Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟ Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νεκτάριου Μαστορόπουλου Πρώην δημάρχου, εκπαιδευτικού και συγγραφέα


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟ
Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νεκτάριου Μαστορόπουλου
Πρώην δημάρχου, εκπαιδευτικού και συγγραφέα
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αγαπητέ Δήμο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
ΔΗΜΟΣ: Μπα, έλεγα και εγώ μήπως δε βάλεις και χάσει η Βενετιά βελόνι. Τέλος πάντων και για τι θα βάλεις; Για δήμαρχος;
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, θέτω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», του οποίου ηγείται ως υποψήφιος δήμαρχος, ο γιατρός Παναγιώτης Νικολινάκος.
ΔΗΜΟΣ: Πάντως δεν ξεκίνησες καλά. Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είσαστε. Κρύβετε την αλήθεια ή λέτε ψέματα. Κάνεις δημοσίευση για την υποψηφιότητά σου και βάζεις μια φωτογραφία, που την τράβηξες πριν 10 χρόνια. Γιατί δεν βάζεις μια σημερινή, να δει ο κόσμος τα χάλια σου, να δει πως είσαι στην πραγματικότητα σήμερα; Θέλεις να δείξεις ότι είσαι νέος; Είσαι πια 53 χρονών.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχεις ένα μικρό δίκιο εδώ που τα λέμε, αλλά δεν βρήκα άλλη κατάλληλη, διότι δεν έχω πολλές δικές μου, μιας και δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν και εδώ που τα λέμε δεν έχω και φωτογένεια. Πάντως αφού το λες θα πω στη γυναίκα μου να μου τραβήξει καμία προσεχώς και στην επόμενη ανάρτηση θα τη βάλω.
ΔΗΜΟΣ: Τέλος πάντων, κάνε ότι θέλεις αλλά για πες μου τώρα εκείνο που με ενδιαφέρει: τι μέρος του λόγου είναι αυτός ο γιατρός, ο Νικολινάκος, που μας λες ότι θέλει να βγει δήμαρχος και βάζεις μαζί του; Άκουσα ότι είναι δύσκολος άνθρωπος.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με το γιατρό, τον Παναγιώτη Νικολινάκο γνωρίζομαι σχεδόν δέκα χρόνια. Έχουμε φιλία και αλληλοεκτίμηση. Έχω μάθει πολλά πράγματα κοντά του. Πάνω από όλα πάντως είναι καλός άνθρωπος.
Όσο για το «δύσκολος» που λες, εν μέρει ισχύει.
Δεν μπορεί να είναι κανείς δίπλα στον Νικολινάκο και να είναι παλιάνθρωπος, ή να είναι ψεύτης, ή τσαρλατάνος, άλλα να λέει σήμερα και άλλα να κάνει αύριο. Ο Παναγιώτης έχει αρχές. Ότι πιστεύει θα στο πει, σε ότι δεσμευτεί θα το τηρήσει, είναι ακέραιος άνθρωπος και μόνο σε σωστούς ανθρώπους επιτρέπει να στέκονται δίπλα του. Δεν είναι από αυτούς που θα παραβιάσουν τις αρχές τους και τα πιστεύω τους για να σου κάνουν τα γλυκά μάτια, για τους ψήφους ή για οτιδήποτε άλλο. Σε τέτοιους ίσως να φαίνεται δύσκολος άνθρωπος.
ΔΗΜΟΣ: Κατά τα άλλα πως είναι;
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά τα άλλα είναι πολύ ανοιχτός και δημοκρατικός άνθρωπος. Σου αφήνει χρόνο να μιλήσεις και να τοποθετηθείς. Δεν έχει εγωισμό και έπαρση, δεν κάνει ότι τα ξέρει όλα. Ακούει και ενδιαφέρεται να μάθει.
Επίσης είναι ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, έχει διαβάσει πολύ στη ζωή του και συνεχίζει να επιμορφώνεται συνεχώς. Εκτός από άριστος γιατρός που είναι, έχει επιπλέον και ένα χάρισμα στην ψυχολογία και έχει το ταλέντο να διακρίνει τα βαθύτερα κίνητρα των ανθρώπων και τα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα τους.
ΔΗΜΟΣ: Σα δήμαρχος τι λες, θα είναι καλός;
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Νικολινάκος είναι οραματιστής. Θέλει και μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές και να κάνει το Δήμο μας πρότυπο. Έχει τις ικανότητες, τις δυνάμεις και τους συνεργάτες, ώστε να γίνει ένας άριστος δήμαρχος που θα αφήσει εποχή.
Εγώ θέτω υποψηφιότητα μαζί του και σου εγγυώμαι με ευθύνη αγαπητέ Δήμο, ότι θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος.
( Άλλοι πολιτικοί διάλογοι προσεχώς……)

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
Τηλ : 6932370777
Σπάρτη, 12 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ
Τα Τοπικά ΜΜΕ

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας θέλοντας να υπερασπιστεί τις επιλογές του σχεδίου Γαβρόγλου μπροστά στις αντιδράσεις σύσσωμης της Λακωνικής κοινωνίας, επιλέγει να κάνει μια απαράδεκτη και αήθη επίθεση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και τους εκπροσώπους του. Χωρίς να απαντάει επί της ουσίας για το τι έκανε τέσσερα χρόνια τώρα για την αναβάθμιση των υποδομών των Σχολών και του Νοσοκομείου Σπάρτης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετακίνησή τους σε άλλη πόλη, καταφεύγει σε ακραίους χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα λέει ότι επιδιώκει τη λεγομένη “Προοδευτική Συμμαχία”. Μιλάει για αναβάθμιση και για νέα τμήματα που θα έρθουν χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών, οδηγούς σπουδών, χώρους, καθηγητές κλπ.. Η ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί επίσης λαϊκίζοντας να απαξιώσει τη μεγαλύτερη και διεθνώς αναγνωρισμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου, με τον νόμο « Διαμαντοπούλου », της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως, η συντήρηση θεωρεί ότι η πολιτική είναι μια κατ’ εξοχήν «εργασία των ειδικών». Ο λαϊκισμός κατασκευάζει ψευδεπίγραφα σχήματα. Το σκηνικό αυτό
το βλέπουμε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τώρα στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προαναφερόμενη σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.
Αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, καλλιέργησαν ανήκουστες προσδοκίες με τεράστια ψέματα. Αξιοποίησαν τον φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των πολιτών, που έβλεπαν το «τσουνάμι» της χρεοκοπίας να απειλεί τη χώρα.
Το χειρότερο όλων είναι, ότι συμπαρατάχθηκαν με τις πιο ακραίες, τις πιο αντιδραστικές, τις πιο συντηρητικές δυνάμεις, τις οποίες και εκφράζουν μέσα από τη σημερινή τους ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροαριστερούς και τους ακροδεξιούς, συνυπήρξε στο «Κίνημα των Αγανακτισμένων» του Συντάγματος. Με τους ακροδεξιούς και τους εθνικιστές ταυτίστηκε, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για «γερμανοτσολιάδες», για «μερκελιστές» και άλλα πολλά. Με τους νεοκαραμανλικούς συνωμότησε, παρέχοντας κάλυψη στον φυσικό και ηθικό αυτουργό της κρίσης, στον Κώστα Καραμανλή, στη διάρκεια της θητείας του οποίου τα δημόσια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκαν στα ύψη.
Με τους αποκαλούμενους «παλαιοπασόκους» συμπορεύτηκε, αξιοποιώντας την πολιτική τους τύφλωση, αλλά και την ιδιοτέλειά τους.
Ο συνασπισμός εξουσίας, που ο κ. Τσίπρας δημιούργησε και με αυτόν παραμένει ακόμη στη διακυβέρνηση του τόπου, ήταν και είναι ό,τι πιο αποκρουστικό, ανερμάτιστο, ανήθικο και ιστορικά πρωτόγνωρο.
Για να παραμείνει ζωντανός, σφιχταγκαλιάζει, ακόμη και τώρα, τους ΑΝΕΛίτες και τους νεοκαραμανλικούς, τους διάφορους γυρολόγους. Βλέποντας να επέρχεται η αναπόφευκτη κοινωνική και εκλογική του βύθιση, ανακάλυψε ακόμη και τη γοητεία της «πράσινης σημαίας»! Μετά την πολύχρονη και κυρίως αδιατάρακτη σχέση του με τον κ. Καμμένο, ξάφνου του ήρθε η μεγάλη αναλαμπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας».
Αυτήν την κυβέρνηση του πολιτικού αχταρμά δεν θα την ακολουθήσουμε, ούτε στις φράσεις της, ούτε στις πράξεις της.
Η κυβέρνηση της ανυπαρξίας και του εθνικού ξεπουλήματος, η κυβέρνηση που έκανε το ψέμα επιστήμη, η κυβέρνηση με το μηδενικό κυβερνητικό έργο, θα
λάβει την απάντηση του ελληνικού λαού και των Λακώνων πολιτών πολύ σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές.

Υ.Γ.: Πολιτική χωρίς ήθος είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη υπόθεση.

Αλοϊζιάνικα, ένας παραδοσιακός οικισμός στα Κύθηρα για περισυλλογή( ΦΩΤΟ)

Αν θες να μελετήσεις την παλιά ζωή στα Κύθηρα, πρέπει να περιπλανηθείς στα στενά σοκάκια ενός χωριού, όπως τα Αλοϊζιάνικα.
Ένας συμπαγής συνοικισμός με λαϊκά αγροτικά σπίτια οχυρωμένα με ψηλό περίβολο, με πυκνότητα δόμησης, μακριά από τη θάλασσα, χτισμένος σε ύψωμα σαν αετοφωλιά, σου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα πλανάται στα Κύθηρα η φοβέρα του Μπαρμπαρόσα.
Καμάρες, σπεντόνια, ανωγάκια, λουλουδιέρες με πέτρινα φουρουσάκια, περιμαντρωμένες πλακόστρωτες αυλές με φουρνόσπιτα, πώρινα περιθυρώματα αντέχουν ακόμα και δημιουργούν ένα σκηνικό μοναδικό για το σκηνοθέτη που θα ήθελε πιθανόν να γυρίσει ταινία «Το κόκκινο σπαλέτο» του Γιάννη Πρινέα, μια χωριάτικη τραγωδία που στηρίζεται σε κάποιο παλιό Κυθηραϊκό θρύλο.
Οι περισσότερες κατοικίες είναι διώροφες. Το ισόγειο είναι βοηθητικός χώρος με καμάρα (βόλτο) και συνήθως δεν επικοινωνεί με τον όροφο, όπου ήταν η κυρίως κατοικία, στην οποία ανέβαιναν με εξωτερική σκάλα.
Κατά το 18ο αι. ήταν ενορία με το ναό του αγίου Θεοδώρου (σήμερα ναός του αγίου Βασιλείου) και αριθμούσε περί τα 150 άτομα. Επί Αγγλοκρατίας, το 19ο αι. αριθμούσε περί τα 250 άτομα.
Κείμενο Ελένη Χάρου
Φωτογραφίες adelin 107,3 fm