Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Έκλεψαν τρία οχήματα σε λίγες ώρες στη Λακωνία!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία οχήματα κατάφεραν να κλέψουν μέσα σε λίγες ώρες, δύο Ρομά, ηλικίας 18 και 19 ετών, στη Λακωνία!
Τα δύο άτομα έδρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 2/8, στις Κροκέες και στη Σκάλα του Δ. Ευρώτα και στις Αμύκλες Δ. Σπάρτης, απ’ όπου συνολικά αφαίρεσαν τρία οχήματα. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, οι δύο νεαροί Ρομά διέπραξαν ακόμη μία απόπειρα κλοπή οχήματος, στις Αμύκλες.
Μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, οι δύο Ρομά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ο μεν 18χρονος στις Αμύκλες και ο 19χρονος στην Πλατάνα Δ. Σπάρτης.
Τα τρία κλαπέντα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εντοπίστηκε σκάφος με 30 λαθρομετανάστες στη Μάνη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Githio-click.gr πρίν λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο χωριό Κοκκινόγεια του Δήμου Ανατολικής Μάνης εντοπίστηκε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 30 λαθρομετανάστες. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμεναρχείου Γυθείου και ιατρικό προσωπικό από το Κ.Υ. Αρεόπολης.

Στη συνέχεια της ημέρας θα σας ενημερώσουμε για το θέμα με περισσότερες πληροφορίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ OΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ.8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΛΥΤΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ



ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΥΤΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ !!!!
ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ,ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ,ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΚΟΚΟΛΗ.
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.
ΩΡΑ 21.00

ΩΦΕΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 6ΕΦΣ4653ΠΩ-5ΧΟ) η νέα Προκήρυξη Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας, που αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα ισχύσουν μετά τις 30 Οκτωβρίου 2016, οπότε λήγουν οι παρούσες πολυετείς συμβάσεις που υπεγράφησαν το 2008-9. Μετά τη διαρκή συνεργασία του Δήμου μας με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και κατόπιν των σχετικών αιτημάτων μας, οι νέες γραμμές που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου 2016 έχουν ως εξής:
1. Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι και επιστροφή, 1 δρομολόγιο την εβδομάδα για όλη τη δρομολογιακή περίοδο με μίσθωμα 38.000€ ανά δρομολόγιο, ήτοι συνολικό ετήσιο μίσθωμα 1.976.000€.
2. Πειραιάς - Κύθηρα - Καστέλι και επιστροφή, 1 δρομολόγιο την εβδομάδα για όλη τη δρομολογιακή περίοδο με μίσθωμα 32.000€ ανά δρομολόγιο, ήτοι συνολικό ετήσιο μίσθωμα 1.664.000€.
3. Γύθειο - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι και επιστροφή, 1 δρομολόγιο την εβδομάδα για όλη τη δρομολογιακή περίοδο με μίσθωμα 20.030€ ανά δρομολόγιο, ήτοι συνολικό ετήσιο μίσθωμα 1.041.560€.
4. Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι και επιστροφή, 1 δρομολόγιο την εβδομάδα από 1η Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου με μίσθωμα 16.066,63€ ανά δρομολόγιο, ήτοι συνολικό μίσθωμα (4 μήνες) 257.066,08€.
5. Νεάπολη - Κύθηρα - Αντικύθηρα και επιστροφή, 2 δρομολόγια την εβδομάδα για όλη τη δρομολογιακή περίοδο με μίσθωμα 6.800€ ανά δρομολόγιο, ήτοι συνολικό μίσθωμα 707.200€. Στην γραμμή αυτή εξακολουθεί να ισχύει η δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων των Αντικυθήρων από και προς Νεάπολη και Κύθηρα.
Με τις ανωτέρω αποφάσεις, ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα του Δήμου μας, κυρίως αναφορικά με την επέκταση του πολλά υποσχόμενου επιδοτούμενου δρομολογίου της Καλαμάτας για συνολικά 4 μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), ενώ επιτεύχθηκε η επιδότηση δεύτερου δρομολογίου από τη Νεάπολη προς τα Αντικύθηρα (κάτι που είχε ζητηθεί πολλές φορές χωρίς όμως αποτέλεσμα) με υποχρέωση του πλοίου να διανυκτερεύει στη Νεάπολη, κάτι που ενισχύει σημαντικά την τοπική γραμμή και εξασφαλίζει συνθήκες βιωσιμότητας και σταθερότητας μέσα σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον.
Οι νέες συμβάσεις θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας και θα αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου 2016 και θα λήγουν την 31 Οκτωβρίου 2017 (52 εβδομάδες). Το συνολικό ανώτατο ποσό της επιδότησης που θα δοθεί για τις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυθήρων και Αντικυθήρων αγγίζει τα 5.645.826,08€, ποσό που θεωρείται ικανοποιητικό λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης της Χώρας αλλά και της διαφαινόμενης αύξησης της τουριστικής κίνησης στο νησί μας τα ερχόμενα χρόνια.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων, με αφορμή τις εξελίξεις αυτές προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των αγόνων ακτοπλοϊκών γραμμών που αφορούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και θα ισχύσουν για τη νέα δρομολογιακή περίοδο. Οι θετικές αυτές εξελίξεις δεν προέκυψαν από τύχη, αλλά ύστερα από διαρκή συνεργασία του Δήμου μας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, προς την οποία εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες. Παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας είναι δυσμενής, τα ποσά που προβλέπονται για την επιδότηση των αγόνων γραμμών των Κυθήρων και Αντικύθηρων είναι άκρως ικανοποιητικά, καθώς σε πολλές άλλες περιπτώσεις οι μειώσεις μισθωμάτων ήταν εξαιρετικά μεγάλες. Με τη νέα προκήρυξη διασφαλίζεται σταθερότητα στις ακτοπλοϊκές μας συνδέσεις, επεκτείνεται η σύνδεση της Καλαμάτας για συνολικά 4 μήνες ετησίως και επιδοτείται πλέον δεύτερο δρομολόγιο στην τοπική γραμμή Νεάπολης - Κυθήρων - Αντικυθήρων, γεγονός που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της τοπικής μας σύνδεσης. Οι εξελίξεις είναι σίγουρα θετικές και προέκυψαν μετά από επίμονη δουλειά και διαπραγμάτευση με τις αρμοδιες υπηρεσίες. Ως Δήμος θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε από το Κράτος την εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται για το νησιωτικό χώρο".
Πηγή ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Επίσκεψη Γ. Γεννιά στα Κύθηρα

Κατά την τριήμερη επίσκεψή της στο νησί των Κυθήρων, η βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά παρευρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου, για το Ιερό Μνημόσυνο μιας μεγάλης προσωπικότητας, του Ρώσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ.

Ο Νικόλαος Φιλοσοφώφ διετέλεσε στενότατος συνεργάτης του Τσάρου Νικολάου Β΄και μετά το 1917 κατέφυγε στην Ελλάδα και διορίστηκε απλός Φαροφύλακας στον Φάρο των Αντικυθήρων. Έξωθεν της οικίας του, στους πρόποδες του Βενετσιάνικου Κάστρου της Χώρας, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας προς το πρόσωπό του.

Το Σάββατο, η Γ. Γεννιά έδωσε το παρόν  στην εκδήλωση υπέρ της μνήμης του Νικολάου Φιλοσοφώφ, με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στην Αγία Πελαγία.
Εν συνεχεία, παρευρέθηκε στον μέγα εσπερινό και στη λιτανεία της Αγίας Ελέσας, προστάτιδας των Κυθήρων, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Το νησί των Κυθήρων επισκέφθηκε η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά, όπου και συναντήθηκε με τους φορείς του νησιού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της στο νησί, η βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων κ. Τιακούδα Δημήτριο, τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Κυθήρων Σημαιοφόρο κ. Βασιλειάδη Ευάγγελο, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων, καθώς και με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.


Μείζον ζήτημα των πολιτών των Κυθήρων είναι η ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου του νησιού. Αυτό το έργο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και σαφώς θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εξίσου σημαντικά ζητήματα για την τοπική κοινωνία αποτελούν η ολοκλήρωση της Μαρίνας, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η μεταφορά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου , η ενίσχυση των υπηρεσιών (Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστικό Σώμα, Νοσοκομείο) του νησιού