Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018


ΒΑΤΙΚΑ.Το Παντανασσιώτικο γλέντι Σάββατο 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00

Το Παντανασσιώτικο γλέντι Σάββατο 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00
Όπως κάθε χρόνο και φέτος το Παντανασσιώτικο γλέντι το Σάββατο 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ.
Η ορχήστρα του Δημήτρη Μπαρμπάγιαννη θα σας ταξιδέψει μουσικά σε ένα χορευτικό πρόγραμμα,με νησιώτικα κ λαϊκά μέχρι το πρωί.
Πολλά ψητά στα κάρβουνα,νηστίσιμα,παγωμένες μπύρες,και ποτά...
ΛΑΧΕΊΟΦΌΡΟΣ αγορά με πλούσια δώρα !!!
Στην Παλιά δημοσιά του χωριού Παντάνασσας
Σας περιμένουμε όλους.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ
ΜΗΝΕΣ ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ
ΕΤΟΣ 2014: 13.714
ΕΤΟΣ 2015: 14.975
ΕΤΟΣ 2016: 13.704: η πτώση της κίνησης οφείλεται στην μείωση των αεροπορικών δρομολογίων λόγω του νέου πλαισίου των αγόνων αεροπορικών γραμμών.
ΕΤΟΣ 2017: 12.438: η πτώση οφείλεται στην ξαφνική διακοπή δρομολογίων από και προς Πειραιά και Κρήτη, ωστόσο το νησί «κράτησε».
ΕΤΟΣ 2018: 14.863: η κίνηση αυξάνεται και αγγίζει τα επίπεδα του 2015 που ήταν μια από τις καλές χρονιές των τελευταίων ετών. Η ομαλοποίηση των δρομολογίων επηρεάζει θετικά, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες κινήσεις προβολής Δήμου και ιδιωτών.
Τα στοιχεία αυτά είναι ΕΠΙΣΗΜΑ (Λιμεναρχείου Κυθήρων και Κρατικού Αερολιμένα) και αφορούν τις πραγματικές αφίξεις στο νησί μας, χωρίς ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή για το αν πρόκειται π.χ. για Έλληνες επισκέπτες ή Ευρωπαίους ή αποδήμους από την Αυστραλία. Επίσης τα στοιχεία αυτά δεν εξετάζουν την αγοραστική και καταναλωτική ικανότητα και δύναμη των επισκεπτών, που ειδικά φέτος είναι μειωμένη λόγω των πολλών φορολογικών υποχρεώσεων.
Stratos Charchalakis

Το πρόγραμμα δρομολογίων Πορφυρούσα με το έκτακτο την 28/07.


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη χειριστή μηχανήματος έργου

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει σύμφωνα με την υπ΄αρ. ΣΟΧ2/2018/7835-26-6-2018 την πρόσληψη ενός ατόμου με την ειδικότητα Χειριστής Μηχανήματος Έργου για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, έως και την Δευτέρα 30 Ιουλίου είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δήμος Μονεμβασίας, Τ.Κ 23052, Μολάοι Ν. Λακωνίας, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας, υπόψη κας Παναγιώτας Κολλιάκου (τηλ. επικοινωνίας: 2732360524).
Δείτε την ανακοίνωση και το έντυπο της αίτησης.

Διακρίσεις... στις προληπτικές εξετάσεις υγείας στη Μάνη

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία σχετικά με τη μη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Ανατολικής Μάνης εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Γυθείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ΟΠΑΠΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αν. Μάνης και το Κ.Υ. Αρεόπολης.  
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Γυθείου ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμπεριλαμβάνονται δωρεάν εξετάσεις από το Κέντρο Υγεία Αρεόπολης σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του παιδιού”.
Στο πρόγραμμα εξετάσεων (15-07-2018) είχαν συμπεριληφθεί και τα χωριά Πετρίνα και Αιγιές, τα οποία ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Γυθείου και για το οποίο πρόγραμμα δεν είχε καμία ενημέρωση η  Επιστημονική Υπεύθυνη κα Αγγελάκου Θεοδώρα ούτε κανένας γιατρός του Κ.Υ., ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν ενεργά και να μπορέσει να καλυφθεί ο πληθυσμός των πιο απομακρυσμένων χωριών καθώς και των κατοίκων του Γυθείου.
Παρόλα αυτά το Κ.Υ. Γυθείου θα οργανώσει δικό του πρόγραμμα με εξειδικευμένους γιατρούς σύντομα, το οποίο θα απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του και φυσικά τους κατοίκους της πόλης του Γυθείου».
http://www.lakonikos.gr

ΝΔ Μονεμβασίας: “Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κουλέντια”


Κατά την τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Μονεμβασίας της Νέας Δημοκρατίας, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στην εγκατάσταση του δικτύου διασύνδεσης υψηλής τάσης Πελοποννήσου – Κρήτης και τον σχεδιασμό για τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή.
Η ΔΗΜΤΟ θεωρεί τον σχεδιασμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης αναχρονιστικό και ξεπερασμένο, αφού “παρόλες τις αντιδράσεις από το δήμο, τους δημότες και τους συλλόγους της περιοχής, η κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ προχωρούν σε εγκατάσταση εναερίου δικτύου πυλώνων ΥΤ μήκους 27 χιλιομέτρων στον ορεινό όγκο κατά μήκος του δήμου Μονεμβασίας, τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς το αντίστοιχο δίκτυο στην Κρήτη είναι υπόγειο. Φαίνεται μάλιστα ότι το δίκτυο αυτό θα εξυπηρετεί την τοποθέτηση ΑΣΠΗΕ (ανεμογεννητριών) κατά μήκος της γραμμής μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος” σημειώνει η Οργάνωση και εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε πλάνο που δεν σέβεται το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Δηλώνοντας σύμφωνη με την ανάπτυξη των πράσινων μορφών ενέργειας, όπως η αιολική, η ΔΗΜΤΟ θέτει πάντως ως προϋποθέσεις τον σωστό σχεδιασμό και τη στρατηγική σε εθνικό επίπεδο (προστασία περιοχών natura, χωροθέτηση βάσει χαρτών ευαισθησίας και αποκλεισμού, χωρίς παραβίαση της αισθητικής, με σεβασμό στη βιοποικιλότητα και χωρίς υποβάθμιση του τουριστικού υπόβαθρου).
Προειδοποιεί τέλος για σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, τη φυσική ομορφιά, το περιβάλλον και τον τουρισμό από μια ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ στο δήμο και προτάσσει την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη η βούληση της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.
http://laconialive.gr

Εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Απιδέας Λακωνίας


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Απιδέας Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 9:15 μμ στην κεντρική πλατεία του χωριού μας. Εκ των βυζαντινών Απιδέων –Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ένα λειτουργικό μνημείο 1500 ετών Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, ομιλίες, χαιρετισμούς, παρουσίαση πρόσφατης μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του Μνημείου, με διαχρονικό φωτογραφικό υλικό. Επίσημα ιστορικά στοιχεία παλαιοχριστιανικής και μεσοβυζαντινής περιόδου, από το αρχείο Βυζαντινών Μνημείων Ελλάδος του έτους 1927 και μεταγενέστερα. Ελάτε να ταξιδέψουμε στην ιστορία του τόπου μας, στο παρελθόν δεκαπέντε αιώνων. Θα ακολουθήσει διάλεξη για το σπουδαιότερο Ναό της Χριστιανοσύνης. << Το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Το μνημείο και το έργο αποκατάστασής του από το Πολυτεχνείο >> Το μεγάλο αυτό επίτευγμα θα παρουσιάσει η καθηγήτρια ΕΜΠ και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, κ. Αντωνία Μοροπούλου. Πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών (SEFI). Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Πρεσβύτερος Ευγένιος Γραεφφλύ
https://www.facebook.com/events/1872953993008086/

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρασκευή, 20/7/2018


Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

 
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με θέμα τις πράξεις παράνομων και λαθραίων υλοτομιών δασικών δένδρων στην ευρύτερη περιοχή του ευαίσθητου δασικού οικοσυστήματος του Ταϋγέτου. Στην ερώτηση, ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι καταγγελίες των απλών πολιτών και φορέων για τις πράξεις παραβατικότητας, που άπτονται των αντικειμένων της δασικής νομοθεσίας, δεν περιορίζονται μόνο στην εν λόγω περιοχή, αλλά και στα δάση και τις δασικές εκτάσεις όλης της Πελοποννήσου.
Επιπλέον, στην ερώτηση αναδεικνύεται ότι οι Δασικές Υπηρεσίες βιώνουν μια τραγική κατάσταση στην καθημερινή τους λειτουργία καθώς τα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Δασοπροστασίας δεν εκτελούνται, οι δασικοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για τις υπερωρίες, τις περιπολίες και τις διανυκτερεύσεις τους στην ύπαιθρο εδώ και δυόμιση χρόνια, τα υπηρεσιακά οχήματα είναι ακινητοποιημένα, οι ελλείψεις σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό των δασικών υπηρεσιών ξεπερνούν κάθε όριο, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού (70 Δασολόγοι και 30 Δασοπόνοι) έχει κολλήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ η προχειρότητα στο θέμα της πρόσληψης των εργατών κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

 
Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης, πατήστε εδώ.

Από το πολιτικό γραφείο

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ


ΠΡΟΣ: Δήμο Κυθήρων 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δημότες Κυθήρων , Δ.Σ. Γ.Ν. Κυθήρων 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, για το γεγονός ότι το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης για στέγαση-σίτιση που αναλογεί στους Ιατρούς Yπαίθρου του νησιού (αγροτικοί ιατροί), δεν έχει καταβληθεί.
Ειδικότερα, από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνεται από το 2015 στην επίσημη προκήρυξη θέσεων,  ότι οι αγροτικοί ιατροί που εκπληρώνουν τη θητεία τους στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων (2 θέσεις) και στα Π.Ι. Καρβουνάδων και Χώρας καθώς και Π.Ι. Αντικυθήρων (συνολικά 4) δικαιούνται επίδομα-οικονομική ενίσχυση μηνιαίως για τη στέγαση και τη σίτιση τους. Παρόλα αυτά το προαναφερθέν επίδομα δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν αγροτικό ιατρό από τότε μέχρι και σήμερα.
Από το Σεπτέμβριο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί από εμάς πολλαπλές προσπάθειες για την καταβολή του επιδόματος. Συγκεκριμένα, υπήρχε προφορική διαβεβαίωση ότι το επίδομα θα είχε δοθεί πριν το Πάσχα, όμως ακόμα και σήμερα 20/7/2018 η υπόσχεση αυτή όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά εκκρεμούν ακόμη καίρια βήματα για την ολοκλήρωσή του.
Οι Ιατροί Υπαίθρου όμως που πέρασαν, βρίσκονται και θα έρθουν στο νησί αποτελούν βασικό πυρήνα του Νοσοκομείου Κυθήρων καθώς και των Π.Ι., διότι είναι οι επαγγελματίες υγείας που συναντά κανείς πρώτους όταν έρχεται στο νοσοκομείο. Αποτελούν ακόμη πλήρωμα των ασθενοφόρων για τα επείγοντα περιστατικά, διακομίζουν ασθενείς, λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία καθώς και το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής και βρίσκονται δίπλα στους δημότες του νησιού, στελεχώνοντας την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.
Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ότι το επίδομα που ανακοινώνεται στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί βασικό κίνητρο για την επιλογή των θέσεων και η μη καταβολή του, αποθαρρύνει τους  αγροτικούς που βρίσκονται και που σκοπεύουν να έρθουν στο νησί.
Με λύπη μας ανακοινώνουμε την απογοήτευση μας προς εσάς ως δήμο και τον δήμαρχο Ευστράτιο Αθ. Χαρχαλάκη, για τη στάση σας απέναντι στο ζήτημα και τις επαναλαμβανόμενες αναβολές που έχετε δώσει στην επίλυση του.  Θα θέλαμε να δηλώσετε έμπρακτα τη στήριξή σας προς τους Αγροτικούς Ιατρούς του νησιού, διευθετώντας το ζήτημα πάραυτα.

            ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Eπίσκεψη στο Π.Κ. Κυθήρων αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής την κυρία Διαμαντώ Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή στη Β΄ Πειραιά

Σήμερα 20-07-2018 και ώρα 11:30΄ επισκέφθηκε το Π.Κ. Κυθήρων αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής την κυρία Διαμαντώ Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του  Κ.Κ.Ε.  και βουλευτή στη  Β΄ Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο,  τις ανάγκες  και τις πιθανές δυσκολίες του Π.Κ. Κυθήρων. 

Εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στη παραλία του Μελιδονιού.

Στις 19/7 πραγματοποιήθηκαν εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στη παραλία του Μελιδονιού. Οι εργασίες έγιναν με έξοδα και κινητοποίηση της Εγχώριου Περιουσίας Κυθήρων.Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία το πρωί της επόμενης μέρας. Πηγή : εγχώριος περιουσία .




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ! ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!