Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τη διενέργεια ψηφιακών μαστογραφιών στο Νοσοκομείο Κυθήρων.

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΑΤΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών για την καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στα Βάτικα της Λακωνίας τον Ιούλιο του 2015, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι περίπου δυόμισι χρόνια μετά, δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έριχνε φως στα αίτια της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι, τρεις μήνες μετά την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και κατέκαψε δεκάδες σπίτια, χιλιάδες λιόδεντρα και βοσκοτόπια, ο κ. Κατσαφάδος είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τον Ιούλιο του 2015, η Νεάπολη και τα Βάτικα Λακωνίας δοκιμάστηκαν από μια καταστροφική πυρκαγιά η οποία, μεταξύ των υλικών ζημιών, στοίχισε και μια ανθρώπινη ζωή.
Δεκάδες σπίτια, χιλιάδες λιόδεντρα και βοσκοτόπια έγιναν στάχτη. Κάτοικοι, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες τουρισμού υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές, με επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην τοπική κοινωνία, στην οικονομία και την παραγωγή. Εκτιμάται ότι έχουν καεί 35.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν πληγεί 25.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, κυρίως ελαιοκαλλιέργειας. Για το θέμα μάλιστα είχα καταθέσει και σχετική Ερώτηση (Αρ.πρ. 284/ 15.10.2015) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Είναι απορίας άξιο ότι για την καταστροφική πυρκαγιά, δυόμισι σχεδόν χρόνια μετά, δεν έχει εκδοθεί, μέχρι σήμερα, το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, το οποίο θα έριχνε φως για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχει εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της Πυρκαγιάς; Αν όχι, για ποιο λόγο; Αν ναι, γιατί δεν έχει, μέχρι σήμερα, γίνει γνωστό; Παρακαλώ να κατατεθεί το πόρισμα.
Πειραιάς 17 Μαρτίου 2017
Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                          
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ/Τ 17/3/2017

Δελτίο Τύπου - 17/3/2017
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) για την εφαρμογή του Προγράμματος CLLD (Leader) στα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής συμμετείχε στην τεχνική συνάντηση που διοργάνωσε την Πέμπτη 16/3 στην Αθήνα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. 
Η τεχνική συνάντηση αφορούσε στην ενεργοποίηση του δικτύου των Ομάδων Τοπικής Δράσης του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου, μία από τις οποίες είναι και το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Κυθήρων. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 45 αναπτυξιακών συμπράξεων από όλη τη Χώρα καθώς και τεχνικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Μπογιατζή είχαν κατ΄ ιδίαν επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, στον οποίο έθεσαν ζητήματα γραφειοκρατίας που καθυστερούν πολύ τα έργα του ΕΣΠΑ, προτείνοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις.