Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η επιχείρηση επαναπροώθησης των 68 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά των Κυθήρων έληξε αίσια και αναίμακτα.

Η επιχείρηση επαναπροώθησης των 68 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά των Κυθήρων έληξε αίσια και αναίμακτα. Ήδη οι μετανάστες προωθήθηκαν στη Νεάπολη και από εκεί θα μεταχθούν στην Αθήνα όπου θα ταυτοποιηθούν σε σχετικό κέντρο υποδοχής. Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ Αντιναύαρχο κ. Σταμάτιο Ράπτη, τον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ Αρχιπλοίαρχο κ. Σταμάτιο Καλογείτονα, τον Διευθυντή Αστυνομίας Πειραιά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχο κ. Ευστάθιο Σκαλίμη, τον Λιμενάρχη Κυθήρων κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας, τον Διοικητή και το προσωπικό του Α.Τ. Κυθήρων, τον Διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυθήρων, όλους τους προϊσταμένους υπηρεσιών που άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκησαν στο συμβάν, τον Δήμο Μονεμβασιας και το Δήμαρχο Ηρακλη Τριχειλη που απόψε παρέλαβε τους μετανάστες στα διοικητικά του ορια, τους Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του ΔΛΤ και τους αιρετούς που συνέβαλαν στην αίσια έκβαση του συμβάντος και τους κατοίκους και επαγγελματίες που επέδειξαν υψηλού επιπέδου ανθρωπισμό μπροστά στο δράμα των προσφύγων που πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια συμβάντα και εύχομαι το Κράτος να αντιληφθεί σύντομα ότι οι νησιωτικοί δήμοι αδυνατούν υπό τις ασφυκτικές συνθήκες που βιώνουν να αντιμετωπίσουν τέτοια έκτακτα συμβάντα που απαιτούν σωστό σχεδιασμό και άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα. Θερμές ευχαριστίες και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. κάθε είδους για την συμπαράστασή τους και τη δημοσιογραφική κάλυψη.
Πηγή
Stratos Charchalakis

Νεώτερες Πληροφορίες σχετικά με τους 68 διασωθέντες μετανάστες


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της σελίδας μας, οι 68 διασωθέντες μετανάστες από την προσάραξη του πλοιαρίου τους στην βραχώδη περιοχή του λιμανιού του Διακοφτιού, πρόκειται να αναχωρήσουν απόψε με το τοπικό πλοίο της γραμμής το "Πορφυρούσα" και να μεταφερθουν στην Νεάπολη και απο εκεί να προωθηθούν προς Καλαμάτα η Αθήνα για περαιτέρω ενέργειες πιστοποίησης τους και εν συνεχεία τοποθέτησης τους σε ανάλογο χώρο φιλοξενίας.
 

Η αναχώρηση των μεταναστατών επετεύχθη κατόπιν συννόμων ενεργειών ττου Δήμου Κυθήρων και της Λιμενικής αρχής Βοιών Λακωνίας.

Εξάλλου παρά τις καταβληθείσες προσπάθειες με την βοήθεια μεγάλου σκάφους (λάντζας) που ήλθε από την Νεάπολη δεν κατέστη δυνατή η αποκόλληση του πλοιαρίου που επεβαιναν οι μετανάστες από το σημείο όπου έχει εξωκείλει (καθίσει), στην βραχώδη ακτή του Διακοφτιού. Κύρια αιτία είναι οι δυνατοί άνεμοι και η θαλασσοταραχή που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι προσπάθειες θα επαναληφθούν εφόσον υπάρξει κάποια ύφεση των καιρικών φαινομένων.
---------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτό Θέμις Φαρδούλη
--------------------------------------------------------------

"ΠΡΑΞΗ ΑΛΗΤΕΙΑΣ"χάθηκαν 200 κυβικά νερό μέσα σε 1 ώρα!

Η εξυπνάδα στο νησί δεν έχει όρια... χτες όλη μέρα και όλη νύχτα γεμίζαμε τη δεξαμενή του Ποταμού και σήμερα στις 2-3 το μεσημέρι κάποιος άνοιξε τη βάνα καθαρισμού και χάθηκαν 200 κυβικά νερό μέσα σε 1 ώρα! Η αλητεία και η ξεδιαντροπιά δεν έχουν όριο πλέον. Λυπάμαι... Λυπάμαι πολύ για το χαμηλό επίπεδο ορισμένων "ανθρωπίσκων"... Υποβλήθηκε ήδη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα... ο "έξυπνος" από τη μύτη θα πιαστεί, να είναι σίγουρος...

Πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια ο Επιτάφιος της Κοιμήσεως,στο ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Κάστρο

ANAKOINΩΣΗ
Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου, το βράδυ ώρα 9, στο ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Κάστρο θα γίνει πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια ο Επιτάφιος της Κοιμήσεως. Η περιφορά θα γίνει στα δρομάκια του Κάστρου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ακούσετε μια νυκτερινή ακολουθία με φεγγάρι στο Κάστρο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό ειδικά για την περίσταση. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε στο Κάστρο τον Παντοκράτορα και το μουσείο των οικοσήμων.

 ΠΗΓΗ Eleni Harou

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΚΑΣΤΕΛΑ"ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Φωτιά σε δασική έκταση πάνω απο την Καστέλλα , ευτυχώς παρά τον δυνατό άνεμο και την πυκνή βλάστηση με την προσπάθεια των κατοίκων περιορίστηκε . Άμεση ήταν η αντίδραση της πυροσβεστικής του αστυνομικού σταθμού του δασαρχείου και του δήμου Μονεμβασίας
ΠΗΓΗ
Σταύρος Χριστάκος


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ "ΧΑΡΑΚΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Αυτή την στιγμή παρόλο των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή , σύμφωνα με πληροφορίες αεροπλάνο επιχειρεί με ρίψεις για την κατάσβεση της. Πυροσβεστικά οχήματα ,πεζοπόο τμήμα ,κάτοικοι και ο δήμος καταβάλλουν προσπάθειες για να την σβήσουν
ΠΗΓΗ 
Συμβαίνει Τώρα

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 68 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ

 ΦΩΤΟ
John Fardoulis
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εντοπισθέντες 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 8 παιδιά, οι 22 είναι αφγανοί, 22 πακιστανοί, 23 ιρακινοί και ένας σύριος. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε  χώρο πλησίον του λιμεναρχείου στο Διακόφτι, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής. Παράλληλα από το λιμενικό σώμα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για έλεγχο του σκάφους και αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας ρύπανσης.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ !
Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Διακοφτίου σκάφος με περίπου 65 επιβαίνοντες μετανάστες.Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός του radio Adelin με τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχο κ.Ευστάθιο Σκαλίμη στο σκάφος μήκουσ 15 μέτρων επιβαίνουν 68 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων ,μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αυτή την στιγμή επιχειρείται να γίνει αποκόλληση του σκάφους από τα βράχια. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και παράλληλα έχει ξεκινήσει από Νεάπολη η Λάντζα με προορισμό στο σημείο για να συνδράμει στις προσπάθειες.Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές. Για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι νεώτερο προκύψει θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση.Υ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Διακοφτίου σκάφος με περίπου 65 επιβαίνοντες μετανάστες. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές και ήδη οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι έχουν στεγαστεί προσωρινά στο κτίριο του λιμανιού, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αποκόλληση του σκάφους καθώς οι καιρικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται. Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, η Αστυνομία και το Λιμενικό των Κυθήρων και της Νεάπολης, η Διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας και οι τοπικοί φορείς και κάτοικοι συνεργάζονται άψογα προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και οι μετανάστες να μεταχθούν στον Πειραιά με την πρώτη δυνατή ευκαιρία. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι προκύπτουσες δαπάνες βαρύνουν τους Δήμους και ήδη έχει προβλεφθεί η σίτιση των μεταναστών. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει κάποια βοήθεια (υπάρχει ανάγκη για κουβέρτες) να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό.

Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων.

Επί την εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου 15η Αυγούστου την Κυριακή εσπέρας και ώρα περί 19:00 θα τελεστή ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εν συνεχεία θα ψάλουν τα εγκώμια της κοιμήσεως έμπροσθεν του επιταφίου και θα γίνει περιφορά του επιταφίου. 
Την Δευτέρα 15η Αυγούστου και ώρα 7:00π.μ η πανηγυρική Θεία λειτουργία στον ναό Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων.

Πηγή
Πατήρ Ιωάννης Παπανδρόπουλος

EKTAKTO ! ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤHN XAΡAKIA ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣTHN  XAΡΑΚΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΞΗ ΓΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Εικόνες από την διάσωση σήμερα το μεσημέρι έξη Γάλλων πολιτών με τα πλωτά τους σκάφη που κινδύνευαν ανοικτά του όρμου της Νεάπολης .
Τραγικά επίκαιρη σήμερα το μεσημέρι η ανάγκη να υπάρχει στον προβλήτα της Νεάπολης ένα ταχύπλοο σκάφος για το Λιμεναρχείο το οποίο γρήγορα και με τις πλέον δυσμενείς τοπικά καιρικές συνθήκες να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και να σώσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν στην θάλασσα.
Πηγή 
Stathakis Panagiotis


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓ. ΜΥΡΩΝΟΣ 16/08


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΑΡΩΝ.ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/08

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/08/2016 ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΜΟΥΔΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 09,30 ΕΩΣ ΤΙΣ 21.30.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6973764844
ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΝΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γιορτάζει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Έλωνας στην Νότια Κυνουρία

Χιλιάδες πιστοί από την Αρκαδία, την Λακωνία, αλλά και πολλές περιοχές της χώρας θα επισκεφτούν και φέτος την Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στη Νότια Κυνουρία, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που γιορτάζει το δεκαπενταύγουστο.

Την Κυριακή το απόγευμα, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί στις 19:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή και θα ακολουθήσει στις 21:00 το βράδυ ιερά αγρυπνία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Τη Δευτέρα το πρωί, ανήμερα του δεκαπενταύγουστου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις και οι ιερές ακολουθίες θα συνεχιστούν καθημερινά ως τα Εννιάμερα της Θεοτόκου, Τρίτη 23 Αυγούστου.
Πηγή http://www.leonidion.gr/

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 ΦΩΤΟ Lionella Croattini

Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός του radio Adelin με τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχο κ.Ευστάθιο Σκαλίμη στο σκάφος μήκουσ 15 μέτρων επιβαίνουν 68 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων ,μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αυτή την στιγμή επιχειρείται να γίνει αποκόλληση του σκάφους από τα βράχια. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και παράλληλα έχει ξεκινήσει από Νεάπολη η Λάντζα με προορισμό στο σημείο για να συνδράμει στις προσπάθειες.Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές. Για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι νεώτερο προκύψει θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση.Υ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.

 Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Διακοφτίου σκάφος με περίπου 65 επιβαίνοντες μετανάστες. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές και ήδη οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι έχουν στεγαστεί προσωρινά στο κτίριο του λιμανιού, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αποκόλληση του σκάφους καθώς οι καιρικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται. Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, η Αστυνομία και το Λιμενικό των Κυθήρων και της Νεάπολης, η Διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας και οι τοπικοί φορείς και κάτοικοι συνεργάζονται άψογα προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και οι μετανάστες να μεταχθούν στον Πειραιά με την πρώτη δυνατή ευκαιρία. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι προκύπτουσες δαπάνες βαρύνουν τους Δήμους και ήδη έχει προβλεφθεί η σίτιση των μεταναστών. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει κάποια βοήθεια (υπάρχει ανάγκη για κουβέρτες) να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό.

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΒΡΑΧΩΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ


 Σιδερένιο σκάφος με μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες 64 τον αριθμό προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στο Διακόφτι σήμερα το πρωί  Σάββατο 13 Αυγούστου.
Στο σημείο βρίσκονται Λιμενικές Αρχές καθώς και η Αστυνομία.Για ότι νεότερο θα σας ενημερόσουμε.
ADELIN 107,3 FM

ΦΩΤΟ
Paraskevi Maravelia

Oλοκληρώθηκε ο φωτισμός της πλατείας Καρβουναδων πέριξ του Ιερού Ναού του Αγ.Γεωργιου.

Με τη συνεργασία Δήμου και Εκκλησιαστικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε ο φωτισμός της πλατείας Καρβουναδων πέριξ του Ιερού Ναού του Αγ.Γεωργιου. Τα φωτιστικά αγοράστηκαν από το Δήμο ενώ ο ηλεκτρολόγος του Δήμου έκανε τις απαραίτητες συνδέσεις. Το ρεύμα θα πληρώνει ο ναός. Θερμές ευχαριστίες στην Εκκλ. Επιτροπή και όσους κατοίκους βοήθησαν. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Στόχος μας ή διαρκής βελτίωση των δημοσίων χώρων μέσα από ήπιες παρεμβασεις.
 Πηγή

Stratos Charchalakis  
ΦΩΤΟ
 Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου.