Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016 από την Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης για το ηλεκτρονικό έγκλημα με κεντρικό ομιλητή τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη. Στην κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί,ιερείς, αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,εκπρόσωποι υγείας, Διοικητές Υποδιοικητές και στελέχη,Αστυνομίας.Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής και πάρα πολλοί άλλοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον και να απευθύνουν ερωτήσεις στον Στρατηγό για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της κοινότητας κύριος Ιωάννης Γεωργουδής ο οποίος αναφέρθηκε και στο βιογραφικό του κυρίου Σφακιανάκη και το έργο που επιτελεί με την ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Στρατηγός μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά γίνονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.
Η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Το ίντερνετ είναι εργαλείο δουλειάς είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα μας,εργαζόμαστε με αυτό ,εξελίσσεται συνεχώς ,είναι μέρος της ζωής μας αλλά χρειάζεται να γνωρίζουμε και τους κινδύνους που κρύβει κυρίως όταν πρόκειται για νεαρές ηλικίες.
“Δεν υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό στο διαδίκτυο”, τόνισε ο κ. Σφακιανάκης που εξήγησε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος του καθενός μας είναι αυτό που μας καθορίζει και μας κάνει και στόχο καμιά φορά στο διαδίκτυο.Δεν διαγράφεται τίποτα δεν σβήνει τίποτα , όταν εσείς διαγράφεται το μόνο που γίνεται είναι απλά δεν το βλέπετε μόνο εσείς.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τα παιδιά και εννοείται δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών κυρίως(μαγιό,κοντές φουστίτσεςκ.τλ.) αυτό είναι η χαρά των παιδόφιλων όπως τόνισε.Δεν δίνουμε καμία πληροφορία ότι αφορά την καθημερινή μας δραστηριότητα,το που είμαστε που θα πάμε διότι αυτό είναι η χαρά των κλεφτών επίσης.Πραγματικά μεγάλου ενδιαφέροντος όλα όσα ακούστηκαν ,πολύ σημαντικά και καλό είναι να τα έχουμε σοβαρά υπόψιν μας.
Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να μάθει από τα πλέον έγκυρα χείλη, τι σημαίνει cyber bullying και ποιες οι επιπτώσεις του, πόσο εύκολο είναι να εμπλακούν σε παιδική πορνογραφία αλλά και πόσο τραγικός είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο.
Ο Στρατηγός ανέλυσε τους κινδύνους που κρύβει η περιήγηση στο διαδίκτυο για τα μικρά παιδιά και πια είναι τα όρια που πρέπει να βάζουμε.

Τα θέματα που αναλύθηκαν:
Internet και οι κίνδυνοι που κρύβονται
Παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο
   Cyberbulling
Social media & facebook
Ασφάλεια πληροφοριών


Πηγή ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Συμβαίνει Τώρα





Με την ευκαιρία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασιάς με θέμα :Εθισμός και διαδίκτυο.

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασιάς με θέμα :Εθισμός και διαδίκτυο ας γνωρίσουμε ποιος είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης.Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πολύ στενές σχέσεις με την Εκκλησία.
Το 1981, εισήχθη στη Σχολή Ανάλυσης και Προγραμματισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα χρόνο αργότερα κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.
Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε μετά τις σπουδές του, με διάφορα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στον τομέα των εγκλημάτων και της τρομοκρατίας στον Κυβερνοχώρο (Πλαστικό Έγκλημα, Πρόληψη Εγκλήματος), στο Λονδίνο και στο F.B.I., ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Ποινικές Επιστήμες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η καριέρα του στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε το 1982, όταν ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης εισήχθη στην Σχολή Ενωμοταρχών. Από το 1995, ξεκίνησε τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία το 2004 αναβάθμισε σε Τμήμα, το 2011 σε Υποδιεύθυνση και το 2014 σε Διεύθυνση[3], η οποία σήμερα στελεχώνεται από πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικές γνώσεις και μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορους τομείς της Πληροφορικής
Κατά τη διάρκεια της θητείας του και υπό την αδιάκοπη εποπτεία του, η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προλάβει και εξιχνιάσει ένα τεράστιο αριθμό αυτοκτονιών  σώζοντας συνολικά τουλάχιστον -1076- ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό , ενώ έχει οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τουλάχιστον -940- παιδόφιλους.
Επιπλέον, με δική του πρωτοβουλία και υπό την καθοδήγηση του δημιουργήθηκαν:
 η ιστοσελίδα Cyberκid καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (smartphone app) διαθέσιμη σήμερα για συσκευές με λογισμικό Android ή IOS ή Windows με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει πρωτίστως τα παιδιά αλλά και τους γονείς από οποιουδήποτε είδους απειλές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο Διαδίκτυο. Μάλιστα η εφαρμογή παρέχει, μέσω ειδικού πλήκτρου, τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο CyberAlert της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που λειτουργεί όλο το 24ώρο, προκειμένου να καταγγέλλονται ύποπτα περιστατικά προς περαιτέρω διερεύνηση και Β] η ιστοσελίδα Feelsafe καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (smartphone app) διαθέσιμη σήμερα για συσκευές με λογισμικό Android ή IOS με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει κυρίως τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες από τους διαδικτυακούς κινδύνους κατά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους.
Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, δημοσίευσε βιβλίο στο οποίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις απειλές τις οποίες μπορεί να διατρέχει κάποιος που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Επιπλέον έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων  προσφέροντας συμβουλές σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο [8] ενώ από το 2011, είναι υπεύθυνος για τις ημερίδες και τα συνέδρια που έχει παραθέσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη,  σε όλη την Ελλάδα .
Με αφορμή την εξαφάνιση ενός 13χρονου κοριτσιού], το οποίο έφυγε από το σπίτι της για να συναντήσει έναν 23χρονο νέο που γνώρισε μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, την ημέρα που βρέθηκε από την Ελληνική Αστυνομία , ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, έδωσε συνέντευξη τύπου σε διάφορες εφημερίδες και την τηλεόραση[13], κρουωντας τον κωδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά στους γονείς των οποίων τα παιδιά χρησιμοποιουν το διαδίκτυο χωρίς επιτηρηση.
Λόγο της αποτελεσματικότητάς του, ο ελληνικός Τύπος τον έχει αποκαλέσει πολύ συχνά "Πουαρώ του διαδικτύου"  και "Φύλακα Αγγελο".
Προκάλεσε τη σύναψη συνεργασίας του ΥΠ.Δ.Τ.Π.Τ.Π με το Υπουργείο Παιδείας,στοχεύοντας στην επαρκή ενημέρωση των μαθητών, μέσω τηλεδιασκέψεων, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση και τους τρόπους αντιμετώπισης κινδύνων του Διαδυκτίου. Το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 καλύφθηκαν οι ανάγκες για ενημέρωση οκτακοσίων (800) εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εβδομαδιαίως.
Την 20 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώμαα του Παιδιού τιμήθηκε από τη UNICEF, για τη σημαντική συμβολή του στη προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.
Τρεις φορές έχει βραβευθεί από το F.B.I για την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας σε θέματα πρόθεσης αυτοκτονιών. 
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την συμβολή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος
Υπουργείο Παιδείας, για τη διάσωση ενός παιδιού από απόπειρα αυτοκτονίας. Πηγή πληροφοριών https://el.wikipedia.org

ΚΑΨΑΛΙ 1945

Πηγή φωτό Manolis Daponte

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων .Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων - Κυθήριο στην καταγωγή - κ. Βασίλη Λεβέντη

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/01/2016
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων - Κυθήριο στην καταγωγή - κ. Βασίλη Λεβέντη είχε ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης το απόγευμα της Τρίτης 12/01/2015 στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Βουλευτής Β΄ Πειραιά - επίσης Κυθήρια - κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο Βουλευτής Ά Αθηνών κ. Μάριος Γεωργιάδης. Το ενδιαφέρον του κ. Λεβέντη για τα Κύθηρα είναι έντονο και ο Δήμαρχος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί στο προσεχές διάστημα. Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο καθώς και ζητήματα ευρύτερης επικαιρότητας, ενώ ο Δήμαρχος δώρησε στον κ. Λεβέντη το νέο διαφημιστικό έντυπο του Δήμου.
Προηγήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα του Δήμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01/2016 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01/2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
  

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/01 ΑΠΟ 09.30-13.30 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30.

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00

“Καμπάνα” σε προϊστάμενο Δήμου για θανατηφόρο τροχαίο λόγω λακκούβας

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδίκασε πρωτόδικα τον πρώην  προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπήρξε τιμωρία προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας για παρόμοια υπόθεση. Η υπόθεση αφορά στον θάνατο, σε τροχαίο, 30χρονου αστυνομικού, το Μάρτιο του 2010, στα Χανιά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει τη ζωή του. Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρη Ανδρουλάκη, στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, ενώ τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς!
Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο. Οι νομικοί εκπρόσωποι του τότε προϊσταμένου δήλωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως είπαν- υπάρχει πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας ότι το δυστύχημα έγινε, πριν από το σημείο όπου υπήρχε η καθίζηση. Επίσης, επισήμαναν πως στα διοικητικά δικαστήρια, σε πρώτο βαθμό, απερρίφθη η αίτηση της οικογένειας του θύματος, που ζητούσε αποζημίωση από τον Δήμο, ενώ θα ακολουθήσει και η δίκη στα διοικητικά δικαστήρια σε δεύτερο βαθμό. Τον ερχόμενο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.
Πηγή: ekriti.gr

Η παρουσίαση του **UNFUCK GREECE**, της Παναγιώτας Μπλέτα από τον Κώστα Μαντά

Η παρουσίαση του βιβλίου  "UNFUCK GREECE", που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού, στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ –Money Show, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. 
Χίλτον, 8 Ιανουαρίου 2016.
 Mέσα από ομιλίες, ποίηση και μουσική ξαναζωντάνεψε το μήνυμα της Παναγιώτας Μπλέτα, που έμελλε να αποτελέσει παγκόσμιο σύνθημα ελευθερίας και αντίστασης και αποτυπώθηκε σε ένα  βιβλίο   που μιλά για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του μέσα στις κοινωνίες που ζει.


Συντέλεσαν ουσιαστικά στην επιτυχία της:
Ο Τάσος Λέρτας- ένας από τους σημαντικότερους λόγιους της εποχής μας στον πολιτισμό- σκηνοθέτης της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο". Η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, δημοσιογράφος- συνβιογράφος του Γιάννη Πάριου. Ο Λουκάς Θάνος-συνθέτης της Μπαλάντας του Κυρ Μέντιου. Ο Σάντυ Νικολαρέας-ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού. Η Μαρούσα Στρογγύογλου- μια χαρισματική ηθοποιός. Ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου- έναν βραβευμένος ποιητής. Η Μαίρη Γραμματικάκη- ιδρύτρια του Μουσικοποιητικού Καφενείου. Ο Πάνος Μπόύσαλης - έναν χαρισματικός τραγουδοποιός. Οι Theo & The Boogie Sinners- ένα βραβευμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό μπλουζ συγκρότημα. Ο Νίκος Πατσιαούρας -ένας ταλαντούχος τραγουδιστής. Ο Γιάννης  Απόδιακος- ένας ταλαντούχος τραγουδοποιός. Ο Δημήτρης Σαμαρτζής -ένας χαρισματικός ερμηνευτής. Η Δέσποινα Τσολάκη -μία εξαιρετική υψίφωνος. Και ο εννιάχρονος Βαγγέλης Πατσιαούρας- ένας μικρός ποιητής.


Μα  ακόμη περισσότερο, το πλήθος κόσμου που συμμετείχε, έδωσε το στίγμα της ζωντάνιας και της ενέργειας που καθιστούν τέτοιες εκδηλώσεις επιτυχημένες, μετατρέποντας μια αυστηρή αίθουσα σε εργαστήριο ιδεών και μουσικής.

Η κεντρική ιδέα: Η Παναγιώτα Μπλέτα έχει κερδίσει επάξια τη δική της σελίδα στον χώρο της διανόησης και όχι μόνο αυτού του τόπου....

Χορηγοί Επικοινωνίας : Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση, Σφήκα, Άνεμος Αντίστασης, Now 24, Cityinews, Dimoi-News, Lifespeed, New-Deal, Attica-Coast, Πολιτικές και Πολιτισμικές συζητήσεις, Δευκαλίωνας ο Θεσσαλός, Αμεινίας ο Παλληνεύς
- See more at: http://www.lifespeed.gr/articles/17411#sthash.LuqljwoC.dpuf
Πηγή http://www.lifespeed.gr/

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/1/2016 -Ευρεία Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Νήσων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Παναγ. Χατζηπέρου το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας που έχουν εγκριθεί για το Δήμο Κυθήρων. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρος Πλατής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Ευστράτιος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Σταύρος Βεϊόγλου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Στάθης, οι Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κυθήρων και ο Νομικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αντώνης Σεμιτέκολος.

  

Έγινε αναλυτική επισκόπηση των φακέλων των εγκεκριμένων για το Δήμο Κυθήρων έργων, που μαζί με το ήδη δημοπρατημένο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ αγγίζουν το ποσόν των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, σημειώθηκαν όλες οι τεχνικές και λοιπές ελλείψεις και δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες συμπλήρωσης των φακέλων, σύνταξης προγραμματικών συμβάσεων και δημοπράτησης των έργων. Ο Δήμος Κυθήρων έχει αναλάβει την εκπόνηση τοπογραφικών διαγραμμάτων, ΜΠΕ και την έκδοση αδειοδοτήσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
 
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επίσπευση των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τα Κύθηρα και έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και μέχρι σήμερα είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος δήλωσαν: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία συμπλήρωσης των φακέλων των εγκριθέντων για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα έργων, που προχωρά με γρήγορο ρυθμό με στόχο να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έλλειψη από πλευράς τεχνικών στοιχείων και εγκρίσεων, χωρίς να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που καθυστέρησαν επί μακρόν την εκτέλεση απαραίτητων έργων. 
Η άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και η εξαιρετική επιλογή συμβούλων από μέρους του Δήμου Κυθήρων αποτελούν θετικά βήματα προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν σωστά και χωρίς προβλήματα. Η συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας είναι συνεχής και έτσι θα προχωρήσουμε".
----------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
----------------------------------

Δελτίο Τύπου - Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – Hilton 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 9  &  10/1/2016 το Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – 2016, στο Hilton Athens με χιλιάδες επισκέπτες που προσήλθαν για να παρευρεθούν σε εκθέσεις, διαλέξεις,  συνεδριακές εκδηλώσεις με θεματολογία, παρουσιάσεις, κ.α. με διεθνείς συμμετοχές, οι οποίες  διεξαγόταν κατά την διάρκεια του Πολυσυνεδρίου Money Show που το φιλοξενούσε.
Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ήρθε σε επαφή με  μη κερδοσκοπικούς φορείς κοινωνικής προσφοράς που δραστηριοποιούνται στον εθελοντισμό  με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής αλληλεγγύης στα νησιά του Ιονίου, αλλά και με χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό της.
Στους επτανήσιους και τους φίλους των Επτανήσων που επισκέφθηκαν την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, προσφέρθηκε το διπλό cd από το αφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική και ένα γούρι για Καλή Χρονιά. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και εκπρόσωποι της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ενημέρωναν και συζητούσαν με όλους τους επισκέπτες στο περίπτερο που είχε στηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη συμμετοχή.
Φυλλάδια διανεμήθηκαν για την ενημέρωση της εκστρατείας συγκέντρωσης φάρμακο – υγειονομικού υλικού , παιχνιδιών και σχολικών ειδών από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με το Σύλλογο Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Β. Ελλάδος «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ» και το Σύλλογο των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ»στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αντίστοιχα, με την υποστήριξη επτανήσιων επιχειρηματιών, για την νοτιοδυτική περιοχή της Λευκάδας που πλήγηκε από τον εγκέλαδο.

 
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη σε δύο μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Πρόκειται για το περιβαλλοντικό – χρηματοδοτικό φόρουμ με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων : Καλές πρακτικές – Χρηματοδότηση – Αυτοδιοίκηση – Ιδιωτικός Τομέας» που διεξήγε η Επενδυτική Πρωτοβουλία A-Energy Investements και έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 και την Ημερίδα του ΚΕΑΝ με θέμα : «Ο Εθελοντισμός στην εποχή της Κρίσης. Η σημασία συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2016.
Τις εργασίες του περιβαλλοντικού – χρηματοδοτικού φόρουμ μεταξύ άλλων χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Νικόλαος Αγαλιώτης, ενώ παρευρέθηκαν και πραγματοποίησαν ομιλίες πολλοί εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Τεχνικών Εταιρειών και επιστήμονες με σχετικό γνωστικό αντικείμενο. 
Ο κ. Γρυπιώτης στην εισήγησή του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες και τις δράσεις του Δήμου Ευρώτα για την επίτευξη της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ενέργειας. Αναφέρθηκε κυρίως στην υιοθέτηση «καλών πρακτικών» διαχείρισης των απορριμμάτων και στη δημιουργία έργων και υποδομών με στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη όπως η Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Πηγών στη Σκάλα. 
Στην Ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ με στόχο την ανάδειξη της αξίας του Εθελοντισμού και της σπουδαίας χρησιμότητάς του σε μια εποχή με δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο κ. Γρυπιώτης τόνισε κατά την ομιλία του τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού του Δήμου Ευρώτα με κορυφαία αυτή της σύστασης και λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, αλλά και την πιστοποίηση που έχει κατακτήσει ο Δήμος Ευρώτα από το EVS (European Voluntary Service) και του ανοίγει τον δρόμο στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ο Δήμαρχος Ευρώτα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, καθώς προβάλλουν και αναβαθμίζουν τον Δήμο και συντελούν στην εξέλιξη και ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα.

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων στον Δήμο Κυθήρων


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας που έχουν εγκριθεί για το Δήμο Κυθήρων. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρος Πλατής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Ευστράτιος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Νήσων κ. Σταύρος Βεϊόγλου, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Στάθης, οι Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κυθήρων και ο Νομικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αντώνης Σεμιτέκολος.
Έγινε αναλυτική επισκόπηση των φακέλων των εγκεκριμένων για το Δήμο Κυθήρων έργων, που μαζί με το ήδη δημοπρατημένο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ αγγίζουν το ποσόν των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, σημειώθηκαν όλες οι τεχνικές και λοιπές ελλείψεις και δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες συμπλήρωσης των φακέλων, σύνταξης προγραμματικών συμβάσεων και δημοπράτησης των έργων. Ο Δήμος Κυθήρων έχει αναλάβει την εκπόνηση τοπογραφικών διαγραμμάτων, ΜΠΕ και την έκδοση αδειοδοτήσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επίσπευση των μελετών για την επέκταση του

διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας έργο για τα Κύθηρα και έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και μέχρι σήμερα είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα. 
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος δήλωσαν: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία συμπλήρωσης των φακέλων των εγκριθέντων για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα έργων, που προχωρά με γρήγορο ρυθμό με στόχο να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έλλειψη από πλευράς τεχνικών στοιχείων και εγκρίσεων, χωρίς να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που καθυστέρησαν επί μακρόν την εκτέλεση απαραίτητων έργων. Η άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και η εξαιρετική επιλογή συμβούλων από μέρους του Δήμου Κυθήρων αποτελούν θετικά βήματα προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν σωστά και χωρίς προβλήματα. Η συνεργασία Δήμου - Περιφέρειας είναι συνεχής και έτσι θα προχωρήσουμε".

Κοπή πίτας ΕΒΕΠ


Η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων,  κα. Γεωργία Γεννιά παρευρέθηκε στην κοινή κοπή πίτας των παραγωγικών φορέων του Πειραιά που έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. 

Η κα. Γεννιά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη που εργάζονται για την επιχειρηματικότητα της πόλης και να ενημερωθεί για τον σημαντικό τομέα της παραγωγικότητας του Πειραιά.

 Το παρόν έδωσαν επίσης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης.


Η Εξουσία ως εκφράζουσα το… «Δημόσιο Συναίσθημα»; της Κατερίνας Μαριάτου

“Στα Κύθηρα και Αντικύθηρα δεν επιτρέπεται
η ελεύθερη κατασκήνωση (camping) καθώς και ο γυμνισμός!”
Στην τελευταία σελίδα του καινούργιου τουριστικού φυλλαδίου που έχει ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Κυθήρων, ανάμεσα σε διάφορες ευχαριστίες και οδηγίες, διαβάζουμε την παραπάνω φράση τυπωμένη με έντονα γράμματα και στο μέσον του φύλλου.
Το ότι μια αφοριστική διατύπωση τέτοιου τύπου, κάθε άλλο παρά φιλόξενο προφίλ προσδίδει σε ένα έντυπο κατασκευασμένο ώστε να είναι φιλόξενο και μόνο, μικρή σημασία έχει εδώ. Κάποιοι ίσως ξαφνιαστούν, κάποιοι -το πιθανότερο- θα περιγελάσουν, κάποιοι ίσως επιδοκιμάσουν και ταυτιστούν με αυτή την ξάστερη στάση του Δήμου, που σε ελεύθερη απόδοση λέει: «Όλα κι όλα, εμείς εδώ τέτοια δεν θέλουμε! Αν δε σας αρέσει, να πάτε αλλού.»
Αυτό που έχει σημασία όμως και καθιστά το θέμα σοβαρό, είναι πως το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης, δοκιμάζεται σοβαρά ως προς την ευστοχία του, τόσο ως προς τη μία όσο και ως προς την άλλη τουριστική συνήθεια. Και καλά σε σχέση με τον γυμνισμό, που ουδέποτε υπήρξε στα Κύθηρα ως ιδιαίτερη κίνηση ώστε να αξίζει ιδιαίτερης μνείας – αν εξαιρέσεις ίσως κάποια κακοτράχαλα σημεία, που με γραφικότητα θεωρήθηκαν κάποτε παραλίες γυμνιστών. (Αλλά, και πάλι, ενώ κανείς δε ζητά από τον Δήμο να διοργανώσει τίποτε Kythera Naked Run ή Naked Bike Ride, οπωσδήποτε ένα τέτοιο … καλωσόρισμα, θα κάνει πολλούς που επιθυμούν μια μοναχική εμπειρία σε μιαν ερημιά, να μην ξέρουν τι να περιμένουν πίσω από τα βράχια: το Λιμενικό με φουσκωτά; την αστυνομία; τον Δήμαρχο τον ίδιο;)

10 χρόνια χωρίς – 4 μήνες ακόμα του Δημήτρη Κουτραφούρη

Ήταν πριν δέκα χρόνια ακριβώς, περίπου μιάμιση το μεσημέρι. Βρισκόμασταν για το καθιερωμένο γεύμα της αρχής του έτους που παραθέτει η Μητρόπολη στους τροφίμους του Γηροκομείου. Ξαφνικά, ένα τρομαχτικός θόρυβος και ένα συθέμελο τράνταγμα της γης μάς έκανε να πεταχτούμε από τις θέσεις μας. Ενστικτωδώς τιναχτήκαμε όρθιοι, αλλά πριν προλάβουμε να κάνουμε βήμα κοκκαλώσαμε˙ το βλέμμα μας διασταυρώθηκε με τα βλέμματα των γερόντων που καθηλωμένοι στις πολυθρόνες τους, άλλοι δεν είχαν τα ίδια αντανακλαστικά και άλλοι δεν μπορούσαν ούτε καν να κουνηθούν. Ο θόρυβος, το ταρακούνημα, ο σάλος δεν έλεγε να κοπάσει. Χωρίς ν’ ανταλλάξουμε λέξη αποφασίσαμε –περισσότερο από ντροπή και λιγότερο από θυσιαστική φιλαλληλία– να μοιραστούμε την τύχη των γερόντων. Τελικά, η τύχη ήταν με το μέρος μας. Κανένα θύμα, τραυματισμοί επιπόλαιοι, ζημιές ανάλογες του μεγέθους του σεισμού αλλά ευτυχώς περιορισμένες στα όμορφα Μητάτα όπου και το επίκεντρο. Όλα επανορθώθηκαν σύντομα. Εκτός από το Μουσείο…

 Η μεγαλύτερη και διαρκέστερη πληγή που άφησε πίσω του ο σεισμός ήταν το τραυματισμένο και ακατάλληλο να λειτουργήσει κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν τόπο να έχει την μνήμη του ετοιμόρροπη, αμπαρωμένη, αραχνιασμένη. Από μια ρεαλιστική προσέγγιση ένα κλειστό Μουσείο ήταν η μικρότερη ζημιά˙ από την συμβολική όμως πλευρά συναίσθησης εντοπιότητας άνοιξε μια τρύπα στην ιστορία των Κυθήρων, ένα κενό στα διαπιστευτήρια μας προς τους πολυάριθμους επισκέπτες μας, ένα ερωτηματικό στην διαχρονική κυθηραϊκή μας ταυτότητα, ένα μόνιμο τραύμα στο σημασιολογικό πεδίο, μια ανορθογραφία στην είσοδο της Χώρας.

 Συμπληρώνονται σήμερα 10 χρόνια από τον σεισμό του 2006 και το κλείσιμο του Μουσείου. Αυτή η αναφορά, υπό άλλες συνθήκες, θα γινόταν με ύφος μελαγχολικό ή θυμωμένο˙ φέτος γίνεται με τρόπο χαρμόσυνο. Το Μουσείο είναι πανέτοιμο! Οι προθήκες, τα εκθέματα, τα επεξηγηματικά κείμενα, τα διαγράμματα, οι φωτισμοί, ο οδηγός για τα παιδιά κι άλλος ένας σε σύστημα Μπράιγ, ο αρχαϊκός Λέων, εκθέματα που δεν φιλοξενούνταν στο παλαιό μουσείο αλλά ήρθαν από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά… Το μόνο που απομένει είναι τα ραντεβού των επισήμων! Όλων αυτών που σήμερα μοιάζουν πολύ σημαντικοί και αύριο θα τους ξεχάσει η ιστορία. Πού θα πάει; Σε έναν δύο τρεις τέσσερις μήνες θα φτιάξει ο καιρός και θα ροβολήσουν στα ευλογημένα χώματα που ανέσκαψε ο Βαλέριος Στάης, ο Coldstream και ο Huxley, ο αείμνηστος Γιάννης Σακελλαράκης, οι ‘‘δικοί’’ μας Γιάννης Πετρόχειλος και Άρης Τσαραβόπουλος, στα χώματα που ερεύνησε ο Σλήμαν, η Benton κι ο Cyprian Broodbank. Ως τότε ας είμαστε χαρούμενοι εξ αποστάσεως˙ «τ’ αγάλματα είναι στο Μουσείο.»
 Πηγή
 http://dragonerarossa.gr/

Λ. Γρηγοράκος: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμπορευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον κίνδυνο να υπάρξει «ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ «βλέπει» ο βουλευτής της Δημοκρατική Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατική Συμπαράταξης να συμπορευτούν με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η θέση αυτή έρχεται πάντως σε πλήρη αντίθεση από τις χθεσινές δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά για το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ. «Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος», είχε πει από το Κερατσίνι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά. 
Πηγή http://left.gr/

Αγρότες Λακωνίας: Πέρασαν το σύμφωνο συμβίωσης και αδιαφορούν για το σύμφωνο επιβίωσης


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς η συνεχιζόμενη επίθεση κατά των αγροτών καλά κρατεί. Με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το ασφαλιστικό πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν τους ενδιαφέρει η ύπαρξη της εγχώριας παραγωγής. Ενώ όλοι έτρεξαν να περάσουν το σύμφωνο συμβίωσης αδιαφορούν να συνάψουν μαζί μας σύμφωνο επιβίωσης .Όσο περισσότερο μελετάμε τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες των κυβερνώντων άρον άρον να τις περάσουν σαν νόμους του κράτους,τόσο περισσότερο μας έρχεται να βάλουμε πλέον τα γέλια.

Σοβαρευτείτε επιτέλους!! Μέχρι το 2017 θέλουν έναν αγρότη να πληρώνει στο όποιο εισόδημά του  26% φορολογία +100% προκαταβολή ( δηλαδή άλλο ένα 26%)+ 20% εισφορά σύνταξης +7% εισφορά ιατροφαρμακευτική. Πόσο μας κάνουν ; 79% . Σ᾽αυτά προσθέστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ , κόστος λογιστή και τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ στα χωράφια σου. Και αυτά μόνο για να είσαι αγρότης. Δηλαδή χοντρικά τι σου μένει; ένα 15% του εισοδήματος σου; μ´αυτό πρέπει να πληρώσεις Ενφια για το σπίτι σου , να καλύψεις το κόστος παραγωγής ( λιπάσματα, φυτοπροστασία,καλλιέργεια, εργατικά,πετρέλαια, ζημές στα μηχανήματά σου κλπ). Ε ρε αχάριστε αγρότη μη μου πείς ότι θέλεις και να φάς εσύ και η οικογένεια σου ; να ντυθείς; ΑΠΑΠΑ.

Αλλά μην σκάς . Η Βουλγαρία να είναι καλά . Θα δηλώσουμε έδρα την Σόφια . Έτσι και αλλιώς 250000 θέσεις εργασίας έφτιαξαν οι τελευταίες κυβερνήσεις  στην Βουλγαρία απο Ελληνικές επιχειρήσεις. Οι 350000 αγρότες θα τους χαλάσουν; Τι δεν μπορείς να μεταφέρεις τα χωράφια σου στην Βουλγαρία; λεπτομέρειες. Αν σου είναι δύσκολο να φτιάξεις δικιά σου εταιρεία στο εξωτερικό, θα τα νοικιάσεις σε βουλγάρικη ή Ιρλανδική εταιρεία με 10% φορολογία και εσύ θα δουλεύεις για την εταιρεία με εργόσημο και θάχεις και 9500ε αφορολόγητο. Είδες που για όλα υπάρχουν λύσεις;

Και αφού έτσι και αλλιώς θα μας τα πάρουν όλα γιατί να δουλεύουμε; γιατί να σκάμε; ο φραπές και ο καναπές να είναι καλά. Να βγούμε να φωνάξουμε; Σε παρακαλώ , εγώ είμαι Συριζαίος λέει ό ένας ,θα στηρίξω τις επιλογές του κόμματος, εγώ είμαι Νεοδημοκράτης λέει ο άλλος τους αφήνω επίτηδες να ξεμπροστιαστούν , εγώ είμαι Πασόκος λεέι ο άλλος έτσι και αλλιώς εμείς κυβερνάμε και πάει λέγοντας . Όλοι έχουν την δικαιολογία τους. Κρίμα την Ιστορία μας σαν τόπος και σαν χώρα.

Εμείς στην τελευταία συνάντησή μας με μέλη αγροτικών συλλόγων και ανεξάρτητων μπλόκων απο όλη την Πελοπόννησο πάντως αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και να μεγαλώσουμε τον αγώνα μας , εστω και αν είμαστε μια χούφτα. Ριψάσπιδες δεν είμαστε . Εσείς;