Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κατασχεμένα αλιευτικά εργαλεία εκποιεί το Λιμεναρχείο Γυθείου


Το Λιμεναρχείο Γυθείου αποφάσισε τη διενέργεια πρόχειρου πλειοδοτικού διαγωνισμού από την συγκροτηθείσα για τον σκοπό αυτό Επιτροπή για την εκποίηση των κατωτέρω κατασχεθέντων αλιευτικών εργαλείων: 1) Ψαροτούφεκο BEUCHAT (ESPADON) με τιμή εκκίνησης 60 ευρώ, 2) Αλιευτικό δίχτυ (τύπου «Απλάδια») μήκους 100 μέτρων  με τιμή εκκίνησης 50 ευρώ, 3) Ψαροτούφεκο MARES (COMPETITION LINE)  με τιμή εκκίνησης 60 ευρώ, 4) Ψαροτούφεκο BALKO PRO (arrow 90-4l BALKO SUB)  με τιμή εκκίνησης 70 ευρώ.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:00 πμ στο κτίριο του Λιμεναρχείου Γυθείου. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος υποχρεούνται να προσέλθουν την ανωτέρω ώρα, ενώ δικαιούνται να εξετάσουν προηγουμένως τα αλιευτικά εργαλεία από ώρα 09:00 πμ μέχρι την ώρα έναρξης της δημοπρασίας. Με την συμμετοχή τους στη δημοπρασία συμπεραίνεται ότι οι πλειοδότες αποδέχονται τους όρους της παρούσης διακήρυξης και ότι έχουν γνώση του είδους, της ποσότητας και της κατάστασης γενικώς των αλιευτικών ειδών -εργαλείων.
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας για κάποια είδη, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο την 19/6/2019 και ώρα 10:00 πμ και εφόσον και πάλι υπάρξουν είδη που δεν εκποιήθηκαν, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο την 25/6/2019 και ώρα 10:00 πμ στο κτίριο του Λιμεναρχείου Γυθείου.
Ο τελευταίος πλειοδότης στο όνομα του οποίου κατακυρώθηκε η δημοπρασία, είναι υποχρεωμένος να καταθέσει άμεσα το αντίτιμο εκπλειστηριάσματος, αλλιώς κηρύσσεται έκπτωτος. Αυτός είναι υποχρεωμένος επίσης να παραλάβει και αποκομίσει τα αγορασθέντα αλιευτικά εργαλεία αμέσως από τον τόπο φύλαξης τους, διαφορετικά καθίσταται υπεύθυνος για την καταβολή φυλάκτρων. Το Δημόσιο δεν ευθύνεται απέναντι στον τελευταίο πλειοδότη για την ποιότητα, την κατάσταση και οποιαδήποτε ελάττωμα των πλειστηριαζόμενων εργαλείων.   Τα πλειστηριαζόμενα αλιευτικά εργαλεία είναι παραδοτέα στον τόπο που βρίσκονται φυλαγμένα και οι δαπάνες της μεταφοράς βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.
Για τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν από την εκποίηση των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών, θα εφαρμοσθεί η διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του Ν.Δ. 420/70 (Α' 27).

Παρουσίασης του Προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλή χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στα γραφεία της Εταιρίας μας, την Πέμπτη 06/06/2019 και ώρα 11:00 π.μ., όπου θα γίνει η παρουσίαση του παραπάνω προγράμματος που αφορά την εκτίμηση του κινδύνου πυρκαγιάς σε οικισμούς όπου υπάρχει σύζευξη κατοικιών και βλάστησης.
Η ερευνητική διαδικασία του προγράμματος έχει ήδη δρομολογηθεί στο Νησί μας και ιδιαίτερα σε τρεις πιλοτικούς οικισμούς. Το ιδιαίτερα σημαντικό και καινοτόμο είναι ότι αυτή η διαδικασία υλοποιείται από κατοίκους, μαθητές αλλά και ενήλικες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα στην προηγούμενη επίσκεψή μας στα Κύθηρα, από τους δύο εξειδικευμένους ερευνητές σε θέματα πυρκαγιών, Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο και Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου, ο οποίος και θα μας παρουσιάσει το έργο στις 06/06/2019. 
Καταλαβαίνετε ότι όσο πλησιάζει η θερινή περίοδος και ιδιαίτερα λόγω του πολύ βροχερού χειμώνα η βλάστηση οργιάζει, αλλά σε λίγο θα ξεραθεί κιόλας, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος. Ας μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ας δούμε τι μπορεί να κάνει και ο καθένας μόνος του για την προστασία του.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Αλέξια Νικηφοράκη.
Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς υπογραφή σύμβασης 2 σημαντικά έργα στα Κύθηρα
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων (30 και 32/2019) κατακυρώθηκαν οριστικά στους αναδόχους, δύο σημαντικά έργα για τα Κύθηρα.
1. Το έργο του παραλιακού φωτισμού στο Καψάλι, το οποίο καθυστέρησε λόγω υποκατάστασης του αρχικού αναδόχου. Το έργο θα ξεκινήσει μετά τη σεζόν, προκειμένου να μην υπάρξει όχληση του τουριστικού οικισμού. Ο π/υ είναι 55.000€ με το Φ.Π.Α. και ανάδοχος είναι η Θεανώ Χρήστου που προσέφερε έκπτωση 29%. Το έργο είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιοχής (Κάστρο Χώρας κ.λπ.).
2. Το έργο "Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων" με π/υ 2.475.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Ανάδοχος είναι η εταιρεία "Ν & Κ ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ" που προσέφερε έκπτωση 44,9%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας των τελευταίων ετών στο νησί και αφορά στην ασφαλτόστρωση των δρόμων προς Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα, Αγ.Πελαγία-Αγ. Αναστασία και Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου.