Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017


ΒΑΤΙΚΑ:ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΣΩΘΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗ - ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΒΑΤΙΚΑ:ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΣΩΘΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗ - ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ
Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε γκρεμό στα βράχια της θάλασσας . Δεν γνωρίζουμε πως έγινε το τροχαίο ,αλλά ευτυχώς όπως αναφέρει στο βίντεο ο Σταθάκης Παναγιώτης ,η γυναίκα σώθηκε με ένα τραυματισμό στο πόδι της.
Ο δρόμος του Παλαιοκάστρου είναι ένας δρόμος που επιβάλλεται να φτιαχτεί ,να μπουν προστατευτικά ,καθώς όπως είναι στρωμένος με αμμοχάλικο και με στροφές χρίζουν προσοχής για όσους οδηγούν . Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείται πολύ συχνά για όσους πηγαίνουν στην παραλία για μπάνιο αλλά και στο λιμανάκι που βρίσκουν καταφύγιο οι βάρκες.
Αρκετές φορές κατά τους χειμωνιάτικους μήνες όταν έχει καιρό ,δένει και το πλοίο Πορφυρούσα εκεί και αποβιβάζει επιβάτες.

Συμβαίνει Τώρα

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην έξοδο του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην έξοδο του Γυθείου (ΦΩΤΟ)
Λίγο μετά τις 17:00 σήμερα το απόγευμα ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά στην έξοδο της πόλης προς Σπάρτη και λίγο πριν το Δημοτικό κοιμητήριο της πόλης.
Μετά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Π.Υ. Γυθείου και ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Γυθείου.
http://www.githio-click.gr






  •  

Αγιασμός- έναρξη σχολικού έτους 2017-2018

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017  στις 9.30 π.μ θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων. Θα δοθούν βιβλία και πρόγραμμα στους μαθητές. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις σχολικές τους τσάντες για να μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία. Υπενθυμίζουμε ότι  εγγραφές γίνονται μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές που προέρχονται από άλλη χώρα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό γέννησης κατάλληλα μεταφρασμένο από πιστοποιημένο φορέα.
http://gym-kythir.att.sch.gr

Χειροπέδες σε 35χρονο στη Μάνη για κάνναβη και όπλα

Για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων παραπέμπεται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου 35χρονος, που συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης.
Η έρευνα σε σπίτι ιδιοκτησίας του είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν 41,1 γραμμάρια κάνναβης, τρία ξίφη, δύο κυνηγετικά όπλα και κάνη κυνηγητικού όπλου (τα οποία κατείχε παράνομα), καθώς και 125 φυσίγγια.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης σε συνεργασία με το αντίστοιχο του Γυθείου.
http://laconialive.gr

Το μετάλλιο του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας απονεμήθηκε στον Δρ Ιωάννη Λύρα




Το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας αποφάσισε και απένειμε ένα από τα 3 επίσημα μετάλλια του, το θεσπισμένο το 1966 «Medalha Amigo da Marinha» ( με συνοδευτικό δίπλωμα), στον Δρ Ιωάννη Λύρα, Ιατρό Πλαστικό Χειρουργό, Διευθυντή Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στην Αθήνα και Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά.
Το αιτιολογικό σκεπτικό της επιβράβευσης βασίστηκε στις συντονισμένες ενέργειες μεικτής ομάδας, που οδήγησαν αλυσιδωτά στη σωτηρία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ενός 23χρονου Δόκιμου Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό πέρυσι στην Ελλάδα. Η άμεση τριτοβάθμια Ιατρική βοήθεια που του είχε παρασχεθεί τότε στην Ελλάδα όπως επίσης και η όλη διαχείριση του περιστατικού εν μέσω Αυγούστου ήταν σωτήρια. Ο στρατιωτικός αναρρώνει σήμερα υγιέστερος στην Βραζιλία.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε δια χειρός του  Κυβερνήτη Gustavo Calero Garrica Pires  κατ’εντολή του του Διοικητή της 1ης Ναυτικής Διοίκησης της Βραζιλίας, Υποναυάρχου Claudio Portugal de Viveiros την Παρασκευή 25 Αυγούστου σε ειδική τελετή επί του εκπαιδευτικού πολεμικού πλοίου «Brasil» το οποίο κατέπλευσε για επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Cesario Melantonio Neto,  πολλών Διπλωματών, Προξένων, Αξιωματικών, επιστημόνων, θεσμικών Παραγόντων και πολιτών από την Ελλάδα, την Βραζιλία και πολλές ακόμη χώρες.
Όπως είπε ο Κυβερνήτης G. Garrica, «το Μετάλλιο Φιλίας του Πολεμικού Ναυτικού μας, είναι η ανώτατη διάκριση που δίδεται από το Σώμα.  Είναι ένα σύμβολο ευγνωμοσύνης προς τις προσωπικότητες και τους θεσμούς, πολίτες ή στρατιωτικό προσωπικό ανεξαρτήτως εθνικότητος που πρωταγωνίστησαν με διακριτό τρόπο στην λειτουργική τους σχέση με το Βραζιλιάνικο Πολεμικό Ναυτικό. Είναι ένας απλός φόρος τιμής σε εκείνους τους σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι που μας έχουν ευεργετήσει εν καιρώ ειρήνης ή πολέμου, ειδικά όταν βρισκόμαστε τόσο μακριά από την Πατρίδα μας. Δια της συγκεκριμένης ενέργειας η Βραζιλία ευχαριστεί την Ελλάδα για την έμπρακτη φιλία της. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μας».
Ο Πρέσβης C. Melantonio συμπληρώνοντας είπε : « Οι Έλληνες είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστοί για την φιλική και φιλόξενη στάση τους προς όλους τους ξένους όποτε αυτό χρειαστεί. Σας συγχαίρουμε για την επιτυχίες σας και σας θεωρούμε φίλους. Επίσης έχουμε και μία σημαντική κοινότητα Βραζιλιάνων ελληνικής καταγωγής στην πατρίδα μας. Μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από την ιστορία σας».
Ο Δρ. Ι. Λύρας ευχαριστώντας θερμά, ανταπάντησε «η παρούσα τιμή αποδεικνύει την γενναιοδωρία της δεύτερης Πατρίδας μου, της πολύ μεγάλης και πολύ όμορφης Βραζιλίας,  και με κινητοποιεί να αφοσιωθώ ακόμη περισσότερο ως Επίτιμος Πρόξενος και ως Ιατρός στην ενίσχυση και την  αναβάθμιση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Είμαι δε πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι βαρύτατα τραυματισθείς συνάδελφός σας δόκιμος Αξιωματικός, διεσώθη τελικώς με την βοήθεια όλων των στελεχών της ιατρο-διπλωματικής ομάδας που τον ανέλαβε εδώ και αναρρώνει υγιέστερος σήμερα στη Βραζιλία».
http://www.monemvasianews.gr

Εγγραφο του Δημάρχου σχετικά με τη ελεύθερη βόσκηση άγριων ζώων


Εγγραφο του Δημάρχου σχετικά με τη μεταστέγαση του Α.Τ. Κυθήρων