Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 14ης & 15ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ Τό Σάββατον 14 Ἰανουαρίου 2017 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦκαί τήν Κυριακή 15 Ἰανουρίου 2017 στόΛεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 6.30 μ.μ., θά γίνῃ ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων.


Ὁμιλητής ὁ Αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος - Ἰατρός
π.Πέτρος Μαριᾶτος
μέ θέμα
«Τό κρεβάτι τοῦ μπαμπᾶ καί τῆς μαμᾶς καί
τό χαϊδεμένο παιδί»





Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.


Μετ' εὐχῶν.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

------------------------------- 
Πηγή: imkythiron.gr
-------------------------------

Ενημερωτικό Δελτίο Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας. Παρασκευή, 13/01/2017

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα ερώτηση με αρ. πρωτ.:2585/13.1.2017 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, ζητώντας να παραταθεί η κυνηγετική περίοδος για τον αγριόχοιρο έως το τέλος του Φεβρουαρίου.
Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει ότι με την απόφαση για καθολική απαγόρευση της θήρας για μία εβδομάδα, από 11/1 έως 18/1, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυνηγετική περίοδος τελείωσε πριν την ώρα της. Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έλαβε υπόψη του ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα στη Λακωνία, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα χιονοκάλυψης περιοχών όπου διαβιοί ο αγριόχοιρος. Αντίθετα, ο πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται και οι αγριόχοιροι κατεβαίνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές και προξενούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και τους λαχανόκηπους των κατοίκων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Λακωνίας ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος αν πρόκειται να προχωρήσει σε παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως αιτούνται οι κυνηγοί της Λακωνίας.  




Σημεία συνέντευξής μου στο Βήμα fm 


13/01/2017

Αναφερόμενος στην πορεία της Κεντροαριστεράς:
Την Κυριακή έχουμε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και εκεί θα φανεί «πού πηγαίνει το πράγμα». Πιστεύω ότι δεν πρέπει να δώσουμε χώρο σε ο,τιδήποτε μας φέρει σε κατάσταση εσωστρέφειας εκ νέου. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στο «κύμα» του εθνολαϊκισμού, που υπάρχει στην Ευρώπη και φτάνει μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρέπει να είμαστε σύγχρονοι και να «παλέψουμε» για το μέλλον της χώρας. Πρέπει, να προσέξουμε, ώστε να ξεπεράσουμε τις επιζήμιες καταστάσεις στο χώρο του κέντρου. Η κοινωνική και πολιτική «ασφυξία» που μας έχει προκαλέσει η σημερινή διακυβέρνηση θα επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν «τρωγόμαστε», δε θα τα καταφέρουμε. Ο καθένας μας θα κριθεί από τις πράξεις του. ...





 
 
13/01/2017

Αναφερόμενος στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας:
Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δείχνει μια δυναμική η οποία -αν αφήσουμε τις αυταρέσκειες όλων αυτών των ανθρώπων που θα είναι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη- εγώ πιστεύω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι με μεγάλα ποσοστά παρούσα στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας όμως δεν πρέπει να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ, όποια θέσει και να έχει. Διαφορετικά, θα έχουμε μια από τα ίδια. Άρα λοιπόν, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να είναι στην επόμενη διακυβέρνηση. Γιατί τότε, η χώρα θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί από όλες τις δυνάμεις οι οποίες την κρατάνε δεμένη σε ένα παλαιό πολιτικό σύστημα. ...

Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου Μονεμβασίας

Δημοπρατήθηκε χθες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μονεμβασίας η ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 123.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει εργασίες ανάπλασης στην περιοχή «Μανδράκι», σε επιφάνεια περίπου 700 τμ, οι οποίες έρχονται να αναβαθμίσουν έναν εξόχως ενδιαφέροντα χώρο, ταυτόσημο με την ιστορία του τόπου.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Μονεμβασίας, την περίοδο 2010-2013, υλοποιώντας τον σχεδιασμό του όσον αφορά στις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, ολοκλήρωσε μεταξύ άλλων τη μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μονεμβάσιας, το οποίο εκτείνεται από την περιοχή «Κάκαβος» μέχρι τη Μαρίνα (συνολικό μήκος περίπου 800 μ). Το παραπάνω έργο αποτελεί τμήμα της συνολικής μελέτης.
Τέλος, το προσεχές διάστημα προβλέπεται να δημοπρατηθούν δύο ακόμη σημαντικά έργα, συνεχόμενα του ανωτέρω. Πρόκειται για τη συνέχιση ανάπλασης κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αλλά και για την ανάπλαση της πλατείας Μονεμβασίας. Η ολοκλήρωση των παραπάνω, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αποδώσει προς χρήση έναν χώρο αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο, στον οποίο αναπτύσσεται αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα.
πηγή: monemvasianews.gr

Μυρτιδιώτισσα: Αλιευτικά και πλωτά του λιμενικού κοντά στο ακυβέρνητο πλοίο

Κοντά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παραμένει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, με 53 επιβαίνοντες, 21 επιβάτες - 32 άτομα πλήρωμα, βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα ταχύπλοο.
 
Τα δύο αλιευτικά έχουν δέσει τη «Μυρτιδιώτισσα», προκειμένου να μην παρασυρθεί, ενώ αναμένονται στη θαλάσσια περιοχή δύο ρυμουλκά, προκειμένου να τραβήξουν το πλοίο στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου.
 
Ο καιρός είναι καλός, ενώ πνέουν βορειονατολικοί άνεμοι έντασης 3 με 4 μποφόρ. Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 13:00 από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, με προορισμό Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.
 
Όταν το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της διαχειρίστριας εταιρείας.
πηγη  http://www.pronews.gr/

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας Ι διωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου


ΑΠΟ Ν.Π. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ