Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Αναβάλλεται το ραντεβού της παιδιάτρου κας Ιωάννας Κωνσταντοπούλου λόγω του μικρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. 
Το προγραμματισμένο για το Νησί μας ταξίδι της Παιδιάτρου κας Ιωάννας Κωνσταντοπούλου για τις 08-09-10 Φεβρουαρίου 2019.
Για το επόμενο ταξίδι της Παιδιάτρου στο Νησί μας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Παράσιτο - «φονιάς» έφτασε στο Αιγαίο και σκοτώνει τα οστρακοειδή


Ένα παράσιτο αγνώστους προελεύσεως έχει εμφανιστεί στα νερά του Αιγαίου και σκοτώνει τα οστρακοειδή και συγκεκριμένα την πίννα.
Πρωτοεμφανίστηκε το 2016 στην Ισπανία αποδεκατίζοντας πληθυσμούς του συγκεκριμένου ενδημικού οστρακοειδούς της Μεσογείου (pinna nobilis), που μοιάζει με μεγάλο μύδι, ενώ αφού κατέγραψε ήδη καταστροφική πορεία στις θάλασσες της Γαλλίας και της Ιταλίας, κατέληξε στο ελληνικό αρχιπέλαγος.
Το καμπανάκι του κινδύνου στην Ελλάδα χτύπησε πέρσι το καλοκαίρι. Ύστερα από απανωτές αναφορές για νεκρές πίννες σε σημεία του Αιγαίου, οι επιστήμονες ερευνητικής ομάδας από τα πανεπιστήμια Μυτιλήνης (τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών) και Θεσσαλίας (Κτηνιατρικής) μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), διεξήγαγαν αυτοψίες σε συνολικά δεκατρείς τόπους στα παράκτια ύδατα της Λέσβου, όπου διαπίστωσαν μαζική θνησιμότητα του είδους σε ποσοστό άνω του 93% κατά μέσο όρο.
«Χρησιμοποιώντας γενετικά και ιστολογικά στοιχεία, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι αιτία της μαζικής θανάτωσης είναι ένα πρωτόζωο, μικρού μεγέθους οργανισμός, που πλήττει μόνο τις πίννες. Δεν γνωρίζουμε πώς ταξίδεψε ως εδώ. Υποθέτουμε ότι έφτασε με το έρμα των πλοίων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. καθηγητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών, στο Πανεπιστήμιο Λέσβου, με γνωστικό αντικείμενο τη Θαλάσσια Οικολογία, Στέλιος Κατσανεβάκης.
Το γεγονός κρίνεται ιδιαιτέρως ανησυχητικό δεδομένης της επαπειλούμενης εξαφάνισης ενός απολύτως ενδημικού και εμβληματικού είδους της Μεσογείου, που όπως τονίζουν οι ειδικοί, ενίοτε απαντάται και σε μήκος ενός μέτρου. Οι Ισπανοί έχουν ήδη χαρακτηρίσει την πίννα «κρισίμως κινδυνεύον είδος», ενώ οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην προστασία των υπαρχόντων πληθυσμών.
Όπως εξηγεί ο κ. Κατσανεβάκης, στο θαλάσσιο περιβάλλον δεν μπορεί κανείς να καταπολεμήσει ένα παράσιτο, δεδομένων των κινδύνων η όποια διαδικασία εξόντωσής του να συμπαρασύρει άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. Αυτό που, ωστόσο, μπορεί να γίνει, είναι ο εντοπισμός των υγιών πληθυσμών πίννας και η μελέτη των περιβαλλοντικών συνθηκών -προφανώς συνδυασμός θερμοκρασίας και αλατότητας νερού- που αποτρέπουν το παράσιτο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν ίσως να δημιουργηθούν αντίστοιχες συνθήκες για κάποιους πληθυσμούς του είδους, έτσι ώστε να προστατευτεί από προσβολή του παράσιτου και κατά συνέπεια από εξαφάνιση.
ΠΗΓΗ https://www.msn.com/el

“ Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ.βραβεύει επιχειρηματίες και παλαιά μέλη του”

Δελτίο Τύπου
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης του για την στήριξη των επιχειρήσεων- μελών του, αποφάσισε να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. Β.Ε.Π. σε περιοχές της επιμελητηριακής του Περιφέρειας με σκοπό, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση και υποστήριξη των ΜΜΕ – μελών του για συμμετοχή σε νέες δράσεις, σύγχρονες και καινοτόμες.
Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για το σύγχρονο ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού καθώς και τη συμβολή του στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας .
Στα πλαίσια αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Β.Ε.Π. θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση την 11/02/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περάματος, (Λεωφ. Δημοκρατίας 28).
Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Περάματος.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις επιχειρηματιών, παλαιών μελών Β.Ε.Π., για την πολυετή επιχειρηματική τους δραστηριότητα, καθώς και επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.
                                                        ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ενίσχυση & αναβάθμιση υδρευτικών υποδομών Δήμου Μονεμβασίας – Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων & τοποθέτηση φίλτρου απομαγγανίωσης & αποσιδήρωσης

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΔΗΡΩΣΗΣ» προϋπολογισμού  664.833,58   ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. λόγω αναστροφής υποχρέωσης)
1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός:Μολάοι
Ταχ.Κωδ.:23052
Τηλ.:2732360578
Telefax: 2732360590
E-mail: plagianou @monemvasia.gr
Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
2. Πρόσβαση στα έγγραφα: 
Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
3. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή  κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ. Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
4. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 12 μήνες.
5. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
 6. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 4η Μαρτίου 2019 ημέρα Δευτέρα και η ώρα λήξης 15:00
Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 8η Μαρτίου 2019,     ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00πμ.
7. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα έξι μηνών.
8. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
9. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
10. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 13.296,67 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ασφαλτοστρώσεις Δήμου


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για τη ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ» προϋπολογισμού  89.515,32   ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Μονεμβασίας
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός:Μολάοι
Ταχ.Κωδ.:23052
Τηλ.:2732360578
Telefax: 2732360590
E-mail: plagianou @monemvasia.gr
Ιστοσελίδα:www.monemvasia.gov.gr
2. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο ΄΄ ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ΄΄ της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης και της μελέτης από το γραφείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
3. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, δηλαδή  κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά τη τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
4. Προθεσμία εκτέλεσης έργου: είναι 120 ημερολογιακές ημέρες.
5. Κριτήριο ανάθεσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)
6. Παραλαβή προσφορών: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 1η Μαρτίου 2019 ημέρα Παρασκευήκαι η ώρα λήξης 15:00
Η ημέρα  ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών είναι η 5η Μαρτίου 2019,     ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00πμ.
7. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για διάστημα έξι μηνών.
8. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
9. Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ.
10. Εγγυητική συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής 2% επί των δημοπρατούμενων εργασιών της μελέτης, δηλαδή το ποσό των 1.790,00 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2019. Προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 (όπως προκύπτει και από την 38/24-12-2018 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.:), θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην χώρα μας, χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές από τους πολίτες της ένωσης που κατοικούν σε κράτος – μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι και για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα και δεν είναι Έλληνες πολίτες.
Ειδικότερα και όσον αφορά τις ευρωεκλογές, οι πολίτες της Ένωσης μπορούν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής, είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Δεν είναι επιτρεπτό όμως να ψηφίσουν περισσότερο από μία φορά κατά τις ίδιες εκλογές. Στην ειδική περίπτωση που οι ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς/υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή στο Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με κείμενη νομοθεσία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων.
Οι πολίτες της Ε.Ε. που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις Ευρωεκλογές και τις αυτοκοικητικές εκλογές την Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στον ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου του τόπου κατοικίας τους.
Οι πολίτες της Ένωσης, εφόσον το επιθυμούν, αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τα αξιώματα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και του μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων.
Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι πολίτες της Ένωσης οφείλουν να προσέλθουν στη κατά τόπο Δημοτική Ενότητα του Δήμου του τόπου κατοικίας τους (να κατοικούν στον Δήμο ή να καταδεικνύουν κατ’ οποιονδήποτε τρόπο μια, έστω, προσωρινή εγκατάσταση), προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση δήλωση εγγραφής.
Η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2019, λήγει στις 28-2-2019.
Οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. στο κράτος μέλος καταγωγής τους, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ).
Πληροφορίες «Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου & Αλλοδαπών»: Πριφτάκης Αναστάσιος, τηλ: 2732360531

Νοσοκομείο Κυθήρων- Τμήμα Γηριατρικής Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών


Η Δημ. Τ. Ο Κυθήρων της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στο βαρύ πένθος του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Πειραιά, Μιχάλη Κουλιζακου


Η Δημ. Τ. Ο Κυθήρων της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στο βαρύ πένθος του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Πειραιά, Μιχάλη Κουλιζακου για την ξαφνική απώλεια του αδερφού του Σταύρου, εκλεκτού μέλους της παράταξης και σημαίνοντος πολιτικού στελέχους του Πειραιά.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η πρόεδρος Αδαμαντία Κορώνη