Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΙΤΣΙΝΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΥΜΩΝΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Λόγω βλάβης στην αντλία των Πιτσινιανίκων, η ευρύτερη περιοχή και ο Δρυμώνας θα έχουν διακοπή υδροδότησης για τις επόμενες ώρες... Η υπερκατανάλωση (συνεπεία της αυξημένης επισκεψιμότητας) και η υπεράντληση προκαλούν βλάβες και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.
Stratos Charchalakis

"Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΝ ΨΑΡΑΔΩΝ"ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ



"Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ" Αναβιώνει στην Ελαφόνησο 28 Αυγούστου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 21.00
                                         
                                 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ !!!
Ο Πρόεδρος και τo Δ.Σ. Του Ιστορικού Συλλόγου των Ψαράδων της Ελαφονήσου,σας προσκαλούν στην Ελαφόνησο την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 21.00 στην πλατεία του λιμανιού.
Εκεί θα στηθεί ένα αυθεντικό Λαφονησιότικο γλέντι προς τιμή των ψαράδων και των ναυτικών του τόπου μας.
                                  "Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ"
Μια βραδιά με ζωντανή μουσική,άφθονο κρασί,και φυσικά φρέσκο ψάρι !!!

Ο Σύλλογος των Ψαράδων Ελαφονήσου θα φιλοξενήσει την Ευαγγελία Βάλβη με την 9μελή ορχήστρα της σε ένα χορευτικό πρόγραμμα μέχρι πρωίας...

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ και τα παιδιά κάτω των 10 ετών δωρεάν,η πρόσκληση περιλαμβάνει κρασί.σαλάτα.και ψάρι.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ        
"Service Catering" Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ



ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση για δικαιολογητικά που ζητούνται από τη ΔΕΗ για ηλεκτροδοτημένες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις

Από το Α.Τ.Τ.Ο.Α. του Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνεται ότι ύστερα από την παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται από τη Δ.Ε.Η. σχετικά με δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για να διατηρηθεί το Αγροτικό Τιμολόγιο στις ηλεκτροδοτημένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις,  από το Δήμο μπορεί να εκδοθεί η βεβαίωση περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση άδειας χρήσης ύδατος.
Προς αποφυγήν άσκοπης ταλαιπωρίας σας καθώς και της υπηρεσίας, παρακαλείστε να προσκομίζετε στο Δήμο για την έκδοση της παραπάνω βεβαίωσης:
α) την επιστολή της ΔΕΗ
β) το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης για άδεια χρήσης ύδατος.
Διαθέσιμα έντυπα:

Γία τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο όμορφο νησί των Κυθήρων λαμβάνει χώρα το 3ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικών Επιστημών και Εκπαίδευσης, Κύθηρα 2018.


Y.E.S. (Your Environmental Society)
Duration: 24July – 5 August 2018.
The main theme is: Environmental Science – Education and Communication.

Γία   τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο όμορφο νησί των Κυθήρων λαμβάνει χώρα το 3ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικών Επιστημών και Εκπαίδευσης, Κύθηρα 2018.
Στόχος του Θερινού Σχολείου αυτού είναι να γίνει προώθηση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Συμπεριφοράς. Αυτό σημαίνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην λήψη αποφάσεων σε θέματα που άπτονται της ποιότητας του περιβάλλοντος. Ένα σχολείο που απαρτίζεται απο 40 φοιτητές των Ελληνικών και μη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας και του εξωτερικού που αποφάσισαν να δώσουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το σχολείο.
Το Θερινό Σχολείο Κύθηρα 2018, το έχουν στηρίξει ο Δήμος Κυθήρων, όπου και τελείται υπό την αιγίδα του, η τοπική κοινότητα, και ο Σύλλογος Καψαλιωτών Κυθέρεια Αφροδίτη.
Ἔνα νησί, Μία ομάδα, ένας στόχος είναι το σλόγκαν που ακολουθεί αυτή η ομάδα και μπορεί και φέρει εις πέρας την αποστολή της.
Εαν ενδιαφέρεσαι να λάβεις μέρος και θέλεις οι πόρτες είναι ανοικτές και η γνώση όλη δική σου.
Το θερινό σχολείο θα δομηθεί ώς εξής:
Το πρωί 09:00 - 10:00, όλοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα παρακολουθούν μια σειρά απο Πανεπιστημικού επιπέδου διαλέξεις στον χώρο του Κάμπινγκ στο Καψάλι, με θέματα σχετικά με τις βασικές αρχές των Περιβαλλοντικών Επιστημών. Τα θέματα τα οποία θα διδαχθούν εἴναι:
1. Περιβαλλον και οικοσυστημικές λειτουργίες
2. Βιογεωχημικοί κύκλοι και η συμαντικότητα τους
3. Κλιματική  Αλλαγή
4. Ρύπανση ( Εδάφους, αέρος και ύδατος ) & Μόλυνση
5. Όξινη Βροχή
6. Φαινόμενο Ευτροφισμού
7. Εξασθαίνιση στοιβάδας του όζοντος
8. Φαινόμενο Θερμοκηπίου
9. Οικολογία και πολυεπιστήμη
10.Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία
11. Υγρά και Στερεά Απόβλητα
12. Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Κοινωνιολογία

Με το που τελειώνουν οι διαλέξεις όλοι θα πρέπει να πηγαίνουν στα πόστα τα οποία θα τους έχουν δωθεί. Τα πόστα αυτά είναι τα γνωστά, όπως θα μάθουμε καθ όλη την διάρκεια του σχολείου, WorkShops τα οποία θα γίνονται σε όλη την διάρκεια του προγράμματος σε καθημερινη βαση.
Αυτά θα γίνονται μεταξύ των ωρών 10:00π.μ. – 12:00μ.μ. και είναι τα εξής:
Οι αρμοδιότητες είναι οι παρακάτω:
  1. Περιβαλλοντική Κατασκήνωση, απασχόληση των παιδιών των τουριστών και των ντόπιων. Θα απασχολούνται με δραστηριότητες όπως ζωγραφικής και κατασκευές, με παρουσιασεις από φοιτητές με θέματα που άπτωνται των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Και με τραγούδια και παιχνίδια που θα βγάλουν εκείνη την ώρα με τους αντίστοιχους υπεύθυνους της εκάστοτε βάρδιας.

  2. Καθαρισμός παραλίας από σκουπίδια 

  3. Διαμοιρασμός χάρτινων σταχτοδοχείων στους παραθεριστές και ενημέρωση των τουριστών τόσο για το πρόγραμμα όσο και για το περιβάλλον.

  4. Καθαρισμός της ράμπας των αναπήρων και των ξύλινων deck που έχουν τοποθετηθεί κάτω απο τα ντουζ.

  5. Περιβαλλοντικό Περίπτερο όπου θα προωθούμε τόσο το πρόγραμμα και τις δράσεις αυτού όσο και τις όμορφες παραλίες  και γωνιές του νησιού 
  6. μας.
  7. Αφισοκόλληση ενημερωτικών δελτίων που θα μας έχουν δωθεί απο οργανισμούς και ομάδες όπως helmepa σχετικά με την διάσωση του περιβάλλοντος.

  8. Αλλαγή σακκούλων πλαστικών στα τοποθετημένα τενεκεδάκια στην παραλία του Καψαλιού.

  9. Social Media TeamΘα έχουμε αυτή την ομάδα όπου θα δημιουργήσει λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση του κοινού.

  10. Καταγραφή απορριμάτων και λυμμάτων ακτής μέσω Πανεπιστημαικής και Επιστημονικής Έρευνας που θα δημοσιευθεί. γ

To δεύτερο και τελευταίο μέρος  της πρακτικής του σχολείου  στο οποίο οι  εθελοντές θα πρέπει να τοποθετηθούν πάλι στις αντίστοιχες θέσεις που θα τους έχουν δωθεί απο τον υπεύθυνο που θα ασχολείται με την δημιουργία των βάρδιων. Θα είναι η συνέχιση των δραστηριοτότητων που έγιναν το πρωί εκτός απο το workshop της Περιβαλλοντικής Κατασκήνωσης. Όλες οι άλλες θα υλοποιούνται κανονικά για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα.

To δεύτερο και τελευταίο κομμάτι εκπαίδευσης των συμμετεχόντων  για το καλοκαιρινό σχολείο. Σε αυτό το κομμάτι της εκπαίδευσης θα κάνουν μαθήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής, Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας, Ωκεανογραφίας, Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων κτλ. από άτομα που κατέχουν τα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία.

Παραπάνω λοιπόν καταγράφηκε όλη η δομή και ο σκοπός του φετινού θερινού σχολείου. Έγινε μια αναλυτική καταγραφή του τι θα περιλαβάνει κάθε εργαστήριο και κάθε πανεπιστημιακή διάλεξη.

Αν ενδιαφέρεσαι να πάρεις μέρος, ότι ηλικία και αν είσαι απο 5 χρονών μέχρι και 99 δήλωσε συμμετοχή ή κάλεσε στο τηλέφωνο 6985783607.
ΑΚΟΜΗ!!!
Να τονίσουμε ότι θα γίνεται και φύλαξη νέων απο 3 μέχρι 15 χρονών με απασχόληση Περιβαλλοντικών Θεμάτων. Μπορείς λοιπόν αν θέλεις να μας στέιλεις τα παιδιά σου όσο εσύ θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου ή την πιθανή εργασία σου.
Για δηλώσεις θέσεων και απασχόλησης νέων παρακαλώ ενημερώστε άμεσα.

Με εκτίμηση
Ευστάθιος Λούπας
Υπεύθυνος Θερινού Σχολείου και Περιβαλλοντικού Προγράμματος Κύθηρα 2018
MSc. Νομικός Περιβάλλοντος και Διατήρησης Βιοποικιλότητας
BSc: Περιβαλλοντολόγος και Περιβαλλοντικός Εκπαιδευτής
6985783607

Χορηγός Επικοινωνίας
ADELIN 107,3 FM
adelinfm.blogspot.gr