Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05 ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ.ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ – Δημήτρης Κοντολέων

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΦΑΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Με την  πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελου, σύμφωνα με την οποία οι εκτάσεις με φρυγανική βλάστηση  (ασπάλαθος, σχίνος, κλπ) δεν θα χαρακτηρίζονται πλέον ως δάση ή δασικές εκτάσεις αλλά ως χορτολιβαδικές και άρα ως γεωργικές, οδεύει προς τη λύση του ένα σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα που καταταλαιπώρησε για δεκαετίες του Τσιριγώτες.
Η παράταξη μας δικαιώνεται που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το δασικό και το έθεσε μία από τις προτεραιότητες του προεκλογικού  μας αγώνα, δεσμευόμενοι απέναντι στους πολίτες ότι θα αγωνισθούμε ανυποχώρητα για τη λύση του επαχθούς αυτού προβλήματος που ευθύνεται εν μέρει και για τη διαρροή και τη μείωση του μόνιμου πληθυσμού του νησιού.
Παρεμπιπτόντως αναφέρω ότι κατά την έκθεση πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στα Φράτσια 22-04-2019, στην κριτική που άσκησα ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, γιατί δεν έπραξε κάτι για το δασικό σ’ όλη τη διάρκεια της 5-ετίας, η απάντηση που δόθηκε από τον απερχόμενο δήμαρχο ήταν «Δεν είμαι αρμόδιος»!!!! Υπάρχουν τα βίντεο δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=e4HBAIgTCdo
Την ίδια απάντηση βέβαια έδωσε και για το άλλο σοβαρό πρόβλημα του νησιού τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, και για το οποίο δηλώνουμε ότι από το αμέσως επόμενο διάστημα θα αγωνιστούμε σθεναρά για τη λύση του.
Τώρα σπεύδει η δημοτική αρχή να αναρτά δελτία τύπου για την ευνοϊκή εξέλιξη για το δασικό, προσπαθώντας κατά την προσφιλή τακτική της να οικειοποιηθεί το ευχάριστο αποτέλεσμα, ποίοι; αυτοί που μέχρι χθες δήλωναν αναρμόδιοι!!!

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
ΦΑΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ Κυριακή 19 Μαΐου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ
Κυριακή 19 Μαΐου 2019
‘’Οικογενειακός Ιατρός – φροντίζω εσένα σε όλη σου τη ζωή’’

Η ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής) αγωνίζεται με συνέπεια από το 1986 για την εγκαθίδρυση του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού για όλους τους πολίτες, αγωνίζεται στην ουσία για να δώσει σε κάθε οικογένεια έναν ιατρό σύμβουλο και φίλο που να της συμπαραστέκεται σε κάθε πρόβλημα υγείας.
Στις 19 Μαΐου γιορτάζουμε, μαζί με όλους τους Γενικούς/Οικογενειακούς Ιατρούς όλου του κόσμου, την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού. Το μήνυμά μας για φέτος, ‘’Οικογενειακός Ιατρός – φροντίζω εσένα σε όλη σου τη ζωή’’, έχει ως σκοπό να υπογραμμίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Οικογενειακών Ιατρών στα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο και την πρόοδο και την αναβάθμιση στην οποία έχουν συντελέσει στην Πρωτοβάθμια και όχι μόνο Φροντίδα Υγείας.
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00 στην Τρίπολη – Πλατεία Πετρινού, η ΕΛΕΓΕΙΑ θα είναι εκεί, θα ενημερώνει τους πολίτες, διανέμοντας ενημερωτικό φυλλάδιο και συζητώντας μαζί τους για τα θέματα του Οικογενειακού Ιατρού. Απώτερος σκοπός μας, να αναζητήσουμε το εφαλτήριο των πολιτών για τη γνησιότητα και την ιδιομορφία της φωνής και του στόχου του Οικογενειακού Ιατρού στο σύστημα υγείας.
Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το φετινό μήνυμα για την ημέρα αυτή είναι ‘’Οικογενειακός Ιατρός – φροντίζω εσένα σε όλη σου τη ζωή’’ και θέλει να τονίσει το ρόλο και την αξία των οικογενειακών ιατρών στην παροχή δια βίου φροντίδας στους ασθενείς τους, σε όλα τα στάδια της ζωής τους, από τη βρεφική κούνια μέχρι το βαθύ γήρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος στη φροντίδα των παιδιών - ρόλο που η ελληνική πολιτεία στην πρόσφατη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) λησμονεί και επιχειρεί να καταργήσει - καθώς και στην παρηγορητική φροντίδα και στη φροντίδα ασθενών στο τέλος της ζωής τους.    
Η ημέρα αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης του κεντρικού ρόλου της ειδικότητας της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στην παροχή εξατομικευμένης, ολιστικής και συνεχούς φροντίδας υγείας στο σύνολο των ασθενών μας.  Αποτελεί επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε  την πρόοδο που έχει σημειώσει η Γενική/Οικογενειακή Ιατρική παγκόσμια, αλλά και του σημαντικού έργου των Ελλήνων Οικογενειακών Ιατρών στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας. 
Η σχέση Οικογενειακού Ιατρού – ατόμου/οικογένειας αποτελεί μια σχέση εμπιστοσύνης, που οικοδομείται και από τις δυο πλευρές από τη στιγμή της πρώτης επίσκεψης του ασθενούς. Άτομα και οικογένειες βασίζονται στους Οικογενειακούς τους Ιατρούς και δίνουν μεγάλη αξία στις σχέσεις αυτές. 
Οι Οικογενειακοί Ιατροί λειτουργούν συχνά σαν κόμβος για τη διαχείριση της υγείας του ασθενούς και παρέχουν συνέχεια στη φροντίδα. H συνέχεια στη φροντίδα σχετίζεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση, καλύτερη συμμόρφωση των ασθενών, λιγότερες νοσηλείες και σπανιότερη χρήση τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.
Οι Οικογενειακοί Ιατροί παίζουν σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη της ασθένειας, στο συντονισμό της φροντίδας από ιατρούς εξειδικεύσεων ή άλλους επαγγελματίες υγείας και συχνά λειτουργούν σαν συνήγοροι των ασθενών τους με σεβασμό στη φροντίδα και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη σε άλλα επίπεδα του συστήματος υγείας.
Η ευχερής πρόσβαση στον Οικογενειακό Ιατρό αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας, αλλά και τη συγκράτηση των ολοένα αυξανόμενων δαπανών υγείας. Συστήματα υγείας βασισμένα στον Οικογενειακό Ιατρό πετυχαίνουν να παρέχουν καλύτερη υγεία, καλύτερη φροντίδα και σε χαμηλότερο κόστος!   
Όταν οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε έναν οικογενειακό ιατρό, καταλήγουν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών συχνότερα, καθώς και νοσηλεύονται συχνότερα. Χωρίς έναν τακτικό έλεγχο ρουτίνας, μια κατάσταση που εύκολα δύναται  να ελεγχθεί, όπως η αυξημένη χοληστερόλη, δυνατόν να οδηγήσει σε ένα απειλητικό για τη ζωή καρδιακό επεισόδιο. 
Δεδομένα δείχνουν πως η ευχερής πρόσβαση στον Οικογενειακό Ιατρό μάς βοηθά να ζήσουμε περισσότερο, να αισθανόμαστε καλύτερα και να αποφύγουμε ασθένειες και αναπηρίες. Σε περιοχές που υπάρχουν περισσότεροι Οικογενειακοί Ιατροί κατ' αναλογία με τον πληθυσμό, η θνησιμότητα από καρκίνο και από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι χαμηλότερη και οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να νοσηλευτούν. 
Και με ένα επιπρόσθετο σοβαρό πλεονέκτημα: η δαπάνη υγείας είναι χαμηλότερη, όταν οι άνθρωποι έχουν σταθερά έναν Οικογενειακό Ιατρό να συντονίζει τη φροντίδα τους - τις διαγνωστικές εξετάσεις, τις επεμβατικές πράξεις και τη μετέπειτα φροντίδα.   
Το όραμα μας στην ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής) είναι  η εισαγωγή ενός νέου μοντέλου στην ΠΦΥ της χώρας, που θα παρέχει άμεση και χωρίς εμπόδια πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Όλοι οι πολίτες θα έχουν τον οικογενειακό τους ιατρό, ο οποίος θα αντιμετωπίζει τις περισσότερες από τις ανάγκες υγείας τους και θα συντονίζει τη φροντίδα τους, ώστε να επιτυγχάνεται  άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας που θα έχουν ανάγκη. 

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Απόψε στις Καρβουνάδες


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ
Σήμερα, Παρασκευή 17/5/2019 και ώρα 8μ.μ. θα συζητήσουμε με τους κατοίκους των Καρβουνάδων, στο "ΑΝΤΑΜΩΜΑ".
Σας περιμένουμε!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2019



Πρώτα ο άνθρωπος.Επίσκεψη στο Γηροκομείο Κυθήρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Επίσκεψη στο Γηροκομείο Κυθήρων 
Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 11.00 π.μ ο επικεφαλής του συνδυασμού «πρώτα ο άνθρωπος» και υποψήφιος δήμαρχος Παναγόπουλος Δημήτρης και οι συνεργάτες του υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα επισκεφτούν το Γηροκομείο Κυθήρων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ -ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ


Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ . Απόψε στα Λογοθετιάνικα!


Μαζί με τον Γιάννη Λαγουδάκη, για την Ανατροπή!


Μαζί με τον Γιάννη Λαγουδάκη, για την Ανατροπή!
Στα γραφεία της κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Πέραμα, έγινε την Πέμπτη 16/5 η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον νυν Δήμαρχο και εκ νεου υποφήφιο- του πιο δοκιμαζόμενου ίσως δήμου της χώρας-σ. Γιάννη Λαγουδάκη.
Ο σ.Γιάννης Λαγουδάκης ανέλαβε έναν δήμο με τεράστια προβλήματα σε υποδομές, με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό και με δυσθεώρητα για το μέγεθός του χρέη, που ξεπερνούσαν τα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ.
Κατάφερε αυτό το διάστημα της επιτυχούς θητείας του και σε συνεργασία με την πολιτεία και την περιφέρεια να λειτουργήσει κοινωνικά προγράμματα. Εφαρμόστηκε στο δήμο Περάματος το πιλοτικό πρόγραμμα για ζεστά γεύματα στα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μπήκε μπροστά και ως δημοτική αρχή, μαζί με την κοινωνία στήριξε τους πρόσφυγες.
Δουλεύει συνεχώς στην κατεύθυνση εξυγίανσης του δήμου, ενώ παράλληλα καθημερινά εργάζεται  για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  προς τους πολίτες. Συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης της ναυπηγικής βιομηχανίας που είναι σημαντική τόσο για την περιοχή του ευρύτερου Πειραιά, ενώ έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάταση της εθνικής οικονομίας.
Γύρισε οριστικά την πλάτη στο κακό παρελθόν βγάζοντας το Πέραμα από την αφάνεια. Νοικοκύρεψε το Δήμο Περάματος παρέχοντας τη δυνατότητα οραματισμού, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού,
Στεκόμαστε στο πλευρό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την οριστική ανατροπή. Για να ανακτήσει η πόλη την χαμένη της αξιοπρέπεια. Για να μην γυρίσουμε πίσω.  Αλλά για να ξεφύγουμε οριστικά μπροστά!



Πρώτα ο άνθρωπος.Απάντηση στον κ.Χαρχαλάκη για την Πάγια Προκαταβολή


ΔελτίοΤύπου
Απάντηση στον κ.Χαρχαλάκη για την Πάγια Προκαταβολή
Με ασυνήθιστη για τον πολύ ομιλητικό κ. Χαρχαλάκη καθυστέρηση και κάτω από την μεγάλη πίεση που δέχεται στις περιοδείες του για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας που αφήνει πίσω του, αναγκάζεται επιτέλους ο κ. Χαρχαλάκης να απαντήσει στην ξεκάθαρη δέσμευσή μας για τη στήριξη των Τοπικών Προέδρων και του ρόλου τους στη σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την αλαζονεία του, το ειρωνικό του ύφος και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει τα συνηθίσαμε τα πέντε χρόνια της θητείας του, όπως και όλοι οι δημότες. Γι' αυτό και δεν τα σχολιάζουμε.
Οφείλουμε όμως να σχολιάσουμε και να τονίσουμε, από την απάντησή του τα παρακάτω:
1. Η άρνηση των υπαλλήλων του Δήμου τον εμπόδισε να αναβαθμίσει το ρόλο των Τοπικών Προέδρων και το αναφέρει αυτό χωρίς ίχνος ντροπής;
Έχουμε δηλώσει ότι τιμάμε την προσφορά των δημοτικών υπαλλήλων στα νησιά μας, ανεξάρτητα από πιθανά λάθη και τυχόν παραλείψεις. Η ευθύνη όμως κ. Χαρχαλάκη για οτιδήποτε δεν έγινε ή έγινε λάθος ή ανεπαρκώς είναι αποκλειστικά δική σας. Και είναι τουλάχιστον έλλειψη ήθους και αχαριστία να βρίσκετε εξιλαστήρια θύματα και να κατηγορείτε τους υπαλλήλους σας, δηλαδή αυτούς που για πέντε χρόνια στάθηκαν δίπλα σας και σας υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα.
2. Τελικά κ. Χαρχαλάκη ποιος διοικεί το Δήμο; Εσείς ή το υπαλληλικό προσωπικό; Οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε κι αυτό.
3. Οφείλετε ακόμα και άμεσα κ. Χαρχαλάκη να ξεκαθαρίσετε σχετικά με την ποινική διαδικασία που λέτε ότι έχετε κινήσει σε βάρος Τοπικού Προέδρου. Σε ποιο στάδιο ακριβώς βρίσκεται και με ποια απόφασή σας έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αυτή;
Προφανώς πέντε χρόνια μετά αν υπάρχει ποινική διαδικασία, όπως ισχυρίζεστε, θα υπάρχει εξέλιξη που πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσετε για να ενημερωθεί ο Κυθηραϊκός λαός. Σε αντίθετη περίπτωση είναι μόνο λασπολογία και όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει δεν απαντάμε.
3. Προφανώς από άγνοια και όχι σκοπίμως αναφέρατε ότι η πάγια προκαταβολή δόθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2014.
Η πάγια προκαταβολή η οποία θεσμοθετήθηκε με το Ν.3852/10 ενεργοποιήθηκε το 2012,αρχικά για το Δήμο και κατόπιν για τις τοπικές κοινότητες όπου λειτούργησε σωστά απ' όσο γνωρίζουμε. Αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα μας δεν είναι τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Κρίθηκε στις εκλογές του 2014 και οι ψηφοφόροι ανέδειξαν Εσάς Δήμαρχο. Και τώρα κρινόσαστε Εσείς για όσα κάνατε και όσα δεν κάνατε. Εσείς λοιπόν τη διακόψατε αμέσως μόλις αναλάβατε καθήκοντα για τους δικούς σας λόγους και για τους οποίους όμως κρινόσαστε.
4. Μήπως η μη χορήγηση της πάγιας προκαταβολής όπως ορίζει η Νομοθεσία είναι παράβαση καθήκοντος;
Ή μήπως στην περίπτωση αυτή,όπως Εσείς λέτε και όχι Εμείς, υπερισχύει του Νόμου η άρνηση των δημοτικών υπαλλήλων να τον εφαρμόσουν;
Δηλαδή ειλικρινά πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε σ´ ένα Τοπικό Πρόεδρο να του χορηγήσετε την πάγια προκαταβολή ;
Όλους μας θα μας κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές που έρχονται, γι’ αυτό καταθέτουμε τις απόψεις μας και περιμένουμε την ετυμηγορία τους. Σας συνιστούμε μόνο να μην είστε τόσο σίγουρος για την θετική έκβαση της ετυμηγορίας αυτής.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ-ΕΛΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΟΥ-ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ



Η δεύτερη ζωντανή εκπομπή ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 
Οι επόμενοι (3) καλεσμένοι μας Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,ένας από κάθε Δημοτικό Συνδυασμό
Ζωντανή συζήτηση με θεματολογία γενικού περιεχομένου ερωτήσεις από εμάς ,και συζήτηση μεταξύ τους.
Θα ακολουθήσουν πολλές προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές έως και την Παρασκευή 24/05 και ώρα 23.59

Πρώτα ο άνθρωπος.Απόψε στα Μητάτα


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ.Για την πάγια προκαταβολή..Και ο νοών νοείτω...