Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Εορτασμός Θεοφανείων σε Γύθειο και Σπήλαια Διρού


Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος η εορτή των Θεοφανείων στο Γύθειο.
Ειδικότερα, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια θα τελεστεί η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ αμέσως μετά θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή με προορισμό την αποβάθρα της κεντρικής πλατείας Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου θα λάβει χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.
Συμμετοχή με υπεύθυνη 
δήλωση στο Λιμεναρχείο
Το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στο Γύθειο, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Γυθείου (τηλ: 27330-22262), με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ότι γνωρίζουν κολύμβηση, είναι καλά στην υγεία τους και σε περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων επιπρόσθετη συγκατάθεση των γονέων αυτών. 
- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 πμ, με την επίδειξη του αστυνομικού δελτίου ταυτότητος ή διαβατηρίου των ενδιαφερομένων.
  Η θέση από την οποία θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση των ενδιαφερομένων εντός θαλάσσης θα καθοριστεί από το Λιμεναρχείο Γυθείου.
Αγιασμός στα Σπήλαια Διρού
Εξάλλου, μετά την περσινή κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμό των υδάτων, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο Σπήλαιο Βλυχάδα (Διρού), η τελετή θα πραγματοποιηθεί και φέτος ανήμερα των Θεοφανείων.
Ειδικότερα, η εκκλησιαστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 10:30΄ το πρωί.
http://lakonikos.gr/

Έκτακτη Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2.1.2019, κοινή, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στη βάση της πρόβλεψης της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική από 3.1.2019 έως και 5.1.2019. Αντικείμενο της έκτακτης κοινής σύσκεψης υπήρξε η προετοιμασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από φαινόμενα χιονόπτωσης, παγετού και πλημμυρών. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας των αστέγων κατά την περίοδο του έντονου ψύχους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών των Δήμων.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα προβλήματα που τυχόν ανακύψουν δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:
(1) Στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα κατά την εφαρμογή των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.
(2) Στην επικαιροποίηση των μητρώων διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων έργων για να συνδράμουν, εφόσον απαιτηθεί, το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
(3) Στην κατά προτεραιότητα αποκατάσταση των οδικών αξόνων που οδηγούν στα Νοσοκομεία, που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του αστικού ιστού, τη διευκόλυνση κίνησης του ΕΚΑΒ καθώς και σε μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων παγετού με πρόσθετο προληπτικό μέτρο τη χρήση αλατιού.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 2018


ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 2018
Με αφορμή τη λήξη του οικονομικού έτους 2018, ο Δήμος Κυθήρων ενημερώνει για το σύνολο των εκδοθέντων και πληρωθέντων Χρηματικών Ενταλμάτων του έτους.

Σύνολο εκδοθέντων ΧΕΠ 2018:
 ΔΗΜΟΣ: 511
12 ΧΕΠ του Δήμου δεν πληρώθηκαν λόγω λήξης του οικονομικού έτους και θα πληρωθούν με το νέο Π/Υ
 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: 34
 ΝΠΔΔ (Παιδικός Σταθμός): 59
 ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 89
Σύνολο πληρωμών 2018:
 ΔΗΜΟΣ: 3.017.618,39€
 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: 114.150,01€
 ΝΠΔΔ (Παιδικός Σταθμός): 120.234,37€
 ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: 405.038,03€