Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Στα Κύθηρα συνεχίστηκε η δράση του «Καρέλλειου»




Στο νησί των Κυθήρων συνεχίστηκε η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια που πραγματοποιεί, εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Καρέλλειο» σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ.

Το επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο», πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για τη λειτουργία της μνήμης, τους τρόπους πρόληψης της άνοιας, τα στάδια και τα συμπτώματα της άνοιας καθώς και το φορτίο των φροντιστών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου της άνοιας.
Την ομιλία παρακολούθησε, εκτός από τους κατοίκους του νησιού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ.κ. Σεραφείμ και ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ. Δημήτριος Μοιρασγεντής.
https://www.vimaorthodoxias.gr/


ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ.ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821









Οδηγίες ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα του χαρταετού


Οδηγίες ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα του χαρταετού 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι συνυφασμένη με το πέταγμα του χαρταετού και την έναρξη της νηστείας.Οι κινδύνοι όμως που ελλοχεύουν από το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πολλοί .

Πρώτα απο όλα, υπάρχει ο άμεσος και ορατός κίνδυνος να ακουμπήσει ο χαρταετός στα ηλεκτροφόρα καλώδια και σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει το άτομο ή να υπάρξει εκτεταμμένη βλάβη και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες περιοχές.

Κατά το πέταγμα το χαρταετού προσέξτε τα εξής για την ασφάλειά σας :

1. Αν πιαστεί ο χαρταετός σε ηλεκτροφόρα καλώδια ,μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. Στην ίδια περίπτωση πάλι ,μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

3.Μην πετάτε τον χαρταετό όταν βρέχει ή όταν υπάρχουν κεραυνοί , ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι πολύ μακριά σας, η ταχύτητα του κεραυνού είναι τέτοια, που μπορεί να χτυπήσει τον χαρταετό σας ανά πάσα στιγμή και να πάθετε ηλεκτροπληξία .Κίνδυνος θάνατος !!!

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΩΣ 31/10/2019








ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2018-20», σας γνωστοποιούμε κατωτέρω πίνακα ημερομηνιών διεξαγωγής ψεκασμών προνυμφοκτονίας κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως :
1η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Τετάρτη 13-03-2019
ΔΗΜΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ & ΠΟΡΟΥ Πέμπτη 14-03-2019
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Τρίτη 19-03-2019
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ Τετάρτη 13-03-2019
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Πέμπτη 14-03-2019
Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφεύγεται η καθυστέρηση έναρξης των ψεκασμών και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων εταιριών αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προκήρυξε τριετή διαγωνισμό.
Έτσι με την έγκαιρη έναρξη (Μάρτιος) αποφεύγονται οι πολλές εφαρμογές, με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών αλλά και την μείωση του κόστους. Αποφασιστικό ρόλο παίζει η έγκαιρη πρώτη εφαρμογή, στην οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση.
Ήδη έχουν γίνει οι δειγματοληψίες σε όλες τις περιοχές της ΠΕ Νήσων και ξεκινούν οι ψεκασμοί καιρού επιτρέποντος.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ(03-07/04-2019)ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ&ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ&ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΤΟΓΛΕΙΟ-ΦΛΕΜΙΝΚ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2019 Νομικού Προσώπου


Δημοσιοποιείται το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2019 του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας σύμφωνα με τον Ν.34574/2018 (ΦΕΚ 2942 & 3635 Β) το οποίο αναμορφώθηκε με την υπ’ αριθ. 8/2019 απόφαση του Δ.Σ. και εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 45/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Άγονη Γραμμή Γόνιμη - «Σβούρα και Χαρταετός»



¨ΦΑΕ ΛΑΔΙ ΚΙ ΕΛΑ ΒΡΑΔΥ¨ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΧΩΡΑ

Η καθιερωμένη Αποκριάτικη επιθεώρηση ξαναχτυπά! Μετά από αρκετά χρόνια, οι ... γνωστοί - άγνωστοι παρουσιάζουν την παράσταση "Φάε λάδι κι έλα βράδυ".
Ερασιτέχνες σεναριογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και κομπάρσοι θα παρελάσουν επί σκηνής εκλιπαρώντας για ένα χειροκρότημα!
Είσοδος δωρεάν λόγω κρίσης. (Του χρόνου όμως θα βάλουμε 100€)