Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο.Υ.Α. Αυτά τα είδατε στην υπόθεση Σόδομα και Γόμορα της Ηλιούπολης



Γιατί ο κατηγορούμενος αστυνομικός διαφημίζει στη μπλούζα του γνωστή εταιρία παραγωγής ταινιών Πορνό;

Γιατί οι συνοδοί αστυνομικοί στις μπλούζες τους κάνουν ομαδική διαφήμιση στην… Adidas;

Γιατί ο πα-τέρας φοράει μπλούζα που γράφει… sweet sixteen ; ( γλυκό Δεκαέξι )

Γιατί οι αστυνομικοί πρότειναν στην 19αχρονη ν αλλάξει δικηγόρο και μάλιστα , προθυμοποιήθηκαν να της βρουν εκείνοι ;

Γιατί η 19άχρονη αντιμετωπίστηκε σε κάποια φάση ως κατηγορούμενη , χωρίς να παρίσταται δικηγόρος της; (άρθρα 89 §§1, 2 ΚΠΔ ).

Γιατί όλα τ ανωτέρω είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο απροκάλυπτα , δυσφημώντας μια από τις καλύτερες αστυνομίες του Κόσμου;

Που καταντήσατε την κοινωνία μας ….κύριοι;

Και άλλα , πιο πολλά !

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

triklopodia.gr

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

 


ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

*Πρόκειται για τελωνειακή θέση από το 1864, έτος Ένωσης των Επτανησων με τον εθνικό κρατικό κορμό.
**Στην περιοχή, υπάρχει το κτήριο του τελωνείου το οποίο χρήζει σοβαρής αποκατάστασης και ανάδειξης.
***Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαμόρφωσαν τον περιβάλλοντα χώρο που επιτρέπει και διευκολύνει την επισκεψιμότητα αλλά και ανάδειξη της συγκεκριμένης τελωνειακής θέσης.
****Εξαιρετικά θλιβερό το γεγονός ότι στο
αφύλακτο και μη ασφαλισμένο κτήριο του τελωνείου (εσωτερικά έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή λόγω πυρκαγιας) υπάρχουν ακόμα (λίγα ευτυχώς) "σκόρπια" υπηρεσιακά έγγραφα....
*****Οι ιστορίες για την τελωνειακή επιτήρηση στην Αγία Πελαγία ...πραγματικά συγκλονιστικές ...λόγω της στρατηγικής θέσης στο στενό μεταξύ Μαλέα και Κυθήρων ...μιας θαλάσσιας διαδρομής με κομβικό χαρακτήρα και πλούσια ιστορία... Η έρευνα στα ενετικά και βυζαντινά χρόνια αλλά και την περίοδο της αγγλοκρατίας (Ιόνιος Πολιτεία) αποκαλύπτει τελωνειακές πτυχές που χρήζουν καταγραφής, ιστορικής - διοικητικης ανάλυσης και ανάδειξης.

Το φεστιβάλ κινηματογράφου «CineDoc Island» ) θα επεκταθεί και στα Κύθηρα

Πέντε Κυκλαδονήσια ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρωταγωνιστή το περιβάλλον στις μεγάλες οθόνες, στις συζητήσεις και στις τοπικές δράσεις! Το Cyclades Preservation Fund και το CineDoc Island σε συνεργασία με τοπικούς φορείς από 5 Κυκλαδονήσια διοργανώνουν φέτος ειδικές προβολές με στόχο να εμπνεύσουν, ενδυναμώσουν και προωθήσουν κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι προβολές προγραμματίζονται στα νησιά Αμοργό, Άνδρο, Κίμωλο, Μήλο & Σίφνο και θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, τον  Σύλλογο «Νήσος Αμοργός», την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Οι Κιμωλίστες», τον  Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.).   

Οι επτά φορείς δημιουργούν ένα δυνατό δίκτυο συνεργασίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, επιλέγοντας για τις κινηματογραφικές προβολές μια παιδική ταινία μυθοπλασίας αλλά και βραβευμένα περιβαλλοντικά  ντοκιμαντέρ, τα οποία αναδεικνύουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που προβληματίζουν και μπορούν να κινητοποιήσουν τους νησιώτες. Μετά από κάθε προβολή, το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με έμπειρους καλεσμένους κάποια από τα ‘δύσκολα’ θέματα που θα αναδειχθούν όπως πχ η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η αναγεννητική γεωργία, η υπεραλίευση, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α. αλλά και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του CPF & CineDoc Island Film Festival 2021 που θα ανακοινωθεί σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης ανά νησί.

Οι ταινίες Σιγή Ιχθύος του Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Kiss the Ground του Joshua & Rebecca Harrell Tickell, My Octopus Teacher των Pippa Ehrlich & James Reed, Children of  the Sea του Ayumu Watanabe θα είναι διαθέσιμες για θέαση το καλοκαίρι του 2021 στην Κίμωλο και φθινόπωρο 2021 σε Αμοργό, Άνδρο, Μήλο και Σίφνο.

Επιπλέον, η δράση θα επεκταθεί σε Αλόννησο, Δονούσα, Κέα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Τήνο, Σύρο, ‘Υδρα,Ικαρία, Ίο & Ρόδο, όπου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος.

cinedoc 2021 sigh ixthyos

Βρείτε πιο κάτω αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες:

Σιγή Ιχθύος

Θοδωρής Χονδρόγιαννος | 70'| 2020 | Ελλάδα

Αν και η ΕΕ έθεσε ως στόχο το τέλος της υπεραλίευσης έως το 2020, η Μεσόγειος είναι η πλέον υπεραλιευμένη θάλασσα στον πλανήτη και οι ψαριές των αλιέων φτωχαίνουν δραματικά την εποχή της κλιματικής αλλαγής. Η Σιγή Ιχθύος - Silent Fish ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη, στη Μεσόγειο και αποτυπώνει τη ζωή των ψαράδων, που εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών, κινδυνεύει να καταστεί «είδος προς εξαφάνιση»

Kiss the Ground

Joshua Tickell Rebecca & Harrell Tickell | 45’ | 2021 | ΗΠΑ

Το Kiss the Ground αφηγείται τις προσπάθειες των αγροτών και των κτηνοτρόφων από όλο τον κόσμο κατά τη μετάβασή τους σε αναγεννητικές πρακτικές που θεραπεύουν το έδαφος, αναβιώνουν τα οικοσυστήματα, αυξάνουν την ευημερία των αγροτών και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του κλίματος.

Μy Octopus Teacher

Pippa Ehrlich, James Reed | 90’ | 2020 |  Νότια Αφρική, Ολλανδία

Όταν ο σκηνοθέτης Κρεγκ Φόστερ ξεκίνησε μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, ούτε που φανταζόταν τη θερμή σχέση που θα ανέπτυσσε με ένα πλάσμα του βυθού. Χρόνια μετά, διαπιστώνει πως «μπορούμε να έχουμε ουσιαστικούς δεσμούς με τη φύση οπουδήποτε, ακόμα και με ένα φυτό που μεγαλώνει σε ένα διαμέρισμα» – και αυτό χάρη σε ένα χταπόδι που μας εμπνέει να εξερευνήσουμε έναν άγριο ακόμη κόσμο, αλλά και να γίνουμε μέλη μιας οικείας, μεγάλης οικογένειας. Μια κινηματογραφική χειρονομία σεβασμού και ελευθερίας, ένα τρυφερό μάθημα κοσμολογίας.

cinedoc 2021 octopus teacher

Children Of The Sea

Ayumu Watanabe | 111’ | 2019 | Ιαπωνία

Όταν η Ρούκα ήταν μικρότερη, είδε ένα φάντασμα στο ενυδρείο όπου εργάζεται ο μπαμπάς της. Μεγαλώνοντας ελκύεται από την μαγευτική ομορφιά του ενυδρείου και  ξεκινά να κάνει παρέα με δύο μυστηριώδη αγόρια που συναντά εκεί. Ο Ούμι και ο Σόρα,  ανατράφηκαν από ντιγκόνγκ στον βυθό της θαλασσας. Η Ρούκα και τα αγόρια είναι τα μόνα άτομα στην πόλη που μπορούν να ακούσουν τα μακρινά και μαγευτικά τραγούδια που έρχονται από τον ωκεανό. Η μουσική που ακούνε θα τους παρασύρει σε συναρπαστικές υδάτινες περιπέτειες.

Λίγα λόγια για το Cyclades Preservation Fund (CPF):

Το Cyclades Preservation Fund (CPF) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει πόρους και τεχνογνωσία, με σκοπό να ενεργοποιεί και να στηρίζει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη, προστασία και βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων.  Βασική αρχή και προτεραιότητα του CPF είναι η ενδυνάμωση και δικτύωση των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

https://cycladespreservationfund.org/ | https://www.facebook.com/CycladesPreservationFund

Λίγα λόγια για το CineDoc Island Film Festival:

Το CineDoc Island Film Festival είναι ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Στόχος είναι να προωθήσει ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

https://www.cinedoc.gr/ | https://www.facebook.com/CineDoc

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «Νήσος Αμοργός»:

Ο σύλλογος ''Νήσος Αμοργός'' είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος και την ανάδειξη του Πολιτισμού. Η απόφαση για την ίδρυση του Συλλόγου ξεκινά από την βαθιά και ανιδιοτελή αγάπη για το νησί μας, αλλά και από την αγωνία μας να προστατευθεί η πολιτιστική του κληρονομιά, το ιδιαίτερο φυσικό του περιβάλλον και το αδιατάρακτο στο πέρασμα των αιώνων κυκλαδίτικο τοπίο του. Η δράση στην Αμοργό πραγματοποιείται σε συνεργασία  με την Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού, το Μιτάτο της Αμοργού, Amorgos Diving Center, Σύλλογος πολιτισμού & τέχνης “Σημωνίδης”. Με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού.

https://www.facebook.com/nisos.amorgos

Λίγα λόγια για το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου:

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου” (ΕΚΑ), ιδρύθηκε το 2009 με έδρα την Άνδρο και καταστατικούς σκοπούς την προστασία της μοναδικής και απειλούμενης φύσης της Άνδρου και του Ανδριακού τοπίου, την έρευνα, καταγραφή και αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσέλκυση βιώσιμου τουρισμού.Η δράση στην Άνδρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λιμεναρχείου Άνδρου και την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου.

Περισσότερο γνωστά είναι τα εγχειρήματα του φορέα, Andros Routes και Andros on Foot Festival, που περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, σηματοδότηση και συντήρηση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός δικτύου πεζοπορικών διαδρομών που αγγίζει τα 200km.Τέλη του 2019 ο φορέας σχεδίασε και λειτουργεί το νέο εγχείρημα ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση απορριμμάτων "Καθαρή, Πράσινη Άνδρος".

https://androsresearchcenter.org/ | https://www.facebook.com/AndrosRoutesGr

Λίγα λόγια για την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Οι Κιμωλίστες»:

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ξεκίνησε ως μια άτυπη εθελοντική ομάδα η οποία δημιουργήθηκε το 2011 από μια παρέα Κιμωλιατών και πλέον για λόγους λειτουργικούς έχει περιβληθεί τον τύπο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, με στόχο την προβολή της ιδέας του εθελοντισμού και της ομαδικότητας και δι’αυτών την πραγμάτωση στην Κίμωλο δράσεων οι οποίες θα στοχεύουν στον εξωραισμό αστικών και εξωαστικών χώρων.

https://www.kimolistes.com/ | https://www.facebook.com/Kimolistes.Kimolos/

cinedoc 2021 kiss underground

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου:

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου ιδρύθηκε το 2008. Είναι μέλος του πανελλήνιου δικτύου συλλόγων «Φίλοι της Φύσης» που και αυτό είναι μέλος του πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου δικτύου συλλόγων « Friends of nature» (Φίλοι της Φύσης). Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του ήταν αποτέλεσμα της επιτακτικής ανάγκης για την ενδυνάμωση του περιβαλλοντικού κινήματος στη Μήλο, έναν τόπο που η πλούσια «προίκα» του από τη φύση, αλλά και οι μεγάλες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον του, προβάλλουν ώριμο το αίτημα για την αειφόρο-βιώσιμη οικονομική του ανάπτυξη. Κεντρικό στόχο του Ομίλου αποτελεί η προστασία αλλά και ανάδειξη της φύσης  του τόπου. Η δράση στην Μήλο  πραγματοποιείται σε συγνεργασία με το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου.

http://omfimi.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/profile.php?id=1092084838

Λίγα λόγια για την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.):

Η  «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου» (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.), υπηρετεί την οργάνωση δραστηριοτήτων και την  παροχή υπηρεσιών συναφών ή συνδεόμενων με τις αρμοδιότητες του Δήμου, που αναφέρονται στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, της έρευνας και τεχνολογίας και της δημοτικής συγκοινωνίας. Η δράση στην Σίφνο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στυλιανού Πρόκου.

https://dimos.sifnos.gr/category/dikes/  | https://m.facebook.com/1589059131345209

mileikanea.g


ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ:Να οριοθετηθεί το Παυλοπέτρι με πλωτούς σημαντήρες

Να οριοθετηθεί το Παυλοπέτρι με πλωτούς σημαντήρες

Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στον Όρμο των Βατίκων και συγκεκριμένα στο Παυλοπέτρι.
Έθεσα ουσιαστικά ως μοναδική λύση για την προστασία της ιστορικής αρχαιοελληνικής βυθισμένης Πολιτείας, την τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής του Παυλοπετρίου, το οποίο αναπτύσσεται τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Τους καλοκαιρινούς μήνες στον Όρμο των Βατίκων διαπλέουν και σταθμεύουν πολλά τουριστικά σκάφη.
Οι περισσότεροι εκ των τουριστών δε γνωρίζουν την ύπαρξη της βυθισμένης Πολιτείας του Παυλοπετρίου, της αρχαιοελληνικής Πολιτείας που πρώτος ανακάλυψε ο Φωκίων Νέγρης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ανέδειξε ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σάουθάμπτον Νικόλαος Φλέμινγκ. Έτσι με το αγκυροβόλιο που κάνουν στον Όρμο των Βατίκων θέτουν σε κίνδυνο τα κτίσματα της βυθισμένης Πολιτείας.
Με δεδομένη την κατάσταση θα ήταν επιβεβλημένη η οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου με πλωτούς σημαντήρες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν οι κάτοχοι τουριστικών σκαψών αναψυχής την ύπαρξη του Παυλοπετρίου και θα αποφεύγουν το αγκυροβόλιο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάσθε κ.Υπουργέ:
Θα μεριμνήσετε για την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου, της βυθισμένης αρχαιοελληνικής Πολιτείας με πλωτούς σημαντήρες, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες;
Με εκτίμηση,
ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ξεκινούν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους στην εστίαση


Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και υγειονομικούς σε δεύτερη φάση. Μόνο για εμβολιασμένους θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι καταστημάτων.

Υποχρεωτικός θα είναι από τις 16 Αυγούστου ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ αν δεν δεχτούν να εμβολιαστούν θα τίθενται σε αναστολή σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο μήνυμά του προς τον λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από 1η Σεπτεμβρίου υποχρεωτικός θα γίνει εμβολιασμός και για τους υγειονομικούς γενικότερα. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι από την Παρασκευή ανοίγουν οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων μόνο για εμβολιασμένους. 

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.065 κρούσματα, 139 διασωληνωμένους και 10 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο. 

dikaiologitika.gr


ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 : ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΜΕΧΡΙ 19/7/2021





 2021 – Έτος Απογραφών

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, έως 19/07/2021για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Τομεάρχες στις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών (Ιούλιος – Δεκέμβριος 2021).

 

Συνημμένα σας αποστέλλεται η επικαιροποιημένη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, ενώ κατά τα λοιπά ισχύει το σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο σας επισυνάπτεται εκ νέου.  

 

Νέα καταληκτική ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων (μόνο ηλεκτρονικά) :  έως 19/07/2021

 

Αναλυτικές Πληροφορίες / ηλεκτρονικές αιτήσεις: https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous-enum


Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα (10 & 11 Ιουλίου 2021), κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, δέκα (10) άτομα, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σ την Κέρκυρα , εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΙ.ΑΣ, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, στη Ζάκυνθο, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΙ.ΑΣ, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις -εκ των οποίων οι δύο στην περιοχή του Λαγανά- τρεις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

____________________________________________________

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -654- γραμμαρίων και -1- ηλεκτρονική ζυγαριά

Συνελήφθησαν, χθες (11.07.2021), το απόγευμα, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και την Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ημεδαποί για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν -αρχικά- από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -444- γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της αστυνομική έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατασχέθηκαν, επιπλέον, από την οικία του ενός ημεδαπού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -210- γραμμαρίων και -1- ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο (162) δενδρύλλια


Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν εξήντα δύο (162) δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκε χθές (10.07.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθές (10.07.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συνολικά εκατόν εξήντα δύο (162) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 65 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ:Covid-19 και Tsipras-22

 


Μεγάλη αστοχία της κυβέρνησης, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο διχασμός των πολιτών σε «εμβολιαστές» και «αντιεμβολιαστές».

Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα της εμφάνισης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε μια σύγχυση εξαιτίας της άγνοιας που επικρατούσε κυρίως στον επιστημονικό κόσμο.

Πρώτος «δράστης», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε τον ιό μη μεταδοτικό, ακίνδυνο και μη θανατηφόρο. Το ίδιο αναγκάστηκε να υποστηρίξει και ο Τσιόδρας, με αποτέλεσμα, όταν τα κρούσματα της πανδημίας άρχισαν να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, να τα πάρουν πίσω όλα αυτά και να αρχίσει η social αμφισβήτηση.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το σίριαλ «βάλτε-βγάλτε τις μάσκες», το οποίο πυροδότησε νέα σενάρια και φυσικά τα επαναλαμβανόμενα lockdown, με αποτέλεσμα η καχυποψία από τη μία πλευρά και η οικονομική ζημιά από την άλλη να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό συνωμοτικό μείγμα.

Οι κυβερνήσεις πολιτισμένων κρατών δεν εκμεταλλεύονται μία πανδημία σεβόμενες πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών. Προσπαθούν με επιχειρήματα να τους πείσουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Δεν καταφεύγουν στην καταστολή και τον εκφοβισμό, αλλά στον διάλογο και τη σωστή ενημέρωση. Δεν μετατρέπουν μία πανδημία σε εργαλείο προεκλογικό για να εμφανίσουν τις επιλογές τους ως κυβερνητική επιτυχία κατόπιν εορτής… Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί τον αναγκαστικό εμβολιασμό ως εργαλείο προεκλογικό στοχεύοντας τη λήξη της πανδημίας να την εξαργυρώσει ως επιτυχία της.

Η κατάληξη φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνήθως ολέθρια για όποιον το επιχειρεί και τα αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης, καμία πολιτισμένη χώρα, καμία κυβέρνηση δεν υποχρεώνει τους πολίτες της να εμβολιαστούν με κατασταλτικό τρόπο, εκβιασμούς στο εργασιακό περιβάλλον, απειλές και διάφορες άλλες συναφείς μεθόδους. Ήδη από την 1η Ιουλίου υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε κοινωνική, οικονομική και πολιτική διάκριση εις βάρος των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Στην Ελλάδα οι μισοί και πλέον Έλληνες δεν εμβολιάζονται, όπως και στις υπόλοιπες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Εδώ κοντεύουν να καταργήσουν και τους βασικούς νόμους της ιατρικής και της βιολογίας. Φωνάζουν για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε λίγο θα την πληρώσει και η ΦΑΓΕ με τα γιαούρτια και τα γάλατά της… Μα είναι γνωστό ότι κάθε μετάλλαξη καθιστά τον ιό ηπιότερο και λιγότερο θανατηφόρο. Γιατί τόση σπουδή και τόσες πολεμικές;

Ο ιός καθίσταται από μόνος του ηπιότερος για να μη σκοτώνει το υποκείμενο και να μπορεί να επιβιώσει. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, η ισπανική γρίπη θα είχε αφανίσει τον πληθυσμό του πλανήτη.

Φυσικά οι ηγέτες έχουν δίκιο να ανησυχούν. Μία από τις πιο επικίνδυνες επιπτώσεις της πανδημίας είναι εκείνη της κατάρρευσης της οικονομίας. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και το δικό τους τέλος, για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη εμβόλιο. Η Pfizer σηκώνει τα χέρια ψηλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε τι να οικονομήσει από χίλιους ηγέτες σε όλο τον κόσμο;

Λογικό, λοιπόν, μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας να μην επιθυμεί να συμμετάσχει στο πειραματικό στάδιο εμβολίων, τις επιπτώσεις των οποίων -βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες- δεν τις γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους.

Λογικό όσοι συνάνθρωποί μας έχουν υποκείμενα νοσήματα να καταφεύγουν στον εμβολιασμό με τη λογική «το μη χείρον βέλτιστον». Αυτό όμως το αποφασίζουν ο ίδιος ο άνθρωπος και ο οικογενειακός γιατρός του και όχι ο Μητσοτάκης.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ιατρικά δεδομένα, κυτταρική μνήμη κ.λπ., σε σχέση με τους κορωνοϊούς, αλλά δεν θα το κάνω για να μην αισθανθεί κάποιος ότι μπαίνω στα χωράφια του. Νόσησα από MERS πριν από μερικά χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, η θνητότητα είναι 36% σε σχέση με το 0,65% του σημερινού και, παρά το γεγονός ότι άργησε να γίνει αντιληπτό, σώθηκα επειδή οι γιατροί που με παρακολουθούσαν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν. Βέβαια ο συγκεκριμένος κορωνοϊός δεν έχει τη μεταδοτικότητα του σημερινού -ευτυχώς-, διαφορετικά θα τη βγάζαμε σε καταφύγια.

Σταματήστε, λοιπόν, τις πολιτικές ανοησίες γιατί απευθύνεστε όχι μόνον σε όρνια αλλά και σε νοήμονες πολίτες. Μη διχάζετε τους ανθρώπους. Θα αποδοκιμάσουν τις μεθόδους σας -ακόμα και εάν είναι καλοπροαίρετες- επειδή είναι βλακώδεις.

Υπάρχει κίνδυνος εμείς να σωθούμε από τον εφιάλτη του ιού και εσείς να ξαναδείτε τον εφιάλτη του Τσίπρα και τότε δεν σας σώζει τίποτα. Πιστέψτε με…

ΠΗΓΗ 

.zougla.gr

Στο Δημόσιο έχουν «περιέλθει» 14.484 ακίνητα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

 


Στο Δημόσιο έχουν «περιέλθει» 14.484 ακίνητα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Το ακίνητα αυτά βρίσκονται σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα στις οποίες οι κτηματολογικές εγγραφές οριστικοποιήθηκαν το 2018.

Τα συνολικά δικαιώματα που καταγράφηκαν στις περιοχές αυτές ανέρχονται στα 199.013 με το 7,28% (δηλαδή 14.484) να χαρακτηρίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», πλήρης εικόνα σχετικά με το σε ποιον ανήκουν αυτά τα ακίνητα δεν υπάρχει. Η εκτίμηση ωστόσο είναι πως οκτώ στα δέκα ανήκουν ήδη στο Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, για τις περιοχές όπου η κτηματογράφηση είναι σε εξέλιξη, μέχρι σήμερα, από τα 7.090.110 δικαιώματα (ιδιοκτησίες), τα 389.836 (ποσοστό 5,5%) είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη». Για αυτά τα ακίνητα θα δοθεί ακόμα παράταση ενός έτους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 προκειμένου να γίνει διόρθωση των ανακριβών πρώτων εγγραφών. Αν οι ιδιοκτήτες τους δεν προβούν στη διορθωτική δήλωση, χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο, εκτός κι αν το δικαστήριο προκρίνει αντί της αποζημίωσης τη λύση της επανάκτησης.

Εκτός από τις προαναφερόμενες 36 περιοχές όπου οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές το 2018, στην υπόλοιπη χώρα ένα ακίνητο χαρακτηρίζεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» για τις περιοχές των παλαιών προγραμμάτων αν δεν έχει δηλωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, και για τα νέα (από το 2008 και μετά), αν δεν δηλωθεί σε οκτώ χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου.

Ας δούμε τώρα αυτές τις 26 περιοχές. Εδώ το ερώτημα που τίθεται, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είναι τι μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων. Όπως εξηγούν από το Κτηματολόγιο, ο ιδιοκτήτης που δεν συμπεριλήφθηκε στις αρχικές εγγραφές μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά μόνο χρηματική αποζημίωση (επικαλούμενος ζημιά από αδικοπραξία). Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους του κράτους, μπορεί να διεκδικήσει αυτούσια την απόδοση του ακινήτου (εν είδει αποζημίωσης).

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που διαταχθεί από το δικαστήριο η αυτούσια απόδοση του ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται σε συμβολαιογράφο για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και στη συνέχεια το ακίνητο εγγράφεται στο Κτηματολόγιο ως μεταγενέστερη εγγραφή (και όχι ως διόρθωση της αρχικής εγγραφής).

Όπως εξηγούν στην εφημερίδα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από το 1998 έως σήμερα παρατηρείται πως οι εγγραφές «αγνώστου ιδιοκτήτη» διορθώνονται -κατά κύριο λόγο- δικαστικά. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον επειδή το Δημόσιο δεν συναινούσε στις σχετικές διορθώσεις, ακόμα κι αν δεν διατηρούσε δικαιώματα επί των ακινήτων, και, δεύτερον, διότι οι προϊστάμενοι των Κτηματολογικών Γραφείων δεν αποδέχονταν τις σχετικές αιτήσεις και παρέπεμπαν τις υποθέσεις στα δικαστήρια.

Αυτό πλέον αλλάζει και από δω και πέρα, όπως προβλέπεται και μέσα στο νέο σχέδιο νόμου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος για εγγραφή «αγνώστου ιδιοκτήτη», την οποία θα πρέπει να κοινοποιήσουν στο Δημόσιο. Έτσι, αν εντός 60 ημερών το Δημόσιο δεν αντιδράσει εγγράφως, τότε ο προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου (εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου) θα οφείλει να διορθώσει τη σχετική εγγραφή.

Στην περίπτωση όμως που  μέσα στο προαναφερόμενο διάστημα το Δημόσιο προβάλλει δικαιώματα, τότε η αίτηση διόρθωσης θα απορρίπτεται και ο ιδιώτης θα πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Με πληροφορίες από «Τα Νέα»

zougla.gr/

ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ:Δελτίο Τύπου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


 

Τα τουρκικά “γάζωσαν” τα Κύθηρα! Χάρτες με την πορεία τους( χάρτες)

Ρεπορταζ militaire.gr

Τα τουρκικά αλιευτικά “γάζωσαν” κυριολεκτικά την περιοχή των Κυθήρων , χωρίς να ΄χουν καμία ενόχληση από τις ελληνικές αρχές. Το θέμα της παρουσίας τουρκικών αλιευτικών στα Κύθηρα δεν βρήκε ούτε…ένα δευτερόλεπτο στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
 


 Η Αθήνα αντιμετώπισε το θέμα με σιωπή κι όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο τότε άρχισαν οι γνωστές δικαιολογίες. Πρώτα έφταιγε ο καιρός και μετά θυμήθηκαν την “αβλαβή διέλευση”.

Επειδή κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι “οι πολίτες δεν ασχολούνται μ ΄ αυτά τα θέματα”, δημοσιεύουμε την καταγραφή της πορείας των τουρκικών αλιευτικών μία ανάσα από τα Κύθηρα. Η πολύ καλή δουλειά ανήκει σε αναγνώστη του Militaire.gr που γνωρίζει αυτά τα ζητήματα. Δείτε πως έπλευσαν τα τουρκικά αλιευτικά και βγάλτε συμπέρασμα περί αβλαβούς διέλευσης.

Τι έκαναν τα τουρκικά αλιευτικά στην περιοχή των Κυθήρων; Πολλά μπορούμε να υποθέσουμε και σύντομα θα γνωρίζουμε για να πούμε με βεβαιότητα.







Δημήτρης Νατσιός : Το ράσο δεν πρέπει να απειλεί, αλλά να θυσιάζεται

30 Αυγούστου του 1907. Δράμα. Χιλιάδες λαού συγκεντρώνονται στο σταθμό, για να ξεπροβοδίσουν τον Μητροπολίτη τους. «Δέσποτα μάς παρέλαβες λαγούς και μας έκανες λιοντάρια! Μένε ήσυχος. Θα γίνει το θέλημά σου», ακούγεται η κραυγή του δημογέροντα Νίκα. Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά ο λαός της Δράμας τον εθνοϊερομάρτυρα επίσκοπό του, Χρυσόστομο. Έφυγε ο φρυκτωρός του Γένους, πορευθείς στην Σμύρνη «για να σμίξει λεβεντιές με ράσα Γαβριήλ και Παπαφλέσσα», όπως έψαλλε ο Σουρής στον «Ρωμηό» του. (π. Θεοδώρου Ζήση, «Εθνάρχες Ιεράρχες», σελ. 77).

20 Μαϊου 1825. Μοριάς. Ο Ηλίας Φλέσσας και ο Παναγιώτης Κεφάλας προτείνουν στον Παπαφλέσσα, τον «μπουρλοτιέρη των ψυχών», να αφήσει το Μανιάκι και να ταμπουρωθεί ψηλότερα στο βουνό, για να υπάρχει οδός διαφυγής, αν δυσκολέψουν τα πράγματα. Απαντά: « Εγώ δεν ήρθα εδώ να μετρήσω τον στρατό του Μπραϊμη, πόσος είναι, από τα ψηλώματα. Ήρθα να πολεμήσω. Ούτε τρελάθηκε ο Μπραϊμης να χασομεράει, εκεί που ελπίζει να κερδίσει νίκη, μα θα τραβήξει ίσια στην Τριπολιτσά κι εγώ τότε θα μείνω, να μετράω τα καρφοπέταλά του. Αν όμως τον κρατήσω εδώ στο Μανιάκι, γλιτώνω τον Μοριά, γιατί θα τον κάμω να πληρώσει ακριβά το αίμα μου και θα συλλογιστεί καλά ύστερα να μπει στην καρδιά του Μοριά. Καθίστε εδώ να πεθάνουμε σαν αρχαίοι Έλληνες». (Κ. Παπαδημητρίου, «Τελευταίες ώρες, τελευταία λόγια των Αγωνιστών το ‘21», σελ. !59).

Πάρος, περίοδο Γερμανικής Κατοχής. Μετά από δολιοφθορά Ελλήνων εναντίον των κατακτητών, ο Γερμανός διοικητής μάζεψε και αποφάσισε να εκτελέσει, ως αντίποινα, εκατόν πενήντα νέους του νησιού. Η απόφαση ήταν τελεσίδικη και παρ’ όλες τις παρακλήσεις και μεσολαβήσεις δημάρχων, επισκόπων και άλλων επιφανών του νησιού, ο Γερμανός παρέμεινε αμετάπειστος.

Ο οσιακής μνήμης Γέροντας π. Φιλόθεος Ζερβάκος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, προσκάλεσε τον Γερμανό διοικητή και την ακολουθία του στο μοναστήρι του, για να τους φιλοξενήσει. Τους παρέθεσε πλουσιοπάροχη τράπεζα, ζήτησε τα ονόματα των οικείων τους και τέλεσε την Παράκληση της Παναγίας, υπέρ υγείας αυτών των προσώπων. Ο Γερμανός συγκινήθηκε, ημέρεψε, «αλλοιώθηκε» μετά το τέλος της ακολουθίας και παρακάλεσε τον Γέροντα Φιλόθεο να του ζητήσει οποιαδήποτε χάρη, εκτός από του να μην γίνει η εκτέλεση των δύστυχων ομήρων, των νέων της νήσου.

Ο πατήρ Φιλόθεος του είπε: «Πριν σας ζητήσω οτιδήποτε, θέλω να μου δώσετε τον λόγο της στρατιωτικής σας τιμής ότι θα κάνετε αυτό που θα σας πω». «Έχετε τον λόγο της στρατιωτικής μου τιμής», απάντησε ο Γερμανός. Του είπε τότε ο αείμνηστος Γέροντας: «Θέλω να βάλετε κι εμένα ανάμεσα στους εκατόν πενήντα και να με εκτελέσετε πρώτον». Μετά από αυτήν την συγκλονιστική πρόταση ο Γερμανός «νικήθηκε» και υπέγραψε την απελευθέρωση των μελλοθανάτων Παριανών. (Κλείτος Ιωαννίδης, «Γεροντικόν του Εικοστού Αιώνος»).

Κατέβασα από το εικονοστάσι του Γένους τρεις φωτοστέφανες μορφές. Η πρώτη, ο αθάνατος Παπαφλέσσας, ανήκει στα μυρίπνοα άνθη του ’21. Η δεύτερη, ο Δράμας Χρυσόστομος, στους σταυραητούς του Μακεδονικού Αγώνα. Η τρίτη μορφή, ο π. Φιλόθεος, λάμπει στα χρόνια της γερμανικής θηριωδίας και κατοχής. Και οι τρεις αρίστευσαν, γιατί αυτή είναι η αποστολή του κλήρου στην πατρίδα μας. Να ελευθερώνει διά της θυσίας του το εμπερίστατο ποίμνιο, να «μεταμορφώνει» τους λαγόκαρδους σε λιοντάρια, να πεθαίνει σαν τον Λεωνίδα στις «Θερμοπύλες» της Πίστεως και της Πατρίδας.

Γιατί τα γράφω αυτά;

Πρώτον, για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει ορθόδοξο ράσο, η αφανής σημαία τους έθνους.

Δεύτερον. Διαβάζω ότι η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος, εισηγείται να παραπεμφθούν στο Συνοδικό Δικαστήριο, οι επίσκοποι Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας, διότι «δεν τήρησαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού κατά τις ακολουθίες του Πάσχα». Η απόφαση εξόφθαλμα μυρίζει «άνωθεν» υπόδειξη και εννοώ την κυβέρνηση. Προφανώς «έπεσε το τηλέφωνο» με την σαφή εντολή να τιμωρηθούν οι δύο ιεράρχες προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Γνωρίζω προσωπικώς τους δύο επισκόπους. Είναι ταπεινοί, πράοι και ειρηνοποιοί, είναι λεβέντες, είναι ορθοδοξότατοι, αγαπητοί στο ποίμνιό τους, με την «καλή ανησυχία» για την κατρακύλα της πατρίδας, είναι μητροπολίτες με το ήθος που διέκρινε τα ράσα του ’21, των καπεταναίων Μακεδονομάχων δεσποτάδων, των υπερασπιστών του λαού κατά την φρικτή Κατοχή και την μετέπειτα επίθεση της ανταρσίας του «κόκκινου τέρατος». Όσοι δεν τους ξέρουν θα τα θεωρήσουν υπερβολικά, όσοι τους γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς, θα τα θεωρήσουν υποδεέστερα της προσφοράς τους. Δεν θα γράψω τίποτε για την απαράδεκτη δίωξη. Δεν έχουν ανάγκη υπερασπίσεως οι σεπτοί ιεράρχες. «Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη». Έπραξαν σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας και τους αταλάντευτους και αμετάθετους κανόνες της. «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις». Ο λαός ξέρει, βλέπει και κρίνει.

Δυσμενή όμως εντύπωση προκαλούν αρχιερείς που μοιράζουν «δεξιά και αριστερά» ποινές σε πολιούς λευίτες, διότι «εγκλημάτισαν» λειτουργώντας την Κυριακή του Πάσχα ή άλλοι που «μητσοτακίζουν» ασυστόλως, εφευρίσκοντας καινές (ή κενές), «αμαρτίες» του τύπου “ανεμβολίαστος πιστός”, θέτοντας, με τέτοιες ακατανόητες παραινέσεις, σοβαρή υποψηφιότητα για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όταν χηρέψει. (Είναι κοινό μυστικό πως χωρίς πλάτες και εύνοια της πολιτικής εξουσίας δεν «βαπτίζεσαι» δελφίνος. Ο ανάδειξη στον «θρόνο» των Αθηνών πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικά «καλής διαγωγής», συμπόρευσης με την εξουσία και διαπιστευτήρια «προοδευτικότητας»). Η εκκλησία, κατά τον αειθαλή ορισμό του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, είναι «σιωπώσα παραίνεσις προς το καλό και δεν απειλεί ούτε εκβιάζει. Αυτά ας τα αφήσουν για τους λαλίστατους τηλελοιμωξιολόγους και τους πολιτικούς.

Θα περιμέναμε, ο συγκεκριμένος επισκοπικός άμβωνας, να αστράψει και να βροντήξει με το ίδιο σθένος, όταν ξεπουλιόταν η Μακεδονία, όταν υπέγραφαν, οι προσκυνημένοι πολιτικοί, με χέρια και ποδάρια τα καταστροφικά Μνημόνια που βύθισαν στην ανυποληψία την πατρίδα και έδιωξαν 500.000 Ελληνόπουλα στα ξένα. (‘Ηταν αντίθετος με τα συλλαλητήρια ο εν λόγω μητροπολίτης, θεωρώντας ότι έτσι «η εκκλησία καταντά θεραπαινίδα διαφόρων ομάδων, πολλές φορές άγνωστης ιδεολογίας», όπως γράφει σε άρθρο του στις 31-1-2018, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Την απάντηση την δίνει το πρώτο επεισόδιο που φιλοξενώ στο παρόν άρθρο).

Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς

triklopodia.gr

«Έσβησε» πυροσβέστης στην Αμανή περιμένοντας ασθενοφόρο από… τη Χίο

Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο όλων αυτών που βιώνoυν στην Αμανή οι κάτοικοι για πάνω από μία δεκαετία.

Το περιστατικό αφορά στον 43χρονο πυροσβέστη Μ.Χ., πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή (για βάρδια επιφυλακής), η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

Ο άτυχος άνδρας ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρ΄ ότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, το νήμα της ζωής για τον άτυχο άνδρα κόπηκε πρόωρα αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρίσκονταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να αναδείξει ακόμα μία φορά τις τραγικές ευθύνες της πολιτείας, που αφενός κρατά το ΕΚΑΒ σε κατάσταση υποστελέχωσης, αφετέρου αναγκάζει τους λιγοστούς κατοίκους πια της Βορειοδυτικής Χίου να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, φοβούμενοι πια για την ίδια τους τη ζωή.

Πηγή: politischios.gr

Συνέντευξη του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη στη Νικόλ Καζαντζίδου

 


ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ:"Tο ΠΑΣΟΚ δε το θέλω τσόντα κανενός. Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος"

 



Συνέντευξη στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4fm

"Tο ΠΑΣΟΚ δε το θέλω τσόντα κανενός. Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος"

 

«Εγώ το ΠΑΣΟΚ δε το θέλω τσόντα κανενός. Θέλω ένα ισχυρό, σοσιαλδημοκρατικό, κεντρώο κόμμα, το οποίο δεν θα είναι κάτω από τη σκιά του Σύριζα τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής τον ερχόμενο Νοέμβριο, γιατί είναι μαχητικός, έχει επιστημονική επάρκεια, και έχει συμβάλλει καταλυτικά στην αναζωογόνηση ενός ισχυρού και αυθύπαρκτου πολιτικού ρεύματος, του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και η εκλογή της ηγεσίας ξεπερνά κατά πολύ τους διεκδικητές. Θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγάλη μάχη και να φέρουν κάτι ελκυστικό στη κοινωνία και τους νέους» είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Αναφερόμενος στην νυν ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «η Φώφη Γεννηματά δοκιμάστηκε και κρίθηκε. Προσπάθησε αλλά δε μπόρεσε να δώσει στο ΚΙΝΑΛ κάτι διαφορετικό. Έχουμε υποστεί μία λεηλασία αναμφισβήτητη από την αριστερά και τη δεξιά και όποιος δεν το βλέπει στρουθοκαμηλίζει. Η ανάδειξη μίας ικανής και ισχυρής ηγεσίας είναι η απαρχή για μία πραγματική και τολμηρή ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα φέρουν κάτι διαφορετικό. Το ζητούμενο σε αυτή την εποχή και την διαδικασία του Νοεμβρίου είναι η επιβίωση ενός πολυδύναμου, πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος που το αντιπροσώπευε το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων χρόνων».  Την ίδια ώρα τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ αν και έκανε τραγικά λάθη δε χρειαζόταν η διάσπαση του 2014. «Δε μπορείς να αφήνεις ένα κόμμα του 45% και να κάνεις συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά. Πας σε εκλογές. Αυτοί που πήραν την συγκεκριμένη απόφαση είναι σήμερα στον Σύριζα» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην περιπέτεια υγείας του με τον κορωνοιό, την πολύμηνη νοσηλεία του στην εντατική αλλά και την δύσκολη αποθεραπεία του. «Ήταν ένας Γολγοθάς εφιαλτικός που τον πέρασα με τη βοήθεια των συναδέλφων γιατρών και τη στήριξη του Θεού» είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Χαρακτήρισε μονόδρομο και επιβεβλημένο τον εμβολιασμό και δήλωσε αντίθετος στον εξαναγκασμό. «Πρέπει να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο εναντίον του εχθρού. Τα εμβόλια εδώ και δεκαετίες έχουν σώσει κόσμο καθώς είναι ασπίδα σε θανατηφόρα μικρόβια». Τέλος κάλεσε την Πολιτεία να διαχειριστεί σωστά το θέμα της άρνησης αρκετά μεγάλου ποσοστού ατόμων να εμβολιαστούν και ιδιαίτερα των υγειονομικών, νοσηλευτών και ομάδων που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και μεταδίδουν τον ιό.