Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

To Club Med 2 στο Καψάλι


Στο Καψάλι έφθασε σήμερα το πρωϊ, για πολλοστή φορά, το υπέροχο ιστιοφόρο 194 μέτρων Club Med 2, προερχόμενο από το Ηράκλειο της Κρήτης και με επόμενο προορισμό την Σίφνο.

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο έχει δυναμικότητα 372 επιβατών και δέχεται παιδιά άνω των 8 ετών, σε 186 πλήρως ανακαινισμένες καμπίνες ● 55 Club Cabins στο B deck (κατώτερο κατάστρωμα) ● 67 Club Cabins στο C deck (μεσαίο κατάστρωμα) ● 48 Club Cabins και 10 σουίτες στο D deck (άνω κατάστρωμα) ● 5 Deluxe Cabins στο F deck (μπροστινό μέρος του πλοίου).


Το σκάφος αναχώρησε αργά το απόγευμα σήμερα με κατεύθυνση το νησί της Σίφνου.



--------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
--------------------------------------------------------------------

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ»

------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------

Free WI Fi στα Αντικύθηρα


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων Ανδρέας Χαρχαλάκης τοποθέτησε πρόσφατα ασύρματο δωρεάν δικτύο γρήγορου ίντερνετ στον οικισμό του Ποταμού που εξυπηρετεί άψογα κατοίκους και επισκέπτες.

Ελπίζομε ότι το παράδειγμα του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη θα μιμηθούν και άλλοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων προσθέτοντας ένα ακόμη πετραδάκι στην τεχνολογική πρόοδο του τόπου και αποδεινκύοντας έμπρακτα το πραγματικό τους έργο για τους δημότες τους, αλλά και για τους επισκέπτες που εφέτος δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Νέα ενάλια έρευνα με προσδοκίες για γεμάτα δίχτυα

Νέα έρευνα στο διάσημο ναυάγιο των Αντικυθήρων ξεκινά μέσα στον Αύγουστο.
Μετά τα πλούσια ευρήματα της ανασκαφικής περιόδου του Ιουνίου οι προσδοκίες για νέες σημαντικές αποκαλύψεις είναι μεγάλες. Ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Δήλο και τη Νάξο.
Η νέα έρευνα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων θα ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι.
Η δεύτερη φάση της ανασκαφής θα είναι στοχευμένη, όπως και η πρώτη. Συγκεκριμένα, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στην περιοχή όπου πριν από δύο μήνες βρέθηκε το δεύτερο χάλκινο δόρυ.
Η εξέτασή του από τους ειδικούς δείχνει πως μάλλον «ανήκε σε γλυπτό» και όχι σε κάποιον από τους φρουρούς του αρχαίου πλοίου.
Η έρευνα πραγματοποιείται σε βάθος 50 μέτρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole.
Το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, εκπονεί τρισδιάστατο πρόγραμμα ώστε να μπορεί να εξακριβωθεί ο τύπος των γλυπτών στον οποίο ανήκουν τα άκρα αγαλμάτων που ανασύρονται από το βυθό.
Σε έκθεση τα ευρήματα
Η έναρξη της φετινής ανασκαφικής περιόδου, τον Ιούνιο, έφερε στο φως νέα ευρήματα που συμπληρώνουν το παζλ του πλοίου που ναυάγησε το δεύτερο τέταρτο του 1ου αι. π.Χ., κατάφορτο με έργα τέχνης.
Συνολικά 60 αντικείμενα ήλθαν στο φως. Σε αυτά περιλαμβάνονται τέσσερα θραύσματα μαρμάρινων αγαλμάτων, ένα χρυσό δαχτυλίδι, απόληξη ποδιού από ξύλινο έπιπλο με χάλκινη επένδυση, θραύσματα από γυάλινα αγγεία κ.ά. «Αυτή τη στιγμή όλα τα ευρήματα βρίσκονται στα εργαστήρια συντήρησης.
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι πιθανόν να παρουσιαστούν σε έκθεση», λέει στον «Ε.Τ.» η κ. Σίμωσι, η οποία δεν κρύβει τις προσδοκίες της για τη νέα ανασκαφική περίοδο.
«Το ναυάγιο έχει πολλά ακόμη να μας δώσει», σημειώνει. Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι νέες έρευνες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στη Δήλο, σε συνεργασία με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί ο θαλάσσιος χώρος ανάμεσα στο νησί του Απόλλωνα και τη Ρήνια όπου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, «υπάρχει πολύ ψωμί».
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο διάστημα 25 Μαΐου-15 Ιουνίου και σε συνεργασία με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, εντόπισε περί τα επτά αρχαία ναυάγια.
Τον Οκτώβριο αναμένεται, επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα έρευνα στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου σε συνεργασία με το Δανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ενώ προς τα τέλη του ίδιου μήνα θα ανιχνευθούν οι νότιες ακτές της Νάξου για τον εντοπισμό αρχαίων αγκυροβολίων, σε συνεργασία με Νορβηγούς αρχαιολόγους.
Ακόμη 23 στην Ικαρία
Η ενάλια έρευνα μας επεφύλασσε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις φέτος το καλοκαίρι. Εκτός από τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, ιδιαίτερα σημαντικά ήταν και τα αποτελέσματα των ερευνών στους Φούρνους Ικαρίας.
Εντοπίστηκαν είκοσι τρία ναυάγια ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ναυαγίων στην περιοχή στα σαράντα πέντε!
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχει ερευνηθεί μόλις το 15% της ακτογραμμής.
Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, οπότε και θα ξεκινήσει η ανασκαφική διερεύνηση των σημαντικότερων ναυαγίων.
Πηγή  http://moriasnews.gr/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΦΑΤΣΕΑ (ΦΟΥΡΙΑΡΗ)

 Την Παρασκευή 12/8 και ώρα 21:00 στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο, Χώρα, εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση «Μανώλης Φατσέας: Τα Κύθηρα του χθες». Ο Μανώλης Φατσέας (Φουριάρης) ήταν υιός του σκαπανέα φωτογράφου των Κυθήρων Παναγιώτη Φατσέα, που έχει αναγνωρισθεί σήμερα ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους των αρχών του 20ου αιώνα. 

Όταν το 1938 ο Παναγιώτης Φατσέας πέθανε ξαφνικά, ο μόλις δεκαπενταετής υιός του Μανώλης ανέλαβε το φωτογραφείο του πατέρα του, βοηθούμενος αργότερα και από τον μικρότερο αδελφό του, Χαράλαμπο. Ο Μανώλης έμελλε να ασχοληθεί εντατικά, αν και όχι αποκλειστικά, με τη φωτογραφία, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο ιστορικά και καλλιτεχνικά αρχείο, κυρίως των δεκαετιών 1940, 1950 και 1960.
Η έκθεση, που αποτελεί μέρος του 2ου Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων, Ταξίδι στα Κύθηρα 2016, συνοδεύεται από εικονογραφημένο λεύκωμα χάρη στην οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, θα παρουσιασθεί και βίντεο της Μαρίας Σχινά βασισμένο σε εκτενή συνέντευξη με τον εκλιπόντα φωτογράφο. Την επιμέλεια ανέλαβε η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων για λογαριασμό του Δήμου Κυθήρων.






ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ EΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΣΟΛΑΚΟΥ-ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΥΤΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Μια πολύ όμορφη βραδιά μας χάρισε ο Πέτρος Τσολάκος με την ορχήστρα του την Δευτέρα 8 Αυγούστου στην Πλύτρα Λακωνίας. Στο τραγούδι ο γνωστος λα'ι΄κός τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Αθηνά Κατσέτου και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης που με το ρεπερτόριό τους ξεσήκωσαν πλήθος κόσμου που ήρθε να τους ακούσει.
ΦΩΤΟ 

Zoumpoulakis Sound.


Έσπασε το φράγμα των 100 πόντων η Νεάπολη Λακωνίας

Έσπασε το φράγμα των 100 πόντων 
η Νεάπολη Λακωνίας
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι στην διοργάνωση 
έθεσαν ψηλά τον πήχη στο 
Laconia Summer Basketour
Την παράσταση στην τρίτη αγωνιστική μέρα του Laconia Summer Basketour, που διεξάγεται στους Μολάους, έκλεψε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα από την Νεάπολη Λακωνίας. Στην πρεμιέρα της στην διοργάνωση, έσπασαν το φράγμα των 100 πόντων στην νίκη τους με 108-71 επί του Αστέρα Βλαχιώτη.
Πολύ κοντά στους 100 πόντους έφτασαν νωρίτερα και οι ομοίως πρωτοεμφανιζόμενοι Όλοι Χώμα Thunder που κέρδισαν με 97-46 τον ΑΣ Βατικιώτη. Μάλιστα η ομάδα από το Γύθειο σε ένδειξη σεβασμού δεν πραγματοποίησε την τελευταία επίθεση, δίνοντας έτσι την θέση για την πρώτη κατοστάρα στην ομάδα της Νεάπολης.
Στο τρίτο ματς της ημέρας, το Κάστρο Μονεμβασιάς, επιβλήθηκε εύκολα του Άρη Σκάλας παρά το τελικό 69-63. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρίσκονταν καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα να προηγούνται με 15-20 πόντους, με την ομάδα της Σκάλας να μειώνει στην τελευταία περίοδο.
Μάλιστα, στις κερκίδες του Κλειστού των Μολάων βρέθηκαν οι Αβραάμ Καλλινικίδης και Κώστας Εζόμο που παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις.
Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκαν οι εξ αναβολής, από εχθές αγώνες, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στην κατηγορίαUnder16 του 3on3. Στα ημιτελικά που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 11/8 πέρασαν οι  Κεραυνοί και οι Τρεις Μπέμπηδες από τον πρώτο όμιλο και ο Σπαρτιατικός με τους Μολάους City Warriors από τον δεύτερο. Οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν χιαστή για να προκύψουν τα ζευγάρια του μεγάλου και του μικρού τελικού. Στο απογευματινό πρόγραμμα του 3on3 στις κατηγορίες Under18 και Άνδρες, στα ημιτελικά που θα πραγματοποιηθούν αύριο στο Κλειστό πέρασαν οι Intruders, RTNS, Ποτούλιδες και Μαγκιόριδες.
Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι: Attica Wealth, Biogreco, Petra Summer Club, Princess Kyniska Suites, Hotel Lazareto, Enetiko Café Cocktail Bar, Ημίχρονο Σπορ, Οπτικά Κότσαλης, Tzante Restaurant, Cafe, Φυσικοθεραπευτήριο Διαμαντόπουλος, ΝΡ Κάβα.
Το Laconia Summer Basketour συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μονεμβασιάς και τον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟΕΛ, με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Τα αποτελέσματα Τετάρτη 10/8
ΑΣ Βατικώτης-Όλοι Χώμα 
Thunder 46-97
Κάστρο Μονεμβασιάς-Άρης Σκάλας 69-63
 Αστέρας Βλαχιώτη-Νεάπολη Λακωνίας 71-108

Το αυριανό πρόγραμμα Πέμπτη 11/8
ΑΕ Σπάρτης-Νεάπολη Λακωνίας
ΑΠΟΕΛ-
The Outsiders
Όλοι Χώμα 
Thunder-Δαιμονιά