Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΣΟΚ στην Μάνη: Παπάς-τέρας συνελήφθη για ΒΙΑΣΜΟ 12χρονης


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας,σχετικά με τις πράξεις ενός ιερέα-τέρας που φέρεται να βίαζε 12χρονη σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία!
Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να συζεί με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης όπου διέμενε και ασκούσε το επάγγελμα του.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σeξουαλικά το 12 ετών, σήμερα, κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα, μέχρι και τη στιγμή της σύλληψής του. Μάλιστα, ανατριχιαστικές αναφορές για τη δράση του κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη, όταν αυτή αντιδρούσε…!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.
Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήρθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Για το συγκλονιστικό περιστατικό αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως και η εισαγγελική διαταγή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως παιδεραστή.
Η τοπική κοινωνία γνώριζε
Η έρευνα του «ΛΤ» φέρνει στο φως περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή του 57χρονου ιερέα στη Μάνη και αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.
«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.
Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά έpωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή…
πηγή: lakonikos.gr

Γεωργία Γεννιά για διεύρυνση: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μην μολυνθούν- Αλλά δεν θα το αποφύγουν.



Καρφιά για τους συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στην διεύρυνση του κόμματος προς τα στελέχη και τα μέλη που προέρχονται από την κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, έριξε η πρώην βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Ελλάδα 94,3 η κ. Γεννιά που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
«Φοβούνται μην μολυνθούν. Νομίζω όμως ότι δεν θα το αποφύγουν»

Σημειώνεται ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας ταυτόχρονα για την εγγραφή νέων μελών- η γνωστή καμπάνια isyriza, όπου μέσω κινητού μπορείς να κάνεις εγγραφή και να γίνεις μέλος του κόμματος- έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να απαντούν από την πλευρά τους, ότι δεν φοβούνται την πασοκοποίηση.

Η κ. Γεννιά είπε ακόμα στην ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι χαρισματικός ηγέτες και οτι αν φύγει από την ηγεσία, εκείνη δεν ξέρει αν θα παραμείνει.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/ikanopoiisi-komision-apolignitopoiisi-idiotikopoiisi-deddie

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Το πρωί της Παρασκευής 25/10/2019 υπεγράφη στο Δημαρχείο Κυθήρων μεταξύ του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ν & Κ ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ» η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση – Επισκευή Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Η ωρίμανση του έργου έγινε από το Δήμο Κυθήρων που ολοκλήρωσε τις μελέτες ήδη στον πρώτο χρόνο της πρώτης θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Το έργο αφορά στην βελτίωση των οδών (διαπλατύνσεις, τεχνικά, αντιπλημμυρικές επεμβάσεις και ασφαλτόστρωση) προς την παραλία του Μελιδονιού, την παραλία της Κακής Λαγκάδας, την οδό Αγίας Πελαγίας – Αγίας Αναστασίας και την οδό Διακοπουλιάνικα – Προγκί – Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου. Πρόκειται για πολύ σημαντικά οδικά έργα μείζονος σημασίας, που η υλοποίησή τους αποτελούσε αίτημα των τοπικών κοινοτήτων επί σειρά ετών. Τα έργα αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και παράλληλα σχετίζονται άμεσα και με την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου με βάση τις μελέτες είναι 2.475.000,00€ και το ποσό της σύμβασης, μετά την επιτευχθείσα έκπτωση 44,9%, ανέρχεται σε 1.368.579,84€.
Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.



Έτοιμος ο χώρος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για Παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων


Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων
Έτοιμος ο χώρος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για Παιδιά.

Ευχαριστούμε τον οργανισμό "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού

Δ/Τ Νικόλαος Μανωλάκος: «Δίνουμε πνοή στις τοπικές κοινωνίες-Υπάρχουν έργα εν υπνώσει στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Πειραιάς, 25/10/2019

Νικόλαος Μανωλάκος: «Δίνουμε πνοή στις τοπικές κοινωνίες-Υπάρχουν έργα εν υπνώσει στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων»

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα λειτουργήσει υπέρ της Περιφέρειας Α΄ Πειραιώς και Νήσων.
Οι λύσεις που δρομολογούνται με τον Αναπτυξιακό Νόμο που υπερψηφίστηκε, αποτελούν πλέον μονόδρομο, προκειμένου να αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, που φεύγουν στο εξωτερικό.
Ο στόχος, είναι να δώσουμε πνοή στις τοπικές κοινωνίες. Να επιταχύνουμε και να απελευθερώσουμε έργα που θα κάνουν τη διαφορά.
Στο σύνολο των δήμων της Α΄ Πειραιώς και Νήσων εξάλλου, υπάρχουν έργα εν αναμονή, υπάρχουν έργα εν υπνώσει.
Ικανά, να δώσουν την απαραίτητη ώθηση, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Η λίστα είναι μεγάλη.
Η διαχείριση των απορριμμάτων, η λειψυδρία, η ελλιπής ηλεκτροδότηση, οι πλημμελείς υποδομές στο οδικό δίκτυο και στους χώρους ελλιμενισμού, είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, για την Περιφέρεια Α΄ Πειραιώς και Νήσων.
Έχουμε θέσει τις βάσεις, ώστε να αλλάξει το τοπίο.
Και να γίνει ο Πειραιάς, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
Και να μπει σε τροχιά επίλυσης, το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα και το Αγκίστρι.
Και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης νερού και ηλεκτροδότησης, των νησιωτικών δήμων.
Και να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, στις θερμομεταλλικές πηγές των Μεθάνων, από τις πιο σπάνιες και αξιόλογες στην Ευρώπη.
Και να ολοκληρωθούν, τα έργα υποδομής στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών.
Να αποκτήσει αγκυροβόλιο ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων ο Δήμος Κυθήρων και να επεκταθεί ο υπάρχων αεροδιάδρομος.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει στην πράξη, πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άλλωστε, κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, παραμένει εγκλωβισμένη, στο πολυδαίδαλο και χαοτικό μοντέλο, που χαρακτηρίζει το επενδυτικό τοπίο του χθες.

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μονεμβασίας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί και εφέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Μονεμβασίας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του εορτασμού ανά Δημοτική Ενότητα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. ΜΟΛΑΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. ΑΣΩΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. ΖΑΡΑΚΑ

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ.ΕΚΠΟΜΠΗ {ΑΡΧΕΙΟΥ}**ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ** ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2002

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ {ΑΡΧΕΙΟ} ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2002 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 1940.
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ADELIN FM ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΛΒΑΝΟΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ,ΟΙ *ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΜΙΟΣ**ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ**ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ**ΑΛΕΚΟΣ ΓΛΥΤΣΟΣ**ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΕΒΟΣ **ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΕΒΟΣ** ΚΑΙ Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ...
ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ.

Κατατέθηκαν 1.116 αιτήσεις για 111 θέσεις διοικητών δημόσιων νοσοκομείων

Το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τώρα τα πλέον κατάλληλα πρόσωπα για την πλήρωση ιδρυμάτων

Με πλειάδα βιογραφικών γέμισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας καθώς αυτή τη χρονική περίοδο αναζητούνται τα κατάλληλα πρόσωπα που θα διοριστούν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ανέρχονται σε 111 ενώ οι αιτήσεις έφθασαν αισίως τις... 1.116.
Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων ενδιαφέρονται για τοποθετηθούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται εντός της Αττικής. Ανάμεσά τους υπάρχουν όπως μαθαίνουμε και πρόσωπα που είχαν διατελέσει και παλαιότερα σε ανάλογες θέσεις, όχι απαραιτήτως σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού, ενώ θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά και την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
Τα δικαιολογητικά υποβαλλόντουσαν από τους υποψηφίους στην έδρα της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο.
 www.newsbeast.gr