Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

AΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΜΕΣΩ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΚΑΓΙΑΚ (ΦΩΤΟ)

Αυτός ο Ελληνας έβαλε στόχο να κάνει τον γύρο της Κρήτη με καγιάκ και τα κατάφερε.
Ο Μανώλη Λουδάρος ξεκίνησε την πρωτοχρονιά από την Ελαφόνησο και το ταξίδι του διήρκεσε 39 μέρες. Μάλιστα, ο ίδιος είχε κάνει καγιάκ τον γύρο της Πελοποννήσου πέρσι, εκπληρώνοντας έτσι τον δεύτερό του στόχο φέτος.Συγκεκριμένα,  ο φετινός στόχος ήταν ξεκινώντας από την Ελαφόνησο, να προσεγγίσει την Κρήτη μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων και να συνεχίσει πραγματοποιώντας τον περίπλου του νησι Ο τερματισμός του ταξιδιού έγινε την Πέμπτη στον Μπάλο, έχοντας διασχίσει περίπου 800 χλμ (500 μίλια).Τις 39 μέρες που διήρκησε αυτό το ταξίδι, ο Μανώλης αντιμετώπισε κακοκαιρία, ισχυρούς βοριάδες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και συνθήκες που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο εγχείρημα.
Όπως περιγράφει ο ίδιος όταν βρέθηκε στο Λασίθι τις ημέρες των θυελλωδών ανέμων:
«Έκθεση, δύσκολες συνθήκες, δυνατά ρεύματα, καταιγίδες, ακραία φαινόμενα μέσα και έξω από το νερό… Η Ανατολική Κρήτη άγρια, απλοϊκή, με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μεγάλη ιστορία θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου ως μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έχω περάσει έως τώρα. Το πέρασμα στη Νότια Κρήτη και η προσέγγιση στο Γούδουρο δε, μια άνιση μάχη για γερά νεύρα με το σκοτάδι να με δοκιμάζει. Αδιανόητα και ακραία καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους, εξωπραγματικές ριπές 120 χλμ την ώρα, μεγάλες καταστροφές σε όλη την περιοχή, κλειστά σχολεία για 3 μέρες, ανεπανόρθωτες ζημιές σε θερμοκήπια που αποτελούν το κύριο εισόδημα της περιοχής…»Την Δευτέρα περιγράφει ο Μανώλης από την Αγία Ρουμέλη: «Ριψοκίνδυνη είσοδος στο νερό, κάποια από τα πιο άγρια τοπία της Κρήτης να χτυπιούνται με μανία από τα κύματα, μία αναγκαστική έξοδος σ’ ένα φυσικό βράχινο καταφύγιο και τα τελευταία 20 χλμ. μέχρι την Παλαιόχωρα να αποτελούν δοκιμασία για το μυαλό και το σώμα, αποδεικνύοντας ότι τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται!»Το ταξίδι τελείωσε την Πέμπτη στον Μπάλο: «Μια πολύ δυνατή μέρα αλλά και μια πολύ δυνατή παρέα που με συνόδεψε από τα Φαλάσαρνα μέχρι και την Κίσσαμο αψηφώντας τα προγνωστικά για τον καιρό και πιέζοντας τα όρια για μια ακόμη φορά. Η απάντηση του ερωτήματος που είχα θέσει στον εαυτό μου «εαν ειναι εφικτό;» Ναι, είναι! Με υπομονή, επιμονή και γερά νεύρα…» απαντά ο Μανώλης και ετοιμάζει τον επόμενο στόχο του…
Πηγή: Εκανε τον γύρο της Κρήτης με καγιάκ σε 39 μέρες- Μοναδικές εικόνες από το ταξίδι του [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 




ΛΑΚΩΝΙΑ.Πλήθος κλοπών στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας εξιχνίασε η αστυνομία

Δύο βούλγαροι 23 και 25 ετών και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους φέρονται να διέπραξαν δεκαπέντε κλοπές και απόπειρες κλοπών στη Σπάρτη και σε χωριά των δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησε το αστυνομικό τμήμα Μολάων προέκυψε ότι οι δύο βούλγαροι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τις 12/5/2016 έως και τις 18/1/2018, διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα, πέντε κλοπές οχημάτων και μία σε σπίτι.
Η λεία τους (χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή κ.ά.) ξεπερνά συνολικά τα 1.700 ευρώ, ενώ το σύνολο των κλεμμένων οχημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
http://laconialive.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/02/2018


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΚΤΑΤΚΤΟ: Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο Κροκεών!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου περίπου στις 5:00πμ σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο Σκάλα-Κροκεών στη περιοχή Ψηλιά Μάντρα.
Ένα όχημα με επιβαίνοντες ένα νέο ζευγάρι και μάλιστα πρόσφατα αρραβωνιασμένο εξετράπη από τη πορεία του και προσέκρουσε στις μπάρες του δρόμου.
Δυστυχώς η πρόσκρουση  ήταν μοιραία για τον άτυχο άντρα οδηγό ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία.
Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, σε κρίσιμη κατάσταση!
Δείτε το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας για το συγκεκριμένο ατύχημα:
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr
Στις 15.2.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, στο 10ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Δαφνίου - Σκάλας, Ι.Χ. Επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 24χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλική προστατευτική μπάρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου και τον τραυματισμό της 24χρονης.
Η 24χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/Τ