Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 


Αποχαιρετισμός στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗ

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

(Του Νίκου Ι. Κουφού

Γραμματέα Ν. Ε. ΚΙΝΑΛ – Λακωνίας)

Σπάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Φίλε και σύντροφε, Λευτέρη,

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά συγκίνηση, σε αποχαιρετάμε, παλιοί και νέοι συναγωνιστές και σύντροφοι από τη Λακωνία, καθώς έφυγες πρόωρα για το ύστατο και ανεπίστροφο ταξίδι, χτυπημένος βαριά από την επάρατη νόσο. Τέκνο των βουνών του Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας, είχες τις αρετές της αυθεντικότητας, της καλοσύνης, της ηρεμίας, της πνευματικής αναζήτησης και της διαρκούς αγωνιστικότητας.

Είμαι κι εγώ ένας από τους τυχερούς που σε γνώρισαν από κοντά, κατά τη μακρά πολιτική διαδρομή και πολύτιμη συνεισφορά σου στο ΠΑΣΟΚ, από τις θέσεις του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και του τομεάρχη Οργανωτικού και Αγροτικού αρκετές φορές.

Οι υποχρεώσεις της Παράταξης και τα επιτελικά οργανωτικά σου καθήκοντα σε είχαν φέρει πολλές φορές στη Λακωνία, όπου είχαμε συνεργασθεί για τις νικηφόρες πολιτικές μάχες του ΠΑΣΟΚ. Στις συναντήσεις μας εδώ στη Σπάρτη, αλλά και όσες φορές βρεθήκαμε στη Χαριλάου Τρικούπη, φρόντιζα να διευρύνω τον χρόνο της ζωντανής επικοινωνίας μας, ώστε να διδάσκομαι από την καθαρότητα της σκέψης σου, τον πολιτικό σου λόγο, τη σεμνότητα, τη σοβαρότητα, το ήθος και την αγάπη σου για την Παράταξη.

Παρέμεινες ως το τέλος της ζωής σου ένας αγνός και ανιδιοτελής αγωνιστής, ιδεολόγος δημοκράτης, μαχητής του ΠΑΣΟΚ με όραμα, ελπίδα κι αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας και της Πατρίδας. Πρόσφερες

όλες τις δυνάμεις σου στο ΠΑΣΟΚ και ενώ είχες πάμπολλες ευκαιρίες να ανελιχθείς, λόγω των σπουδών και της εμπειρίας σου, σε ανώτερες πολιτικές θέσεις ή δημόσια αξιώματα, προτίμησες να αγωνίζεσαι σταθερά από τη θέση του απλού κομματικού μαχητή, αρκούμενος μόνον στην αναγνώριση του έργου σου από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, όπως και από τα πολιτικά στελέχη μας, που ανελάμβαναν κυβερνητικές ευθύνες.

Ο πράος χαρακτήρας σου, η απόλυτη ψυχραιμία σου, η βαθιά θεωρητική κατάρτισή σου, η πολιτική σου οξυδέρκεια και διορατικότητα, η συντομία του λόγου και η μόνιμη στοχαστική σου έκφραση, σε καθιστούσαν μοναδικό και ευδιάκριτο στην κεντρική κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Εργαζόσουν μόνιμα με καφέ και με τσιγάρο στα Ιστορικά Γραφεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στη Χαριλάου Τρικούπη και όλοι θέλαμε να σε δούμε για να μας πεις δυο κουβέντες και να μας ενθαρρύνεις στον πολιτικό αγώνα που δίναμε στις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές.

Αγαπητέ φίλε και σύντροφε, Λευτέρη,

η Παράταξή μας έγινε πολύ φτωχότερη από τη μόνιμη πια απουσία σου και αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη εποχή, που όλοι είχαμε ανάγκη από την καθοδήγηση και την προτροπή σου για μια αποτελεσματική κομματική λειτουργία και πολιτική δράση.

Σήμερα που γράφω – ανήμερα της ονομαστικής σου εορτής – σε διαβεβαιώνω ότι η ανάμνηση της μορφής σου και η πνευματική δύναμη που μας άφησες με τον λόγο και το παράδειγμά σου θα είναι τα στοιχεία που θα κρατήσουν και εμάς έως το τέλος, ζωντανά και δραστήρια στελέχη για την ανάκαμψη του πολιτικού μας φορέα, την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Λευτέρη, προς τα επουράνια δώματα της Αθανασίας.

Νίκος Ι. Κουφός

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν.ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συγχωριανή μας Κατερίνα Ν.Στρατηγού για την δωρεά των 1000 ευρώ στο Σύλλογο Κοινωφελών Εργων Μυλοποτάμου στη μνήμη του πατέρα της Νικολάου Γ. Στρατηγού, να είναι καλά να τον θυμάται και η Παναγία μας Μυρτιδιώτισσα να χαρίζει υγεία στην οικογένειά της όλοι μαζί μπορούμε και θέλουμε ένα πιο όμορφο και πιο καθαρό Μυλοπόταμο. 

Ο πρόεδρος Μυλοποτάμου Νικόλαος Ι.Μαγουλάς

ΘΛΙΨΗ ΣΕ ΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ

 


Έφυγε ξαφνικά προδομένος από την καρδιά του, ο καθηγητής Γιώργος Σούμπασης προκαλώντας θλίψη σε φίλους και γνωστούς σε όλη τη Λακωνία.

https://www.lakones.gr/

Εγκρίθηκαν 2.700.000 ευρώ για σημαντικά έργα στη Λακωνία

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν:

- η δημοπρασία προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού 33 Μολάοι – Παπαδιάνικα – Πλύτρα καθώς και της επαρχιακής οδού 34 Βελιές – Δαιμονιά - Νεάπολη

- δημοπρασία έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που αφορά συντήρηση τεχνικών έργων στην κοίτη του ποταμού Ευρώτα καθώς επίσης και των παραποτάμων αυτού. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται καθαρισμοί, συντήρηση γεφυριών, συντήρηση και τοποθέτηση στηθαίων, συρματοκιβώτια και άλλα.

Ισόποσος προϋπολογισμός θα δημοπρατηθεί και για εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και συντήρησης για το επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Δημήτρης Κατσικάρης π. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων:Δήλωση Δημήτρη για τον υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας

 


Δημήτρης Κατσικάρης

π. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων -Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά

Πειραιάς, 15-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Δημήτρη Κατσικάρη για τον υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας

Τα έργα προχωρούν με «ρυθμούς χελώνας». Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου για να μην καταλήξει σε «γεφύρι της Άρτας». Απαράδεκτη η οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση του έργου.

«Ένα εμβληματικό, πρωτότυπο και απολύτως απαραίτητο έργο ζωής για την Αίγινα, το οποίο η παράταξή μας και εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ξεκινήσαμε το 2014 μετά από μεγάλη προετοιμασία και αγώνα, κινείται με «ρυθμούς χελώνας» αφού η πόντιση του αγωγού που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Οκτωβρίου, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, και πλέον οδηγείται σε άγνωστη ημερομηνία και πάντως -με βάση τις καιρικές συνθήκες- το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί την άνοιξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνολική πρόοδο του έργου.

Το αίτημα του αναδόχου για παράταση 2 ετών -μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2023- είναι απολύτως αποκαλυπτικό ότι η πορεία του έργου δεν πάει καθόλου καλά και ότι όλα τα χρονοδιαγράμματα έχουν ανατραπεί δραματικά.

Το γεγονός ότι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας εισηγήθηκε 1 χρόνο παράταση δεν μας δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό, αντιθέτως ηχεί ως «καμπανάκι

κινδύνου» για το έργο, δεδομένου του αιτήματος του αναδόχου για διπλάσιο χρόνο παράτασης.

Είναι σαφές ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Ήδη έχει εγκριθεί αποζημίωση για θετικές ζημιές, με επιπλέον καταβολή 1.532.000 ευρώ στον ανάδοχο (ζητούσε 3.690.000 ευρώ!-διεκδικεί το υπόλοιπο!) -απόφαση που αιτιολογημένα καταψήφισα στην Οικονομική Επιτροπή της 1ης/9ου/2020.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή η Αίγινα δεν μπορεί άλλο να περιμένει τον Αγωγό που «όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει», διαφώνησα σήμερα με την εισήγηση για παράταση ενός έτους, αντιπροτείνοντας μικρότερη παράταση, μέσα στην οποία ο ανάδοχος μπορεί κατά την εκτίμησή μας να ολοκληρώσει το εμβληματικό αυτό έργο.

Εντέλει, ψήφισα -και δόθηκε- 9 μήνες παράταση και σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι θεωρώ απολύτως απαράδεκτη οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση αποζημιώσεων και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής δεν θα δεχθώ καμία νέα οικονομική επιβάρυνση του έργου.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ασχοληθεί σοβαρά με την πορεία του έργου και την τεχνική υπηρεσία να ελέγχει καθημερινά την πρόοδο των εργασιών για να μην γίνει καταλήξει «γεφύρι της Άρτας».

Η Αίγινα, η Πρώτη Πρωτεύουσα, δικαιούται να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επάρκεια και ποιότητα νερού και έτσι να σταματήσει επιτέλους το «πάρτι» μεταφοράς νερού που μας προσβάλλει όλους».

Αυτό είναι το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν στις γιορτές

 


Αναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών, όσον αφορά τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και τι προβλέπεται για τις εκκλησίες. 

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ειδικά για τις ημέρες 24-25/12/2020 και 01/01/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 01/01/2021 και 06/01/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους  χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών. Το ΦΕΚ αναφέρει λεπτομερώς των αριθμό των πιστών που αποτελείται από 25 σε Ναούς και 50 σε Μητροπολιτικούς Ναούς.

Χώροι λατρείας / θρησκευτικές τελετές

Τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος ΙΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά το άρθρο 2 εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

• Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

• Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα είκοσι πέντε (25) φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα πενήντα (50) φυσικά πρόσωπα.

• Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

• Κατά την εορτή των Θεοφανείων (6.1.2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΙΙΙ

ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

1. Για το χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας αναστέλλεται η τέλεση, με την παρουσία φυσικών προσώπων και με την επιφύλαξη των παρ. 2 και 3, κάθε είδους λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών και πάσης φύσεως θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

2. Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής, αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/θρησκευτικούς λειτουργό/λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό (όπως ιεροψάλτης, νεωκόρος), ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) για όλους τους χώρους λατρείας, εκτός των Ιερών Ναών στους οποίους χοροστατεί Μητροπολίτης όπου ο ανώτατος αριθμός ορίζεται σε έξι (6), και υπό την προϋπόθεση τήρησης: α) της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους, καθώς και β) των θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι θύρες εισόδου και εξόδου του χώρου λατρείας παραμένουν κλειστές και ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανένα πρόσωπο δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Σε περίπτωση που η ως άνω λειτουργία, λατρευτική σύναξη, ιεροπραξία ή κάθε είδους θρησκευτική τελετή μεταδίδεται από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο ή μέσω διαδικτύου, επιτρέπεται η παρουσία του απολύτως αναγκαίου τεχνικού προσωπικού του μέσου, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα.

3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας.

Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου, τηρούνται τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας:

α) Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις και πάντως δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25). Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ. Ο θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να προχωρήσει στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου λατρείας, ώστε να είναι αμέσως διακριτές οι θέσεις που μπορούν να καταλάβουν οι προσερχόμενοι και να διατηρείται ο μέγιστος αριθμός τους εντός του ορίου της προαναφερθείσας αναλογίας, καθώς και η απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

β) Ειδικώς στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων στους χώρους λατρείας ορίζεται ο αριθμός πενήντα (50).

γ) Στις εισόδους των χώρων λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.

δ) Στις εισόδους των χώρων λατρείας στους οποίους οι προσερχόμενοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν με τα υποδήματά τους, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πλύσης των ποδιών, με τήρηση της απόστασης των δύο (μέτρων) μέτρων ή χρήσης ποδοναρίων, τα οποία δεν θα επαναχρησιμοποιούνται. Τα υποδήματά τους πρέπει να τοποθετούνται από τους ίδιους εντός σακούλας, η οποία θα κλείνει ερμητικά.

Συνιστάται κάθε σακούλα υποδημάτων να τοποθετείται ξεχωριστά και χωρίς επαφή μεταξύ τους. Σε περίπτωση που το λατρευτικό τυπικό περιλαμβάνει τη χρήση χαλιού, συνιστάται οι προσερχόμενοι να φέρουν και να χρησιμοποιούν εντός του χώρου λατρείας το δικό τους χαλί προσευχής.

ε) Απαγορεύεται η χρήση πνευστών οργάνων, χορωδίας και η ομαδική υμνωδία/απαγγελία θρησκευτικών ύμνων.

στ) Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους. Για την εξυπηρέτησή τους πρέπει, σε εμφανές σημείο κάθε χώρου λατρείας, να έχει ληφθεί πρόνοια για τον αναγκαίο εξοπλισμό υγιεινής (χαρτομάντηλα ή χάρτινες πετσέτες κ.λπ.).

ζ) Είναι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός και η τοπική απολύμανση των επιφανειών που αγγίζονται (π.χ. κουπαστές, χερούλια, διακόπτες) ή χρησιμοποιούνται για την εκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος από πολλά πρόσωπα.

η) Στις εξόδους των χώρων λατρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά κάδοι για την απόρριψη του χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής (μάσκες, γάντια, χαρτομάντηλα, ποδονάρια κ.λπ.).

θ) Με ευθύνη του θρησκευτικού λειτουργού εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης εισόδου προσώπων στο χώρο λατρείας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρείται η απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους. Ο εφαρμόζων το σύστημα ελέγχου αναμονής στις εισόδους των χώρων λατρείας φέρει υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας του (π.χ. μάσκα, γάντια).

ι) Ο φυσικός αερισμός των χώρων λατρείας είναι υποχρεωτικός καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους. Σε περίπτωση χρήσης τεχνητού κλιματισμού, πρέπει να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα και φυσικός αερισμός με ανοικτές πόρτες και παράθυρα.

ια) Εφόσον κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να απομακρύνεται με ευθύνη του κατά νόμο υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού από τον χώρο λατρείας, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Εφόσον δεν είναι δυνατή η άμεση απομάκρυνσή του, πρέπει να απομονωθεί προσωρινά μέχρι την ασφαλή απομάκρυνσή του, αποφεύγοντας την επαφή με άλλα άτομα. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος με εξαερισμό, μάσκες, χαρτομάντηλα, πλαστική σακούλα για απόρριψη αυτών και αντισηπτικό χεριών.

ιβ) Απαγορεύεται να παρευρίσκονται φυσικά πρόσωπα στο προαύλιο των χώρων λατρείας, καθώς και η χρήση εξωτερικών μεγαφώνων για τη μετάδοση των λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών.

Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται αναλογικά και στις περιπτώσεις προσέλευσης φυσικών προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή και βραχεία παραμονή στον χώρο λατρείας, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων λόγων μετακίνησης κατά τις διατάξεις της παρούσας.

4. Ο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να ενημερώνει με κάθε πρόσφορο τρόπο (ανάρτηση σε ιστοσελίδα, ανακοίνωση κ.λπ.) και σε κάθε περίπτωση να αναρτά σε εμφανές σημείο της εισόδου του χώρου λατρείας τον συνολικό αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτοχρόνως στον χώρο λατρείας σύμφωνα με την αναλογία ένα (1) άτομο ανά δεκαπέντε (15) τ.μ., και πάντως όχι περισσότερα από είκοσι πέντε (25) άτομα, με απόσταση μεταξύ τους δύο (2) μέτρων και με την επιφύλαξη ότι ειδικώς στην περίπτωση Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους πενήντα (50).

5. Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται εντός δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων, οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων). Η κατ’ εξαίρεση τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών που προβλέπεται στις παρ. 2 και 3 δεν επιτρέπεται σε χώρους λατρείας που βρίσκονται εντός ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών, κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων).

6. Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης του συνόλου της Επικράτειας, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας δεν δέχονται κοινό και πιστούς σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις.

Η λατρευτική ζωή των Ιερών Μονών, των Μοναστηριών και των Ησυχαστηρίων μπορεί να συνεχίζεται, κατά την κρίση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και κατόπιν έγκρισης του επιχώριου Μητροπολίτη, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχει κανένας άλλος πλην της μοναστικής αδελφότητας και με ανώτατο όριο τα δέκα (10) μέλη της μοναστικής αδελφότητας, τηρώντας τον κανόνα ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι δημόσιες αρχές για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, αποφασίζονται από τον Διοικητή του Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Ιεράς Κοινότητας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα.

Με την ως άνω απόφαση απαγορεύεται η είσοδος όλων των επισκεπτών στη Χερσόνησο του Άθω ή παρατείνεται ισχύουσα απαγόρευση κατά το αναγκαίο χρονικό διάστημα. Ο Διοικητής εποπτεύει την ορθή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, είτε αυτά λαμβάνονται από τον ίδιο τοπικά είτε λαμβάνονται σε επίπεδο Επικράτειας.

7. Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη και πρακτικές, είθισται η συμμετοχή και η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων αυστηρώς των λοιπών προληπτικών μέτρων προστασίας και οδηγιών των υγειονομικών αρχών.

Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία και διαχείριση των κοιμητηρίων επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του παρόντος και οφείλουν να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων, στα οποία δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην τελετή, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο.

8. Αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Δείτε όλο το ΦΕΚ ΕΔΩ

https://www.zougla.gr/

Πρόβλημα τα αγριογούρουνα που πλημμύρισαν τη Μάνη!

ΜΑΝΗ. Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή τους. Στην όλη κατάσταση, έρχεται να προστεθεί ο πρόσφατος θάνατος 49χρονου, που προήλθε, μετά τη σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με ένα από αυτά τα ζώα, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας - Αρεόπολης. Η υπέρμετρη αυτή αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας και στους κινδύνους που διατρέχουν, καθώς, αυτά κυκλοφορούν ακόμη και σε αυλές σπιτιών, ενώ ορισμένα από αυτά φτάνουν σε βάρος τα 100 κιλά. Οι αγρότες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ενώ τα καταστροφικά αποτελέσματα φαίνονται ήδη και στις καλλιέργειες τους, που καταστρέφονται από αυτά, αφού, ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων αποτελεί γεγονός, εδώ και χρόνια. Σημειωτέο ότι, με το κλείσιμο των μονάδων εκτροφής ημίαιμων αγριογούρουνων, μόλις σταμάτησε η επιχορήγηση τους, τα προηγούμενα ζώα ελευθερώθηκαν και πολλαπλασιάζονται πλέον ανεξέλεγκτα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, που συνεπάγεται κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες, τόσο στο ανωτέρω Δήμο, όσο και σε όλη την Επικράτεια;

2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να λάβετε, ώστε να αντιμετωπιστούν, τόσο το πρόβλημα των καταστροφών στις καλλιέργειες, όσο και η απώλεια ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από αγριογούρουνα;»

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ¨AQUA JEWEL¨



 

ΠΡΟΣΟΧΗ Aπόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης στο Δήμο Μονεμβασίας

 


Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε επαγγελματίες του Δήμου μας.

Οι επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες παραγγέλνοντας υλικά ή υπηρεσίες μεγάλου κόστους, επικαλούμενοι την ιδιότητα του στελέχους του Δήμου Μονεμβασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, “εγγυώνται” ότι το αντίτιμο θα καταβληθεί άμεσα, μέσω τραπέζης και με το πρόσχημα αυτό ζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία ή του καταστηματάρχη.

Στη συνέχεια οι επιτήδειοι τηλεφωνούν εκ νέου, ισχυριζόμενοι πως εκ παραδρομής κατέθεσαν πολλαπλάσιο ποσό, αξιώνοντας από τους επιχειρηματίες να τους επιστρέψουν την χρηματική διαφορά.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στη μη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων ή στοιχείων πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών τους, καθώς και στην αποφυγή κατάθεσης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές τους με αγνώστους και να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από τον Δήμο Μονεμβασίας ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΕΥΡΕΩΣ

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από τον Δήμο Μονεμβασίας
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΕΥΡΕΩΣ
 
Ως Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας, για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού και προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά της νόσου COVID-19 στον Δήμο Μονεμβασίας εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την αναμενόμενη «επανένωση οικογενειών» και τις επιστροφές στον τόπο καταγωγής τους, φοιτητών, στρατευσίμων και νέων εργαζομένων από επιβαρυμένες με τη νόσο COVID-19 περιοχές και μετά από συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς του Δήμου μας, απευθύνω την παρακάτω παράκληση-έκκληση-σύσταση προς τους ανωτέρω και γενικά προς όλους τους δημότες:
Ο Δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες ΟΛΩΝ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την διασπορά της νόσου COVID-19. Προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στον Δήμο μας και για την προστασία όλων μας, έρχομαι να κάνω έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους:
Να προσπαθήσετε να κρατήσετε για 7 ημέρες, τουλάχιστον, πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις-συγκεντρώσεις-παρέες.
Να αναβάλλετε το ταξίδι σας αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, εμέτους και διάρροιες.
Να φοράτε τη μάσκα προστασίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ως και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια σε όλες τις δραστηριότητές σας στη διάρκεια του ταξιδιού.
Να παρακολουθήσετε προσεκτικά την υγεία σας, παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς σας για 4 ημέρες από την επιστροφή σας και μετά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα στην υγεία σας, να επικοινωνήσετε με τα άτομα που είχατε στενές σχέσεις ή επαφές πριν από την αναχώρησή σας και να ενημερωθείτε για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.
ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ, Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ).
Ο Δήμος Μονεμβασίας θα εφοδιάσει με επιπλέον Rapid Test προκειμένου να γίνονται εύκολα και δωρεάν.
Ο έλεγχος θα γίνεται:
1. Στους Μολάους στη Μαθητική Εστία από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Μολάων.
2. Στη Νεάπολη στο Κέντρο Υγείας.
3. Τα test θα γίνονται από τις 21 έως 24 Δεκεμβρίου, ημέρες Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και ώρες 10 π.μ. - 14 μ.μ.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας όλους μας να κρατήσουμε αυστηρά μια πολύ μικρή σταθερή ομάδα συγγενών και φίλων που θα επιλέξουμε να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ…
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗ

«Έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς»Ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

 


Δόθηκε το «πράσινο φως» από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για τα αιτήματα της Εκκλησίας σχετικά με την αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Θανάση Τσακρή, χθες Δευτέρα, συζητήθηκε το θέμα στην επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι συμφωνήθηκε στους μητροπολιτικούς ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50 (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ναών τις γιορτινές ημέρες και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου (με τηλεδιάσκεψη) προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος να ενημερώσει τον κλήρο για όσα ειπώθηκαν κατά την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

 .zougla.gr

ΕΝΦΙΑ : Έρχονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν τον φόρο του 2015

 


Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες επιχειρήσεις ετοιμάζεται να στείλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2015.

Οι παραπάνω φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν δηλώσεις Ε9 και ως εκ τούτου δεν έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του φόρου ακινήτων.

Σε εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή επισημαίνεται ότι οι εφορίες στις οποίες υπάγονται οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε κατ΄ εκτίμηση υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που δεν έχει καταβληθεί και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια πληρωμής θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στους λογαριασμούς που διαθέτουν στο TAXISnet.

Επισημαίνεται ότι τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που έχουν βεβαιωθούν σε βάρος τους είναι προσαυξημένα με τα προβλεπόμενα ποσά προστίμων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Η απόφαση για τον ΕΝΦΙΑ 2015

Ειδικότερα ,όπως αναφέρεται στην απόφαση Πιτσιλή λόγω του γεγονότος ότι σημαντικός αριθμός νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων δεν υπέβαλε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, παρότι υπήρχε σχετική υποχρέωση, θα ισχύσει η ακόλουθη διαδικασία:

Για το έτος 2015 εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου έτους 2015 δεν είχαν προβεί σε διακοπή εργασιών και δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2015.

Τα στοιχεία των ακινήτων για την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου λαμβάνονται από τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο Περιουσιολόγιο Ακινήτων.

Στις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα αυτά να θεωρούνται ως μη δηλωθέντα, επί της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση γι’ αυτά.

Δεν εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου όταν το προκύπτον ποσό φόρου είναι μέχρι ένα ευρώ.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φορολογούμενος υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων μετά την έκδοση της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου, εκδίδεται άμεσα με βάση τη δήλωση ΕΝΦΙΑ πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου και ο επιπλέον βεβαιωθείς φόρος διαγράφεται ο δε τυχόν επιπλέον καταβληθείς φόρος επιστρέφεται.

ΠΗΓΗ  https://www.agrocapital.gr/

Βόλος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία που αυτοκτόνησε μέσα στο μαγαζί του

 


Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε την Κυριακή γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου, μέσα στην καφετέρια που διατηρούσε στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ο 60χρονος Γιώργος Καλέργης, φέρεται να άφησε σημείωμα πριν την αυτοχειρία, ενώ η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, πριν από δέκα μέρες, μαρτυρούσε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, λόγω των συνθηκών της καραντίνας που επέβαλαν και τη μη λειτουργία της εστίασης.

Όπως είχε γράψει: «Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα ….. από τον μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν. Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε !!!!!! Καληνύχτα».

Νέα υπηρεσία από τα ΚΕΠ Πειραιά για έκδοση πιστοποιητικών

 


Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από σαράντα δικαστικά πιστοποιητικά παρέχουν πλέον τα ΚΕΠ του δήμου Πειραιά στους πολίτες, καθώς εντάχθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΣΟΛΩΝ» των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής solon.gov.gr, οι πολίτες αιτούνται από τα ΚΕΠ τη χορήγηση πιστοποιητικών από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας και στη συνέχεια τα παραλαμβάνουν είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη την ψηφιακή πλατφόρμα «myKEPlive», στην οποία πολίτες και επιχειρήσεις επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης με τα ΚΕΠ, υποβάλλουν τα αιτήματά τους και παραλαμβάνουν πιστοποιητικά και έγγραφα, είτε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είτε στην οικία τους.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε δικαστικά πιστοποιητικά και έγγραφα από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας που θα απαιτούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα παραλάβουν. Η ένταξη των ΚΕΠ Πειραιά στην ψηφιακή πλατφόρμα solon.gov.gr διευρύνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων πιστοποιητικών. Ως Δήμος Πειραιά, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο άμεση τη συναλλαγή τους με το Δημόσιο» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σχετική δήλωση.

 zougla.gr

Οδηγίες προστασίας για ασφαλή Χριστούγεννα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Οδηγίες προστασίας για ασφαλή Χριστούγεννα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 🎄⭐️
Με απλές κινήσεις μπορούμε να προστατευθούμε από κατά λάθος εκδήλωση πυρκαγιάς 🔥🚫
Διαβάστε ➡️ https://bit.ly/2K0JiBG
 

 

ΚΥΘΗΡΑ:ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ Ν.ΠΡ.ΚΥ-47Ν


 

ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Σωματείο Κυθηρίων Ψαράδων Μυρτιδιώτισσα