Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΚΥΘΗΡΑ ΦΟΙΝΙΚΙΕΣ:ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ¨Dynamo Kythira¨ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΥΘΗΡΑ ΦΟΙΝΙΚΙΕΣ:ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ¨Dynamo Kythira¨ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

 


'Προσωπικά, δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω ότι ο εφιάλτης αυτός έχει δρόμο διαφυγής. Τα ναρκωτικά είναι δρόμος με επιστροφή''

Κάθε ημέρα που αντικρίζουμε την ανατολή του ηλίου, οφείλουμε να αναλογιζόμαστε πως ό,τι βιώνουμε στην παρούσα ζωή συνιστά δωρεά του Πανάγαθου Θεού και γι' αυτό να Τον δοξάζουμε. Και ως έμπρακτη αναγνώριση και έκφραση της ευγνωμοσύνης μας για αυτή τη μεγάλη δωρεά, οφείλουμε να ζούμε την κάθε στιγμή μας αληθινά, στην πραγματική της διάσταση και υπόσταση, απελευθερωμένοι από ψευδαισθήσεις και κάθε είδους αλλοιώσεις της πραγματικότητας.

Με αυτές τις σκέψεις και επ' αφορμή της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους και ιδίως προς τους νέους ανθρώπους, να κλείσουν τα αυτιά τους στις "σειρήνες" που τους υπόσχονται ψεύτικους "παραδείσους" και να απορρίψουν τις πρόσκαιρες μα συχνά θανάσιμες ψευδαισθήσεις των ναρκωτικών ουσιών.

Κατανοώ πλήρως ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αποτελεί μάστιγα για τις σύγχρονες κοινωνίες, έχει βαθιές ρίζες και σύνθετα αίτια, και σίγουρα δε δύναται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με νουθεσίες, συστάσεις ή επιπλήξεις.

Για αυτό και το σημαντικότερο μήνυμα της σημερινής ημέρας, φρονώ πως πρέπει να έχει αποδέκτες όχι όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των εξαρτήσεων, αλλά όλη την υπόλοιπη κοινωνία που συχνά παραμένει αμέτοχος θεατής της εξέλιξης του προβλήματος. Σήμερα είναι μια ιδανική ευκαιρία να προβληματιστούμε όλοι μας για τον ρόλο τον οποίο διαδραματίζουμε τόσο όταν συνάνθρωποί μας παρασύρονται στα σκοτεινά μονοπάτια των ναρκωτικών ουσιών, όσο και όταν πασχίζουν να επιστρέψουν έχοντας συνειδητοποιήσει το απατηλό των αναζητήσεών τους. Είμαστε άραγε εκεί για να τους δείξουμε το σωστό μονοπάτι όταν διαπιστώνουμε ότι παρεκκλίνουν της πορείας τους; Είμαστε εκεί για να τους απλώσουμε το χέρι και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας όταν τους βλέπουμε να επιστρέφουν;

Ας δεσμευτούμε, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ότι εφεξής θα είμαστε πάντοτε εκεί για τον πλησίον μας, από τον χώρο της οικογένειας μέχρι την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ζούμε, για να δίδουμε την καλή μαρτυρία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, προσφέροντας απεριόριστη και ανεπιφύλακτη αγάπη όπως μας δίδαξε ο Χριστός. Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας ποιες είναι οι αξίες μας, αλλά και ποια είναι η αληθινή αξία της παρούσας ζωής!

Ως Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δεν παύουμε να εργαζόμαστε και να αναλώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία των δύο Κέντρων Απεξάρτησης, στη Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ. Προσμένουμε με λαχτάρα την ευόδωση αυτού του ιερού αγώνα, ώστε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους νέους της Ομογένειας και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας οι οποίοι αναζητούν οδό διαφυγής από τον εφιάλτη των εξαρτήσεων.

Προσωπικά, δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω ότι ο εφιάλτης αυτός έχει δρόμο διαφυγής. Τα ναρκωτικά είναι δρόμος με επιστροφή. Κι όπου είναι στενός, δύσβατος ή ανηφορικός, θα παλέψουμε με πίστη και ενότητα για να τον καταστήσουμε προσβάσιμο!

pentapostagma.gr

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΦΥΤΑ ΤO ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ.

Φωταγωγήθηκε το τοιχίο (προυπολογισμού 100.000 ευρώ με Φ.Π.Α.)με φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης (led) και καλλωπίστηκε με φυτά το έργο πού άλλαξε την όψη του οικισμού της Αγίας Πελαγίας όπως έχουμε ξαναπεί και σε παλαιότερα δημοσιεύματα μας.


Το τοιχίο βρισκόταν επί 25 ολόκληρα χρόνια σε ημιτελή κατάσταση,ενέχοντας και κινδύνους για τους διερχόμενους και τους πεζούς,αλλά και προσβάλλοντας τη δημόσια αισθητική σε έναν οικισμό όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστικών κλινών στο νησί


Την όλη εικόνα χαλάει το κτήριο όπου στεγαζόταν το παλιό τελωνείο της Αγίας Πελαγίας,ευχόμαστε γρήγορα να δούμε την μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο.

ADELIN 107,3 FM 












ΕΛ.ΑΣ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (99) ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ένα άτομο για καλλιέργεια κάνναβης

Σε δύσβατο σημείο κοντά στο σπίτι του καλλιεργούσε 99 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (25 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ανήλικος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ανήλικος και διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο σε δύσβατο σημείο κοντά στο σπίτι του, συνολικά 99 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 140 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 894 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και 5 υπολείμματα ριζικών συστημάτων δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:

(2) ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ημ/νία: 26/06/2021 02:39:33

Τοποθεσία: 14,3χλμ Βορειο-ανατολικά από Κύθηρα
Μέγεθος: 2,9 Ρίχτερ
Εστιακό Βάθος (χλμ): 10,0

Ημ/νία: 26/06/2021 02:39:31
Τοποθεσία: 16,2χλμ Βορειο-δυτικά από Κύθηρα
Μέγεθος: 3 Ρίχτερ
Εστιακό Βάθος (χλμ): 13,0

Αρχιεπίσκοπος για την ημέρα κατά των ναρκωτικών: Ψεύτικο καταφύγιο

 


"Τα ναρκωτικά υπήρξαν για πολλούς ανθρώπους ένα ψεύτικο καταφύγιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνυμος

Ἡ σημερινή παγκόσμια ἡμέρα κατά τῶν ναρκωτικῶν βρίσκει τή χώρα μας ἀλλά καί ὁλόκληρο τόν πλανήτη ἀντιμέτωπο μέ τήν προσπάθεια του νά ἐπανέλθει σέ μία κανονικότητα. Τά ναρκωτικά ὑπῆρξαν γιά πολλούς ἀνθρώπους ἕνα ψεύτικο καταφύγιο κατά τή διάρκεια τῆς πανδημίας καί φυσικά καμία κανονικότητα δέ μπορεῖ νά ἐπανέλθει καί νά ὑπάρξει ὅσο ἡ σκιά τῶν ἐξαρτήσεων πέφτει στίς ζωές τόσων συνανθρώπων μας. Παρόλες τίς ἀντιξοότητες ὅμως κάποιοι ἔκαναν τήν ὑπέρβαση καί ἐπέλεξαν τή ζωή, τή δημιουργία, τήν ἀγάπη καί τήν ἐλπίδα. Δέν ἀποδέχτηκαν ὡς νικητή τῆς καθημερινότητάς τους τόν φόβο καί τόν θάνατο καί θύμισαν σέ ὅλους μας πώς ἡ ἀνθρώπινη φύση κρύβει ἕνα ἀξιοθαύμαστο μεγαλεῖο. Αὐτόν τόν ἀγώνα καί αὐτήν τήν προσπάθεια  τιμοῦμε φέτος ἀλλά καί κάθε χρόνο, γιά νά δώσουμε ἐλπίδα σέ ἐκείνους πού τόλμησαν νά μείνουν καθαροί καί νά ἐμπνεύσουμε ἐκείνους πού θά τολμήσουν σύντομα μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ νά βαδίσουν τό μονοπάτι τῆς ἐλευθερίας καί τῆς ἀπεξάρτησης

ΒΑΤΙΚΑ:Το Παυλοπέτρι στο ΕΡΓΟ “INHERIT”

 


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως επικεφαλής εταίρος του έργου “INHERIT”, του προγράμματος “INTERREG MED”, προσπαθεί να ενημερώσει φορείς, ειδικές ομάδες και το κοινό, για να προωθήσει δραστηριότητες βιώσιμου τουρισμού στις ανεκμετάλλευτες περιοχές της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά και ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την πίεση των εντατικών τουριστικών ροών λόγω εποχικότητας στους παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς, «δημιουργώντας» παράλληλα νέες τουριστικές εμπειρίες.

Το Παυλοπέτρι ανήκει στις περιοχές INHERITURA (έννοια που εισάγει το INHERIT για να χαρακτηρίσει τις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου που συνδυάζουν τουριστικό ενδιαφέρον και πλούσια φυσική κληρονομιά και στις οποίες εφαρμόζονται από κάτω προς τα πάνω μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος).

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Πιο επίκαιρη από ποτέ

 


Η ψυχολόγος Γεωργία Κορδώνη γράφει για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους αλλά και για τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ.

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου του 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη απέναντι στα ναρκωτικά.

Τα ναρκωτικά ως κατεξοχήν εθιστική ουσία έχουν πια ευρεία εξάπλωση, πλήττοντας συνήθως ευάλωτες ομάδες, όπως οι νέοι, αλλά και όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων άτομα.

Πώς δημιουργείται όμως ο εθισμός από τα ναρκωτικά και πού οφείλεται;

Αιτίες του εθισμού

Οι βασικές υποθέσεις, που έχουν διατυπωθεί για τον εθισμό είναι δύο. Η μια βασίζεται στην προσωπική επιλογή και η άλλη στην κληρονομικότητα. Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία έχει δομηθεί και η νομική στάση της κοινωνίας απέναντι στη χρήση ναρκωτικών, καθώς η κατοχή τους είναι μια πράξη, που διώκεται. Η δεύτερη θεωρία, αυτή της κληρονομικότητας, βγάζει εκτός την προσωπική επιλογή του ατόμου, καθώς η κληρονομικότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει και να παρέμβει το άτομο, αλλά που παραλαμβάνει έτοιμο. Σύμφωνα με την δεύτερη θεωρία, μπορεί να μην κατηγορείται το ίδιο το υποκείμενο που κάνει την χρήση, αλλά ταυτόχρονα του αφαιρείται και η δυνατότητα να αλλάξει την ροή της ζωής του. Καμία από τις δυο αυτές θεωρίες, ωστόσο, δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επιδράσεις της κοινωνίας και του οικογενειακού περιβάλλοντος

Αν κοιτάξουμε καλύτερα γύρω μας θα δούμε όμως ότι οι εξαρτήσεις είναι πολύ περισσότερο κοινωνικό φαινόμενο παρά προσωπική επιλογή ή αποτέλεσμα κληρονομικότητας. Κανένας από εμάς δεν επέλεξε το που, πως, από ποιους και κάτω από ποιες συνθήκες θα γεννηθεί. Και καθώς οι κοινωνικές συνθήκες που μεγαλώνει κανείς, όπως το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, η φτώχεια, η ανεργία, το βιοτικό επίπεδο του τόπου διαμονής του, η σχέση των γονέων του με τους εθισμούς, το σχολείο ακόμα και οι πολιτικές συνθήκες της εποχής επηρεάζουν σημαντικά την προσωπικότητα του ατόμου είναι αμφίβολο κατά πόσο προσωπική επιλογή του ατόμου αποτελεί η χρήση ουσιών. Από την άλλη η κληρονομικότητα, ακόμη και αν υπάρχει, μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τους παράγοντες του περιβάλλοντος του κάθε ατόμου. Το περιβάλλον έχει πολύ ισχυρή επίδραση στο άτομο, για αυτό και το θέμα της εξάρτησης δεν μπορεί παρά να είναι και ένα κοινωνικό φαινόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι εξαρτήσεις εγκαθίστανται πιο συχνά σε πληθυσμούς με υψηλά ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον παράδειγμα για το πώς οι κοινωνικές συνθήκες επηρεάζουν την εξάρτηση αλλά και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά αφορά τις γυναίκες, οι οποίες στη σημερινή κοινωνία φαίνεται να είναι ακόμη πιο ευάλωτες, λόγω των διακρίσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν. Μια ακόμη ανισότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες χρήστριες ουσιών είναι και το δικαίωμα τους στην απεξάρτηση. Έχει παρατηρηθεί πως μόνο 1 στα 5 άτομα που φτάνουν να ζητήσουν θεραπεία και απεξάρτηση είναι γυναίκα. Και αυτό συμβαίνει διότι η κοινωνική κατακραυγή για μια εξαρτημένη γυναίκα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με έναν άντρα. Ειδικά στις περιπτώσεις που είναι μητέρες, φοβούνται πως θα χάσουν την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές δομές που να τις υποστηρίζουν με την ανατροφή των παιδιών τους καθώς αυτές βρίσκονται σε θεραπεία.

Ο εθισμός σήμερα

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ίσως να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Επίκαιρη όμως γιατί;

Ο πρώτος λόγος είναι πως η χρήση ουσιών έχει παρουσιάσει τεράστια αύξηση εδώ και 1,5 χρόνο που διανύουμε μια παγκόσμια πανδημία. Η παράνομη διακίνηση των ουσιών φαίνεται πως δεν εμποδίστηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά αντίθετα βρήκε τρόπο να αυξηθεί ακόμα και μέσα στο lockdown. Η αύξηση ξεκίνησε από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο, παρουσίασε άνοδο 20% κατά το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μεταξύ Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη και κορυφώθηκε κατά το τρίτο κύμα.

Ο δεύτερος λόγος που κάνει την σημερινή ημέρα αρκετά επίκαιρη είναι οι αλλαγές που τέθηκαν υπό συζήτηση σχεδόν πριν δύο μήνες σχετικά με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Οι αλλαγές αυτές ήταν ένα χτύπημα στα στεγνά κοινοτικά προγράμματα απεξάρτησης από τη χρήση ουσιών, καθώς το ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει τη χρήση ουσιών χωρίς τη χορήγηση υποκαταστάτων, αλλά με την σημαντική συμβολή της οικογένειας και της κοινωνίας. Οι σημαντικές αλλαγές που τέθηκαν στο τραπέζι τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν ύστερα από έντονη αντίδραση των εργαζομένων αλλά και μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Αυτές αφορούσαν κυρίως τις θεραπευτικές κοινότητες, οι οποίες πήγαν να αντικατασταθούν από ξενώνες αλλά και συγχωνεύσεις προγραμμάτων. Δικαίως, λοιπόν, υπήρξαν τόσες αντιδράσεις, καθώς η ψυχοκοινωνική προσέγγιση των θεραπευτικών κοινοτήτων είναι ένα από το πιο σημαντικά μοντέλα διεθνώς για την επίτευξη της απεξάρτησης και την επανένταξη των εξαρτημένων χρηστών στην κοινωνία.

Η ψυχοσύνθεση του χρήστη ουσιών

Ωστόσο θα ήταν αδύνατο να μην αναφερθούν και οι προσωπικοί παράγοντες που κάνουν το άτομο ευάλωτο στην χρήση ουσιών. Ποια είναι η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του ατόμου, πού οι κοινωνικές συνθήκες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει η εξάρτηση;

Ο Eckharte Tolle έχει πει “Οι εθισμοί ξεκινάνε με πόνο και τελειώνουν με πόνο”. Και αυτό φαίνεται να είναι αλήθεια.

Οι εξαρτήσεις, λειτουργούν σαν ένα βραχυπρόθεσμο επουλωτικό φάρμακο για τις πληγές των ανθρώπων. Η χρήση προσωρινά μουδιάζει τον ψυχικό πόνο, κάτι που ο πονεμένος άνθρωπος έχει πολύ ανάγκη, για να μην αντιμετωπίσει τα ανυπόφορα συναισθήματα, που του δημιουργεί η ζωή και η καθημερινότητα του.

Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν τα συναισθήματα πόνου, θυμού η στενοχώριας καταπιέζονται, επειδή το άτομο ως παιδί δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος να τα εκφράσει και κατ’ επέκταση μέχρι και την ενηλικίωση του ψάχνει τρόπους να τα καταλαγιάσει, για να μην έρθει αντιμέτωπος μαζί τους. Κοινό πολλών εξαρτημένων είναι η αίσθηση ότι είναι μόνοι, ότι δεν βρέθηκε κανείς για να μοιραστούν τα βαθύτερα συναισθήματα τους. Άλλοι αναφέρουν πως η χρήση τους κάνει να νιώθουν τη φροντίδα και τη θαλπωρή μια αγκαλιάς, που ποτέ δεν πήραν.

Το χειρότερο μέσα σε όλο αυτό είναι οι επικριτές σκέψεις και οι κατηγορίες, που στρέφει το άτομο -ο εξαρτημένος, στην προκειμένη περίπτωση- προς τον εαυτό του, μην μπορώντας να κάνει την σύνδεση των τραυματικών εμπειριών της ζωής του με τον εθισμό. Ο δρόμος του να κοιτάξει κανείς κατάματα τα δύσκολα συναισθήματα και να τα αποδεχτεί είναι δύσκολος, αλλά και ο μόνος, για να βγει κανείς από τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης.

Κάτι ακόμη σημαντικό που αφορά τις εξαρτήσεις είναι πως το άτομο και ο κοινωνικός του περίγυρος ζητάνε βοήθεια, όταν είναι πια πολύ αργά και το άτομο έχει βουτήξει για τα καλά στον «βυθό» της εξάρτησης, αλλά και οι ίδιοι έχουν πια εξουθενωθεί. Ο εθισμός είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται σε πρώιμη φάση, για να έχει περισσότερες πιθανότητες να θεραπευτεί.

Για αυτό και για αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του εθισμού από τα ναρκωτικά χρειάζεται οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια από όλη την κοινωνία. Ενημέρωση, πρόληψη και κατάλληλη θεραπεία.

Μόνο αν το άτομο γνωρίζει τις σοβαρές επιπτώσεις των ναρκωτικών θα ζητήσει έγκαιρα βοήθεια. Μόνο αν υπάρξει ενημέρωση και πάψει η κοινωνική κατακραυγή θα κοιτάξουμε τον συνάνθρωπο μας με περισσότερη συμπόνια και θα του δώσουμε ένα χέρι βοηθείας.

Η εξάλειψη των ναρκωτικών απαιτεί συντονισμένες κινήσεις από την πολιτεία και αγώνα από όλους μας!

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Πιο επίκαιρη από ποτέ

*Η Γεωργία Κορδώνη είναι Ψυχολόγος, Απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εκπαιδευόμενη Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

www.news247.gr



Προγραμματική Σύμβαση ύψους 91.000.000 ευρώ για τα Κέντρα Πρόληψης από τις Εξαρτήσεις, υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, τον ΟΚΑΝΑ και την ΕΕΤΑΑ.

 


Προγραμματική Σύμβαση ύψους 91.000.000 ευρώ για τα Κέντρα Πρόληψης από τις  Εξαρτήσεις, υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, τον ΟΚΑΝΑ και την ΕΕΤΑΑ. 

Προγραμματική Σύμβαση ύψους 91.000.000 που διασφαλίζει τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, για την περίοδο 2021-2027 υπεγράφη από το Υπουργείο Υγείας, εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και την Υφυπουργό Ζωή Ράπτη, το Υπουργείο Εσωτερικών, εκπροσωπούμενο από τον Αν. Υπουργό Στυλιανό Πέτσα, από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αθανάσιο Θεοχάρη, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτριο Παπαστεργίου και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), εκπροσωπούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπυρίδωνα Σπυρίδωνα.
Η παρουσίαση της Σύμβασης έγινε χθες 26/6 , στο Υπουργείο Υγείας, απο την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, τον Πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Σπυρίδωνα Σπυρίδων.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη  αφού ανεφέρθη  την πολύ καλή συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στο τομέα της πρόληψης από τις εξαρτήσεις δήλωσε : «τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όμως, χωρίς την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων: των Υπουργείων, των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΟΚΑΝΑ, των εργαζομένων και όσων συνδράμουν με δωρεές την συλλογική αυτή προσπάθεια των Κέντρων Πρόληψης.
Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για τη σύναψη της νέας Προγραμματικής Σύμβασης, ενός εργαλείου, που θα προσφέρει υπηρεσίες που σήμερα καθίστανται  πιο αναγκαίες από ποτέ.
Στο δύσκολο αυτό αγώνα είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξία.
Το σύνθημά μας είναι: Κανένας μόνος απέναντι στην πανδημία, κανένας μόνος και μετά!»

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε:
Η ΕΕΤΑΑ συμβάλει  στην συλλογική αυτή θεσμική προσπάθεια αφ’ενός με την 35ετη εμπειρία των στελεχών της στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, συμμετέχοντας ενεργά στην επιτροπή παρακολούθησης
και αφετέρου φροντίζει για την υλοποίηση της πολιτικής που χαράζει το ΥΠΕΣ που θα διαθέσει 45.000.000 δηλ το 50%  για την περίοδο 2021-2027 καθώς και η ΚΕΔΕ, ώστε έγκαιρα και υπεύθυνα να διασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις των κέντρων πρόληψης, μία σειρά δράσεων και γενικά η απαιτούμενη παρακολούθηση ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα παράγοντας απτά αποτελέσματα, σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που είχε σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά και της πρόσφατης πανδημίας, πολιτικές σαν κι αυτή που σήμερα παρουσιάζεται είναι περισσότερο χρήσιμες παρά ποτέ στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος,σημαντικό είναι και συγχρόνως καλό παράδειγμα άσκησης δημόσιας πολιτικής, ότι για το σχεδιασμό, την εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση της, συνεργάζονται αρμονικά, με κανόνες και διακριτική υπευθυνότητα, δύο υπουργεία και τρείς θεσμικοί φορείς, και μέσω αυτών συμμετέχουν ενεργά η επιστημονική κοινότητα και οι τοπικές κοινωνίες. 

Καύσωνας 1987: Οι περισσότεροι νεκροί σε καιρό ειρήνης

 Ήταν 22 Ιουλίου όταν το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα το πρόβλημα ήταν εντονότερο λόγω του νέφους που ήταν τότε σε υψηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 44 βαθμούς. Το χειρότερο όμως ήταν η διάρκεια του καύσωνα. Για οχτώ συνεχείς ημέρες το θερμόμετρο δεν έπεφτε κάτω από τους 30 βαθμούς ούτε τη νύχτα.

Τις πρώτες ημέρες κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Ακόμα και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ήταν ψύχραιμα παρόλο που στο πρωτοσέλιδο των Νέων στις 22.7.1987 διαβάζουμε ότι είχαν ήδη σημειωθεί οι τέσσερις πρώτοι θάνατοι.

«Ο καύσωνας συνέβαλε στον θάνατο 4 ατόμων δύο στην Αθήνα και δύο στον Βόλο που έπασχαν από καρδιοπάθεια, ενώ δεκάδες άλλα, μεγάλης κυρίως ηλικίας, μεταφέρθηκαν με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα σε διάφορα νοσοκομεία».

Η ανησυχία δεν ήταν μεγάλη επειδή το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως σε άτομα που είχαν ήδη προβλήματα υγείας. Τις επόμενες ημέρες όμως η κατάσταση ξέφυγε. Γέμισαν τα νεκροτομεία

Από την υψηλή θερμοκρασία στράβωσαν οι γραμμές του τρένου και διακόπηκε η κυκλοφορία του

Στις 23 Ιουλίου οι νεκροί είχαν αυξηθεί, αλλά ακόμα ο αριθμός δεν ήταν ανησυχητικός. «Θερίζει η Λάβρα» διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο.

Το πρόβλημα της ζέστης έκαναν χειρότερο οι διακοπές νερού και ρεύματος. Στις 25 Ιουλίου η χώρα βρισκόταν σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Οι νεκροί είχαν φτάσει τους 300 και ο αριθμός συνέχιζε να αυξάνεται. Σοκαρίστικο είναι το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είχαν γεμίσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τους νεκρούς.

«Όπως έγινε γνωστό, τα στρατιωτικά νοσοκομεία διέθεσαν τους νεκροθαλάμους τους και ήδη μεταφέρονται σε αυτούς νεκροί από άλλα νοσοκομεία».

Οι υπάλληλοι των νεκροταφείων και των γραφείων τελετών δεν προλάβαιναν να θάβουν τους νεκρούς με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα για 24ωρα άταφοι

Μία ημέρα μετά οι νεκροί τοποθετούνταν ακόμα και στα ψυγεία των βαγονιών των τρένων του ΟΣΕ σύμφωνα με το ρεπορτάζ (αρχική φωτο). Μετά την εβδόμη ημέρα του καύσωνα η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, αλλά αργά. Ο απολογισμός όμως ήταν τραγικός. Ο φονικός καύσωνας του 1987 άφησε πίσω του σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1300 νεκρούς, εκ των οποίων οι 1115 στην Αττική.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.500, αλλά για πολιτικούς λόγους ο αριθμός δεν επιβεβαιώθηκε. Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός αριθμός, ο καύσωνας του 1987 αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας εν καιρώ ειρήνης.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

ΒΑΤΙΚΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ ¨ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ¨ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΦΑΡΑΚΛΟΥ


 

ΚΥΘΗΡΑ:ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ¨SOUVLIKE¨ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ.(video)

 

Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος: «Ούτε η Εκκλησία, ούτε η Πολιτεία δεν έχουν αυτό το δικαίωμα να επιβάλλουν υποχρεωτικά στον άνθρωπο να κάνει αυτό το… Διαβόλιο!

 


Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος», είπε, «να δεχθούμε αυτό το εμβόλιο». 

Καταιγιστικός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι, Μακάριος, μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Stefanos Damianidis.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος», είπε, «να δεχθούμε αυτό το εμβόλιο». 

«Η παρουσία αυτού του ιού είναι εξ’ ολοκλήρου μια απάτη από την αρχή, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ούτε η Εκκλησία, ούτε η Πολιτεία δεν έχουν αυτό το δικαίωμα να επιβάλλουν ( με το ζόρι ) στον άνθρωπο, να κάνει υποχρεωτικά αυτό το εμβόλιο», υπογράμμισε…

+++++++++++++++++++++

Για την απόφαση να κλείσουν οι εκκλησίες, αναρωτήθηκε «επιτρέπεται να κλείσουμε τους ναούς και οι πολιτικοί να συνεχίζουν τις πολιτικές τους συνάξεις; Γιατί έφταιξε η Εκκλησία, γιατί έφταιξε ο Χριστός, γιατί να καταδικάσουμε την Εκκλησία;».

Για τον ιερέα στα Ιωάννινα που κοινώνησε με πλαστικό κουτάλι, έκανε λόγο για «άρνηση της πίστεώς μας, προσβολή και βλασφημία…».

triklopodia.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (3) ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27η ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, ώρα 18:00, διεξάγεται στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), η εξ αναβολής πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για φέτος. Θα παρουσιασθούν και θα ψηφισθούν, ο Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ, ο Προϋπολογισμός για το β' εξάμηνο του 2021 και θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ (τριετούς θητείας) και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (μονοετούς θητείας). Επισυνάπτεται το (αναβαθμισμένο) ψηφοδέλτιο, με όλους τους ισάξιους υποψηφίους, οι οποίοι επιθυμούν να μπουν μπροστά στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της αναγέννησης του πανέμορφου Μυλοποτάμου Κυθήρων. Σας καλούμε όλους να είσθε εκεί και να συστρατευτείτε στον κοινό μας αγώνα για το πανέμορφο και αγαπημένο χωριό μας.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες/στριες της σελίδας που διαβάζετε τα δημοσιεύματα μας μέσω facebook.com.

Εχουν παρατηρηθεί κάποια προβληματάκια όπως μας λέτε, ότι δεν ανοίγουν κάποια από τα δημοσιεύματα μας ενώ τα κλικάρετε.

Σας λέμε τον πολύ απλό τρόπο να μας διαβάζετε χωρίς προβλήματα με (2) κλικ !

Κλικάρετε επάνω στον μπλε πάντα σύνδεσμο twitter....που βλέπετε στο επάνω μέρος κάθε δημοσίευσης και θα σας ανοίξει το twitter της σελίδας μας, όταν ανοίξει ξανά κλικάρετε επάνω στον μπλε πάντα σύνδεσμο adelinfm.blogspot.com που βλέπετε στο επάνω μέρος και αυτό ήταν !!!

Ο άλλος τρόπος για να μας διαβάζετε χωρίς να μπαίνετε στο facebook και στο twitter,είναι  κατευθείαν από το blog πληκρολογώντας στην μπάρα αναζήτησης adelinfm.blogspot.com 

Σας ευχαριστούμε !!!

ΛΑΚΩΝΙΑ:Δωρεάν rapid tests στην Κοινότητα Ασωπού την Δευτέρα 28-6-2021


Στην Κοινότητα  Ασωπού την Δευτέρα  28-6-2021  και ώρα 9:00 π.μ  θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο δωρεάν rapidtests στο πέτρινο κτίριο λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Ανακοίνωση

Κώστας Βιδάλης. Ο αγωνιστής δημοσιογράφος ο μαρτυρικός θάνατος και η εξορία στα Κύθηρα.

1946, Αύγουστος μήνας, παραμονές Δεκαπενταύγουστου στα γραφεία των εφημερίδων έφταναν συνέχεια ειδήσεις – κυρίως από τη Θεσσαλία – για το δράμα που ζούσε ο λαός από τη δράση παρακρατικών – τρομοκρατικών ομάδων.

Έκαιγαν τα χωριά, άρπαζαν το βιος του κόσμου, έδερναν μέχρι θανάτου, βίαζαν γυναίκες, σκότωναν τους αγωνιστές.
Ο Κώστας Βιδάλης, πολιτικός συντάκτης του «Ριζοσπάστη» και της «Ελεύθερης Ελλάδας», παρακολουθούσε, ζούσε, μέρα τη μέρα τα συνταρακτικά γεγονότα. Μια μέρα ζητά από την εφημερίδα να πάει στη Θεσσαλία:
«Δεν μπορεί να γίνονται αυτά που γίνονται στη Θεσσαλία κι εμείς εδώ να περιμένουμε τις μπούρδες του Θεοτόκη (τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης)», είπε.
Λόγω της επικινδυνότητας της αποστολής ο διευθυντής της εφημερίδας Κώστας Καραγιώργης προσπάθησε να τον αποτρέψει. Ωστόσο ο Βιδάλης επέμεινε για λόγους αρχής και καθήκοντος.
«Επιμένω να φύγω», είπε.
Και έφυγε…
Αναχώρησε από την Αθήνα στις 11 του μηνός. Στις 13 ταξίδευε από Λάρισα για Βόλο. Ήταν η μέρα κατά την οποία ο «Ριζοσπάστης» έλαβε το τελευταίο του μήνυμα: «Λογαριάζω να ‘μαι αυτού Παρασκευή βράδυ, 16 του μηνός. Μάζεψα φοβερό υλικό. Θα τα πούμε».
Στον Πλατύκαμπο οι παρακρατικοί του τοπικού αρχιληστή Σούρλα σταμάτησαν το τρένο, όπου απήγαγαν τον Βιδάλη μπροστά σε αξιωματικούς του κυβερνητικού στρατού που παρέμειναν απαθείς. Τον οδήγησαν πρώτα στο καφενείο του χωριού Μελία. Αργότερα το βράδυ τον μετέφεραν στο νεκροταφείο. Εκεί τον βασάνισαν και κατόπιν τον δολοφόνησαν. Στον Θεσσαλικό Κάμπο ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» άφησε την τελευταία του πνοή. Το ημερολόγιο έγραφε Τρίτη 13 Αυγούστου 1946.

***

Στις 21 Αυγούστου 1946, η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» ανάμεσα σε άλλα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Δεν υπάρχει ακόμα η κυβερνητική επιβεβαίωση για το θάνατο του Κώστα Βιδάλη. Αντίθετα, υπάρχει συστηματική κυβερνητική πρόθεση να σκεπαστεί το έγκλημα, να δημιουργηθεί σύγχυση, να μετατοπιστούν άνανδρα οι ευθύνες. Ωστόσο, δε μας μένουν πια αμφιβολίες ότι ο σύντροφός μας Κώστας Βιδάλης πέθανε από έναν ανήκουστα μαρτυρικό θάνατο στα χέρια ανθρωπόμορφων τεράτων, κάτω από τις άμεσες οδηγίες αυτού του κυρίου “Τζωρτζ” που μιλάει άπταιστα τα αγγλικά».

***

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1904. Ορφάνεψε πολύ μικρός από πατέρα. Δούλεψε παραγιός σε περιβόλι κι αργότερα σε καφενείο. Κυρίαρχη, από μικρό παιδί ακόμα, η δίψα για μάθηση. Παρότι δουλεύει σκληρά, δεν παύει να μελετά, να ερευνά. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, γράφεται στη Νομική, αλλά δεν θα την τελειώσει. Τον κερδίζει η δημοσιογραφία, αυτό για το οποίο όλοι έλεγαν πως είναι γεννημένος.
Από τα 1922, μαθητής ακόμα, μπήκε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Δεν κόλλησε ποτέ σε κανέναν ιδιοκτήτη και σε κανένα πόστο. «Συμπαθών» από το 1924, σ’ ένα μόνο κόμμα προσχώρησε, στο ΚΚΕ.
Το 1936 πήγε ως απεσταλμένος του “Ριζοσπάστη” στην Ισπανία για να παρακολουθήσει τη Σπαρτακιάδα της Βαρκελώνης. Εκεί συνέχισε για κάποιο διάστημα ως ανταποκριτής του εμφυλίου πολέμου.
Μετά την επιστροφή του από την Ισπανία, εξορίστηκε στα Κύθηρα από το καθεστώς του Μεταξά.
Το 1941 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ενώ συμμετείχε και στο ΕΑΜ από το πόστο της κεντρικής διαφώτισης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών.

***

Η συμβουλή που έδινε στους νέους ήταν: «Να γράφεις κύριε συνάδελφε, για τους απλούς ανθρώπους. Καθαρά, όχι συννεφώδη, σύντομα και περιεκτικά. Άφηνε στην άκρη τις φλυαρίες και δίνε το λόγο στα γεγονότα. Αυτά πείθουν»…

***

Τα χρόνια πέρασαν και η αείμνηστη σύντροφός του, η Αικατερίνη Βιδάλη, άφησε μετά το θάνατό της το διαμέρισμά της στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου η Ένωση να προκηρύσσει από τα ενοίκια υποτροφίες στη μνήμη του μάρτυρα της ελληνικής δημοσιογραφίας και συζύγου της Κώστα Βιδάλη.

***

Το «Κληροδότημα Αικατερίνης Βιδάλη» έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα δέκα εννέα (19) υποτροφίες σε φοιτητές Πανεπιστημιακών Δημοσιογραφικών Σχολών.
Σήμερα το «Κληροδότημα» ζητεί ενοικιαστή για το διαμέρισμα των 107 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου 14 στους Αμπελόκηπους, προκειμένου να συνεχίσει τον θεσμό των υποτροφιών.

ΠΗΓΗ catisart.gr

Ρέθυμνο: Σύλληψη ιερέα για ενδοοικογενειακή βία


Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται από το βράδυ της Πέμπτης η καταγγελία μίας πρεσβυτέρας σε χωριό του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήγε στην αστυνομία και ανέφερε πως ο ιερέας σύζυγος της επιτέθηκε.

Η καταγγελία οδήγησε σε σύλληψη του ιερέα το μεσημέρι της Πέμπτης – ο ίδιος πήγε οικειοθελώς στο Α.Τ. – και το περιστατικό εξετάζεται με προσοχή και διακριτικότητα από τις αστυνομικές αρχές, καθώς αφορά υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο ιερέας θα οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε στο σπίτι του σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε αναίτια στην παπαδιά, με την οποία έχει και παιδιά, που εκείνη την ώρα ήταν μπροστά. Η πρεσβυτέρα προσπάθησε να τον αποφύγει, εκείνος έγινε ακόμα πιο βίαιος και στην προσπάθεια της να γλυτώσει βγήκε από το σπίτι και έτρεξε να διαφύγει, με τον ιερέα να την κυνηγάει. Εν τέλει, η γυναίκα κατάφερε να προστρέξει σε συγγενικό της σπίτι και τελικά κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα όπου έκανε την καταγγελία, καθώς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά στο παρελθόν έχει υπάρξει ξανά ανάλογη συμπεριφορά από τον ιερέα.

Το θέμα φυσικά απασχολεί και την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, που επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας έχει μετατεθεί σε πολλές ενορίες τα τελευταία χρόνια, τόσο στα νότια του Ηρακλείου, όσο και στο εξωτερικό, με τελευταίο σταθμό την ενορία σε χωριό του Αγίου Βασιλείου.

Πηγή: cretapost.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ:ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

30 μήνες πέρασαν...

30 μήνες είτε γκρεμισμένο, είτε υπό κατασκευή, ουσιαστικά σφραγισμένο, το γηπεδάκι της παραλίας και η Νεάπολη χωρίς ανοικτό και ελεύθερο χώρο άθλησης για μπάσκετ και βόλευ.
Επιτέλους παραδίδεται στα παιδιά μας και παρότι πολεμήθηκε από πολλούς, ελπίζουμε να το έχουμε και να το καμαρώνουμε για άλλα 34 χρόνια...
Τουλάχιστον!
Ο Δήμος Μονεμβασιάς, το Λιμενικό Ταμείο, και ειδικά η Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, με αρωγούς τους γονείς, τα παιδιά και το "Α.Σ. Βατικιώτης", έκαναν το καθήκον τους και σας το παραδίδουν!!
Οι ώρες λειτουργίας θα ανακοινωθούν και θα τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας.
Οι λεπτομέρειες συντόμως...
Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 17:30, ανοίγουν οι πόρτες και περιμένουν όλους εσάς!
Καλή μας αρχή και καλή ελεύθερη χρήση σε όλους!!!!