Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ:Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες ..


Με αφορμή την άνανδρη ¨επίθεση¨με καυστικό υγρό στα αυτοκίνητα του adelin fm η κυρία Γεωργία Γεννιά πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες .. δεν πρέπει κανεις στο νησί να επιτρέψει φαινόμενα εκβιασμών και εκφοβισμού !

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Στις Δημοκρατίες οι εκβιασμοί ΔΕΝ γίνονται ανεκτοί από όπου και αν προέρχονται!

Με αφορμή την άνανδρη ¨επίθεση¨με καυστικό υγρό στα αυτοκίνητα του adelin fm o Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Εκεί φτάσαμε. Μάλιστα. Η καταδίκη είναι αυτονόητη. Στις Δημοκρατίες οι εκβιασμοί ΔΕΝ γίνονται ανεκτοί από όπου και αν προέρχονται!

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ:¨ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ¨

ΥΠΟΥΛΟ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟ  χτύπημα στην αυλή του ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ.

Μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκαν τα αυτοκίνητα του adelin fm με καυστικό υγρό τα ξημερώματα της Κυριακής στην αυλή του Ραδιοφώνου στην Αγία Πελαγία,εκατοντάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης που δεχόμαστε.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες και όλους !!!

Η προσπάθεια κάποιου,κάποιων να μας τρομοκρατήσουν δεν πέρασε.



Πρώτη  Δημοσίευση  Κυριακή  βλέπε εδώ:

https://adelinfm.blogspot.com/2021/06/blog-post_27.html




Τουρισμός: Επιστρέφουν τα τσάρτερ η τσεχική Smartwings ξεκινήσει ναυλωμένες πτήσεις για τα Κύθηρα

Σημαντικό βαρόμετρο για την πορεία του ελληνικού τουρισμού αποτελούν οι ναυλωμένες πτήσεις (charter), καθώς, σε αντίθεση με τα προγραμματισμένα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών, συνοδεύονται με ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής, απεικονίζοντας τη ζήτηση που προσελκύει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με παράγοντες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά, το φετινό καλοκαίρι οι πτήσεις τσάρτερ επιστρέφουν στην Ελλάδα. «Κλειδί» και για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί η χαλάρωση των ταξιδιωτικών προορισμών σε χώρες όπως η Πολωνία, η Λετονία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία, ενώ ζήτηση, αν και σημαντικά μικρότερη σε σχέση με το 2019 που χρησιμοποιείται ως έτος σύγκρισης, προέρχεται από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Από τα τέλη Ιουνίου καταγράφεται έντονη ανάπτυξη των πτήσεων τσάρτερ με προέλευση τις σκανδιναβικές χώρες και προορισμό κατά βάση την Κρήτη, με την Ελλάδα να έχει ενισχύσει τη θέση της σε σχέση με πέρυσι στον τουριστικό χάρτη. Ως εκ τούτου, η ρουμανική ταξιδιωτική εταιρεία Aerovacante, που ανήκει στον όμιλο Aerotravel, διαθέτει, από τα μέσα Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου, πακέτα διακοπών από τις πόλεις Βουκουρέστι, Ιάσιο, Τιμισοάρα και Κλουζ προς τη Σκιάθο, που προβλέπουν την πραγματοποίηση τεσσάρων ναυλωμένων πτήσεων ανά εβδομάδα. Αλλά και η τσεχική Smartwings θα ξεκινήσει ναυλωμένες πτήσεις από την Τσεχία προς την Καβάλα, τη Σκιάθο, τα Κύθηρα, την Καλαμάτα, τη Λήμνο και τη Σαντορίνη.

Μια τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της, σύμφωνα με όσα αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, σχετίζεται με την αύξηση της ζήτησης από tour operators για πτήσεις τσάρτερ τον Νοέμβριο, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ως είναι εύλογο, η δραστηριότητα αυτή κατευθύνεται κατά βάση στους περιφερειακούς προορισμούς και αυτό είναι το σκεπτικό της ενίσχυσης του πτητικού έργου της Aegean προς την περιφέρεια. Οπως έχει αναφέρει η διοίκηση του αερομεταφορέα, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, η Aegean είναι σε θέση να ενισχύσει, αναλόγως της ζήτησης, τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια μέσω όχι μόνο προγραμματισμένων, αλλά και ναυλωμένων πτήσεων σε συνεργασία με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Βέβαια, ως ανατρεπτικός παράγοντας για τις ναυλωμένες πτήσεις και ευρύτερα για τον τουρισμό λειτουργεί το γεγονός ότι η Βρετανία, μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα, από την οποία είχαν προέλθει περίπου 3,5 εκατ. αφίξεις το 2019, έχει θέσει, τουλάχιστον έως το τέλος Ιουνίου, τους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς στο «πορτοκαλί», δηλαδή οι Βρετανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα. Στον αντίποδα, από τις 20 Ιουνίου ενδεχομένως να επανέλθουν οι πτήσεις τσάρτερ από και προς τη Ρωσία, εάν επαληθευθούν όσα πρόσφατα ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, Πολύκαρπος Ευσταθίου, για σταδιακή επανέναρξη των συγκεκριμένων πτήσεων λόγω βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μια ακόμη τάση στην αγορά των πτήσεων τσάρτερ περιλαμβάνει την πραγματοποίηση κρατήσεων από tour operators σε τακτικά δρομολόγια ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, καθώς υφίσταται έως ένα βαθμό υπερβάλλουσα προσφορά θέσεων, που δεν καλύπτεται σε πολλές περιπτώσεις από τη ζήτηση για τακτικές πτήσεις.

Aναμένεται βελτίωση

Πέραν όμως των πτήσεων τσάρτερ, πώς αναμένεται να διαμορφωθούν οι επιδόσεις της αγοράς ναυλώσεων ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων το φετινό καλοκαίρι; Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω της πανδημίας που οδήγησε και σε μείωση των τιμών, οι μετακινήσεις με ιδιωτικά εναέρια μέσα υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν έως 20%. Κατ’ επέκταση, τους μήνες που διαδέχτηκαν την εκδήλωση της COVID-19 οι αγορές ιδιωτικών αεροσκαφών αυξήθηκαν έως και 40%, σύμφωνα με την πλατφόρμα Respada, που έχει ως αντικείμενο την πραγματοποίηση ντιλ από εταιρείες ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (family offices).

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Γρηγόρης Ευθυμίου, ο οποίος δραστηριοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στον κλάδο των αερομεταφορών, με το κύμα της πανδημίας να υποχωρεί, έχουν αυξηθεί τα πωλητήρια ιδιωτικών αεροσκαφών, επειδή σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοχοί τους δεν είχαν υπολογίσει το αυξημένο κόστος συντήρησης. Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπου η ζήτηση για πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη προέρχεται από ξένους εύπορους επισκέπτες, η καθίζηση των τουριστικών αφίξεων έπληξε τη συγκεκριμένη αγορά, της οποίας η κίνηση περιορίστηκε στο 50% σε σχέση με το 2019.

«Το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης των ιδιωτικών αερομεταφορών, που αποτελούν ένα αμιγώς τουριστικό προϊόν, είχε ήδη υποχωρήσει έναντι του 2018. Πέρυσι αντιστοιχούσε στο 50% του 2019, ενώ φέτος, που αναμένεται να είναι καλύτερη η χρονιά, αναμένουμε ελαφρώς βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το 2020. Η διατήρηση όμως στο “πορτοκαλί” από τη Βρετανία των ελληνικών νησιωτικών προορισμών εντείνει τον προβληματισμό», εξηγεί ο κ. Ευθυμίου. Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, όπως προσθέτει, είναι δυνατές οι μετακινήσεις Αμερικανών και Αράβων προς και από τη χώρα μας, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους παίκτες των ιδιωτικών αερομεταφορών. Η συγκεκριμένη αγορά, όπου λειτουργούν δώδεκα παίκτες, από τους οποίους οι μισοί δραστηριοποιούνται μόνο με ελικόπτερα, δέχεται ισχυρό ανταγωνισμό από ξένες εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια στην Ελλάδα, περιορίζοντας το μερίδιο αγοράς των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Για απλή μετάβαση με ελικόπτερο έξι θέσεων από την Αθήνα στη Μύκονο το κόστος κυμαίνεται από 3.000 έως 4.000 ευρώ και αυξάνεται στις 5.500 ευρώ με ένα μικρό τζετ.

kathimerini.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ζαρακος στις 4 Ιουνίου του 1944.

Νεοκλής Κρητικός

ΑΘΑΝΑΤΟΙ: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ζαρακος στις 4 Ιουνίου του 1944. Παραδόθηκε στο Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο και στον πρόεδρο της κοινότητας κ. Δημήτριο Θεοδωρακάκο το συμπληρωματικό τεύχος το οποίο κατέθεσα στο υπουργείο και στον πρόεδρο των Μαρτυρικών Χωριών Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θ. Παπαδόπουλο με σοβαρά τεκμήρια τα οποία η έρευνα μας, στα αρχεία του Μουσείου του Καλαβρυτινου Ολοκαυτώματος, έφερε στο φως. Αναμένουμε την απόφαση της από το νόμο προβλεπόμενης Επιτροπής με τη βεβαιότητα πως αυτή τη φορά ο φάκελος είναι πλήρης. Ο Άγιος Δημήτριος δικαιούται να ανακηρυχθεί σε Μαρτυρικό χωριο!









ΣΑΜΟΣ:ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΑΝ ¨ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ¨



Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εξοπλισμός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε εσωτερικό χώρο και -13- δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (04-06-2021) στη Σάμο, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων , πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού , στην οικία του συλληφθέντα στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν σε χώρους αυτής και κατασχέθηκαν:

  •  εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (προβολέας, δύο (2) λάμπες πυρακτώσεως, τμήμα ανοξείδωτου αγωγού μήκους με σύστημα εξαερισμού, μετασχηματιστής ρεύματος),
  •  -13- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 75 εκατοστά, καλλιεργούμενα σε ισάριθμες γλάστρες,
  •  φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους -56- γραμμαρίων,
  •  σπόροι κάνναβης και
  •  μεταλλικός θρυμματοποιητής κάνναβης.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ: Οι φρεγάτες και τα μαγικά καπέλα!



Ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρεμβαίνει και παίρνει θέση για το θέμα της προμήθειας των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. 

Οι φρεγάτες και τα μαγικά καπέλα!

Ένα θέμα το οποίο ταλανίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό, εδώ και πλέον μια δεκαετία είναι η ανανέωση του στόλου, δηλαδή, κύρια, η προμήθεια των φρεγατών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε με σαφήνεια τη πρόθεση της χώρας μας, να προμηθευτεί τα οπλικά συστήματα που αναγκαιούν στις ΕΔ και θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση που το κάνει, μετά από αρκετά χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή, έγινε με ιδιαίτερη ταχύτητα η συμφωνία αγοράς των Rafal και ξεκίνησαν οι διαδικασίες της προμήθειας φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Έκτοτε, προμηθευτές όπλων προτείνουν, πρέσβεις κάνουν συναντήσεις, δημοσιογράφοι επιχειρηματολογούν, αναλυτές παίρνουν θέση, υπέρ ή κατά και μέχρι σήμερα συνεχίζεται, η μάχη διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Ήδη οι ‘’παίκτες’’, έχουν πάρει θέση στο πεδίο. Οι χώρες παραγωγής, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, κάνουν τις προτάσεις τους, την ώρα που τα εξαπτέρυγα τους, δηλαδή λομπίστες, αναλυτές, εγχώριοι έμποροι συνεργάτες, ΄΄δημοσιογράφοι΄΄, έχουν βάλει τα δυνατά τους και χρησιμοποιούν ότι όπλο έχουν στη φαρέτρα τους, προκειμένου να κερδηθεί το έπαθλο, που είναι, ένα συμβόλαιο κοντά στα πέντε δις ευρώ.

Μελετώντας τη συμπεριφορά των παικτών αλλά και τον πρότερο βίο τους, δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία, ότι η πρόθεση τους, είναι να πουλήσουν όσο γίνεται ακριβότερα, αυτό το οποίο οι ίδιοι θέλουν να αποδεσμεύσουν και όχι αυτό το οποίο εμείς έχουμε ανάγκη.

Η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της επιλογής, πολύ ορθά διέθεσε χρόνο, προκειμένου, από τη μία, οι ‘’παίκτες’’ να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν ανταγωνιστικές προσφορές και από την άλλη, η ίδια να εκτιμήσει δύο πολύ ιδιαίτερες παραμέτρους, που μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την προσφορότερη επιλογή, η μία αφορά την συμμετοχή των ελληνικών ναυπηγείων στο πρόγραμμα κατασκευής και η άλλη έχει σχέση με την ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία

Εκείνο το οποίο επιβάλλεται, κατά την άποψη μου, είναι να επιλεγούν τα πολεμικά εκείνα πλοία, που ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή του κλάδου, που τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο, έχει την ευθύνη διεξαγωγής των ναυτικών επιχειρήσεων και οι οποίες θα πρέπει να συνδυάζουν ταυτόχρονα δυνατότητες, πολέμου επιφανείας, αεράμυνας περιοχής, ανθυποβρυχιακού πολέμου, διοίκησης και ελέγχου του πεδίου της μάχης ψηφιακά και εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Αυτονόητο είναι, ότι η συνακόλουθη της προμήθειας, τυχόν προτεινόμενη ρήτρα αμυντικής συνδρομής, από την υποψήφια προς επιλογή χώρα, σε μια ανταγωνιστική προσφορά, είναι καταλυτικός παράγοντας. Εκτιμώ όμως, ότι μια τέτοια πρόταση είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει.

Από την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά την προσπάθεια, να δοθεί το φιλί της ζωής στα πολύπαθα ναυπηγεία μας, μέσα από συμφωνία συμμετοχής στην κατασκευή των φρεγατών, θεωρώ ότι είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, που απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς, οι οποίοι εάν και εφόσον ευνοηθούν από τις αναμενόμενες στο θέμα αυτό εξελίξεις, μόνο στα θετικά μπορεί να καταγραφεί, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι:

· Ο χρόνος περνάει και η κυβέρνηση σε λίγο θα κλείσει δύο χρόνια, με τη διαδικασία προμήθειας, να είναι ακόμα στην αρχή.

· Το πολεμικό μας ναυτικό, καλείται να προστατεύσει τον θαλάσσιο χώρο μας, ο οποίος απειλείται ανοιχτά και επίσημα από τον εξ ανατολών γείτονα, χωρίς να ενισχύεται, ενώ είναι γνωστές οι ανάγκες του

Η προσέγγιση του θέματος των εξοπλισμών, στο παρελθόν, θύμιζε παιδικό λάχνισμα (κληρωσιά), όπου οι παίκτες, ατάκτως εριμμένοι, συμμετείχαν στην παιδιά, την ώρα που η ‘’μάνα’’ καλείτο επειγόντως να ΄΄τα βγάλει΄΄ και αυτός που κέρδιζε, ήταν ο παίχτης που, έμενε τελευταίος. Μόνο που , το λάχνισμα στην περίπτωση αυτή, προσδιοριζόταν από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που το συνόδευαν.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είδος λαχνίσματος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν, καθόσον οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές αλλά και ο κίνδυνος για τη χώρα μας, ΄΄τα πρόβατα να οδηγηθούν στη σφαγή και η μάνα τσοπάνης στα τάρταρα...΄΄ είναι υπαρκτός.

Αυτό το οποίο περιμένουμε, τώρα, από την κυβέρνηση , είναι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, να επιλέξει τις φρεγάτες, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού κι αν στις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες, από κάποιο μαγικό καπέλο βγει ο λαγός της ρήτρας αμυντικής συνδρομής ή της νεκρανάστασης των ελληνικών ναυπηγείων, ακόμα καλύτερα!

Πόσο πιο καθαρά να το πούμε;

Νικόλαος Μανωλάκος

Αντιστράτηγος ε.α. – Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ

Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥΣ:Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Κέρκυρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας καθώς έπεσαν πυροβολισμοί σε μονοκατοικία κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Δασιάς το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, όταν η αστυνομία δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα για πυροβολισμούς από άγνωστο μέχρι στιγμής, δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του startmediacorfu.gr ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε ένα ζευγάρι Γάλλων που έμενε στο νησί. Πιθανότατα να υπάρχει ένας σοβαρά τραυματισμένος. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης της διπλής δολοφονίας, έβαλε στο στόχαστρο ζευγάρι Γάλλων τουριστών, με το οποίο είχε διαφορές. Φέρεται να τους σκότωσε με την κυνηγετική του καραμπίνα. Ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς εξαφανίστηκε από το σημείο.

zougla.gr

Πώς "ξεδόντιασαν" τους ναρκέμπορους σε Αττική και Μύκονο


Συνελήφθησαν, την 4-6-2021 στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, τέσσερις αλλοδαποί –δύο 30χρονοι και δύο 43χρονοι- ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.α. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση τυγχάνουν τρεις έτεροι αλλοδαποί που αναζητούνται.

Παράρτημα της οργάνωσης είχε εγκατασταθεί και στη νήσο Μύκονο, όπου μεταφέρονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προς περαιτέρω διακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βασικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη στην Αθήνα αρνήθηκε τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά την ακινητοποίηση του επέδειξε υφαρπαχθέν δελτίο ταυτότητας.

Ο ανωτέρω κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για προφανή σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας του μετά την αποφυλάκιση του το 2018 λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχή και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους στην Αττική και Μύκονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-76- γραμμ. κοκαΐνης,

-259- γραμμ. άγνωστης ουσίας,

-50- γραμμ. κάνναβης,

μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

ηλεκτρονικές ζυγαριές,

τρίφτη κάνναβης,

πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών,

πιστόλι με -15- φυσίγγια,

πιστόλι αεροσφαίρισης,

-29- αβολίδοτα φυσίγγια,

τα χρηματικά ποσά των -6.865- ευρώ, -21- δολαρίων,

οχτώ χαρτονομίσματα των -20- λιρών Αγγλίας καταφανώς πλαστά,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,

-2- κομμένα μέρη από σκελετό κλεμμένης μοτοσυκλέτας,

πλαστό δελτίο ταυτότητας και

υφαρπαχθέντα δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση αλλοδαπών στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στο Νομό Αττικής, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής οργάνωσης δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση που τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια διακριβωμένη περίπτωση στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά -3- κιλών κοκαΐνης αντί του ποσού των -28.000- ευρώ μέσω δημόσιας χρήσης οχήματος.





ΖΩΝΤΑΝΑ!ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΑΠΟΨΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κυριακή, 6 Ἰουνίου 2021. Ἑσπέρας ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ & Ἱερᾶς Παρακλήσεως στήν Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἐσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ (6-6-2021)

 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ (6-6-2021)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!


ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

     Ὁ Κύριος μας Ἰησοῦς Χριστός, ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, μετά τήν θεραπεία τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ, γιά τήν ὁποία ἀκούσαμε σήμερα στό Ἱερό Εὐαγγέλιο εἶπε: «Ἦρθα γιά νά φέρω κρίση στόν κόσμο, ἔτσι ὥστε αὐτοί πού δέν βλέπουν νά βροῦν τό φῶς τους, κι ἐκεῖνοι πού βλέπουν νά ἀποδειχθοῦν τυφλοί» (Ἰωάν. 9,39). Τέτοια λόγια, ὅμως, δέν μποροῦσαν νά ἀφήσουν ἀδιάφορους τούς ὑπερήφανους «σοφούς» καί «δικαίους» τοῦ κόσμου τούτου, ὅπως ἦταν οἱ ὑποκριταί Φαρισαῖοι. Ἐξαιτίας τῆς ὑπερηφανείας τους καί τῆς μεγάλης ἰδέας πού εἶχαν γιά τόν ἑαυτό τους αἰσθάνθηκαν ὅτι θίχτηκαν ἀπό τήν παρατήρηση τοῦ Κυρίου.

     


Εὐθύς ἀντέδρασαν κάνοντας μία ἐρώτηση πού ἐκφράζει τήν ἔπαρσί τους καί τήν ἀγανάκτησί τους, ἀλλά καί τήν εἰρωνική τους διάθεσι καί τόν φθόνο κάι τήν περιφρόνησί τους πρός τόν Χριστό. «Μήπως εἴμαστε κι ἐμεῖς τυφλοί»; (Ἰωάν. 9, 40). Ὁ Κύριος ἀπαντώντας στούς Φαρισαίους· «ἄν ἤσασταν τυφλοί δέν θά ἤσασταν ἔνοχοι· τώρα ὅμως λέτε ὅτι βλέπετε, ἡ ἐνοχή σας παραμένει» (Ἰωάν. 9, 41), μᾶς δείχνει τήν ψυχική κατάσταση τῶν Φαρισαίων.
     Πόσο φοβερή ἀσθένεια τῆς ψυχῆς εἶναι ἡ ἔπαρση!
     Στά ἀνθρώπινα ἔργα στερεῖ ἀπό τόν ὑπερόπτη τή βοήθεια καί τή συμβουλή στόν πλησίον. Καί στό ἔργο τοῦ Θεοῦ, στό ἔργο τῆς σωτηρίας, στέρησε ἀπό τούς Φαρισαίους τῆς ἐποχῆς τοῦ Κυρίου καί τούς Φαρισαίους κάθε ἐποχῆς τόν πιό πολύτιμο θησαυρό πού ἔφερε ἀπό τόν οὐρανό ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ· τούς στέρησε καί τούς στερεῖ τή θεία ἀποκάλυψη καί τή μακαρία κοινωνία μέ τόν Θεό Πατέρα.
     Ἡ ὅραση τῶν ὑπερηφάνων εἶναι ἡ τυφλότητα καί ἡ τυφλότητα τῶν ταπεινῶν εἶναι ἡ ἱκανότητα γιά θέαση τοῦ θείου φωτός καί τῆς θείας ἀληθείας. Αὐτό εἶναι τό νόημα τῶν λόγων τοῦ Κυρίου : «Ἦρθα γιά νά φέρω κρίση στόν κόσμο ἔτσι ὥστε αὐτοί πού βλέπουν νά ἀποδειχθοῦν τυφλοί».
     Ὁ θεραπευθείς ἐκ γενετῆς τυφλός, ἦταν τυφλός σωματικά, ἀλλά εἶχε φωτισμένους τούς ὀφθαλμούς τῆς ψυχῆς.Γι’ αὐτό καί οἱ ἐρωτήσεις καί οἱ ἀπαντήσεις τοῦ φωτισμένου τυφλοῦ στούς τυφλωμένους πνευματικά Γραμματεῖς καί Φαρισαίους ἦταν ἁπλές καί φωτεινές, ἀλλά καί ἀποστομωτικές στούς ἐμπαθεῖς καί τυφλούς αὐτούς ἀνθρώπους.
Μακάριοι, λοιπόν, οἱ ἀκούοντες καί βλέποντες τά μηνύματα τοῦ οὐρανοῦ. Μακάριοι αὐτοί πού λειτουργοῦν μέ τή λογική τοῦ θαύματος καί ὑπερβαίνουν τή λογική τῆς θρησκευτικῆς καί φαρισαϊκῆς σχολαστικότητας. Ἀμήν.

π.Διον. Μάλλιος

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ


ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ?????
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ 

¨ΕΤΣΟΥΞΑΝ¨ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ?????????????????????

Απόψε ξημερώματα Κυριακής 06 Ιουνίου κάποιοι-κάποιος ? με περισσό θράσος προχώρησε εντός της αυλής του σπιτιού μου στην Αγία Πελαγία στον ιδιωτικό μου χώρο χωρίς να γίνει αντιληπτός  και έβγαλε με μανία το άχτι του στα (2) αυτοκίνητα μου ρίχνοντας πάνω τους άγνωστο καυστικό υγρό.
Θαυμάστε το έργο του στις παρακάτω φωτογραφίες .

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ 

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει πολύ καλά την δουλειά της και έχει άμεσα ενημερωθεί.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ  ΑΥΤΟ ????

Ήταν απλά ένα μήνυμα προς το πρόσωπό μου ?
Θα ακολουθήσουν και άλλα???

Καθάρματα του υποκόσμου μέχρι εκεί φτάνει η ανανδρία σας να τα βάζετε με τα άψυχα.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ

ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ADELIN 107,3 FM

















ΒΑΤΙΚΑ:Εκδημία π. Κωνσταντίνου Μακρή

 


Από το 1976 μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2011, υπηρέτησε την Ενορία Αγίων Αποστόλων

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Μακρής.  Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1η Ιουνίου στην Ενορία Αγίων Αποστόλων. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. 

Ο αοίδιμος π. Κωνσταντίνος Μακρής, του Δαμιανού και της Στέλλας, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1953 στους Αγίους Αποστόλους Βοιών. Ενυμφεύθηκε το 1976 με την Ευαγγελία Ρήγα, με την οποία απέκτησαν έναν υιό, τον Δαμιανό. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και στη συνέχεια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 8 Αυγούστου 1976, στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας και πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαμβακούς, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Ιερόθεο. Από τότε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, υπηρέτησε την Ενορία Αγίων Αποστόλων. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 για λόγους υγείας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος του είχε απονείμει το οφίκκιο του Οικονόμου στις 11 Δεκεμβρίου 1999 και το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στις 12 Νοεμβρίου 2003, ενώ τον είχε χειροθετήσει Πνευματικό στις 19 Δεκεμβρίου 2003. Ο αείμνηστος π. Κωνσταντίνος είχε υπηρετήσει ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 1997 έως το 2010. 

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.


immspartis.gr