Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ:Οι Τούρκοι χτυπούν το ταμπούρλο κι εμείς χορεύουμε


 

Ύστερα από τρεις μήνες που οι Τούρκοι ακολουθούν το δικό τους «μπαϊράκι», για κάποιους τρελό και αψυχολόγητο ενώ για άλλους νευρικό, το αποτέλεσμα είναι πως χάνουμε

Δεν είναι τρελοί,δεν είναι αψυχολόγητοι,δεν είναι νευρικοί,

και κυρίως δεν είναι απομονωμένοι.

Ο Ερντογάν ξεκάθαρα γνωρίζει τι θέλει και αυτό προσπαθεί συνεχώς να κάνει γνωστό και στην υφήλιο.

Θέλει αυτό που του λείπει.

Οικονομική ευρωστία.

Φανερά πλέον, με τραγελαφικά για τη Δύση σποτάκια, με shows που θυμίζουν περισσότερο Bollywood παρά την πραγματικότητα, έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί και ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εδώ λοιπόν είναι το λάθος μας.

Ψάχνουμε συνεχώς να ανακαλύψουμε τι είναι και τι θέλει η Τουρκία κι έχουμε χάσει τη δική μας ταυτότητα.

Την οποία ήδη είχαν θολώσει τραγικές επιλογές πολιτικών «μικρών», «ασήμαντων», «ανίκανων», «υποτελειακών», «εσωστρεφών», χωρίς συγκροτημένο σχέδιο και με εμφανής την έλλειψη πολυδιάστατης Εξωτερικής πολιτικής.

Η επιλογή της «πατριωτικής» μόνο κατ´ευφημισμόν Κυβέρνησης της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, δεν γύρισε τη χώρα απλά πίσω, αλλά συγχρόνως δημιούργησε νέα δεδομένα.

Οι Τούρκοι χτυπούν το ταμπούρλο κι εμείς χορεύουμε.

Περιμένουμε για άλλη μια φορά τη στήριξη των Εταίρων μας κι αυτοί επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ανοχής και της επιλογής του «νίπτω τας χείρας μου».

Με 35 δισ. ετήσιες συναλλαγές Γερμανίας Τουρκίας, τι κυρώσεις περιμένετε κύριε Μητσοτάκη;

Χάνουμε! Χάνουμε γιατί όχι απλά «γκριζάρονται» τα νησιά μας, αλλά «κοκκινίζουν» κιόλας.

Να θυμίσω τα μπαλόνια με κόκκινο χρώμα που έπεσαν από drone στις χρωματισμένες πέτρες με την ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο! Το ίδιο συμβαίνει με το μπλε του Αιγαίου.

Παραδώσαμε τη χώρα με Κυριαρχικά δικαιώματα με Αξιοπρέπεια και με υπερήφανη Εξωτερική πολιτική.

Και καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε εκπτώσεις όλων όσων καταφέραμε.

Πριν καν ξεκινήσουν οι «διερευνητικές» η ΝΔ διαπραγματεύεται και ορίζει τις κόκκινες γραμμές τις οποίες μόνο κάποιος με αχρωματοψία τις βλέπει «κόκκινες».

Και το συγκλονιστικό είναι πως η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται και για την Κύπρο. Λες και η Ιστορία μυαλό δεν μας έβαλε.

Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο διορισμός του Ντόκου ως «συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας» ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και υπέρ του σχεδίου Αννάν.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα. Μήπως και η Κυβέρνηση έχει καθορισμένη Εξωτερική πολιτική που την δεσμεύουν υπογραφές και μυστικές συμφωνίες και απλά ταΐζουν κουτόχορτο τον ελληνικό λαό;

Ο Λαός όμως έχει κόκκινες γραμμές. Κόκκινες. Ούτε ροζ ούτε φούξια.

Δεν παραιτούμαστε από κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα.

Δεν διαπραγματευόμαστε δεν συνομιλούμε καν.

Δεν υπάρχει περίπτωση αποστρατικοποίησης των νησιών μας όταν παραμένουν τα στρατεύματα Κατοχής στην Κύπρο.

Είναι αγώνας αντοχής αυτό που επιδιώκει η Τουρκία κι εμείς πρέπει να τρέξουμε αγώνα ταχύτητας.

Για να αποκαταστήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και να δικαιώσουμε όλους όσους έχασαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι τη γαλανόλευκη.

Γιατί οι «πατριώτες» δεν φορούν πιτζάμες ούτε κοιμούνται «εις τον αφρό της Θάλασσας» του Αιγαίου.

Γιατί ο διάλογος που προσπαθούν μονομερώς να επιβληθεί είναι μια κοροϊδία.

Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι ανέφικτος.

Ως εδώ …

Όχι μόνο φόρεσαν «πιτζάμες» οι πατριώτες στο Αιγαίο, αλλά έπεσαν και σε βαθύ ύπνο!

«Μην μας ξυπνήσετε πριν οι Τούρκοι περάσουν τα 6 ναυτικά μίλια».

Αυτή είναι η δική τους «Κόκκινη Γραμμή»!!

Μόνο που μας λείπουν μίλια. Πολλά !!

 .tribune.gr

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Σε συνέχεια για το θέμα του Κορωνοϊού…

 


Μετά από ένα επιτυχημένο Καλοκαίρι σε σχέση με τη διαχείριση του προβλήματος του κορωνοϊού, οδεύουμε γρήγορα προς το χειμώνα, όπου θεωρείται η πλέον δύσκολη περίοδος λόγω των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους.

Επίσης στο Δήμο μας έχει συρρεύσει  μεγάλος αριθμός εργατών γης, οι οποίοι αν και είναι απολύτως απαραίτητοι για τη συλλογή του ελαιοκάρπου, σε πολλές περιπτώσεις διαβιούν πολλοί μαζί και όχι με τις καλύτερες συνθήκες στα σπίτια που νοικιάζουν.

Ήδη έχουν εμφανισθεί κρούσματα και σε Έλληνες πολίτες και σε αλλοδαπούς στην περιοχή μας, λίγα ακόμη, αλλά μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

Οι άνθρωποι αυτοί σε σύντομο χρόνο μετά από μία καραντίνα 10-15 ημερών, θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους και θα συγχρωτισθούν ξανά με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους και θα κυκλοφορούν στην κοινωνία πιο ασφαλείς από τους υπόλοιπους, αφού δεν θα μεταδίδουν τον ιό και θα έχουν αποκτήσει ανοσία, δεν είναι λοιπόν μιάσματα που πρέπει να αποφεύγονται ή να στιγματίζονται, εξάλλου ο κορωνοϊός μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας, γι’ αυτό είναι απολύτως απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας και πολύ ψύχραιμη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Ο Δήμος προετοιμαζόμενος για μια πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, οφείλει να ετοιμάσει για την προστασία των δημοτών, δύο ειδών χώρους υποδοχής για αυτούς που θα είναι φορείς και χωριστά για άλλους που έχουν έλθει σε επαφή με αυτούς, αλλά δεν είναι φορείς. Όταν φύγουν οι άνθρωποι από εκεί στο τέλος της καραντίνας, οι χώροι αυτοί θα απολυμαίνονται και θα κλείνουν.

Επειδή οι χώροι αυτοί θα φυλάσσονται από την Αστυνομία, δεν μπορεί να είναι πολλοί, διότι διαθέτει περιορισμένες δυνάμεις. Επιλέγουμε κάποιους που θα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις (νερό, φως, τουαλέτες, εξοπλισμό κ.λ.π.) και βελτιώνουμε τις συνθήκες, έτσι ώστε η ολιγοήμερη διαβίωση αυτών που ίσως χρειαστεί να μείνουν, να είναι ανθρώπινες.

Επειδή η οδός αυτή είναι μονόδρομος και αναγκαία, θα παρακαλούσα όλους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και βέβαια αυτοί οι λίγοι χώροι δεν υπάρχει περίπτωση να μετατραπούν σε «Hot Spot μεταναστών», όπως αθλίως υπαινίσσονται 3-4 στελέχη της Αντιπολίτευσης, τα οποία δυστυχώς επέλεξαν το θέμα του κορωνοϊού, την ώρα που καίγεται όλη η ανθρωπότητα, αντί να βοηθήσουν, να κάνουν αντιπολίτευση.

Αύριο θα υπάρξει συνάντηση με στελέχη του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής  Προστασίας για το θέμα του κορωνοϊού στο Δήμο Ευρώτα, όπου θα γίνει ενημέρωση και θα θέσω τα δικά μας ερωτήματα και στη συνέχεια ανάλογα με τις απαντήσεις, θα κινηθούμε αναλόγως.

Ο Δήμος είναι στη διαδικασία προμήθειας μιας μεγάλης ποσότητας  Rapid tests 700 τον αριθμό για την ανίχνευση του κορωνοϊού, τα οποία θα δοθούν στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Κ.Υ. Νεάπολης.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

 

Απάντηση του ΥΠΕΝ στο Δήμαρχο Κυθήρων για τις οικοδομικές άδειες

 

Το 2019, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 1268 απόφασ
ή του έκρινε ότι οι αποφάσεις του Νομάρχη Μαγνησίας για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων στο Πήλιο, ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές καθώς είχαν εκδοθεί από αναρμόδιο όργανο (Νομάρχης) και όχι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Προεδρικό Διάταγμα). Με την απόφαση αυτή προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση σε όλη τη Χώρα καθώς δεκάδες Υπηρεσίες Δόμησης έπαυσαν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων που είχαν οριοθετηθεί με αποφάσεις Νομαρχών και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Συνακόλουθα, η ΥΔΟΜ Πειραιά που εξυπηρετεί και το Δήμο μας, έπραξε αναλόγως.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη σε μεθοδικές ενέργειες προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τόσο προς τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα που προκάλεσε ασφυξία στις πολεοδομίες δεσμεύοντας περιουσίες ιδιωτών χωρίς ευθύνη των ιδίων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού) απέστειλε στο Δήμο μας το με αρ. πρωτ. 75788/1607/18-09-2020 έγγραφό του σύμφωνα με το οποίο η ανωτέρω απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) δεν έχει εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα αλλά συγκεκριμένα και περιοριστικά στους οικισμούς του Πηλίου. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο «για τους λοιπούς οριοθετημένους οικισμούς, εφόσον οι Νομαρχιακές Αποφάσεις καθορισμού των ορίων τους δεν έχουν ακυρωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια ή ανακληθεί με νέα διοικητική πράξη, εξακολουθούν να ισχύουν».

Συνεπώς, διευκρινίστηκε με ενέργειες του Δήμου μας ένα άκρως σοβαρό ζήτημα που δημιούργησε αναστάτωση σε πανελλαδικό επίπεδο.


Παράταση Πρόσκλησης Δημόσιων έργων Αλιείας



 

Έλεγχος για την ανεύρεση κρουσμάτων covid-19 στην Π.Υ. Γυθείου


 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2020, η κινητή μονάδα  ελέγχου για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης,   Dr Ανάργυρο Μαριόλη.

Κατά την επίσκεψη αυτή, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος για την ανεύρεση κρουσμάτων θετικών στον  covid-19 από 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων του Διοικητή Αντιπυράρχου κυρίου Κωνσταντίνου Γραφάκου και του Υποδιοικητή Υποπυραγού κυρίου Γεωργιάκου Ευγένιου. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών ανακοινώθηκαν άμεσα από το κλιμάκιου του Ε.Ο.Δ.Υ., τα οποία ήταν όλα ‘ΑΡΝΗΤΙΚΑ’.

Η Π.Υ. Γυθείου τηρεί με συνέπεια και επιμέλεια όλες τις προτεινόμενες διαδικασίες για την αποφυγή διάδοσης του covid19, που σχεδόν ένα χρόνο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση του πληθυσμού της υφηλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί κάθε πυροσβεστικός υπάλληλος να εκτελεί τα καθήκοντά του με υγεία και ασφάλεια, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα διάδοσης του κορωνϊού, τόσο εντός της υπηρεσίας που υπηρετεί, όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου μένουν ασφαλείς!

draseispoliton.gr

 



ΧΑΝΙΑ:Συνελήφθησαν, τρείς (3) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 


Συνελήφθησαν, τρείς (3) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 γραμμάρια κάνναβης το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ και πιστόλι.

Επιπλέον βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 29 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (14.10.2020) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, τρείς (3) αλλοδαποί (δύο γυναίκες και άνδρας) κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (14.10.2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κοινή οικία των δραστών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 922 γραμμάρια κάνναβης,
  • είκοσι εννέα (29) δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,7 cm
  • 1 δενδρύλλιο στο στάδιο της αποξήρανσης,
  • το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • πιστόλι με γεμιστήρα και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. 


 

Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια κάνναβης

 


Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια κάνναβης

Σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις συνελήφθησαν 3 άτομα και κατασχέθηκαν 28 δενδρύλλια κάνναβης

Στην μία περίπτωση εντοπίστηκε κρυφός χώρος για την καλλιέργεια και αποθήκευση ναρκωτικών πίσω από ειδικά διαμορφωμένη βιβλιοθήκη που λειτουργούσε ως μυστική είσοδος με κλειδί

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, τρία άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις και εντοπίσθηκαν σε δύο οικίες αυτοσχέδια εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στην πρώτη περίπτωση , συνελήφθησαν προχθές (13 Οκτωβρίου 2020) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο ημεδαποί άνδρες, για κατά περίπτωση καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός ημεδαπού, εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά δοχεία, 23 δενδρύλλια κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, από την παραπάνω οικία κατασχέθηκαν:

  • φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 279 γραμμαρίων,
  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους 141 γραμμαρίων,
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες κ.α.),
  • 1 ζυγαριά ακριβείας και
  • 2 ασύρματοι πομποδέκτες.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή κάνναβης βάρους 6,7 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη προχθές (13 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκε κρυφός χώρος υδροπονικής καλλιέργειας και αποθήκευσης κάνναβης, κρυμμένος πίσω από ειδικά διαμορφωμένη βιβλιοθήκη που λειτουργούσε ως μυστική είσοδος και άνοιγε με κλειδί.

Μέσα στο χώρο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά δοχεία με την μέθοδο της υδροπονίας, γυάλινα δοχεία με ποσότητες κάνναβης βάρους 246,2 γραμμαρίων και πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, αφυγραντήρας κ.α.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:

· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/938248013364843



 

Εντοπίσθηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρτέμιδα

 


Εντοπίσθηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρτέμιδα

Συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός καλλιεργητής-διακινητής

Κατασχέθηκαν -245- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρτέμιδα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, διασταύρωσης στοιχείων και εξακρίβωσης χώρων , ταυτοποίησαν τον καλλιεργητή-διακινητή και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση .

Όπως εξακριβώθηκε, ο κατηγορούμενος δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβη, και στην περαιτέρω διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 13-10-2020, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη στην Αρτέμιδα 28χρονος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη εντός διώροφης οικίας να καλλιεργεί -245- δενδρύλλια κάνναβης.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί του.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -245- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από 10 έως 150 εκατοστά του μέτρου
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης
  • -2- συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:Αλοιζιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Μητάτα,Βιαράδικα,ΑγίαΜόνη,Διακόφτι,Αυλέμονα,Παλαιόπολη,Αεροδρόμιο.

 


Από την ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνετε ότι για αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα γίνει διακοπή ρεύματος από ώρα 12:00 έως 15:00 λόγω εργασιών στο δίκτυο,στις περιοχές: Αλοιζιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Μητάτα,Βιαράδικα,ΑγίαΜόνη,Διακόφτι,Αυλέμονα,Παλαιόπολη,Αεροδρόμιο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον

 


Επιστολή που υπογράφεται από 60 σημαίνουσες προσωπικότητες και φίλους της Ελλάδας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό ώς το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, τις κατασκευές και τον κόσμο της επιστήμης και της τέχνης, καθώς και δημάρχους εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και την Επιτροπή Πισσαρίδη αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα, το οποίο μπορεί να υπονομεύσει το μέλλον της χώρας μας.

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδη και την Λυδία Καρρά σε συνεργασία με ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Μέσω αυτής η κυβέρνηση καλείται να προσθέσει στο ελληνικό οικονομικό σχέδιο μια σαφή διατύπωση της ανάγκης διαμορφώσεως περιφερειακής και τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής που θα ισορροπεί περιβάλλον και τουρισμό.

Οι σημαίνουσες προσωπικότητες και φίλοι της Ελλάδας επισημαίνουν στην επιστολή ότι ως προς τον τουρισμό, «η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στη βιώσιμη ανάπτυξη έτσι ώστε να μπορέσουμε να κληροδοτήσουμε μια χώρα την οποία δεν θα έχουν αποψιλώσει ασυντόνιστες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η πρόκληση για τη δημόσια διοίκηση είναι μεγάλη, αλλά μεγάλο είναι και το διακύβευμα».

Ακολουθεί η επιστολή. 







 ΠΗΓΗ kathimerini.gr