Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016 από την Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης για το ηλεκτρονικό έγκλημα με κεντρικό ομιλητή τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη. Στην κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί,ιερείς, αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,εκπρόσωποι υγείας, Διοικητές Υποδιοικητές και στελέχη,Αστυνομίας.Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής και πάρα πολλοί άλλοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον και να απευθύνουν ερωτήσεις στον Στρατηγό για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της κοινότητας κύριος Ιωάννης Γεωργουδής ο οποίος αναφέρθηκε και στο βιογραφικό του κυρίου Σφακιανάκη και το έργο που επιτελεί με την ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Στρατηγός μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά γίνονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.
Η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Το ίντερνετ είναι εργαλείο δουλειάς είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητα μας,εργαζόμαστε με αυτό ,εξελίσσεται συνεχώς ,είναι μέρος της ζωής μας αλλά χρειάζεται να γνωρίζουμε και τους κινδύνους που κρύβει κυρίως όταν πρόκειται για νεαρές ηλικίες.
“Δεν υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό στο διαδίκτυο”, τόνισε ο κ. Σφακιανάκης που εξήγησε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος του καθενός μας είναι αυτό που μας καθορίζει και μας κάνει και στόχο καμιά φορά στο διαδίκτυο.Δεν διαγράφεται τίποτα δεν σβήνει τίποτα , όταν εσείς διαγράφεται το μόνο που γίνεται είναι απλά δεν το βλέπετε μόνο εσείς.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τα παιδιά και εννοείται δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών κυρίως(μαγιό,κοντές φουστίτσεςκ.τλ.) αυτό είναι η χαρά των παιδόφιλων όπως τόνισε.Δεν δίνουμε καμία πληροφορία ότι αφορά την καθημερινή μας δραστηριότητα,το που είμαστε που θα πάμε διότι αυτό είναι η χαρά των κλεφτών επίσης.Πραγματικά μεγάλου ενδιαφέροντος όλα όσα ακούστηκαν ,πολύ σημαντικά και καλό είναι να τα έχουμε σοβαρά υπόψιν μας.
Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να μάθει από τα πλέον έγκυρα χείλη, τι σημαίνει cyber bullying και ποιες οι επιπτώσεις του, πόσο εύκολο είναι να εμπλακούν σε παιδική πορνογραφία αλλά και πόσο τραγικός είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο.
Ο Στρατηγός ανέλυσε τους κινδύνους που κρύβει η περιήγηση στο διαδίκτυο για τα μικρά παιδιά και πια είναι τα όρια που πρέπει να βάζουμε.

Τα θέματα που αναλύθηκαν:
Internet και οι κίνδυνοι που κρύβονται
Παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο
   Cyberbulling
Social media & facebook
Ασφάλεια πληροφοριών


Πηγή ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Συμβαίνει Τώρα









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου