Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 - 2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 39 ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ

Την προσεχή Κυριακή 31η Δεκεμβρίου 2017 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη αλλά και τόσο μαρτυρική κωμόπολη των Μολάων Λακωνίας για να δηλώσουμε και φέτος –όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια-, το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ στους 39 Εθνομάρτυρες, τη φυσική ηγεσία των Μολάων, οι οποίοι κυριολεκτικά κατακρεουργήθηκαν από ανθρωπόμορφα κτήνη στην διαβόητη Τρύπα του Ταράτσα, κατακρεουργήθηκαν γιατί αντιστάθηκαν στους συμμορίτες, δεν έσκυψαν το κεφάλι στην επιδίωξή τους να γίνει ο Τόπος μας σοβιετική επαρχία και "κομμουνιστικός παράδεισος"…
Το πρωί στις 9.30πμ το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ι.Ν. Γεννήσεως του Κυρίου Μολάων και στη 1.00 το μεσημέρι το τρισάγιο στον τόπο τής θυσίας τους και προσκλητήριο Πεσόντων, στην Τρύπα τού Ταράτσα, κοντά στον Αγ.Δημήτριο Ζάρακος…
[οι φωτογραφίες από παλαιότερη εκδήλωση μνήμης και τιμής και το εξώφυλλο τού σχετικού συγκλονιστικού βιβλίου τού Καθηγ.Ιατρικής κ.Δημ.Ανδριτσάκη "ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ. Το Χρονικό της Μάχης των Μολάων, γεγονότα και αλήθειες"]


 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΠΛΕΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΡΤΑ "ΜΠΑΦΡΑ"


Σε μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό προέβη η Άγκυρα. Η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έττασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κάβο Ντόρο και έκανε αβλαβή διέλευση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέχισε με νότια πορεία και λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης έπλεε ανατολικά των Κυθήρων.


Σχετικά κοντά στο τουρκικό πολεμικό πλοίο κινείται το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι. Το πρωί της Πέμπτης το πλωτό γεωτρύπανο βρισκόταν δυτικά των Κυθήρων, χωρίς να είναι γνωστό αν η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» πλέει κοντά του για να το συνοδεύσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 31 Δεκεμβρίου, ή αν ο πλους του τουρκικού πολεμικού στο κεντρικό Αιγαίο είναι ανεξάρτητος από την έλευση του «Deep Sea Metro II». 


Η Τουρκία προτίθεται να χρησιμοποιήσει το νορβηγικό γεωτρύπανο για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη από τις αρχές του 2018, θέλοντας να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων.
ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών» στη Βαμβακού Λακωνίας.(ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις
«Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών»
στη Βαμβακού Λακωνίας.

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών» στη Βαμβακού Λακωνίας. Στην καρδιά του Πάρνωνα μέσα σε ένα χριστουγενιάτικο περιβάλλον λειτουργούν 7 χειροποίητα θεματικά πάρκα που καλλιεργούν τη φαντασία και το νόημα των ημερών.

Οι επισκέπτες έχουν τη χαρά να δουν:
1.    Το πάρκο των χιονανθρώπων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κορμούς δέντρων.
2.    Το σπίτι των μαγισσών όπου έχουν χρησιμοποιηθεί δύο μεγάλα ομοιώματα μαγισσών, 50 κούκλες χειροποίητες καθώς και παλιά αντικείμενα που έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, για να δώσουν έναν πλήρη παραμυθιακό χαρακτήρα και έμπνευση για νέα παραμύθια.
3.    Τη φάτνη της γέννησης όπου οι μάγοι και η Αγία Οικογένεια έχουν αγιογραφηθεί με βάση όλα τα ιστορικά-θρησκευτικά πρότυπα τς παράδοσής μας.
4.    Το καλλιτεχνικό εγαστήρι με δημιουργίες παιδιών με βασικό θέμα «τα Χριστούγεννα μέσα απ’ την τέχνη».
5.    Το έλκηθρο φυσικού μεγέθους και οι τάρανδοι όπου μπορούν οι επισκέπτες να φωτογραφίζονται.
6.    Το δέντρο των καλικάντζαρων όπου αποτελείται από κούκλες, φυσικά υλικά και παραδοσιακά εργαλεία που συντηρούν το μύθο του δωδεκαήμερου.
7.    Το εργαστήρι του Καραγκιόζη με τρεις φωτεινούς μπερντέδες όπου παρουσιάζονται σκηνές από παραδοσιακές παραστάσεις του Καραγκιόζη, όπως «Το Στοιχειωμένο Δεντρί» και «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι».
8.    Ένα εντυπωσιακό χειροποίητο έκθεμα είναι τα κόκκινα πουλιά που στολίζουν το χωριό από το Σταθμό Συγκινήσεως μέχρι την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.
9.    Την είσοδο της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού κοσμεί ένας υπερμεγέθης καλικάντζαρος με τον κουμπαρά του.
10.  Σε όλο το χωριό έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με σοφές ρήσεις και αποσπάσματα ποιημάτων που αφορούν το παραμύθι και την ποίηση.

Τις ημέρες αυτές συνεχίζονται τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους «η Βαμβακού».
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακουστούν στα δρομάκια του χωριού από ομάδες παιδιών τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν για να ανακαλύψουν την ιστορία του χωριού μέσα από παραδόσεις, ποιήματα και παραμύθια.
Τις όλες δράσεις πλαισιώνουν παραμυθάδες που αφηγούνται χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια καθώς και ο θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Τα Κάλαντα του Καραγκιόζη».

Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο

Στόχος των όλων προσπαθειών μας είναι να δημιουργηθεί στη Βαμβακού το Παγκόσμιο Κέντρο Μύθων και Παραμυθιών.

Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού «Η Βαμβακού»
Τ: 6983642825, 6976491598

















ΚΥΘΗΡΑ.Αγ Πελαγία 58-60

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 30-12 Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση όλων στις δύσκολες αυτές στιγμές της οικογένειάς μας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 30-12-2017 στις 12.00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Ιλαριωτίσσης Ποταμού


Lia Megalokonomou

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Ευρώτα


Στο δημοτικό κατάστημα Σκάλας του δήμου Ευρώτα ορκίστηκε σήμερα Τετάρτη παρουσία των τοπικών αρχών ο νέος δήμαρχος κ. Δήμος Βέρδος κι ανέλαβε επίσημα τα νέα του καθήκοντα.
Οι ιερείς οι οποίοι εκπροσώπησαν την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης στην προσφώνησή τους εξέφρασαν στο νέο δήμαρχο την αναγκαιότητα ενότητας και σύμπνοιας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Βέρδος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των δημοτών, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει το όραμα του απελθόντος δημάρχου για έναν δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο.
http://laconialive.gr

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ


Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ...