Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ: Προεδρος Τ.Κ Εξω Νυμφιου

Νεότερα για την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη στην θέση κοκκάλα

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε κορυφογραμμή, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 6 οχήματα

firefightingreece.gr

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Η πυρκαγιά είναι ορατή από τα βόρεια Κύθηρα.

Δεν υπάρχει πυρκαγιά στο νησί των Κυθήρων μην ανησυχούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού που αναστατώθηκαν νομίζοντας πως πρόκειται για πυρκαγιά στα Κύθηρα.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Μάνη ορατή και από τα βόρεια Κύθηρα


Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Μάνη.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε περιοχή της Μάνης και φαίνεται από τα βόρεια Κύθηρα.

Δεν υπάρχει πυρκαγιά στο νησί των Κυθήρων μην ανησυχούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού.

ADELIN FM 


Μελέτη για αρχαίο νόμισμα Κυθήρων.Απο ανάρτηση της Δόμνας Κονταράτου

Απο ανάρτηση της Δόμνας Κονταράτου.  Μελέτη για αρχαίο νόμισμα Κυθήρων.

Πρώτη όψη ΚΥΘΗ , δεύτερη όψη ΡΙΩΝ. Ολο μαζί ΚΥΘΗΡΙΩΝ..... Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο το ΡΙΩΝ εάν προτιμάτε.

 

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη με αρχαία στην Κάλυμνο



Συνελήφθη χθες στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, χθες το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακέραιος πήλινος αρχαίος αμφορέας Υστερορωμαϊκών χρόνων
Ακέραιο πήλινο αγγείο Βυζαντινών χρόνων
Άνω μέρος πήλινου αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 28-4-2021



Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 28/4 υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Παζαριού Ποταμού, τον οποίο υπερψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας και η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, ενώ η παράταξη του κ. Παναγόπουλου ψήφισε «παρών» (δεν είχε συμμετάσχει ούτε στην σχετική διαδικασία στην Οικονομική Επιτροπή) χωρίς να εκφράσει καμία άποψη ή θέση για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, ούτε στα συλλογικά όργανα του Δήμου ούτε στη πολύμηνη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε. Ο Κανονισμός περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις που τέθηκαν δημόσια, πλην της συμμετοχής στο παζάρι των χειροτεχνών – οικοτεχνών, ενώ συνοδεύεται από νομική εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Κασιμάτη, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Κανονισμού.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την 1η (υποχρεωτική) αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το τρέχον έτος, στην οποία γίνονται λογιστικές αυξομειώσεις ποσών σε διάφορους κωδικούς, ενώ κατανέμεται η έκτακτη χρηματοδότηση 300.000€ από το ΠΔΕ για την οδοποιία στους εξής κωδικούς:

Α) Οδοποιία Δρυμώνας – Καλαμαύρος: 150.000€

Β) Ασφαλτόστρωση οδού προς Χαλκό: 75.000€

Γ) Ανακατασκευή οδού προς Φυρή Άμμο (Λιβαδίου): 75.000€

Επιπλέον ενεγράφη η νέα χρηματοδότηση για τις αθλητικές υποδομές Ποταμού και Φριλιγκιανίκων ύψους 600.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αυξήθηκαν οι πιστώσεις για την τουριστική προβολή του 2021 προκειμένου να υλοποιηθεί το destination branding που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.

Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών για την προώθηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού της 17ης Αυγούστου, ημέρας εορτής του Αγίου Μύρωνος, ως ημέρας δημόσιας αργίας για το νησί των Αντικυθήρων.

Με πρόταση της δημοτικής πλειοψηφίας και εισήγηση του κ. Δημάρχου, ορίστηκε νέο τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ο κ. Ζαχαρίας Σουρής στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Frank van Verdee.

Τέλος, εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας που θα στεγαστεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Φρατσίων. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου μας για την οποία σχετικές πληροφορίες υπάρχουν εδώ: https://kepygeias.org/

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΗ:ΜΑ γιατι;;; γιατι χαλασαν την ομορφη στρογγυλη πλατεια στιs ΠITΣΙΝΑΔΕΣ;;;

ΜΑ γιατι;;; γιατι χαλασαν την ομορφη στρογγυλη πλατεια στιs ΠISΤΙΝΑΔΕΣ;;; Θυμαμαι μικρο παιδι οταν ερχομουν απο την Αθηνα ολο το χωριο μαζευοταν εκει ο μπαμπαs μου πριν αρρωστησει ειχε αγανακτησει NA MOY ΠΕΙΤΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Μαρία Γαλάνη

Ανοίγει η εστίαση αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μουσική – Όλοι σπίτι στις 23.00



Με βεβαίωση ή SMS για να γνωρίζει το Κράτος… Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές από αύριο Μεγάλη Πέμπτη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει ανακοινώσεις για τα sms στο 13033 και τις βεβαιώσεις αλλά και τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Την αρχή έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε πως από τον Μαΐο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι πάνω από 30 έτη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τις φερόμενες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, προκειμένου να πείσει τους πολίτες πως θα αργήσει ακόμα η κανονικότητα, παρά τους εμβολιασμούς, επαναλαμβάνοντας πως πριν το πασχαλινό τραπέζι καλό είναι όσοι συμμετέχουν να κάνουν self test.

Τον λόγο πήρε έπειτα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπνεθύμισε αρχικά τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούνται στην εκκλησία (ένα άτομο ανά 25 τ.μ., διπλή μάσκα, επιτάφιος μόνο πέριξ γύρω του ναού).

Μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, συνέχισε, επιτρέπεται, δύο οικογένειες μαζί για τον εορτασμό (9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, 12 σε υπαίθριο).

Από την Δευτέρα του Πάσχα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες αλλά ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να είναι σπίτι στις 23.00.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός τόνισε πως καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα της εστίασης, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45!

Οι έγγραφες βεβαιώσεις και η αποστολή μηνυμάτων στο 13033 θα συνεχιστούν έως τις 15 Μαΐου, με κωδικό 6 για όσους πολίτες θα πηγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια από τηn Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση.

Από αύριο, Μ.Πέμπτη απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των δήμων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας για όλες τις δραστηριότητές τους και τις καθημερινές και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική  η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι

α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,

γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως  9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

el.gr

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Θα αποφασιστεί η προκυρηξη 2ου εβδομαδιαίου επιδοτούμενου δρομολογίου Γύθειο Κύθηρα!

Σε συνέχεια περσινών ομοφώνων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Κυθήρων και Ανατολικής Μάνης και πρόσφατης υπενθυμιστικης επιστολής μου προς την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, στο αυριανό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα αποφασιστεί η προκυρηξη 2ου εβδομαδιαίου επιδοτούμενου δρομολογίου Γύθειο Κύθηρα! Ευχαριστώ θερμά την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο και τον ΓΓ Ευάγγελο Κυριαζοπουλο για την ουσιαστική συμβολη τους στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας και την έκτακτη στήριξη των γραμμών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα!

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΗ (VIDEO)

 


Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών με τσιριγώτικη ρίζα!

δείτε το video

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


Ανείπωτη θλίψη για τον 43χρονο Αναστάσιο Τσάκο από τα Βάτικα - Όχημα με οδηγό υπό την επήρεια ουσιών τον τραυμάτισε θανάσιμα

Οδύνη στην ομογένεια και τη Λακωνία προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου τού 43χρονου, λακωνικής καταγωγής, αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, εν ώρα καθήκοντος, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Κουίνς των ΗΠΑ. Μετά τον τραυματισμό του στις 02:05΄ τα ξημερώματα τοπική ώρα, ο Τσάκος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD),  διεκομίσθη στο New York Presbyterian Hospital, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο 43χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε στη λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen. Οδηγός ήταν η 32χρονη Τζέσικα Μπουβάις από το Χέμπστεντ, η οποία βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Η πορεία από τα Βάτικα στις ΗΠΑ
Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε καταγωγή από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990. Υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης. Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, με την οποία είχαν αποκτήσει δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 3 ετών. Οι γονείς του, Σταύρος και Άννα Τσάκου, διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο αδερφός του στη Βόρεια Καρολίνα και η αδερφή του στην Μασαχουσέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο αδικοχαμένος αστυνομικός συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά τη γενέτειρά του Λακωνία, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, καθώς πέρα από τις οικογενειακές ρίζες, είχε αναπτύξει δεσμούς φιλίας με κατοίκους του νομού. Εκείνοι που τον γνώριζαν έχουν να μεταφέρουν έναν καλό λόγο για τον άτυχο αστυνομικό, ενθυμούμενα τα καλοκαίρια τα οποία περνούσαν συντροφιά.

 

Συλλυπητήρια από Αστυνομία,
δήμαρχο ΝΥ και Ελπιδοφόρο
Την είδηση του θανάτου του Τσάκου ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι, λίγο μετά το τραγικό συμβάν. «Σήμερα (σ.σ. την Τρίτη 27/4) το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη» τόνισε ο Σι.

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, γράφοντας: «Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του Τμήματος Νέας Υόρκης, Αναστάσιου Τσάκου, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και το ιατρικό προσωπικό ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».

Οι προκλήσεις της δράστιδος
Λίγες ώρες προτού παρασύρει με το όχημά της και σκοτώσει τον Αν. Τσάκο, η Τζέσικα Μποβάις έπινε σφηνάκια σε live streaming στο Facebook και έλεγε «να πάει να γ@μ@θ@@ η αστυνομία». Ισχυρίστηκε, επίσης ότι, αν ποτέ βρίσκονταν σε μία κατάσταση όπου η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν το μοναδικό θύμα. «Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, ‘αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου’. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει». Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «Daily Mail», η 32χρονη γυναίκα φέρεται να καυχιόταν ότι «δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι».


με πληροφορίες από Εθνικό Κήρυκα

lakonikos.gr

ΑΡΧΕΙΟ ADELIN FM ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ"5/5/2013

 

Εξουδετέρωση πυρομαχικών (Β φάση) από ομάδα εξουδετέρωσης Ναρκών της ΔΥΚ στη Μονεμβασιά!(video)



Από 08 έως 23 Απριλίου 2021 έλαβε χώρα στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας η Β΄ φάση της επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).


Η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία ευρίσκονται βυθισμένα πλησίον του λιμενοβραχίονα στο λιμένα της Μονεμβασιάς. Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την αποκόλληση και ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη.


Η επιχείρηση διεξάγεται σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων. Όλες οι φάσεις της επιχείρησης εκτελούνται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία και το Δήμο Μονεμβασιάς.

hellenicnavy.gr




ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Σας Αρέσει το Νέο τουριστικό Λογότυπο των Κυθήρων ???





Μπορείτε να ψηφίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://poll.app.do/3179653?from=admin_wall&fbclid=IwAR0P5m54aZqkD_CR7QTplZbtq7xGs9-KQcrxJ1WUYX3I5GHwTxBBiUkvYAo 

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το 2018 έγινε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για το νέο λογότυπο. Που παρατάθηκε για αρκετούς μήνες. Πόσοι συμμετείχαν άραγε; συμμετείχαν όσοι σήμερα φωνάζουν; Όχι! Η μέθοδος εξάλλου είναι γνωστή: δεν συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς μετά και να μας φταινε όλα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κε Δήμαρχε
Αγαπητέ Στράτο
Αρχικά θα ήθελα να σημειώσω πως εμείς οι Κυθήριοι δεν είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει «να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς μετά και να μας φταίνε όλα!» όπως εσύ, μας θεωρείς. Ίσως να καταλάβαινες την αντίδρασή μας, αν είχες μελετήσει το βιβλίο τού κορυφαίου Κυθήριου ιστορικού, Παναγιώτη Τσιτσίλια, με τίτλο: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ» (έκδοση της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών) την Ιστορία τού άλλου μεγάλου Κυθήριου ερευνητή, Μιχάλη Πετρόχειλου, μα ακόμα και την πιο πρόσφατη ιστορία που έχει διαβαστεί περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο Κυθήριου συγγραφέα και αναφέρομαι στο βιβλίο: «Εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη» τού Μανώλη Καλλίγερου, αν είχες ακούσει την Ελένη Χάρου σε τηλεοπτική πρόσφατη σειρά αφιερωμένη στα Κύθηρα, μα αν ακόμα είχες νιώσει τους στοίχους τού Πάνου Φύλλη που είναι χαραγμένοι στην είσοδο του κτηρίου τού Τρυφύλλειου Ιδρύματος. Τότε θα καταλάβαινες τι σημαίνει, για μας, η Κυθέρεια Αφροδίτη και τα πραγματικά ελατήριά μας. Προσκοπικά σε εφημερίδα και σε βιβλία έχω καταθέσει τις απόψεις μου, ίσως προτού μάθεις να διαβάζεις. Άρα το «μετά» που αναφέρεις είναι τουλάχιστο αστήρικτο. Πίστεψέ με. Όταν απορρίπτεις την Αφροδίτη είναι σαν να ξεριζώνεται η καρδιά μας. Για να γίνω πιο κατανοητός θα σου αναφέρω το εξής: Θυμάσαι που στο Δημαρχείο είχες αναρτήσει τον «παγκόσμιο» Μηχανισμό των Αντικυθήρων: Όλοι το επικροτήσαμε. Με λαχτάρα αναμένουμε το ομοίωμά του στο Μέγαρο του Ποταμού. Προσωπικά σου έχω προτείνει, με κόστος μόνο 3.000 ευρώ να γίνει προμήθεια, σε φυσικό μέγεθος, αντίγραφο του Έφηβου των Αντικυθήρων για να τοποθετηθεί μαζί με τον Μηχανισμό. Πρόκειται για θαυμάσιο αντίγραφο που παράγεται στο εργαστήριο του ίδιου τού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Σκέψου, πως θα αισθανόσουν αν κάποιος έσχιζε, τότε, την ανάρτησή έξω από το Δημαρχείο ή στο μέλλον υποστεί κάποια καθαίρεση ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων; Εμείς οι Κυθήριοι, φυσικά, δεν θα το επιτρέπαμε, γιατί κανείς δεν αγαπά το παιδί του λιγότερο από τον εαυτόν του. Αυτά στα λέω για να καταλάβεις πως νιώθουμε εμείς οι Κυθήριοι, όταν εσύ, ένας Αντικυθήριος αδελφός μας, προσπαθείς, με τόση επιμονή, να καθαιρέσεις την Αναδυόμενη Αφροδίτη από σύμβολο του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. Μήπως ήρθε η ώρα να μας πεις τους λόγους; Εμείς οι Κυθήριοι έχουμε σύμβολο που υπερηφανευόμαστε πως είναι το πιο όμορφο του κόσμου, δεν ζητήσαμε από κανέναν ΔΗΜΑΡΧΟ να μας το αλλάξει. Ας πούμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Στην «επίσημη», τάχα, «παρουσίαση» του «λογότυπου» υπήρξε η ξεκάθαρή δήλωση ότι στη διαβούλευση, που αναφέρεσαι, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και πως οι περισσότεροι που έλαβαν μέρος υπέδειξαν την Αφροδίτη. Δεν πρέπει, τώρα, να το αποκρύπτεις. Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί, ως έμβλημα του Δήμου μας ο κλώνος με κορμό διφορούμενης σημασίας, που επισυνάπτω. Δεν νομίζω ότι μας αξίζει να αντιμετωπιζόμαστε με ψεύδη. Ελπίζω όλα να διορθωθούν. Εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση και μια χαρούμενη Λαμπρή για όλου μας.

Πασχαλινές ευχές του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου

Τις πασχαλινές του ευχές, αλλά και το μήνυμά του προς τους χριστιανούς για τις Άγιες αυτές ημέρες, απέστειλε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Ειδικότερα, ο Ιεράρχης αναφέρει: «Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, απευθύνω τις εγκάρδιες ευχές μου στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως μας, στους Εκπροσώπους του λαού μας στο Κοινοβούλιο, στις Αρχές του Νομού μας, στους ευλογημένους ορθόδοξους αδελφούς μας και στη νεολαία του ιστορικού τόπου μας.

Παρακαλώ και ικετεύω τον Κύριο μας, που νίκησε τον πιο δυνατό και ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή θάνατο, να δώσει δύναμη στον καθένα μας, για να νικήσει τον κακό εαυτό του.

 Να δώσει φώτιση να βλέπουμε που πατάμε, για να μην παραπατάμε. Να χαρίσει υπομονή και κουράγιο, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή μας, για τις όποιες δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Να μας δώσει χαρά, που τόσο επιθυμούμε, και να μας υποδείξει την πηγή της, που είναι ασφαλώς ο ίδιος και η συμμόρφωση μας με το άγιο θέλημα Του, αφού “χαρά και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν”. Να μας δώσει τον θείο οπλισμό και την αντοχή να συγχωρήσουμε και να αγαπήσουμε τον αδελφό μας, γιατί μετά από τον Θεό αυτός είναι ο θησαυρός μας. Περιεχόμενο που γεμίζει την καρδιά μας είναι ο Θεός μας και ο αδελφός μας.

Τέλος, τον παρακαλώ να μας δώσει την ικανότητα να πιστεύουμε ότι “όταν έχουμε λύπη, ο  Χριστός μας λείπει” και να Τον αναζητούμε, γιατί αυτό επιβάλλει το πνευματικό μας συμφέρον.

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ:Με ποια εντολή ή απόφαση κόπηκαν δένδρα στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών και μάλιστα ''μέρα μεσημέρι''

 

Προς τον Δήμαρχο Ευρώτα και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου.

Με ποια εντολή ή απόφαση κόπηκαν δένδρα στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών και μάλιστα ''μέρα μεσημέρι''
Κι αν δεν ενημερώθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν , γιατί μέχρις στιγμής κανένα αρμόδιο θεσμικό όργανο του Δήμου Ευρώτα δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση;
Η αντιπολίτευση τι προτίθεται να πράξει μετά από αυτή την αυθαίρετη πράξη;
Είναι δυνατόν καθένας να προβαίνει σε αυθαίρετες ενέργειες χωρίς καμιά επίπτωση;
Αναμένουμε την θεσμική και νόμιμη παρέμβαση του Δήμου Ευρώτα ,αλλά και των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων.
Μάλλον κάποιοι συγχέουν τον Εθελοντισμό με την Αυθαιρεσία.....


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Μετά από ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, ανακοινώνεται ότι στόχος είναι να 

ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των Κυθήρων ηλικίας 18 ετών και άνω, εντός του μηνός Μαΐου.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καλούνται όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, να το δηλώσουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Νοσοκομείου Κυθήρων το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4) και ώρα 12η μεσημβρινή. Η ημερομηνία είναι καταληκτική και μετά την παρέλευσή της η πλατφόρμα θα κλείσει.

Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά στην εξής πλατφόρμα:

 

Πέμπτη 6 Μαΐου Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στις 10:30 π.μ.

Οι δήθεν ανεξάρτητοι, Δούκας-Αργειτάκος, που παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και των δημοτών, έριξαν τις μάσκες τους! Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που φέρνει η κυβέρνηση, με κατάργηση του 8ωρου, με δεκάωρη εργασία χωρίς να πληρώνονται οι επιπλέον ώρες, με την ανοιχτή παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας κ.λπ., απέδειξαν ότι είναι εξαρτημένοι μέχρι τα «μπούνια», καταψηφίζοντας την πρόταση για απόρριψη του νομοσχεδίου. Γνήσιοι υπηρέτες του συστήματος, επιχειρηματολογούσαν υπέρ της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου, που θα ζήλευαν ακόμη και οι εμπνευστές του. Ένα νομοσχέδιο που θα γυρίσει τους εργαζόμενους 100 και πλέον χρόνια πίσω.

Ας τους γυρίσει ο λαός την πλάτη!
Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα! Όλοι την Πέμπτη 6 Μαΐου στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στις 10:30 π.μ.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΠΟΨΕ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ & ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


 

¨ΕΥΧΕΣ¨ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


 

ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έξω από κάθε λογική η αντικατάσταση - παραχάραξη. Κι απ' ό,τι φαίνεται πανάκριβη παραχάραξη.

Έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής στο πλαίσιο υλοποίησης της 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών επενδύσεων του Τ.Π. CLLD/LEADER

 


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ:Μια πνευματική πορεία ζωής



Ο Σταθμός και η Σελίδα μας εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους  του 

Γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου και μόνιμα κατοικεί. Τα παιδιά του ζούνε, ο Βασίλης με την οικογένειά του στη Γαλλία, ο Γιώργος με τη δική του οικογένεια, επίσης στον Πειραιά.

 

Τελειώνοντας την Ελληνογαλλική Σχολή ST. PAUL, ο Διονύσης επήρε ελεύθερες σ πουδές Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας κ.α. τόσο στην Ελλάδα όσο και από Ιδρύματα του Εξωτερικού (Ακαδημίες, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Κέντρα), που τον έφεραν κοντά στη σύγχρονη πολιτιστική ιστορία του κόσμου. Η παρουσία του και οι συγγραφές του έγιναν αιτία να τιμηθεί με διακρίσεις, μετάλλια, πλακέτες κλπ., που ξεπερνούν τις 100.

 

Έχει γράψει 32 βιβλία με ποίηση, διηγήματα και δοκίμια, με πρώτο τις ΛΥΡΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ το 1956 και τελευταίο, μέχρι στιγμής, το παρόν.

Το 1996 κυκλοφορεί το έργο του GREEK SMILES στην Αγγλική και το 1998 η Ανθολογία MODERN GREEK POETRY, στην Ινδία, με συνεκδότη και χορηγό τον ποιητή DEV BHADWAJ, περιέχοντας στίχους είκοσι νεοελλήνων δημιουργών, πάλι στην Αγγλική.

Το 2010 κυκλοφορεί στην Κίνα, στα Κινεζικά, το βιβλίο του Κουλεντιανού GREEK SMILES, με χορηγία, μετάφραση και σχόλια του ποιητή LEE KUEI SHIEN.

Το 2011, το Πανεπιστήμιο Ν. Μεξικού των Η.Π.Α. παρουσιάζει το έργο του εκεί καθηγητή FLORENTIN SMARANDACHE ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΔΙΣΤΙΧΑ σ’ ελληνική μετάφραση του Διονύση Κουλεντιανού.

Την ίδια χρονιά τυπώθηκε στην Κύπρο, στη σειρά των RUBINI PUBLICATIONS, το βιβλίο Ποίησης THE RAINBOW του Ρώσου ποιητή και χημικού, μέλους της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ADOLF SHVEDCHIKOV, στις γλώσσες Ρωσικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Ένας από τους 4 μεταφραστές στα ελληνικά και ο Κουλεντιανός.

 

Ο Διονύσης Κουλεντιανός υπήρξε ή είναι Σύμβουλος ή μέλος τακτικό ή Επίτιμο σε πολλές Εταιρίες, Σωματεία και Ιπποτικά Τάγματα Ελλάδος και Εξωτερικού.

 

Επίτιμος Αντιπρόεδρος από χρόνια της Διεθνούς των Ποιητών (U.P.L.I.), Σύμβουλος του Αμερικανικού Βιογραφικού Ινστιτούτου και της Διεθνούς Εταιρείας Συγγραφέων (I.W.A.),  Συνεργάτης δεκάδων εφημερίδων, περιοδικών ή βιβλίων, προσπαθεί να είναι ειλικρινής σε κάποιες αρχές και επιδιώκει να υπηρετεί το Πνεύμα και τον Πολιτισμό.
Στίχοι του Κουλεντιανού έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 ξένες γλώσσες, ενώ ο ίδιος έχει μεταφράσει δεκάδες άλλους ποιητές από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

 

Φιλοξενείται σε 100 περίπου Ανθολογίες Ποίησης, ελληνικές και ξένες, σε διάφορα WHO’S WHO, ενώ σε κάποια πλατεία της μακρινής Κίνας, σε μια στήλη τιμής, έχει σκαλιστή τ’ όνομά του πλάι και σ’ άλλους σύγχρονους ποιητές απ’ όλο τον κόσμο.

 

Μια πνευματική πορεία ζωής, η οποία θα συνεχίζεται όσο Εκείνος, που καθορίζει τη μοίρα μας, θα το επιτρέπει.


«Το βάρος των αιώνων στους ποιητές εναποθέτει τις ελπίδες τουΑπό το πεδίο του παγκόσμιου νουως εξ ασυρμάτουοι ιδέεςτα φέροντα κύματαστη διαχρονική αγορά σαν παγκόσμιο αίτημα εκπέμπονταιεπιζητώντας τη γείωση του μεγακοσμικού οραματισμού.»

D. Kakalidis, Die Weisheit der Poesie

«στον Όμιλο η μητέρα Ψυχή επαναστατεί για να συνεχιστεί η Ζωή», Θεραπεία στο χώρο μας. spiritualhealing.gr, λογοτέχνης

«επιλέγετε πάντα να παρουσιάσετε ποιοτικούς λογοτέχνες», spiritualhealing.gr. Ζ., Dichterin

In Fortsetzung unserer Präsentationen zu treffen und zu vertiefen die Arbeit der zeitgenössischen griechischen Schriftsteller Samstag 15 November 2014 


έγινε με επιτυχία στο χώρο του Ομίλου Εξυπηρετητών η εκδήλωση για τον εκλεκτό λογοτέχνη – ποιητή κΔιονύση Κουλεντιανό.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του Πνεύματος, aufstrebenden Schriftsteller, Poets, Maler, πολλοί φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς επίσης μέλη και φίλοι του Ομίλου.



Η υπεύθυνη του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου και των Εκδόσεων Μέγας Σείριος
συντόνισε την παρουσίαση«Θέλουμε να γνωρίσουμε τους σύγχρονους δημιουργούςΕμβαθύνουμε στο έργο τουςγια να μπορέσουμε να αναδύσουμε την κρυμμένη σοφία που υπάρχειΣύμφωνα με τον ιδρυτή του Ομίλουο κάθε ποιητής έχει σαν μούσα του την Οντότητα και όλοι οι ποιητές εκφράζουν τον Ένα Ποιητήο οποίος μέσω των πολλών διαφορετικών προσώπων εκφράζει τα πεδία των ανθρώπωνενστερνίζεται τα προβλήματά 
τους και τα εμβαπτίζει μέσα στα Άγια των ΑγίωνΤα παρουσιάζει μέσα από το Λόγο για να δοθεί μια ανάταση στον άνθρωπο»ανέφερε προλογίζοντας την εκδήλωση.





Η κα Β. Ergazaki, ποιήτρια-μαθηματικός και η κα ΒΘεοδώρουκΑίτηση για Θεραπεία-περιβαλλοντολόγοςμέλη του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου έκαναν τη κεντρική παρουσίασηενώ ένα video με απόσπασμα από το έργο «Στόχοι και Στοχασμοί», Το Θεραπευτικό Τμήμα. Θεραπεία στο χώρο μας, μεταφράστρια, επίσης μέλος της ομάδας μαςμας ταξίδεψε στους κόσμους της αγάπης του ποιητή.





Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη στον κΚουλεντιανόΑφιερώσαμε στον Κυθήρειο ποιητή μαζί με την αγάπη μας το τραγούδι «Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε»Στη συνέχεια η υπεύθυνη του Ομίλου ανέλυσε το ποίημα σύμφωνα με την «Μέθοδο Κακαλίδη» die wir vor kurzem in der internationalen wissenschaftlichen Gemeinschaft in der 7. Weltkongress Literatur akademischen Institution Atiner Juni eingeführt 2014, αποσπώντας θερμότατα σχόλια από τους συμμετέχοντες στο συνέδριοκαθηγητές πανεπιστημίου απ’ όλο τον κόσμοΟι εκλεκτοί προσκαλεσμένοι μας συμμετείχαν κι εκείνοι σε μια ζωντανή συζήτηση πάνω στην ανάλυση.





Στο τέλος της παρουσίασηςο κΚουλεντιανός μας ευχαρίστησε και αφιέρωσε δύο υπέροχα ποιήματά του τα οποία απήγγειλε ο ίδιος. Το Θεραπευτικό Τμήμα, όλοι μαζί συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις στο μικρό μπουφέ που δόθηκε στην όμορφη αυλή του Ομίλου.

.omilos-eksipiretiton.gr