Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας σε τετραπλή συνεδρίαση.

Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. και αφορά τη συζήτηση ενός (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Περί καθορισμού αιτημάτων εκτέλεσης έργων-προμηθειών-εργασιών  προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. και αφορά τη συζήτηση δέκα  (10) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. Περί διάθεσης πιστώσεων –έγκριση τεχνικών προδιαγραφών διαφόρων προμηθειών του Δήμου οικ. έτους 2017.
  2. Εισήγηση προς το ΔΣ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.
  3. Περί κατακύρωσης πρακτικών δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου με τίτλο {Τσιμεντοστρώσεις ΔΕ Μονεμβασίας} του Δήμου Μονεμβασίας.
  4. Περί κατακύρωσης πρακτικών δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου με τίτλο {Κατασκευή παροχών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο ΔΚ Νεάπολης} του Δήμου Μονεμβασίας.
  5. Έκτακτη ανάθεση εργασιών μετά των απαραίτητων υλικών  αποκατάστασης βλαβών δικτύων ύδρευσης της ΔΕ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας
  6. Περί κατακύρωσης 1ουσταδίου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως της προμήθειας ελαστικών.
  7. Περί κατακύρωσης 1ουσταδίου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο της ΤΚ Ασωπού.
  8. Περί επιστροφής παραβόλου του άρθρου 127 του ν. 4412/2016 που αφορά ένσταση της επιχείρησης με την επωνυμία «Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε» κατά της διακήρυξης διαγωνισμού.
  9.  Απευθείας ανάθεση εργασιών επισκευής  οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, λόγω εξαιρετικά επείγουσα περίπτωσης (άρθρο 72 παρ.δ΄Ν.3852/2010).
  10. Σύνταξη έκθεσης εσόδων –εξόδων Γ΄ τριμήνου 2016 του Δήμου Μονεμβασίας.

Η τρίτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 μεσημβρινή, αφορά το κληροδότημα «Κοντομηνά» και περιλαμβάνει τη συζήτηση ενός (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Έγκριση ή μη της αριθ. 10/2017 απόφ. του συμβουλίου της ΔΚ Νεάπολης [Αφορά αποκλεισμό πρόσβασης στην οικονομική διαχείριση του κληροδοτήματος Νικολάου & Αγγελικής Κοντομηνά}.

Η τέταρτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 μ.μ. αφορά το κληροδότημα «G. Kellis» και περιλαμβάνει τη συζήτηση ενός (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Έγκριση ή μη της αριθ. 3/2017 απόφ. του συμβουλίου της ΤΚ Κυπαρισσίου [Αφορά έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2016 του κληροδοτήματος G. Kellis].

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του παρακάτω μόνου θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Ανάκληση της με αριθμ. 32/2017 Α.Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου περί παραχώρησης χώρων εντός εξομοιούμενης Ζώνης Λιμ. Εγκατάστασης Μονεμβασίας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Διπλή συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 συνεδριάζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας σε διπλή συνεδρίαση.
Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 και αφορά τη συζήτηση ενός (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: «Περί καθορισμού εκτέλεσης  αιτημάτων  προμηθειών ,εργασιών οφειλών».

Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 και αφορά τη συζήτηση δύο (2) θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
  1. «Περί ψήφισης πιστώσεων οικονομικού έτους 2017».
  2. «Περί έγκρισης μελέτης-διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2017 στην Δ.Κ Μολάων».

Τα Δέντρα ...Πέθαναν Όρθια


Από αυτή την σελίδα έχομε αναφερθεί αρκετές φορές στο πευκόδασος του Καψαλίου καθώς και για την βαμβακίαση που είχε προσβάλλει τα πεύκα.

Όπως ήταν φυσικό από την μάχη μεταξύ πεύκων και ασθένειας νικητής βγήκε η ασθένεια των πεύκων με αποτέλεσμα, σήμερα πια, την καταπράσινη θέα να έχει αντικαταστήσει σε αρκετά σημεία το βαθυ καφέ χρώμα της ξεραϊλας.

Τα δέντρα πια πέθαναν όρθια, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα δέντρα και όπως σιγά σιγά συμβαίνει γενικά στην φύση που τόσο πολλά δίνει και τόσο πολυ΄την πολεμάει και την μισεί ο άνθρωπος, προσπαθώντας μόνο να παίρνει από την φύση χωρίς να δίνει ποτέ τίποτε.

Τα ξεραμένα δέντρα και τα πεσμένα ξεραμένα κλαδιά τους, ας μην ξεχνάμε πως αποτελούν ένα πρώτης τάξεως έναυσμα για τυχαία ανάφλεξη και γρήγορη επέκταση φωτιάς.
Ακόμη ας μην ξεχνάμε ότι στην προκειμένη περίπτωση το δάσος βρίσκεται πολύ κοντά, σχεδόν αγγίζει αρκετά κτίσματα και σπίτια του οικισμού.

Τι θα γίνει λοιπόν;;; Θα πρέπει εκτός από τον θάνατο των δέντρων να θρηνήσουμε και ανθρώπινες απώλειες από τυχόν ατύχημα πυρκαϊάς η επιβάλλεται να μεριμνήσει κατάλληλα η Δημοτική αρχή, με την βοήθεια ίσως του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, να κόψει και να απομακρύνει τελείως όλα τα ξεραμένα δέντρα και κλαδιά από την περιοχή του δάσους ;;;;;

Ελπίζουμε η επισήμανση μας αυτή να γίνει αντιληπτή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθεί κάθε κίνδυνος που θα μπορούσε να μεταβάλει ξαφνικά ένα ονειρεμένο τόπο σε απλό εφιαλτικό όνειρο............
------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
------------------------------------------------------------------