Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Τα Κύθηρα τίμησαν την 157η εθνική επέτειο ενώσεως των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.

 

Τα Κύθηρα τίμησαν την 157η εθνική επέτειο ενώσεως των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.

Χρήστος Μαντζιάρης : Προωθούν τον σατανισμό με την Γιουροβίζιον

 Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έχει καταντήσει να είναι προπαγανδιστικό και γραφικό πανηγύρι για την Νέα Τάξη και την θρησκείας της που είναι ο σατανισμός. Οι εικόνες που μπαίνουν, μέσω των τηλεοράσεων, στα σπίτια των… (βάζετε ότι χαρακτηρισμό θέλετε) είναι κυριολεκτικώς πλημυρισμένες από αποκρυφιστικά σύμβολα. Ακόμη και το λογότυπο της εφετινής διοργανώσεως έχει 66 χρωματιστά τμήματα. Οι δε κινήσεις των πρωταγωνιστών στην σκηνή δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αυτά κάθε χρόνο είναι τα ίδια και οι ενδιαφερόμενοι για την πνευματική τους υγεία τα έχουν πλέον εμπεδώσει.

Οι εικόνες έχουν αναλυθεί και άλλοτε, απλά χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότερο εμφανείς οι συμβολισμοί, και απροκάλυπτα παραπέμπουν στον σατανισμό. Αυτό το κάνουν με τα χρόνια, σιγά – σιγά, εφαρμόζοντας την προπαγανδιστική αρχή που υπαγορεύει ότι το «σαλάμι τρώγεται φέτα – φέτα». Η μη αντίδραση της μάζας σημαίνει αποδέχεται αυτά που βλέπει ή μιμείται και επομένως οι γνωστοί άγνωστοι παγκοσμιοποιητές προχωράνε στο επόμενο στάδιο.

Σε τέτοιας εκτάσεως τηλεοπτικά γεγονότα, δεν είναι μόνο οι θόρυβοι της μουσικής και οι ταχύτατες εναλλαγές των εικόνων που εισβάλουν χειμαρρωδώς μέσω αυτιών και ματιών στους ανθρώπους. Είναι και οι πολύ χαμηλές συχνότητες, που εκπέμπονται παράλληλα, επηρεασμού των ανθρώπων όπως έχει αναλυθεί σε προγενέστερο άρθρο, με στόχο τον εγκέφαλό τους. Όλα αυτά μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας διότι μόνο μέσω αυτής μπορούν να τα κάνουν όλ’ αυτά.

Εδώ θ’ αναλυθούν για εφέτος οι στίχοι των τραγουδιών αρκετών χωρών που συμμετέχουν στην Eurovision. Διότι εφ’ έτος οι στίχοι των τραγουδιών έχουν κάτι το οποίο αποκλείεται να συμβαίνει λόγω συμπτώσεων. Συμβαίνει βάσει σχεδίου. Πολλοί στίχοι παραπέμπουν στον Σατανά, στην Κόλαση και σε όλα τα παρελκόμενα αυτών. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος συντονίζει όλα αυτά και ότι έχει «υπαλλήλους» οι οποίοι προθύμως εκτελούν τις εντολές τους διότι πλέον δεν μπορούν να πουν σε τίποτα, όχι. Κάποιοι κινούν τα νήματα όλων αυτών που βλέπουμε, αλλά εμείς βλέπουμε μόνο τις μαριονέτες.

Ας ξεκινήσουμε με το διαβολοτράγουδο της Κύπρου με τίτλο “El Diabo” δηλαδή ο «Διάβολος». Το τραγούδι της Κύπρου ορίσθηκε ως αντιπροσωπευτικό της Ορθοδόξου αδελφής μας χώρας μόνο από το ΡΙΚ, από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Τυχαία; Το τραγούδι το έγραψε κάποιος Καναδός που το παρωνύμιό του είναι “Joker” και το τραγουδάει η Ε. Τσαγκρινού.

Μπορεί η Τσαγκρινού να θέλει να πάει στον Διάολο άδοντας για τον τράγο (τράγος + ωδή > τραγωδία > τραγούδι) για λίγη δημοσιότητα, αλλά είναι τρομερή η ευθύνη της ενώπιον του Θεού διότι θα παρασύρει μαζί της και άλλα κακόμοιρα θύματα, και ‘δω οι όροι κρίσεως γι αυτήν θα είναι αδυσώπητοι. Προφανώς δεν την νοιάζει αυτό, αλλά ούτε εμάς μας νοιάζει γι αυτήν.

Η Ε. Τσαγκρινού ανήκει εργασιακά στην εταιρεία PANIC RECORDS του Πάρη Κασιδόκωστα, γόνου της υπερπλουσίας οικογενείας Λάτση. Η εταιρεία PANIC RECORDS ιδρύθηκε το 2011 με έδρα την Βούλα Αττικής. Βασικά χρώματα στον λογότυπό της είναι το κόκκινο και το μαύρο, όπως οι τράπουλες, οι ρουλέτες, κλπ, στον οποίο εικονίζεται ένας μασκοφόρος άνθρωπος, του οποίου η μάσκα έχει 6 οπές και η πίσω πλάτη του καθίσματος- θρόνου, δεν είναι μουσικός δίσκος, έχει 13 καμπύλες γραμμές. Αυτόν το τύπο μάσκας τον έχουμε ξαναδεί σε διαγωνισμό Eurovision πριν από δύο χρόνια, το 2019, στο Ισραήλ όταν εμφανίσθηκε στην σκηνή η Μαντόνα με έναν μασκοφόρο με άνθη στο κεφάλι όπως ακριβώς στολίζουν έναν τράγο σε σατανικές τελετές.

Ο τίτλος του τραγουδιού της Κύπρου, «Ο Διάβολος», μας τα λέει όλα. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι επίσης αποκαλυπτικοί και άκρως φιλοσατανικοί. Αυτοί είναι οι στίχοι του τραγουδιού: «Ερωτεύθηκα, ερωτεύθηκα. Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο, διάβολε. Τον εγκατέλειψα, τον εγκατέλειψα, γιατί μου λέει ότι είμαι ο άγγελός του, είμαι ο άγγελος του. Απόψε θα το κάψουμε σ’ ένα πάρτι. Είμαστε άγριοι σαν την φωτιά που είναι ελεύθερη. Πιο θερμή από το sciracha (σ.α. καυτερό ταϊλανδέζικο φαγητό) στο σώμα μας. Ta-Taco tamale (σ.α. το tamale είναι μεξικάνικο με ρίζες στους Ίνκας και δεν το λέει τυχαία), ναι, αυτή είναι η διάθεσή μου. Όλο αυτό το πικάντικο λειώνει στις παγωμένες άκρες μου, μωρό μου είναι αλήθεια. Απόψε θα το κάψουμε σ’ ένα πάρτι. Είναι παράδεισος, στην κόλαση μαζί σου. (Το ξαναγράφω για να δοθεί η πρέπουσα προσοχή. «Είναι παράδεισος, στην Κόλαση μαζί σου»). Lo-la-lo-la-loca (σ.α. το τραγούδι της Σερβίας έχει τίτλο, Loca-loca) σπάζω, παραβιάζω τους κανόνες».

Επαναλαμβάνεται πάλι, εν συνεχεία, στο τραγούδι ότι «έδωσε την καρδιά της στον Διάβολο, Διάβολε, κλπ» και συνεχίζει «Απόψε θα χορέψουμε στο φως του φεγγαριού». Παρακάτω συνεχίζει με κάτι ακατάληπτα λόγια για τους μη μυημένους που λένε «Ρίξε τις βλεφαρίδες μας στο πάτωμα, το τίναγμα, ανακάτωμα, των μαλλιών σ’ έκανε να φαίνεσαι διπλός»… «Απόψε θα χορέψουμε στο φως του φεγγαριού και μετά θα το ξανακάνουμε, μανούλα μου πες μου τι να κάνω. Παραβιάζω τους κανόνες»… κλπ, κλπ, επαναλαμβάνοντας τα ίδια. Το ότι «έδωσε την καρδιά της στον Διάβολο μας το λέει 6 φορές». Και στο τέλος ακούγεται τρεις φορές στα αγγλοισπανικά το «Αγαπώ τον Διάβολο» (I love el diablo).

Αυτά για την Κύπρο. Από τις 39 διαγωνιζόμενες χώρες μόνο οι 17 δεν έχουν κάτι σατανικό ή ολοφάνερο νεοποχίτικο στους στίχους τους. Οι υπόλοιπες 22 όλο και κάτι λένε που παραπέμπει σε σατανικές ή νεοταξικές καταστάσεις. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Συμβαίνει συντονισμένα.

Στο τραγούδι της Αλβανίας με τίτλο «Ο Θεός δεν με συγχωρεί» υπάρχει στους στίχους: «Είμαι ένοχος, Ναι, είμαι ένοχος. Ο Θεός δεν με συγχωρεί».

Τραγούδι Αυστρίας. Ο τίτλος του είναι: «Αμην» και οι στίχοι: «Στοιχηματίζω ότι είναι μια άλλη κηδεία για σένα».

Τραγούδι Αυστραλίας, στίχοι: «Τα μεσάνυχτα είναι η ώρα, ώρα να βγάλεις τον μανδύα σου».

Ο τίτλος του τραγουδιού του Αζερμπαϊτζάν είναι «Μάτα Χάρι». «Μάτα Χάρι» στα ινδονησιακά σημαίνει «ο ήλιος». Στίχοι: «Είμαι άθεη κατάσκοπος. Είμαι κατάσκοπος. αποκαλύπτω όλα τα μυστικά σου, τα θέλω. Δεν με σταματάει τώρα. Είμαι ψεύτρα, Παίζοντας το παιχνίδι της επιθυμίας. Δεν θ’ αφήσω επιζώντες. … Ξεκινάω να βάζω φωτιά».

Ωραία λόγια, γεμάτα ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μέσω της «τέχνης». Τ’ ακούνε αυτά τα πλήθη και χορεύουν, χαίρονται και πανηγυρίζουν, κάνοντας τους σιωνιστές να χαίρονται και να «πεθαίνουν στα γέλια» από ικανοποίηση . Κατάντια του ανθρώπου και παράνοια…

Τραγούδι Βελγίου, στίχοι: «Είστε σε λάθος μέρος».

Τραγούδι Βουλγαρίας, στίχοι: «Οι δαίμονές μου ξέρουν ακριβώς πού είναι οι φόβοι μου, …, Είμαι διχασμένος από τον πόνο του νευρικού συστήματος».

Τραγούδι Κροατίας, στίχοι: «Τώρα είμαστε σε πολεμική περιοχή».

Τραγούδι Τσεχίας, στίχοι: «Κατηγορείτε την αποκάλυψη, Δεν υπάρχει αποκάλυψη».

Τραγούδι Εσθονίας, στίχοι: «Δεν χρειάζομαι μια κρυστάλλινη σφαίρα για να μου δείξει, …, Δεν χρειάζομαι μια κρυστάλλινη σφαίρα για να με φτιάξει».

Το τραγούδι της Φινλανδίας είναι ισοδύναμο σατανικώς με το της Κύπρου, αν και τους «νικάει» και τους δυό, όσον αφορά το ποιο είναι πιο σατανόφιλο, η Λετονία, της οποίας θα το δούμε παρακάτω. Το Φινλανδικό τραγούδι έχει τίτλο «Η σκοτεινή πλευρά». Στους στίχους υπάρχουν και συμβουλές σατανισμού! Λέει: «Σηκώστε τα μεσαία δάχτυλά σας προς πάνω». Μ’ αυτήν την χειρονομία απεικονίζεται ο Σατανάς, ο τράγος, ο Μπαφομέθ.

Στην ουσία παροτρύνονται ακουσίως τα πλήθη να δεχθούν τον Σατανά ως θεό. Τελικά ίσως να υπάρχει εξήγηση σ’ αυτό που είχε προείπε ο Ιωσήφ Βατοπεδινός για την Σκανδιναβία, με αυτά που γίνονται εκεί κόντρα στους πνευματικούς Νόμους. Είχε προφητεύσει ο Ιωσήφ ότι εκεί, θα ισοπεδωθούν τα πάντα και εκατομμύρια ανθρώπων θα σκοτωθούν.

Συνεχίζω με τους στίχους του φινλανδικού τραγουδιού: «Ζω στην σκοτεινή πλευρά, …, αυτοκρατορία των φρικιών, …,ζω εκείνη την ζωή στη σκοτεινή πλευρά. Μου αρέσει το 27 club. …, Μην σπαταλάτε τις προσευχές σας, δεν μπορούν να μας σώσουν. Η ζωή είναι στην σκοτεινή πλευρά». Να πω ότι “club 27” είναι το άτυπο club των διασήμων τραγουδιστών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών.

Το τραγούδι της Νορβηγίας έχει τίτλο: «Έκπτωτος άγγελος», στίχοι: «Εδώ στο σκοτάδι, μέσα σε μια τρύπα στην καρδιά μου, παλεύω όλους τους δαίμονες μου που προσπαθούν να με διαλύσουν, …, Όχι, είμαι, είμαι έκπτωτος άγγελος, … , Δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σου στον Παράδεισο».

Τραγούδι Ιταλίας, στίχοι: «Γράφτηκε σε ταφόπλακα, στο σπίτι μου δεν υπάρχει Θεός. Αλλά αν βρείτε την αίσθηση του χρόνου, θα σηκωθείτε από τη λήθη σας».

Το τραγούδι της Ολλανδίας έχει τίτλο: «Η γέννηση της Νέας Εποχής». Στίχοι: «Έθαψαν τους θεούς σας. Φυλακίζουν τις σκέψεις σας. Ο ρυθμός σας είναι η επανάσταση. Προσπάθησαν να σας αποστραγγίσουν την πίστη σας, αλλά είσαι η οργή που λιώνει τις αλυσίδες. Αυτό δεν είναι το τέλος, όχι! Είναι η γέννηση μιας νέας εποχής».

Τραγούδι Ελβετίας, στίχοι: «Η αυγή, αρχίζει να χαράζει, ξεθωριάζει, πίσω από ένα πεδίο ερειπίων». Σαφέστατα μας ενημερώνει για την επικείμενη αυγή του Αντιχρίστου την οποία ακολουθεί η τάξη μέσα από το χάος.

Το υπουλότατο τραγούδι της Λετονίας έχει τίτλο: «Ανατέλλει το φεγγάρι», στίχοι: «Η βασίλισσα της νύχτας έρχεται. Το φεγγάρι του αίματος ανατέλλει, …, Θα λάμψω, θα κάψω, θα φωτίσω. Φέρτε το πάθος μέσα, επιτρέψτε μου να αγγίξω τη μοίρα σας, θα οδηγήσω, θα σας καθοδηγήσω στο δρόμο σας, είμαι εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος».

Δύο μόνο λόγια γι’ αυτό το τραγούδι. Δεν αναφέρεται στο φεγγάρι που βλέπουμε, αλλά στο μαύρο φεγγάρι που λέγεται Λίλιθ και βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά. Γι αυτό στο τραγούδι τους οι Λετονοί αναφέρουν την «βασίλισσα της νύχτας». Η Λίλιθ ζει στο σκότος, είναι η βασίλισσα των δαιμόνων και ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, σύμφωνα με την ιουδαϊκή μυθολογία. Αγάλματα της Λίλιθ τοποθέτησαν σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα φυσικά. Θα τα δούμε αυτά άλλη φορά.

Η Μάλτα είναι διαφοροποιημένη. Στίχοι στο τραγούδι της Μάλτας: «Κόλαση όχι, δεν είμαι η αγάπη σου, η γλύκα σου, το μέλι σου. Κόλαση, όχι δεν θέλω τα χρήματά σου».

Ας δούμε και τραγούδια της Νέας Εποχής στην Eurovision. Λατρεία της Γαίας, Γης, από την Γεωργία. Οι στίχοι: «Ωκεανέ, θέλω να σε ακούσω, Βουνό, θέλω να σε νιώσω, Θέλω να ακούσω, θέλω να νιώσω, θέλω να είμαι μαζί σου».

Η Ουκρανία με το τραγούδι προτρέπει την διάδοση της καννάβεως. Στίχοι: «Σπορά, σπορά, σπορά, σπορά φυτών κάνναβης». Πέντε φορές το επαναλαμβάνουν αυτό στο τραγούδι τους μπας και ριζωθεί στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν συμφώνησε τυχαία ένας «ψεκασμένος» υπουργίσκος με τον Καρανίκα. Είπαμε, είναι μαριονέτες. Εντολοδέκτες και υπάκουοι εφαρμόζουν το σχέδιο των αφεντικών τους.

Έρωτα από την παιδική ηλικία προτρέπει η Δανία με το τραγούδι της. Στίχοι: «Κανείς δεν ξέρει πώς γίνεται. Ας εξασκηθούμε λοιπόν ο ένας στον άλλο. Σύντομα θα είμαστε δύο ενήλικες. Είσαι η γυναίκα, είμαι ο άντρας. Όλο το πάτωμα έχει χάσει το μυαλό του. Ας εξασκηθούμε ο ένας στον άλλο». Το προσέξατε; «Σύντομα θα είμαστε ενήλικες» δηλαδή, τώρα που «εξασκούνται» στο πάτωμα δεν είναι ενήλικες.

Τραγούδι Γερμανίας. Ως Γερμανία, διακηρύσσει την γερμανικού τύπου αγάπη. Στίχοι: «Μπορείς να κουνάς με αυτό το μεσαίο δάχτυλο, …, είσαι απλώς ένα μισητό άτομο που δεν είναι πραγματικά καλύτερο από εμένα!».

Μόνο η Ρωσία ξεφεύγει από όλ’ αυτά και γι αυτό θα πατώσει στον διαγωνισμό. Η Ρωσία αντιλαμβάνοντας από την μια τον σπουδαίο ρόλο των μητέρων σε μια κοινωνία, αλλά

παράλληλα γνωρίζοντας ότι βασική αρχή των σιωνιστών είναι ότι «αν θέλεις να καταστρέψεις μια κοινωνία, κατέστρεψε τις γυναίκες», έχει τραγούδι αφιερωμένο στις ρωσίδες γυναίκες. Στίχοι: «Αλλά δεν προσεύχονται ποτέ. Γιος χωρίς πατέρα. Κόρη χωρίς πατέρα. Αλλά αυτή η σπασμένη οικογένεια, δεν μπορεί να με σπάσει. Κάθε Ρωσίδα πρέπει να ξέρει. Είστε αρκετά δυνατές, θα σπάσετε τον τοίχο».

Αυτά για τους στίχους των τραγουδιών στην Eurovision, οι οποίοι συνδυασμένοι με την μουσική και τις εικόνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Το χειρότερο όλων είναι η υποσυνείδητη κακοποίηση των ανθρώπων, μέσω τηλεοράσεων, κάτι το οποίο, αργά αλλά επιταχυνόμενα, επηρεάζει πολύ άσχημα τις ζωές τους. Η Γιουροβίζιον, όπως και τόσες άλλες παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκδηλώσεις, έχουν στηθεί με τέτοιον σατανικό τρόπο ώστε να κατορθώσουν οι παγκοσμιοποιητές ν’ αλλάξουν τους ανθρώπους, και κυρίως το μυαλό τους. Να προσαρμόσουν τους ανθρώπους στην Νέα Τάξη τους. Το έχουν αποδείξει άλλωστε με πολλούς τρόπους ότι οι «φιλάνθρωποι» παγκοσμιοποιητές, μαζί με τα τσιράκια τους, είναι εχθροί των ανθρώπων.

Ωφελημένοι της κάθε Eurovision είναι μόνο αυτοί που έχουν κλειστές τις τηλεοράσεις τους.

Χρήστος Μαντζιάρης

.triklopodia.gr

Οι πυροσβέστες που πήγαν ήταν… εμβολιασμένοι ή να πάνε οι «κουνάωτοδάχτυλο»;

 


Η ζωή είναι μεγάλη ρουφιάνα. Πολύ μεγάλη. Και στη φέρνει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Πριν βγουν από τη γωνία που τους έβαλαν οι «χαρτογιακάδες», χωρίς καν να έχουν πει τη δική τους άποψη οι πυροσβέστες χρειάστηκε, χρειάζεται να κάνουν την ΗΡΩΙΚΗ δουλειά τους.

Να πέσουν κυριολεκτικά στις φλόγες για να σώσουν ό,τι σώζεται σε ένα σκηνικό κόλασης… Να παίξουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα για να σώσουν τη δική σου ζωή. Να πολεμήσουν με το χειρότερο στοιχείο της φύσης: Τη φωτιά.

Ναι, οι πυροσβέστες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που εδώ και μερικές μέρες είχαν γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις, όχι επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά επειδή κάποιοι θεώρησαν σωστό να τους το επιβάλλουν.

Κάποιοι που με περίσσιο θράσος την ώρα που τα παλικάρια αυτά παλεύουν για να τιθασεύσουν και να σκοτώσουν το θηρίο, αυτοί συνεχίζουν να τους κουνάνε το δάχτυλο και να τους απειλούν ότι θα τους πάνε σε άλλη υπηρεσία, άλλο πόστο, άλλη… χώρα κοκ. Και το ξαναγράφω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Κανείς δεν λέει στον άλλον «ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΣ». Κανείς.

Είναι απολύτως προσωπική απόφαση βασισμένη στην ατομική ελευθερία που εσχάτως έχει γίνει… ακορντεόν. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σου πει «ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ». Τελεία, παράγραφος.

Πόσο μάλλον δε να σε εκβιάζει με τη δουλειά σου. Οποιαδήποτε δουλειά. Πολλώ δε μάλλον αυτή του πυροσβέστη. Και μην αξκούσω περί κοινωνικής ευθύνης, διότι ένας άνθρωπος που έκανε δουλειά του το να σβήνει φωτιές, να σώζει ζωές και περιουσίες, την ευθύνη για τον συνάνθρωπο την πληρώνει ακριβά για να πάρει μάλιστα… ψίχουλα.

Πολλές φορές ακόμη και με την ίδια του τη ζωή…

Αυτοί λοιπόν που κάποιοι τους έβγαλαν στη σέντρα… για παραδειγματισμό (ή εκφοβισμό) δυστυχώς για όλους αυτούς τους τυπάκους, είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Για τον ΗΡΩΙΣΜΟ τους.

Αυτόν που όλοι αυτοί οι «κουναωδαχτυλάκηδες» δεν τον ξέρουν ούτε ως λέξη… Κι ας έχουν… εμβολιαστεί! Μια και το’φερε πάντως η κουβέντα μήπως να πάνε αυτοί την επόμενη φορά στη μάχη αφού οι πυροσβέστες δεν είναι εμβολιασμένοι και… κινδυνεύει ο κόσμος;

Για να τελειώνουμε: Αλλάξτε τακτική. Πείστε τον κόσμο ότι είναι το σωστό. Μην τον φοβερίζετε! Τέλος με το φόβο. Αρκετά. Τη φωτιά φοβόμαστε, όχι τις αηδίες σας. Κι όταν καίει η φλόγα ξέρουμε ποιος θα μας σώσει… Ο πυροσβέστης. Εμβολιασμένος ή όχι.

newsbomb.gr 

Νίκος Συρίγος

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ?

Τουρκικά αλιευτικά στα Κύθηρα δείτε εδώ:

https://adelinfm.blogspot.com/2021/05/blog-post_898.html

Μία ακόμη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίo, καθώς από τις, (17/5) ψαρεύουν στις Κυκλάδες 14 τουρκικά αλιευτικά. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του pronews.gr, εχθές εμφανίστηκαν περίπου δέκα αλιευτικά τα οποία έπλεαν στο στενό μεταξύ Μυκόνου σε σχηματισμό, με μικρές ταχύτητες οι οποίες δεν δικαιολογούν αβλαβή διέλευση. 

Η εικόνα είναι καθαρή με γυμνό μάτι από Μύκονο, αλλά και από το AIS.

Παράλληλα και  το πρωί εμφανίστηκαν 14 τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν εντός των ελληνικών υδάτων. Λίγο μετά τις 8 το πρωί η νηοπομπή ξεκινούσε από νοτιοανατολικά των Κυθήρων και κλιμακώνεται εντός των Κυκλάδων, και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της Μήλου και στο στενό της Σερίφου με Σίφνου. 

Τα τουρκικά αλιευτικά συνεπικουρούνται από το επιβατικό «Ανατόλια», το οποίο πλέει δίπλα τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα τα τουρκικά αλιευτικά δεν ψάχνουν για ψάρια, αλλά για ελληνικά υποβρύχια. Να θυμίσουμε εδώ πως πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστική επιχείρηση «καταβύθισης τουρκικού γεωτρύπανου» από υποβρύχιο του ΠΝ

ΠΗΓΗ pronews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του, έχει και σύνορα η θάλασσα;

Κοινή δήλωση Τομεαρχών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Γιώργου Τσίπρα, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένα των οποίων επικαλούνται και απεικόνιση ραντάρ ναυτικής κυκλοφορίας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο.

Ρωτάμε τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας:

-Είναι αληθές ότι παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο;
-Αν ναι πώς αξιολογείται; Ασκούν τα σκάφη αυτά μόνον αλιευτικές δραστηριότητες;
-Τι μέτρα έχουν ληφθεί και από ποιους φορείς, ώστε αφενός να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, αφετέρου να διασφαλιστεί η νόμιμη αλιεία και τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων;

Στα Λιμάνια κρουαζιέρας εντάχθηκε το Λιμάνι Γυθείου

Στα Λιμάνια κρουαζιέρας εντάχθηκε το Λιμάνι Γυθείου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν ότι ο λιμένας Γυθείου εντάχθηκε στους λιμένες κρουαζιέρας για το 2021. Με την απόφαση αυτή δίνεται στο λιμάνι μας η δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων διεθνών πλόων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν του τόπου μας και ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία.

Σημαντική συμβολή στην επίτευξη του ανωτέρου αποτελέσματος έχει το γεγονός της ύπαρξης ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΑΚΕΑ) ήδη από το 2018, το οποίο αυτή την περίοδο αναθεωρείται ώστε να συμπεριλάβει τα εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι ενέργειες της Διοίκησης του ΔΛΤ Αν. Μάνης στοχεύουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του λιμένα Γυθείου, τη βελτίωση των επιχειρησιακών και λειτουργικών διαδικασιών του και τη διαρκή προώθηση του τόπου μας.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης

Συμμετοχή στη διαβούλευση για τη χωροθέτηση Α/Γ στη χερσόνησο του Μαλέα



Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού και των Δημοτών, κάνει γνωστό ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, έχουν διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για δημοσιοποίηση, διαβούλευση και γνωμοδότηση, οι φάκελοι μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) των έργων:

  1. «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 15,3 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΡΝΩΝΟΣ Α.Ε.» στη θέση «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου – εγκατάσταση 17 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 77 μ.-
  2. «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 12,6 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε.» στη θέση «ΚΡΙΘΙΝΑ» των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου – εγκατάσταση 14 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 77 μ.-

Είναι αναγκαίο κάθε πολίτης – δημότης  να καταθέσει τις απόψεις του και έχει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει από 23.04.2021 έως 01.06.2021,  μέσω του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (eprm.ypen.gr) με τους κωδικούς του taxisnet.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος  Μονεμβασίας έχει εκφράσει  την αντίθεσή του σε  οποιαδήποτε χωροθέτηση ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα με την αριθ.   253/2019 απόφαση του Δ.Σ., κάτι που θα επαναλάβει  με νέα απόφαση κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να το πραγματοποιήσει έως 15.06.2021.

Μολάοι 21.05.2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Δείτε την ανακοίνωση.

ΔΟΥΛEIΕΣ ΜΕ ¨ΦΟΥΝΤΕΣ¨ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ:1.400 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ -ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΣΕ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Φυτεία με περισσότερα από 1.400 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή του Κιλκίς

Συνελήφθησαν 2 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα ένα άτομο

Επίσης βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος περιπολίας «Ice» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς

Από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίστηκε φυτεία με 1.431 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (19 Μαΐου 2021) δύο αλλοδαποί άνδρες για καλλιέργεια κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, διαπιστώθηκε οι προαναφερόμενοι να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, την οποία είχαν εκχερσώσει και διαμορφώσει κατάλληλα.

Συνολικά καλλιεργούσαν 1.431 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 955 γραμμαρίων που βρέθηκε μέσα σε σκηνή που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή.

Οι 2 από τους παραπάνω στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν και μετά από αναζητήσεις, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «Ice» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα, όπου ανέπτυξαν ταχύτητα κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών, ωστόσο ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη ο οδηγός, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός.

Σε χώρο πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οικία του σε κοντινή περιοχή, όπου βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα ιδιοκτησίας του που επέβαιναν οι άλλοι 2 συνεργοί του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς

Τα πειστήρια 







Διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο:Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί

Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

Κατασχέθηκαν σχεδόν 70 γραμμάρια κοκαΐνης

Επιπλέον κατασχέθηκε ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ

Συνελήφθησαν, σήμερα (21.05.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (21.05.2021) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο ένας ημεδαπός κατά το χρόνο που προμήθευε ναρκωτικές ουσίες (κοκαΐνη) έτερο ημεδαπό. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του δεύτερου ημεδαπού δύο συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 25,5 γραμμάρια κοκαΐνης και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του πρώτου ημεδαπού κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ακόμη ένας άντρας, ενώ βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά 41,5 γραμμάρια κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των εκατόν πέντε (105) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΓΡΑΣΟ ΕΙΧΕ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ



Στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο νέο λιμένα Μυκόνου κατά την αποβίβασή του ανωτέρω από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας, με την συνδρομή χειριστή - συνοδού αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «UGLY», βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (02) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες ήταν περιτυλιγμένες με διάφανη πλαστική μεμβράνη, επικαλυμμένες με γράσο, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους πεντακοσίων εβδομήντα τριών γραμμαρίων και σαράντα πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (573,45γρ.).

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Οι Κυθήριοι Ριζοσπάστες Βουλευτές που αγωνίστηκαν για την Ένωση της Επτανήσου


Κοσμάς Μεγαλοκονόμος

Οι Κυθήριοι Ριζοσπάστες Βουλευτές που αγωνίστηκαν για την Ένωση της Επτανήσου: Τζώρτζης Μόρμορης (ο πρώτος που μύησε και τους επόμενους) Κοσμάς Πανάρετος, Δημήτριος Ραπτάκης (Ιατροφιλόσοφος, παππούς του Αττίκ) και ο Γεώργιο Αρώνης Παναγιωτόπουλος (δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφία του). Η σεμνότητα αυτών των ανδρών, μα και το πόσο έχουμε λησμονήσει την προσφορά τους, με οδήγησαν να τους αφιερώσω τους παρακάτω στίχους.

ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Οφείλει ταπεινά ο νους
κλωνάρι δάφνης και σ’ Αυτούς!
κι ας απαρνιούνται τις τιμές
οι Ριζοσπάστες Βουλευτές.
Όσα χωρούν σε μια γραμμή
τούτο μονάχα τους αρκεί…
γι’ αυτό δεν έχουν προτομές
οι Ριζοσπάστες Βουλευτές.
(Από τις "μικρές αλήθειες")



Τα Κύθηρα τίμησαν την 157η εθνική επέτειο ενώσεως των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.(Φωτογραφίες)

 


Με λαμπρότητα έγιναν σήμερα 21 Μαίου Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης , οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Χώρα τιμώντας την συμπλήρωση των 157 χρόνων της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ. Στην δοξολογία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τον Αντιδήμαρχο κύριο Γεώργιο Κομηνό και ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων Πλωτάρχης κ. Εμμανουήλ Αμπλιανίτης ΠΝ. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Ελένη Χάρου αναφερόμενος σε Ιστορικά στοιχεία.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Στάη Χώρας καθώς και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο και τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου.
Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Περισσότερα στο video που θα ακολουθήσει.
¨Χρόνια Πολλά Επτάνησα¨

Γιώτα Πολίτη adelin 107,3 fm