Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σύλληψη δύο ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο Γύθειο

Δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν στο Γύθειο κατηγορούνται για οκτώ διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα της περιοχής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 23χρονος κι ένας 35χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επιπλέον ο 35χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ όπως προέκυψε ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 21 Δεκεμβρίου 2014 έως και την 2 Ιανουαρίου 2015, είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές σε αγροκτήματα στο Γύθειο Λακωνίας, όπου αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 132 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, αγροτικά εργαλεία και αντικείμενα συγκομιδής ελαιοκάρπου, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ.
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία αλυσοπρίονα, 54 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή ελαιοκάρπου, ένας σιδερένιος λοστός, ένα μαχαίρι και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αντικειμένων και εργαλείων που είχαν κλαπεί, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Γυθείου.
ΠΗΓΗ: YOU KNOW.GR

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/12/2016 - Δημοτικά Έργα Φρατσίων

 Ολοκληρώθηκε η γενική επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου στέγασης της Τοπικής Κοινότητας Φρατσίων. Έγιναν εκτεταμένες εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρώσεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, μονώσεων και επισκευής των παλαιών μωσαϊκών δαπέδων. Ανάδοχος μετά τη δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών ήταν ο Ε.Δ.Ε. Ανδρέας Τραβασάρος και η συνολική δαπάνη του έργου μετά την έκπτωση ανήλθε σε 11.371,71€.
 Παράλληλα, με δαπάνες του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου έγιναν εργασίες επισκευής (βαψίματα) στο κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός στα Φράτσια, ολοκληρώθηκε το σύστημα της πυρασφάλειας που πλέον είναι πιστοποιημένο από την Π.Υ. και προγραμματίζονται νέες παρεμβάσεις με την έναρξη υλοποίησης του νέου προϋπολογισμού του 2017 (συντήρηση ή αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων, ανακαίνιση κουζίνας, προμήθεια νέων ηλεκτρικών συσκευών και εξοπλισμού κ.λπ.).
 Ο τοπικός σύλλογος και οι κάτοικοι προχώρησαν σε γενική ανακαίνιση του παλαιού Δ.Σ. του οικισμού, το οποίο τους παραχωρήθηκε από το Δήμο, ενώ προγραμματίζονται και νέες εργασίες στον αύλειο χώρο του. Το κτίριο αυτό είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που μπορεί να στεγάσει πολλές πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής για την εκτέλεση του μεγάλου έργου "Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων" προϋπολογισμού 292.000€ που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων στις αρχές του έτους. Η διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου ήταν πολύμηνη και η συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό πρόεδρο κ. Κώστα Πετρόχειλο, τον σύλλογο και τους κατοίκους άκρως αποδοτική.


Με τα έργα αυτά και κυρίως με το μεγάλο έργο της ανάπλασης πουr ανέμενε η τοπική κοινωνία επί πολλές δεκαετίες, η Τ.Κ. των Φρατσίων αποκτά νέα εικόνα, καθώς σταδιακά υλοποιούνται στο ακέραιο όλες οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 


----------------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------------

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ "ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟ"ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ

Επειδή .Καραβάς χωρίς τραγούδι και μουσική δεν γίνεται Κάθε Παρασκευή βράδυ σας έχουμε ζωντανή μουσική με το σχήμα του Γαβρίλη Ψαρά για πολύ πολύ κέφι !!!
Ο Μανώλης και η Γεωργία ετοιμάζουν για εσάς εκλεκτούς πεντανόστιμους μεζέδες κρεατικών και θαλασσινών και σας περιμένουν με γεύσεις και νότες που θα ομορφύνουν περισσότερο τις χειμωνιάτικες  βραδιές σας !!! 
θα το ευχαριστηθείτε.
Tηλ.2736033354 ·

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 η πλατεία της Νεάπολης Βοιών θα φωταγωγηθεί μέσα σε γιορτινό κλίμα.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 η πλατεία της Νεάπολης Βοιών θα φωταγωγηθεί μέσα σε γιορτινό κλίμα. Με μουσική και τραγούδια από την φιλαρμονική Νεάπολης ,γλυκά και διάφορα σνακ, με πολύ κέφι σε γιορτινό κλίμα ,η Νεάπολη φορά τα γιορτινά της και σας περιμένει μικρούς και μεγάλους !
 Δεσποινα Βαγγελόγλου

9 νέες θέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο (12μηνο - ΟΑΕΔ)



Κινηματογραφικό βραβείο ΓΕΛ Κυθήρων

 Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας πληροφορούμε ότι η ταινία “WORLD MAD” της κινηματογραφικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Κυθήρων απέσπασε το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 16ης Camera Zizanio καθώς και το βραβείο Σχολής Σταυράκου στο 19ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας.

Από εδώ επίσης θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι πέραν του βραβείου και εκ των προτέρων νοιώθουμε νικητές για αυτά που κέρδισαν τα παιδιά που ενεπλάκησαν σε αυτήν την δημιουργία και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Γιώργο Διδυμιώτη που στήριξε και στηρίζει (ήδη προχωρά βιωματικό project δημιουργίας νέας ταινίας) με σθένος και επιμονή την κινηματογραφική αγωγή των μαθητριών και μαθητών μας.


Ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα του σχολείου
Δημήτρης Λεβέντης

Ο Διευθυντής
Σάκης Τριφύλλης

Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδιού Κυθήρων 11.12.16

Την Κυριακή 11 Δεκεμβριου Ζ016 στον χώρο του Ελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου συνεδρίασαν, εξ αναβολής από την προηγούμενη Κυριακή που δεν επετεύχθη απαρτία, τα μέλη του Συνεταιρισμού καθώς και τα μέλη της "Α. Σ. Λιβαδίου Ομάδα παραγωνών" σε τακτική συνέλευση.



Τα Θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν :

1. Απολογισμοί Ελαιουργικών Εργασιών 2015-2016
2. Απολονισμός Χοροεσπερίδας 2016
3. Τροποποίηση Καταστατικού
4. Εγγραφή του Συν/μού στη ΠΑΣΕΓΕΣ
5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για Δακοκτονία
6. Γενικά θέματα

Εν συνεχεία έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις δράσεις της ομάδας παραγωνών.





-----------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου
-----------------------------------------------------------------------------------

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η πυρπόληση των ΚΟΥΛΕΝΤΙΩΝ




Η πυρπόληση των ΚΟΥΛΕΝΤΙΩΝ
Στις 23 Αυγούστου το 1825 ο Ιμπραήμ Πασάς καταλαμβάνει την Μονεμβασιά. Το 1824, κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, στάλθηκε από τον πατέρα του στην Πελοπόννησο για να βοηθήσει τους Οθωμανούς, επικεφαλής στρατιάς Αιγυπτίων που κάποτε έφτασε τουλάχιστον τις 35.000 άνδρες. Αφού πρώτα στάθμευσε στην Κρήτη, τον Φεβρουάριο του 1825, αποβιβάστηκε στον Μοριά. Κυρίευσε αρχικά την Τρίπολη και το Ναβαρίνο, ωστόσο η επίθεσή του τον Ιούνιο στην Αργολίδα στους Μύλους Αργολίδας αποκρούστηκε από τον Δημήτριο Υψηλάντη. Το 1826 κατέλαβε το Μεσολόγγι και το 1828, και αφού ο στόλος του είχε καταστραφεί στο Ναβαρίνο, αποχώρησε από την Ελλάδα μετά την παρέμβαση των Γάλλων με την Εκστρατεία του Μοριά. Κατά την εκστρατεία αυτή προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην Πελοπόννησο, πυρπολώντας οικισμούς, κόβοντας οπωροφόρα δένδρα και καλώντας τον πληθυσμό να προσκυνήσει. (Κοτσώνης, σ. 486).
Προφορικές μαρτυρίες της παράδοσης μας λένε ότι έφτασε μέχρι τον Κάμπο στα Βάτικα. Έφτασε πρωινές ώρες και πήρε σκλάβους κάποιους λίγους Βατικιώτες που πήγαιναν στα χωράφια τους για εργασία. Ανάμεσα τους και ο αγιονικολαΐτης, Αντώνιος Περιβολάρης που είχε χωράφια στα λατομεία, που αναγράφεται στους μετέπειτα συνταχθέντες καταλόγους των σκλάβων του Ιμπραήμ ο οποίος ποτέ δεν επέστρεψε πίσω στην πατρίδα. Ο Ιμπραήμ διανυκτέρευσε κάτω από μια μεγάλη ελιά στον Κάμπο που φέρει το όνομα του ως τις μέρες μας, ''η ελιά του Ιμπραήμ''. Αλήθεια ή ψέματα δεν γνωρίζω! Δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες που να έχουν βρεθεί ως τώρα. Είναι αλήθεια όμως ότι πυρπόλησε τα Κουλέντια και η γραπτή απόδειξη είναι το ακόλουθο έγγραφο από τα Γενικά Αρχεία του Κράτου, το οποίο, όποιος καταφέρει να το διαβάσει θα εντυπωσιαστεί.
Με λίγα λόγια λέει πως οι Δημήτριος, Αναστάσιος και Κυριάκος Σγαρδέλης μετά την πυρπόληση των Κουλεντίων από τον Ιμπραΐμ, μετοίκησαν στην περιοχή "Χινοκοπιά" στην Γερμάνα και εγκαταστάθηκαν εκεί για πολλά χρόνια,χτίζοντας νέες οικείες και καλλιεργώντας την γη, μέχρι να επιστρέψουν πίσω στα Κουλέντια. Περιουσίες δικές τους όμως καταμετρήθηκαν μετά την απελευθέρωση στις εθνικές γαίες, δημεύτηκαν από το κράτος και βγήκαν σε δημοπρασία. Αγοράστηκαν από τον Ελευθέριο Γιαννούκο, κάτοικο Μονεμβασίας και το 1847 ζητούν από το κράτος πίσω τα καταπατημένα ακίνητα τους.
Νικόλαος Παυλάκης