Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 68 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ

 ΦΩΤΟ
John Fardoulis
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εντοπισθέντες 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 8 παιδιά, οι 22 είναι αφγανοί, 22 πακιστανοί, 23 ιρακινοί και ένας σύριος. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε  χώρο πλησίον του λιμεναρχείου στο Διακόφτι, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής. Παράλληλα από το λιμενικό σώμα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για έλεγχο του σκάφους και αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας ρύπανσης.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ !
Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Διακοφτίου σκάφος με περίπου 65 επιβαίνοντες μετανάστες.Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός του radio Adelin με τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχο κ.Ευστάθιο Σκαλίμη στο σκάφος μήκουσ 15 μέτρων επιβαίνουν 68 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων ,μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αυτή την στιγμή επιχειρείται να γίνει αποκόλληση του σκάφους από τα βράχια. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και παράλληλα έχει ξεκινήσει από Νεάπολη η Λάντζα με προορισμό στο σημείο για να συνδράμει στις προσπάθειες.Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές. Για την εξέλιξη της επιχείρησης και ότι νεώτερο προκύψει θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση.Υ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στην περιοχή του Διακοφτίου σκάφος με περίπου 65 επιβαίνοντες μετανάστες. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές και ήδη οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι έχουν στεγαστεί προσωρινά στο κτίριο του λιμανιού, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αποκόλληση του σκάφους καθώς οι καιρικές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται. Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, η Αστυνομία και το Λιμενικό των Κυθήρων και της Νεάπολης, η Διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας και οι τοπικοί φορείς και κάτοικοι συνεργάζονται άψογα προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και οι μετανάστες να μεταχθούν στον Πειραιά με την πρώτη δυνατή ευκαιρία. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι προκύπτουσες δαπάνες βαρύνουν τους Δήμους και ήδη έχει προβλεφθεί η σίτιση των μεταναστών. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει κάποια βοήθεια (υπάρχει ανάγκη για κουβέρτες) να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου