Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


Μια πολύ αξιόλογη Μεταρρυθμιστική υποψηφιότητα:
Ο στενός συνεργάτης της Μεταρρύθμισης Αντώνης Τριφύλλης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής. Καλή επιτυχία Αντώνη!
Συνάντηση είχε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με τον Αντώνη Τριφύλλη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ακολουθεί το βιογραφικό του:
Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, πρώην στέλεχος της Ε.Ε. Εργάστηκε στο υπουργείο Βιομηχανίας, ενώ διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΟΤ, διευθυντής προσωπικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διευθυντής του Γραφείου Επιτρόπου της Κομισιόν κας Βάσως Παπανδρέου, διευθυντής σχέσεων με τον πολίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χρημάτισε παράλληλα μέλος στα Δ.Σ. του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, της «Εκδοτικής-ΔΟΛ» και του «Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθήρων». Σήμερα, είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της «διαΝΕΟσις» και αρθρογραφεί.

Τα Κύθηρα, ο Πόρος και ο επερχόμενος Πειραϊκός εμφύλιος


Πρωτόγνωρη δραστηριότητα, με την οποία παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, επιδεικνύει σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.» ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ., Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στον σχηματισμό δημοτικών συνδυασμών, απέναντι όμως σε νυν «γαλάζιους» δημάρχους της εκλογικής του περιφέρειας, που έχουν να παρουσιάσουν έργο, είναι νέοι σε ηλικία και δεν διακρίνονται για τις εξαρτήσεις τους από παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.
Ο βουλευτής, κατά πληροφορίες από μέλη του κόμματός του, εμφανίζεται πίσω από την κάθοδο του πρώην δημάρχου Πόρου, Δ. Στρατηγού, απέναντι στον 41χρονο νυν δήμαρχο Γ. Δημητριάδη, αλλά και πίσω από την κάθοδο του «αντάρτη» υποψηφίου, Δ. Παναγόπουλου, που κατεβαίνει απέναντι στον 38χρονο δήμαρχο Κυθήρων, Στρ. Χαρχαλάκη.
Επισήμως ο βουλευτής αρνείται τα παραπάνω, ωστόσο τοπικά στελέχη της Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι ο κ. Κατσαφάδος αναπτύσσει τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει «κομματικούς μουτζαχεντίν». Ενα φανατικό δηλαδή κοινό, στο οποίο -λένε- προσβλέπει ο βουλευτής προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά στην Α’ Πειραιώς και μια νέα κοινοβουλευτική θητεία. Σημειώνεται ότι η Πειραιώς έχει αποφασίσει να ανανεώσει σημαντικά το ψηφοδέλτιό της στον Πειραιά και να εντάξει νέα πρόσωπα, που ενδεχομένως να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία κάθε «Πειραιάρχη». Με άλλα λόγια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έρχεται «γαλάζιος» εμφύλιος στον Πειραιά και τα νησιά, με μεγάλο ενδιαφέρον και... αρκετά επεισόδια. Στ.Ζ.
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr

ΔΤ- Ερώτηση: Εκτός μητρώου και ΑΣΕΠ ακόμα οι επικεφαλής των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Εκτός μητρώου και ΑΣΕΠ ακόμα οι επικεφαλής των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ

Ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που έχουν επιλεχθεί και συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις τους οι επικεφαλής ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, παρότι από το 2016 έχει ψηφιστεί νόμος για την αποκομματικοποιηση του δημοσίου και τη διαφάνεια, με τη λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, εντούτοις μέχρι και σήμερα, οι επιλογές των επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης δεν γίνεται μέσω αυτού. Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αντί να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε, αναβάλει τεχνηέντως την εφαρμογή του, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους τα κομματικά της στελέχη.
Με τροπολογίες -τη δεύτερη κατά σειρά- βάζει στον πάγο τη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των δημοσίου από το μητρώο επιτελικών στελεχών, εξασφαλίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την παράταση τουλάχιστον έξι με εννέα μήνες στους νυν επικεφαλής, οι οποίοι έχουν διορισθεί με υπουργική απόφαση. Αφορά κυρίως θέσεις προέδρων, αντιπροέδρων, διοικητών, αναπληρωτών διοικητών, υποδιοικητών, γενικών γραμματέων κ.α.
Καταλήγοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους παρατάθηκε με τροπολογία η θητεία των επικεφαλής του Δημοσίου, αντί να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ και μέσω Μητρώου;
2. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης; Πόσοι από τους νυν επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης έχουν επιλεγεί μέσω αυτού και μέσω ΑΣΕΠ και όχι με υπουργική απόφαση;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Αρ. πρωτ. 6473/19-3-2019


Προς: Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Εκτός μητρώου και ΑΣΕΠ ακόμα οι επικεφαλής των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ.

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως αδυνατεί να εφαρμόζει τους νόμους, τους οποίους η ίδια έχει φέρει και ψηφίσει. Σύμφωνα με τον νόμο 4369/2016 ο οποίος συμπεριληφθεί στο Μνημόνιο, στο πλαίσιο αποκομματικοποιησης του δημοσίου, από το Σεπτέμβριο του 2016, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, όλες οι θέσεις ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ θα έπρεπε να καλύπτονται μέσω του μητρώου ή μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα προβλεπόταν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις, με το νέο σύστημα, ανεξαρτήτως χρόνου λήξης θητείας. Ωστόσο η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αναβάλει τεχνηέντως την εφαρμογή του νόμου που ίδια ψήφισε, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους τα κομματικά της στελέχη.
Με τροπολογίες -τη δεύτερη κατά σειρά- βάζει στον πάγο τη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής των δημοσίου από το μητρώο επιτελικών στελεχών, εξασφαλίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την παράταση τουλάχιστον έξι με εννέα μήνες στους νυν επικεφαλής, οι οποίοι επί του παρόντος διορίζονται με υπουργική απόφαση. Αφορά κυρίως θέσεις προέδρων, αντιπροέδρων, διοικητών, αναπληρωτών διοικητών, υποδιοικητών, γενικών γραμματέων κ.α.
Επειδή ο νόμος ψηφίστηκε για να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική του έκθεση, τις πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφθοράς και την κοµµατικοποίηση των επιλογών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού,
Επειδή οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται όχι για να παίρνει παράταση η εφαρμογή τους με τροπολογίες,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους παρατάθηκε με τροπολογία η θητεία των επικεφαλής του Δημοσίου, αντί να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ και μέσω Μητρώου;
2. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης; Πόσοι από τους νυν επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης έχουν επιλεγεί μέσω αυτού και μέσω ΑΣΕΠ και όχι με υπουργική απόφαση;


Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 19 Μαρτίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΡΑΓΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πολλά συγχαρητήρια στους χορευτές ,στη δασκάλα Χριστίνα Σπυράκη στην υπεύθυνη του συλλόγου Παναγιώτα Τσαγκαλή και στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων που συνόδεψαν και στήριξαν σε ότι χρειάστηκε η εκπροσώπηση των Βατίκων στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Πράγας ! 
Μπράβο στα παιδιά ,στους ενήλικες χορευτές που επάξια έστειλαν μήνυμα πολιτισμού στην Ευρώπη !!

ΛΑΚΩΝΙΑ.Δωρεά Προληπτικές εξετάσεις ΩΡΛ - στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Μαρτίου 2019


4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα 


Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστερα από ομόφωνη απόφασή του, διοργανώνει την 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα, στις 07 Απριλίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), Σταδίου 13 – Πλατεία Κολοκοτρώνη - Αθήνα, με σκοπό να τιμήσει Επτανήσιους, οι οποίοι έχουν διακριθεί και καταξιωθεί στον τομέα που δραστηριοποιούνται.



           


Για το έτος 2019 και με  γεωγραφική σειρά από βορά προς νότο:

Κέρκυρα: Κλειώ Δενάρδου, Ορέστης Καρνέζης
Παξοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Ευτυχία Μάστορα
Λευκάδα: Ευτυχία Βαγενά, Γεώργιος Κοντογιώργης
Κεφαλονιά: Κωνσταντίνος Βουτσάς, Ναπολέων Μαραβέγιας
Ιθάκη: Γεώργιος Δευτεραίος, Αριάνα Φερεντίνου
Ζάκυνθος: Νικίας Λούντζης, Τώνης Λυκούρεσης
Κύθηρα: Ιωάννης Κασιμάτης, Αλέξανδρος Τζάννες
Μικρά Νησιά: Ελένη Μαρούλη

Η τελετή βράβευσης θα πλαισιωθεί από το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων Οργάνων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και τη Χορωδία Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υπό την Μουσική Δ/νση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Πέτρου Μήτσου.

Την τελετή βράβευσης παρουσιάζει η Μάριον Μπιτσόλα.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης θα εκδοθεί  συλλεκτικός - φιλοτελικός φάκελος ειδικής αναμνηστικής σειράς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ με την φωτογραφία των βραβευμένων. Οι φίλοι φιλοτελιστές θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τη σήμανση της μοναδικής σφραγίδας «4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», που θα φέρει η αναμνηστική σειρά, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί. Σχετική ειδική εγκύκλιος θα κοινοποιηθεί από τα ΕΛΤΑ Α.Ε.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί με την επίδειξη πρόσκλησης, η οποία θα διατίθεται ύστερα από επικοινωνία με τη Γραμματεία της Ε.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 6946259240 έως και τις 05 Απριλίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες:  www.enosieptanision.gr/ info@enosieptansion.gr
Τηλ.: 2106017441-6946259240


Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ