Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στα Κύθηρα


Η Variety Cruises προγραμματίζει επισκέψη 2 τουριστικών πλοίων στα Κύθηρα

Στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, θα βρείτε την καρδιά της κληρονομιάς της κρουαζιέρας των "Variety Cruises". 

Για πολλά χρόνια το Αιγαίο έχει γίνει το σπίτι μας για να προσφέρει την ελληνική εμπειρία κρουαζιέρας και είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους. 

Η Ελλάδα είναι ένας παραδοσιακός προορισμός για χαλάρωση κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, απολαμβάνοντας το φαγητό και τη θάλασσα, και τα πανέμορφα ελληνικά νησιά έχουν εγγενώς σχεδιαστεί για περιπέτειες. 




Εμείς έχουμε κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας μια ποικιλία από κρουαζιέρες στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά για όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς. 

Είτε επιλέγοντας ένα πολυτελές γιοτ ή ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο που θα σας φέρει ακριβώς στην καρδιά των προορισμών που επισκεπτόμαστε. 

Ένα μικρό κρουαζερόπλοιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Ελλάδα και το νησιώτικο μωσαϊκό της με τα καταπληκτικά νησιά. 

Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει κρουαζιέρες μας στην Ελλάδα μοναδικό: Ο συνδυασμός βιώνει τόσα πολλά διαφορετικά κοσμοπολίτικα λιμάνια, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, απομονωμένες παραλίες ουρανό, των τοπικών πολιτισμών και την κουζίνα όπως τα Κύθηρα και η Ιθάκη. 

Το καλύτερο από όλα είναι ότι στη Variety Cruises τα «μικρά σκάφη ελλιμενίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στα περισσότερα λιμάνια, επιτρέποντας στους επισκέπτες να γνωρίσουν στα νησιά την τοπική νυχτερινή ζωή.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχεδιασμό της Variety Cruises τα γιωτ Harmony V και Callisto θα προσορμίσουν στα Κύθηρα στα πλαίσια των εφετεινών τους διαδρομών κρουαζιέρας....


Classical Greece on the M/Y Harmony V 
Embarkation: Athens (Marina Zea) 
Ship: M/Y Harmony V 
Sailing Dates: 24 Jun 16 to 28 Oct 16 
From: € 2115 
Cruise Highlights: Santorini, Mykonos, Crete, Kythira, Monemvassia, Nafplion, Mycenae, Hydra, Kea 
Read more... 




Classical Greece on the M/Y Callisto 
Embarkation: Athens (Marina Zea) 
Ship: M/Y Callisto 
Sailing Dates: 09 Sep 16 to 14 Oct 16 
From: € 2070 
Cruise Highlights: Santorini, Mykonos, Crete, Kythira, Monemvassia, Nafplion, Hydra, Kea 

Read more... 

----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

Ανακάλυψη: Η υποβρύχια πολιτεία στην Ελαφόνησο

Σε άριστη κατάσταση διατηρείται ο αρχαίος οικισμός του 2.800 π.Χ., ο οποίος βρίσκεται σε υποθαλάσσιο χώρο στην Ελαφόνησο και συγκεκριμένα στο Παυλοπέτρι. Το νερό προφύλαξε από τον χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα.     Η υπόγεια πολιτεία βρίσκεται μόλις τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ναοί, διώροφα κτήρια, κήποι, νεκροταφείο και… λιμάνι βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα, ενώ την προσοχή των αρχαιολόγων συγκεντρώνει το πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού. 



Αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης βρίσκονται διάσπαρτα στον βυθό, σε μια έκταση 9 στρεμμάτων. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γύρω στο 1.000 π.Χ., ενώ άλλοι τοποθετούν το γεγονός στο 375 μ.Χ. ... 

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/anakalipsi-i-ipovrichia-politia-stin-elafoniso-video/ © www.elkosmos.gr

ADELIN WEB TV.ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ. ΚΥΘΗΡΩΝ

Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις,συγκίνηση,μουσική και πολλύ κέφι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ στο προαύλιο του Λυκείου.

Πολλά συγχαριτίρια στους διωργανωτές της υπέροχης βραδιάς και στους μαθητές της Γ τάξης που αποφοίτησαν καλή σταδιοδρομία.

Το ταξίδι συνεχίζεται...

 

Από αύριο τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από Καλαμάτα για Κρήτη και Κύθηρα

Από αύριο Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, εκτάκτως, ξεκινούν φέτος τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης
της Καλαμάτας με την Κρήτη (την Κίσσαμο του Νομού Χανίων) και τα Κύθηρα, με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Όπως έχει ανακοινωθεί, από και προς την Καλαμάτα θα γίνεται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Θα ξεκινάει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα φτάνει στα Κύθηρα στις 5.40 το πρωί και στην Κίσσαμο στις 9.50 το πρωί της Κυριακής.
Πηγή http://moriasnews.gr/

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα


Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/91#ixzz4C18nb0zw

Στόν Τάσο που 'εφυγε...

Αναστάσιος Α. Πανάγος !!! Γεννημένος το 1952 Σήμα κατατεθέν γιά την παραλία της Νεάπολης...

Καλό ταξίδι θα σε θυμόμαστε για πάντα...
 

( Φωτό Δημήτρης Μανωλίτσης )
( Φωτό Δημήτρης Μανωλίτσης )
( Φωτό Δημήτρης Μανωλίτσης )

Καλό Ταξίδι...

Η κυδεία του αλησμόνητου Ιωάννη Κασιμάτη του Δημητρίου που απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών θα τελεστή την Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ.στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Δρυμώνα Κυθήρων.

ΝΕΑΠΟΛΗ !!! ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΚΕΦΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ !!


 
Μεγάλη επιτυχία είχε το πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία της Νεάπολης !! Μουσική τραγούδι με το συγκρότημα "Οδοιπόροι"και η εξαιρετική οργάνωση στο φαγητό ,έκαναν όλους να το ευχαριστηθούν και να διασκεδάσουν !! Από φέτος το πανηγύρι γίνεται θεσμός για την Νεάπολη !!! Κάτοικοι από όλα τα Βάτικα αλλά και επισκέπτες της Νεάπολης και των γύρω χωριών, λόγω τριημέρου απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γλέντι που είχε απ' όλα ! Καλό φαγητό παγωμένα ποτά ,κέφι και χαρά ! Μπράβο σε όλους για την μεγάλη επιτυχία !! Φωτό -Ρεπορτάζ Radio Adelin 107,3 FM KΥΘΗΡA Σε λίγες ώρες παρακολουθείστε το βίντεο της εκδήλωσης από το ADELIN WEB TV