος του Κράτους από μια επικείμενη κατάργηση και μεταφορά θα είναι ανύπαρκτο. Αντίθετα, θα δημιουργήσει πρόσθετη δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς το κόστος διατήρησης του υπάρχοντος άμισθου Υποθηκοφυλακείου είναι περίπου το 1/10 της ετήσιας δαπάνης που ασφαλώς θα προκύψει μετά την πιθανή μεταφορά του υπάρχοντος και συγχώνευσή του στο αντίστοιχο του Πειραιά, αφού  θα χρειαστεί πρόσθετος έμμισθος υπάλληλος, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Επιπλέον, τα νέα, κρατικοποιημένα υποθηκοφυλακεία, ναι μεν θα εισπράττουν και θα αποδίδουν το ίδιο ποσοστό 3 τοις χιλίοις ολόκληρο πλέον στο Δημόσιο, όμως παράλληλα το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί σοβαρά από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τις δαπάνες λειτουργίας, μετεγκατάστασης κ.α.  την ίδια στιγμή που δεν θα μπορεί πια να επιβάλλεται ΦΠΑ 24%.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.            Έχει γίνει άραγε μελέτη οικονομικών επιπτώσεων της σχεδιαζόμενης μεταβολής; Παρακαλώ να κατατεθεί.
2.            Η προτεινόμενη αναδιοργάνωση έχει λάβει υπ’ όψιν της κριτήρια όπως η νησιωτικότητα; Αν ναι, από πού προκύπτει αυτό; Αν όχι, τι πρόκειται να πράξει ειδικά για τους κατοίκους των νησιών μας;
3.            Ποια είναι τα δημοσιονομικά οφέλη από το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων στο νησί των Κυθήρων, της Ύδρας και της Αίγινας για το καθένα ξεχωριστά;

Πειραιάς 1η Νοεμβρίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                                                                                                                      
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων



ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - Ενημέρωση μελισσοκόμων για κυψέλες Διαχείμασης




ΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡEIΑΡΧΗ Κ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ



ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                 Πειραιάς, 01-11-2016

ΝΗΣΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ









Συγχαρητήρια στον μοναδικό αστυφύλακα των Αντικυθήρων κ. Τσολάκογλου Παναγιώτη και στους 20 υπερήλικες κατοίκους, για την άψογη συμπεριφορά τους και την θερμή φιλοξενία που προσέφεραν στους 66 οικονομικούς μετανάστες που έφτασαν χθες βράδυ στα Αντικύθηρα.

Το περιστατικό αυτό όμως αναδεικνύει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί των Αντικυθήρων χωρίς γιατρό, τακτική συγκοινωνία και έναν μόνο αστυνομικό.

Οι άνθρωποι αυτοί κυριολεκτικά φυλάνε Θερμοπύλες.

Ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει για την πλοιοκτησία και το πλήρωμα του επιβατικού οχηματαγωγού ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, για την άψογη συνεργασία και βοήθεια των νησιών μας Κυθήρων και Αντικυθήρων.




ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ 01/11-22/11/16


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 1/11/2016 Τιμητική Εκδήλωση για Π.Λεοντσίνη και Β.Λεονταράκη


 



 Με μια σεμνή αλλά συγκινητική τελετή ο Δήμος Κυθήρων τίμησε το βράδυ της Κυριακής 30/10 τον Δάσκαλο Παναγιώτη Λεοντσίνη και τον Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Βασίλη Λεονταράκη, που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας.

Στην εκδήλωση απεύθυνε ομιλία ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, που ανέφερε και τα βιογραφικά στοιχεία των τιμωμένων προσώπων, ενώ με έκδηλη συγκίνηση μίλησαν και οι τιμώμενοι, που στο τέλος έλαβαν τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων.



Αναφορές στα τιμώμενα πρόσωπα έκαναν ο Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης, ο συνταξιούχος ναυτικός πράκτορας κ. Χαράλαμπος Μιχαλακάκης και η κόρη του τιμωμένου δασκάλου κ. Λεοντσίνη, Μαίρη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Λεοντσίνειου Πνευματικού Κέντρου, η συγκίνηση ήταν έκδηλη όταν παρουσιάστηκαν 2 σύντομες βιντεοταινίες από τη ζωή των τιμωμένων προσώπων, τις οποίες ετοίμασε ο υπάλληλος του Δήμου Π. Γιαννιώτης.

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να τιμηθούν όλες οι σημαντικές προσωπικότητες που ο καθένας από το μετερίζι της ζωής του προσέφεραν στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Δάσκαλος Παναγιώτης Λεοντσίνης εμπνεύστηκε και έχτισε το νέο Δημοτικό Σχολείο των Αντικυθήρων το 1961, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για τους 280 τότε μονίμους κατοίκους του νησιού, ενώ ο Πλοίαρχος Βασίλειος Λεονταράκης υπερέβη τον εαυτό του και τους κανονισμούς για να εξυπηρετήσει με τον καλλίτερο τρόπο τα νησιά μας ως καπετάνιος των πλοίων της γραμμής επί σειρά ετών.



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Κύθηρα: Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης (01/11) επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή Νεάπολης Βοιών-Κυθήρων.

Ιστιοφόρο σκάφος που από το βράδυ της Δευτέρας, ζήτησε συνδρομή μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112, αναζητά το Λιμενικό Σώμα, στη θαλάσσια περιοχή Νεάπολης Βοιών – Κυθήρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε αυτό επιβαίνει άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Η επιχείρηση εντοπισμού του ιστιοφόρου ξεκίνησε σήμερα το πρωί καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή εμπόδισαν τη διεξαγωγή των ερευνών από τα πλωτά του Λιμενικού

Εν τω μεταξύ, στη Νεάπολη Βοιών με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πορφυρούσα» αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα οι 65 μετανάστες, πρόσφυγες και διακινητές, που εντοπίστηκαν χθες βράδυ στα βορειοανατολικά των Αντικυθήρων στην περιοχή του Ξηροποτάμου.

Όπως αναφέρθηκε η πλειονότης των μεταναστατών προέρχεται από το Πακιστάν.


Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί από σκάφος αγνώστων στοιχείων.

Είναι φανερό πλέον ότι το επερχόμενο νέο κύμα μεταναστών-προσφύγων έχει αλλάξει προέλευση και προορισμό.

Μετά την ουσιαστική μείωση του κύματος προσφύγων-μεταναστατών από τα ανατολικά σύνορα της Χώρας, παρουσιάζεται σταδιακά προοδευτική αύξηση τους στα νότια παράλια της Χώρας με προέλευση τις ακτές της Βορείου Αφρικής.

Πόσο έτοιμη είναι η Χώρα να δεχθεί το νέο αυτό κύμα στα σχεδόν εγκαταλελειμμένα νότια νησιά της ;;;;

Πως θα αντιμετωπισθεί το τεράστιο αυτό θαλάσσιο νότιο σύνορο με τα λιγοστά υπάρχοντα σκάφη της ακτοφυλακής αλλά την μεγάλη λειψανδρία λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ήδη υπάρχει η σχετική αιμοραγία μέσων και προσωπικού στα ανατολικά σύνορα;;;;

Σε όλα σχεδόν τα νότια παράλια υπάρχουν άπειρα σημεία προσέγγισης ειδικά σε ερημικές και ακατοίκητες βραχώδεις περιοχές, στα δε νησιά οι υποδομές είναι παντελώς ανύπαρκτες. Οι υποδομές είναι μηδενικές, η ιατρική βοήθεια ανύπαρκτη, η συγκοινωνία και η επικοινωνία ΤΡΑΓΙΚΕΣ...

Τι θα κάνει λοιπόν ο κ. Μουζάλας και το αρμόδιο υπουργείο και πέραν αυτού τι θα αποφασίσει πλεόν η Ε.Ε. ;;;; Μήπως απλά η Ε.Ε. θα συμμορφωθεί με την απαίτηση των τέως ανατολικών και νυν εταίρων να μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε αποθήκες ψυχών ;;;;

Πόσα χαστούκια πρέπει να δεχθούμε ακόμη γυρίζοντας μια το ένα μάγουλο και μια το άλλο ;;;; Μήπως το παρακάνουμε στο χριστιανικό και το γυρίζουμε στο δουλικό ;;;;
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------

Στα Αντικύθηρα της Ευρώπης του 2016....

(ΦΩΤΟ)
Ανδρέας Χαρχαλάκης
65 άτομα..Από 15_25 χρόνων...Πακισταν...

Στη Νεάπολη Βοιών μεταφέρονται 45 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοικτά των Αντικυθήρων

Στη Νεάπολη Βοιών αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πορφυρούσα» οι 45 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στα βορειοανατολικά των Αντικυθήρων, στην περιοχή του Ξυροποτάμου. Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί από σκάφος αγνώστων στοιχείων.

Στο μεταξύ, έρευνες είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή Νεάπολης Βοιών-Κυθήρων για τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους που χθες το βράδυ ζήτησε συνδρομή μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ιστιοφόρο επιβαίνει άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. 


Η επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους ξεκίνησε σήμερα το πρωί, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή εμπόδισαν τη διεξαγωγή των ερευνών.

 http://www.zougla.gr/