Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στον Βλαχιώτη (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3:40΄ το μεσημέρι της Τετάρτης 20/6 σε αποθήκη ποιμνιοστασίου στην περιοχή του Βλαχιώτη Λακωνίας.
Χάρη στην άμεση επέμβαση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς. με ένα όχημα και τρεις άντρες, η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο στην αποθήκη του ποιμνιοστασίου, όπου υπήρχαν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, αποτρέποντας περαιτέρω καταστροφή των υπολοίπων σταβλικών εγκαταστάσεων ή του ποιμνίου του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» ζημιές υπέστη η αποθήκη και ένα θερμοκήπιο.
Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων και δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.
Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Μολάων.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ένταξη έργου αποκατάστασης παλιού κτιρίου Συκικής Μολάων

Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, ότι εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΜΟΛΑΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000,00 ευρώ.
Η πρόταση καταρτίστηκε σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και η πρώτη που υποβλήθηκε πανελλαδικά.
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του παλιού κτιρίου «ΣΥΚΙΚΗΣ» στους Μολάους και μετατροπής του σε χώρο, πολιτιστικών ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Πρόκειται για κτίριο βιομηχανικού χαρακτήρα σημαντικής αξίας για τη ‘μνήμη’ της πρότερης χρήσης του στην τοπική κοινωνία που δεν χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια, εμβαδού 637,10 μ2, εντός οικοπέδου εμβαδού Ε=1.433,15 μ2.
Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο θα συμβάλλει στο να καταστεί η συγκεκριμένη υποδομή επισκέψιμη από το κοινό, αποτελώντας πυρήνα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας περιφερειακής, διαπεριφερειακής ή και εθνικής σημασίας και επίσης θα ενθαρρύνει την εξωστρέφεια του τοπικού πληθυσμού.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη προσωπικού πυρασφάλειας

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού συνολικού αριθμού δέκα πέντε (15) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών (03) μηνών από 5/7/2018 έως 4/10/2018 για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση,έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας. Αρμόδια υπάλληλος Κολλιάκου Παναγιώτα (τηλ.επικ.:2732360524)
Ακολουθεί η ανακοίνωση, καθώς επίσης η αίτηση υποβολής συμμετοχής των ενδιαφερομένων και σχετική υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόσληψη ναυαγοσώστη με 2μηνη σύμβαση

Ο Δήμος Μονεμβασίας ανακοινώνει το ενδιαφέρον του για την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ως ναυαγοσώστη.
Η πρόσληψη αφορά σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο (2) μηνών και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 1/7/2018 έως 31/8/2018.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν έως 28/6/2018.
Για τα απαιτούμενα προσόντα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγνώσατε την σχετική προκήρυξη
Πληροφορίες: Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, κα Κολλιάκου Παναγιώτα (τηλ. επικοινωνίας: 2732360524).

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ,Σε επτά (7) ακτές του Δήμου μας η «Γαλάζια Σημαία» και το 2018

Ο Δήμος Μονεμβασίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνουν ότι για το έτος 2018 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε με Γαλάζια Σημαία επτά (7) ακτές του δήμου μας.
Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με τους τέσσερις επόμενους άξονες:
• Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
• Ποιότητα νερών κολύμβησης
• Περιβαλλοντική Διαχείριση
• Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις
Όλες οι παρακάτω ακτές αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν γιατί πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και παρέχουν αξιόλογες υποδομές στους λουόμενους. Έτσι, για μία ακόμη χρονιά,πιστοποιείται η ανωτερότητα των υδάτων κολύμβησης και η συνέπεια του Δήμου και της ΚΕΠΠΕΔΜ ώστε να προσφέρονται στον λουόμενο και τον επισκέπτη του Δήμου Μονεμβασίας καθαρές θάλασσες και ακτές μέσω των ποιοτικών αυτών υπηρεσιών.

Νέο Δ.Σ. στο παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Λακωνία

Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Κληροδέτης
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, μετά τη διενέργεια εκλογών που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή 20 Ιουνίου  στα γραφεία του παραρτήματος.
  
Η κ. Σταθάκου Πολυτίμη, η οποία και συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, συγκάλεσε, σύμφωνα με το καταστατικό, την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Κληροδέτης Ιωάννης, 
Αντιπρόεδρος: Κακούρος Δημοσθένης
Γενική Γραμματέας: Σταθάκου Πολυτίμη,
Ταμίας: Μπαγιώκος Αθανάσιος,
Ειδική Γραμματέας: Πρόγγα Βασιλική,
Μέλος: Αποστολάκος Νικόλαος, 
Μέλος: Περδικάρης Λεωνίδας
http://www.githio-click.gr/

ΒΑΤΙΚΑ." Τ' Άι Γιαννιού περίμενα να ρίξω ριζικάρι μες στο σταμνί του Κλήδονα να δω ποια θα με πάρει"

"Του Αι Γιάνννη ανάβουνε φωτιές ,αχ πόσα ξέρεις και μου λες !!!"
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων ,αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και σας προσκαλεί στο διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Νεάπολης.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7:30 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τους νέους και τις νέες να φέρνουν το αμίλητο νερό και τα μήλα στην πλατεία της Νεάπολης .Κατόπιν θα σφραγιστεί ο Κλήδονας και θα μπει σε σημείο που μόνο τα άστρα θα το ξέρουν!
Την Κυριακή στις 8:30 θα "ξεκλειδώσουμε" τον Κλήδονα , φέρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας να ανάψουμε φωτιά να πούμε τα ριζικά μας !
Το έθιμο αναβιώνετε με την πολύτιμη συμμετοχή της κυρίας Ανέζας Σταθάκη.
" Τ' Άι Γιαννιού περίμενα να ρίξω ριζικάρι
μες στο σταμνί του Κλήδονα να δω ποια θα με πάρει"


Δεσποινα Βαγγελόγλου

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης για την αντιπυρική προετοιμασία


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αντιπυρική προετοιμασία στη χώρα μας εν όψει του καλοκαιριού συζητήθηκε στη Βουλή μετά από Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο περσινό καλοκαίρι όπου χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα έγιναν στάχτη και απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, για να τονίσει ότι εγείρονται σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προετοιμασία της χώρας μας και τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση σοβαρών πυρκαγιών.
«Κατηγορείτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους φορείς και τους πολίτες οι οποίοι αγανάκτησαν από αυτήν την ανικανότητα στη διαχείριση που είχε η Πυροσβεστική στα περυσινά φαινόμενα με τις πυρκαγιές. Εσείς, όμως, ήσασταν, κύριε Υπουργέ, ο οποίος δηλώσατε για την αναποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Δικές σας δηλώσεις ήταν πέρυσι το καλοκαίρι. Βέβαια μέσα σε εννιά μήνες μας λέτε ότι πλέον το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τις δυνατότητες και τα στελέχη του είναι ικανά για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις πυρκαγιές. Εσείς, όταν σας λέγαμε για το έλλειμμα και για τον περυσινό επιχειρησιακό Υπαρχηγό, τον οποίο είχατε ορίσει εσείς, κύριε Υπουργέ, και σας μιλάγαμε για την ανικανότητα και ότι σε αυτόν οφειλόταν η έλλειψη διαχείρισης και σωστής οργάνωσης, τότε λέγατε ότι δεν ίσχυε, αλλά βέβαια μετά τον αποστρατεύσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος ζήτησε ευθέως από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει με νούμερα για την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
«Εγώ, λοιπόν, σας κατέθεσα αυτήν την ερώτηση και ζητάω να μου απαντήσετε κ. Υπουργέ, ποια είναι η κατάσταση στα πτητικά μέσα με νούμερα και με αριθμούς. Πόσα αεροπλάνα πετάνε τώρα; Ποια είναι η κατάσταση στα θαλάσσια μέσα; Πόσα οχήματα επιχειρησιακά μπορούν να λειτουργήσουν στην Πυροσβεστική; Και, τι γίνεται με το έμψυχο δυναμικό; Αλλά θέλω να σας παρακαλέσω να μην λέμε το τι έκαναν οι προηγούμενοι. Να μας πείτε με νούμερα αυτήν την στιγμή ποια είναι η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», είπε ο κ. Κατσαφάδος.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα υπάρχουν μόνο πέντε  αεροσκάφη καναντέρ, τη στιγμή που ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι μέχρι τον Μάιο επρόκειτο να υπάρχουν δώδεκα αεροσκάφη. Μάλιστα, ο κ. Κατσαφάδος κατέθεσε στα Πρακτικά και τη σχετική δήλωση του Υπουργού.
«Συγκεκριμένα χθες ένα μπορούσε να πετάξει. Το λέω αυτό για να είμαστε ακριβείς και να μιλάμε με νούμερα. Ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, με τα αεροσκάφη, που είπατε ότι δώσατε τα 10 εκατομμύρια, μάλλον θα τα χρησιμοποιήσουμε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Σε αυτήν δεν προβλέπεται κάτι. Μιλήσατε για τα ελικόπτερα που κάποιοι έκαναν βόλτες, όπως λέτε, για VIP. Το Πυροσβεστικό Σώμα, λοιπόν, διαθέτει πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα. Πόσα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα; Τρία! Γιατί δεν υπάρχουν πιλότοι. Αν υπάρχουν πιλότοι, κύριε Υπουργέ, πείτε μου πώς μπορούν και τα πέντε να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με δέκα πιλότους; Δεν έχετε βγάλει διαγωνισμό για να πάρετε τρεις ιδιώτες πιλότους για να μπορούν; Άρα, δεν είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Εσείς ο ίδιος το παραδέχεστε. Μπορεί να είναι ικανά να πετάξουν, δεν έχουν τα στελέχη για να μπορέσουν να πετάξουν. Γιατί βγάλατε τον διαγωνισμό για τους τρεις πιλότους τώρα και δεν τον είχατε βγάλει νωρίτερα για να είναι όντως σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα πέντε και να μην λέτε ότι κάποιοι τα παίρνουν για να κάνουν βόλτες;», ρώτησε ο Βουλευτής της ΝΔ.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Κατσαφάδος αναφερόμενος στα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε ότι περίπου το 30% των οχημάτων είναι εκτός λειτουργίας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νησί των Κυθήρων όπου λειτουργούν 2 από τα 7 οχήματα της Πυροσβεστικής.
«Στα Κύθηρα αυτή τη στιγμή λειτουργούν δυο από τα επτά απαρχαιωμένα οχήματα άνω των είκοσι πέντε ετών. Πριν από λίγο καιρό δόθηκαν πινακίδες σε ένα άλλο όχημα μιας δασικής υπηρεσίας είκοσι πέντε ετών. Θα έρθει ο κύριος Υπουργός, -ή να τον ενημερώσω- και θα μας πει ότι επισκευάστηκαν άλλα τέσσερα οχήματα. Για να καταλάβετε την τραγικότητα και πώς επισκευάζονται αυτά τα οχήματα και τι επιχειρησιακές δυνατότητες έχουν, από τα τέσσερα οχήματα τα οποία επισκευάστηκαν για τον Πυροσβεστικό Σταθμό των Κυθήρων, τα δυο έμειναν στον δρόμο, δεν μπορούσαν να φτάσουν στα Κύθηρα. Κύριε Υπουργέ, από τα τέσσερα που επισκευάστηκαν, τα δυο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα Κύθηρα», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι όταν ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταγγείλει τον πλημμελή επιχειρησιακό σχεδιασμό, είχαν τιμωρηθεί.
Τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, για την αντιπυρική προετοιμασία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:


ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.«Το γελαστό παιδί». Νίκο αγαπημένε μας

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

«Το γελαστό παιδί». Νίκο αγαπημένε μας,
Έφυγες πολύ νωρίς όταν το κέφι, η ζωντάνια και η αγάπη άνθιζαν στη ψυχή σου και το χαμόγελο πάντα στα χείλη σου. Ίσως ήταν πολλά για τον άχαρο τούτο κόσμο..
Όλοι εμείς, η μεγάλη οικογένεια του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και, περισσότερο, οι φίλοι σου του χορευτικού τμήματος θρηνούμε γιατί σε χάσαμε, τόσο ξαφνικά και πρόωρα.
Τα λόγια είναι φτωχά τέτοιες ώρες.
Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Στους γονείς και τα αδέλφια απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου


Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων Τοποθέτηση στα Αντικυθηρα Οπλίτη Ιατρού (φανταρου)


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Εκτός μεταφορικού ισοδυνάμου Κύθηρα,Αντικύθηρα;

Η επιστολή
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι αναφορές και εξαγγελίες για το μεταφορικό ισοδύναμο, δείχνουν προς το παρόν να εξαιρούν από το ευεργετικό αυτό νομοθέτημα τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων, αφού σε σχετικά δημοσιεύματα δεν αναφέρεται πουθενά ότι τα δύο αυτά νησιά συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις σας.
Δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η επί χρόνια εφαρμοζόμενη ευεργετική μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά, ποτέ δεν συμπεριέλαβε τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, επειδή ο νομοθέτης δεν ήταν κατάλληλα ενημερωμένος ή επειδή κάποιοι θεωρούσαν εσφαλμένα ότι η διοικητική υπαγωγή των νησιών στην Αττική, συνεπάγεται απαραίτητα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ευμάρειας.
Θεωρώ δεδομένο ότι στα ωφελούμενα από τη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου νησιά, θα συμπεριληφθούν και τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, τα οποία ανήκουν μεν διοικητικώς στο Νομό Αττικής, όμως συνιστούν απομακρυσμένα νησιά με πάρα πολλά προβλήματα, ενώ θεωρούνται προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄ σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/ΦΕΚ 667/Β/1992.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με Τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ»

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00, θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινία του δάσκαλου της κινηματογραφικής μας ομάδας Γιώργου Διδυμιώτη «Παραθεριστές της Ιστορίας».

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00, θα γίνει η πρώτη προβολή της ταινία του δάσκαλου της κινηματογραφικής μας ομάδας Γιώργου Διδυμιώτη «Παραθεριστές της Ιστορίας». 
Η προβολή θα γίνει στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο.
Προτρέπουμε τους φίλους του κινηματογράφου, του σχολείου μας και της ομάδας μας που θα βρίσκονται στην Αθήνα να μην την χάσουν!
https://vimeo.com/274588788

Γενικό Λύκειο Κυθήρων