Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι.

  • Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι. (Δημόκριτος, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  • (Συνδικαλιστική παράταξη Νοσοκομείου Μολάων)
  • Μάρτιος 2016
  • Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι. (Δημόκριτος, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)
  • 4 Φεβρουαρίου 2016. Ημέρα πανελλαδικής απεργίας με πρωτοφανή συμμετοχή. Αγρότες, υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι. όλοι βρέθηκαν στους δρόμους δίνοντας μάχη για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που προωθεί η πολιτική κυβέρνησης-δανειστών. Ανάμεσα στους απεργούς που άφησαν τις δουλειές τους παλεύοντας και διεκδικώντας όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν, βρέθηκαν και ορισμένοι που αφού είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν το μεροκάματό τους, βγήκαν ανερυθρίαστα ενώπιον των πραγματικών απεργών εκφωνώντας πύρινους αγωνιστικούς λόγους.
  • Ο λόγος για την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων. Αφού φροντίζει στις απεργίες να είναι “νομότυπος απεργοσπάστης”, ορίζοντας τον εαυτό της ως προσωπικό ασφαλείας – μην τυχόν και χάσει το μεροκάματο, ή μην τυχόν και έρθει σε αντίθεση με τη Διοίκηση – ξεπέρασε κάθε όριο εμφανιζόμενη δημόσια στη συγκέντρωση απεργών στην πλατεία των Μολάων δίνοντας ένα αξιοθαύμαστο ρεσιτάλ εμπαιγμού και υποκρισίας.
  • Και μη μας πει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου ότι η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται πάνω της και δεν μπορεί να απεργήσει!!!!! Αστεία πράγματα.
  • Πώς λειτουργεί το τμήμα, όταν η ίδια εργάζεται 4 ημέρες την εβδομάδα για να παρακολουθεί τις σπουδές της; Άδεια που βεβαίως έχει εγκρίνει η Διοίκηση την ώρα που καταπατώνται βάναυσα τα δικαιώματα άλλων εργαζομένων με τη συναίνεση και της Προέδρου του Δ.Σ. των εργαζομένων. Πώς λειτούργησε το τμήμα, όταν αμέσως μετά την πανελλαδική απεργία έκανε χρήση της κανονικής της άδειας;
  • Οι πραγματικοί αγωνιστές δεν υπονομεύουν τους αγώνες και δεν ψάχνουν για άλλοθι προκειμένου να ξεγελάσουν.

  • Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι πρακτικές αυτών που τον υπηρετούν χρόνια τώρα, έχουν οδηγήσει σε απογοήτευση και σε αγωνιστικό παροπλισμό χιλιάδες εργαζόμενους, ευνοώντας τη γιγάντωση του ατομισμού και την απαξίωση των συλλογικών διεκδικήσεων.

  • Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι να σχηματίσουμε, όλοι, ένα αρραγές μέτωπο που θα εμποδίσει την ολοσχερή κατάργηση των κατακτήσεών μας και των δικαιωμάτων μας.

  • Η παράταξή μας καταδικάζει και καταγγέλει τέτοιου είδους κουτοπόνηρες πρακτικές και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμμετοχή. Όλοι μια γροθιά, ν΄ανοίξουμε το βήμα μας.
  • Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
  • Πηγή http://molaoi-nosokomeio.blogspot.gr/

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για Αποπεράτωση τοιχείου παραλιακής οδού Αγ. Πελαγίας


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΉΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


Υποθαλάσσιο καλώδιο για ρεύμα στην Κρήτη με σύνδεση των κόμβων Μολάων και Χανίων

Υποθαλάσσιο καλώδιο για ρεύμα στην Κρήτη με σύνδεση των κόμβων Μολάων και Χανίων
Μέσω της ένωσης των κόμβων Μολάων και Χανίων, θα γίνει η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Ο ΑΔΜΗΕ προκήρυξε την επιλογή αναδόχου για τη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη "διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της νήσου Κρήτης με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος".
Το συνολικό κόστος της διασύνδεσης Πελοποννήσου - Κρήτης μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος 150 KV ανέρχεται σε 180 - 190 εκ. ευρώ, έναντι της διασύνδεσης με την Αττική μέσω καλωδίου συνεχούς ρεύματος, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ.
Το ρεύμα θα μεταφέρεται στους Μολάους μέσω εναέριας γραμμής από τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Πηγή  http://www.eleftheriaonline.gr/

Επίθεση Ρουμάνου με τσεκούρι στο Γύθειο;

4

Πληροφορία που μεταδόθηκε απο το Planet-Greece

Ακριβώς δυο μήνες μετά την επίθεση που έκανε μεθυσμένος ρουμάνος με τσεκούρι σε μια γιαγιά κι ένα επτάχρονο κοριτσάκι στην Πάτρα, ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στο Γύθειο…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Planet-Greece το περασμένο Σάββατο, στις 7.00 το απόγευμα, ένας 44χρονος ρουμάνος που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όρμησε σε κατάσταση αμόκ μέσα σε καφενείο της πλατείας του χωριού Καρβελάς Γυθείου στην ανατολική Μάνη, απειλώντας να σκοτώσει όλους τους θαμώνες, μπρος στα έντρομα μάτια παιδιών που εκείνη τη στιγμή έπαιζαν. Δύο αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, βάζοντας την ζωή τους σε δεύτερη μοίρα!
Χάρις στην έγκαιρη επέμβασή τους ο δράστης αφοπλίστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την στιγμή που οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Ρουμάνο και να τον οδηγήσουν στο τμήμα, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν πρώην αστυνομικός στην χώρα του! Τελικά, όπως αποδείχθηκε είχε δουλέψει για μικρό χρονικό διάστημα, πριν έρθει στην Ελλάδα, ως σεκιούριτι.

Τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κυθήρων


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 21/3/2016 - Επίλυση εκκρεμότητας "Πορφυρούσα"


Μετά τη διαρκή πίεση της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τα στελέχη της Κυβέρνησης, εγκρίθηκε η μειωμένη σύνθεση πληρώματος στο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας που κινδύνευσε να μην εγκριθεί λόγω γραφειοκρατικών και λοιπών αγκυλώσεων. Παρέμβαση έγινε και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ. 


Το ζήτημα λύθηκε με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεοδώρου Δρίτσα, προς τον οποίον εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων.
 
Δείτε τη σχετική αλληλογραφία:






------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------

Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


«Σεισμού και ανομβρίας και παντοίων νόσων των Κυθηρίων την νήσον διάσωζε, Μυρτιδιώτισσα κόρη ανακειμένην σοι» (Από την θ’ ωδή του παρακλητικού κανόνα της Μυρτιδιώτισσας)

Από τις μεγάλες δοκιμασίες που έχουν περάσει κατά καιρούς τα Κύθηρα, εκτός από τους σεισμούς, τους λιμούς, τη λοιμική, τις πειρατικές επιδρομές, είναι και οι παρατεταμένες ανομβρίες, συμφορά για τις αγροτικές κοινωνίες. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι Κυθήριοι κατέφευγαν στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα και στους τοπικούς αγίους. 

Πολύ συχνές ήταν οι λιτανεύσεις ιερών εικόνων σε καιρούς ανομβρίας. Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στα αφιερώματα της Μυρτιδιώτισσας υπάρχουν και αφιερώματα ετεροδόξων και αλλοθρήσκων.

Η παράδοση διέσωσε το εξής περιστατικό.
Βρέθηκε κάποτε στα Κύθηρα ένας Τούρκος από την Κρήτη και είδε ασυνήθιστη κίνηση έξω από τον Εσταυρωμένο στη Χώρα, όπου βρισκόταν η Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.


Τον πληροφόρησαν ότι πρόκειται να γίνει λιτάνευση της Εικόνας για τη λύση της ανομβρίας. 
Ο Τούρκος απόρησε και δεν πίστευε ποτέ ότι οι δεήσεις των Κυθηρίων θα φέρουν αποτέλεσμα. 

Δήλωσε δε ότι, εάν γίνει το θαύμα, θα αφιερώσει ένα κόσμημα σε σχήμα ημισελήνου. 

Μετά τη λύση της ανομβρίας, ο Τούρκος τήρησε την υπόσχεσή του και σήμερα η αδαμαντοκόλλητη ημισέληνος είναι προσαρμοσμένη στο στέμμα της Μυρτιδιώτισσας.
-------------------------------------
Ελένη Χάρου Κορωναίου
-------------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/3/2016 - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Δευτέρας 21/03 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου, στην 5η συνεδρίασή του για το έτος 2016. Ο κ. Δήμαρχος αναχώρησε εκτάκτως για την Αθήνα λόγω απροόπτου οικογενειακού ζητήματος. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 23.


Πέραν των τρεχόντων υπηρεσιακών θεμάτων, το Δ.Σ. ενέκρινε την ανάθεση της αντικατάστασης λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο, καθώς ο μοναδικός ηλεκτρολόγος που υπηρετεί στο Δήμο δεν έχει την ειδικότητα του εναερίτη και σύμφωνα με το Νόμο δεν έχει το δικαίωμα επέμβασης στον δημοτικό φωτισμό, παρά μόνο σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων. Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει κανέναν άλλο ηλεκτρολόγο, ούτε δυνάται να προσλάβει άμεσα, συνεπώς η ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε ιδιώτη είναι η μοναδική λύση προκειμένου να γίνεται σωστή και τακτική αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, όπως έχει ήδη γίνει με την ανάθεση της αντικατάστασης βλαβών των δικτύων ύδρευσης, που μέχρι σήμερα έχει αποδώσει τεράστια οφέλη στο νησί μας. 

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 21/3/2016 - Ασφαλτόστρωση Οδών προς Παραλίες


Τη σύμβαση για ένα πολύ σημαντικό έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. 
 
Πρόκειται για το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδών προς Παραλίες» προϋπολογισμού 169.058,84€ με το Φ.Π.Α. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 250.000€ και με τον δημόσιο διαγωνισμό που έγινε επιτεύχθηκεπολύ σημαντική έκπτωση (32,38%)

Προβλέπεται η ολοκλήρωση του δρόμου προς το Καλαδί καθώς και η διάστρωση του χώρου στάθμευσης, ενώ θα ασφαλτοστρωθεί μεγάλο τμήμα των οδών προς παραλία Κακής Λαγκάδας και παραλία Φυρής Άμμου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο εντάσσεται στην γενική πολιτική του Δήμου για συγκέντρωση ομοίων δαπανών σε έναν κωδικό με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εκτέλεση κατά το δυνατόν αυτοτελών και ποιοτικών έργων. 
Για το συγκεκριμένο έργο ασκήθηκε ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου φρόντισε για τη λήψη όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων (Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λπ.).

Ανάδοχος είναι η Εταιρεία ΑΙΓΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι μέχρι 21-08-2016).
-----------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------