Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τους Δήμου Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας.

Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τους Δήμου Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας.
Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τους Δήμου Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας.
Με τις υπ΄ αριθμόν 1760,1761 και 1762/2.3.2017 Αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη δόθηκε παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι της 7 Σεπτεμβρίου 2017 για ολόκληρο τον Δήμου Ευρώτα, τη Δημοτική Ενότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας και τις Δημοτικές Ενότητες Θεραπνών, Οινούντος, Φάριδος, Καρυών και Σπάρτης του Δήμου Σπάρτης, για τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2016. Οι Αποφάσεις εκδόθηκαν μετά την υπ΄ αριθμόν 49833/319/1.3.2017 εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων των Δήμων.
Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με έγγραφό του ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή του ΟΑΕΕ την παράταση καταβολής εισφορών και δηλώσεων για τους κάτοικους των πληγεισών περιοχών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Η κ. Τζανετέα εξέφρασε τη πεποίθηση ότι τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ θα ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών των παραπάνω Δήμων λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
 http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

Φωτο της Φιλαρμονικής το 1967 από τον Μανώλη Σοφίο.