Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

12oς Δρόμος Σεμπρεβίβας Κυριακή 4 Νοεμβρίου


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ηΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση» στο παρακάτω link:https://www.inedivim.gr/ανακοινώσεις/θέσεις-εκπαιδευτών-ενηλίκων-στα-κέντρα-διά-βίου-μάθησης-νεα-φαση-πρόσκληση-εκδήλωσης
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 23/10/2018 (ώρα 11:00) έως και 06/11/2018 (ώρα 12:00).
Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 09/11/2018, στη δ/νση: Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη Τ.Κ. 11143, στο Τμήμα Κεντρικής Γραμματείας 2ο όροφος.
Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020)» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ. )- Νέα Φάση», που συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) .

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2019 Ιδρυτική διακήρυξη - κάλεσμα συμμετοχής


Πελοπόννησος, 01/11/2018
Φίλες και Φίλοι,
Τα τελευταία χρόνια ως Έλληνες πολίτες, βιώνουμε τη ζοφερή πραγματικότητα της μεγάλης και πολύπλευρης κρίσης που διέρχεται η Χώρα μας.

Το πολιτικό μας σύστημα και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί δοκιμάζονται σκληρά για την αντοχή τους, τη λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητα τους, στην εξεύρεση οδών αντιμετώπισης, αλλά και διεξόδου από αυτήν.

Η χρεοκοπία της οικονομίας μας, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, η υπερφορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ταυτόχρονη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, η κατάρρευση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η δημιουργία δυσμενέστερων συνθηκών για τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, η έκρηξη της ανεργίας, σε συνδυασμό με τη φυγή των νέων επιστημόνων μας για αναζήτηση εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων που οδηγεί τους Έλληνες πολίτες δυστυχώς, στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, στην απόγνωση και σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ταυτόχρονα, είμαστε όλοι και όλες, μάρτυρες ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται στη Βουλή των Ελλήνων και στα ΜΜΕ σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με έντονα αντικρουόμενες απόψεις και αλληλοκατηγορίες που εντείνουν αντί να καθησυχάζουν τις ανησυχίες μας για το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας.

Παράλληλα, ζούμε ακραίες κοινωνικές συμπεριφορές και περιστατικά βίας, καθώς και άνοδο παθογόνων κοινωνικών φαινομένων που τραυματίζουν, εκφυλίζουν, απαξιώνουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και των αντιπροσωπευτικών μας θεσμών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απειλεί να προσλάβει καθεστωτικά χαρακτηριστικά αποδυναμώνοντας έτσι την προοπτική εκκίνησης μίας νέας ελπιδοφόρας πορείας για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αναγέννηση της Χώρας μας.

Όλες αυτές οι παραπάνω δυσάρεστες διαπιστώσεις μάς οδήγησαν-μια ομάδα ενεργών πολιτών από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου ν’ αναλάβουμε την πρωτοβουλία ώστε να έρθουμε σε επαφή και μεταξύ μας επικοινωνία.

Ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και διαμορφώνουμε προτάσεις, με μοναδικό στόχο να διαμορφώσουμε συλλογικά ένα νέο, δημοκρατικό, δημιουργικό προγραμματικό πλαίσιο, συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννηση του πιο κοντινού σε όλους μας αυτοδιοικητικού θεσμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εγχείρημα είναι απλό και έχει χαρακτήρα κυρίως ενωτικό και συλλογικό.

Μέσω πρωτοβουλιών για περαιτέρω μελλοντική κινητοποίηση και διαλόγο θέτουμε ως σκοπό την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των πολιτών με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη δημιουργία μίας στέρεας ελπίδας για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Συναποφασίσαμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουμε άλλο απαθείς και κυρίως ανοργάνωτοι απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια από τις πιο κοντινές, σε όλους και όλες μας, οργανωμένη δομή εξουσίας που επηρεάζει καθοριστικά, τόσο τη ζωή μας, όσο και τις προοπτικές των παιδιών μας, του μέλλοντος δηλαδή της πατρίδας μας.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ό,τι οι γνωστές παθογένειες του κεντρικού πολιτικού μας συστήματος που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τη βαθιά κρίση, που διέρχεται σήμερα η χώρα μας, διαπερνούν ολοκληρωτικά και τις αυτοδιοικητικές δομές.

Η ανυπαρξία ενός ρεαλιστικού, βιώσιμου περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού, η αποσπασματική χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ, ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών πόρων της Περιφέρειας και η εκτέλεση των δημοσίων έργων, οι αστοχίες και η κοντόφθαλμη διαχείριση του σοβαρού προβλήματος των απορριμμάτων, η πλήρης ανυπαρξία διαλόγου και συνεργασίας με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και ο λαϊκισμός, δυστυχώς κυριαρχούν και στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι τα παραπάνω ζητήματα έχουν απασχολήσει επανειλημμένως δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο".

Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης που οδήγησε αλόγιστα στο καλάθι των αχρήστων τα ενωτικά και υπερκομματικά μηνύματα που της απέστειλαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Πελοποννήσου στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση όλοι και όλες μας που επωμιζόμαστε ενυπόγραφα αυτή την πρωτοβουλία επικοινωνίας μαζί σας αποφασίσαμε να μην μείνουμε άφωνοι, απαθείς και άπραγοι.

Συναισθανόμενοι τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο μας, στους πολίτες της Περιφερείας μας και ιδιαίτερα στην νέα γενιά, προτείνουμε θαρρετά και υπεύθυνα να κινητοποιηθούμε για την ανάδειξη μίας νέας ηγεσίας στην Περιφέρεια μας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

Το εγχείρημα αυτής της ολοκάθαρης επιλογής για τη δημιουργία μίας νέας, ανεξάρτητης και αυτόνομης αυτοδιοικητικής παράταξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τους ίδιους τους πολίτες, σας παρακαλούμε να το εκλάβετε ως ένα ανοιχτό κάλεσμα ενωτικής και υπερκομματικής συσπείρωσης και συλλογικής δράσης.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή θέλουμε να καταστήσουμε σαφές/ ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε και δεν απαξιώνουμε τον θεσμικό και τον αναντικατάστατο ρόλο όλων των πολιτικών κομμάτων που σέβονται το Σύνταγμα της Χώρας μας και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αυτό που ζητούμε από τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, στα οποία άλλωστε πολλοί και πολλές από εμάς συμμετέχουμε, είναι να σεβαστούν το δημοκρατικό μας δικαίωμα να επιλέξουμε εμείς αυτούς και αυτές που θα μας εκπροσωπήσουν στην ηγεσία του νέου οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αναπτυξιακές μας προτάσεις.

Η υιοθέτηση αυτής της ολοκάθαρης απαίτησής μας είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσει πολύ καλύτερους όρους συνεργασίας μαζί τους και αρμονικότερη συνύπαρξη με την όποια κυβέρνηση αναδείξει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Με αυτά τα απλά και καθαρά λόγια απευθυνόμαστε με σεβασμό στους πολίτες της Πελοποννήσου και κυρίως προς τους νέους και τις νέες.

Τους καλούμε σε συμμετοχή, συστράτευση, και κινητοποίηση, για να είμαστε πολλοί και πολλές αυτοί και αυτές που θα σχεδιάσουμε, θα αποφασίσουμε και κυρίως θα υλοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναγέννησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Είναι αυτονόητο ότι με πνεύμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα αποφασίσουμε, προκειμένου ο Δημοκρατικός Αυτοδιοικητικός Χώρος να εκφραστεί ΕΝΙΑΙΑ και ΝΙΚΗΦΟΡΑ, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΩΤΗΤΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οδοντίατρος
ΑΔΑΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Υπάλληλος
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Δικηγόρος
ΑΛΕΞΑΚΗ ΛΥΓΕΡΗ (ΛΙΛΗ) Δημοσιογράφος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Εκπαιδευτικός
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ τ. Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Υπάλληλος Διυλιστηρίων
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής ΣΥΦΑΝΟΠΕ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Εκπαιδευτικός
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χημικός
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λογιστής
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οικονομολόγος, πρώην Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου
ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δικηγόρος
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Οικονομολόγος
ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΚΑ Καθηγήτρια
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Λογίστρια
ΒΑΣΙΛΟΥΝΗΣ ΒΛΑΜΗΣ Συνταξιούχος πυροσβέστης
ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Δημ. Υπάλληλος
ΒΕΜΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δικηγόρος
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Διευθυντής ΟΣΕ, Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ
ΒΡΑΪΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ οικιακά
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συνταξιούχος ΟΓΑ
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Αγρότισσα
ΓΕΩΡΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αγρότης-κτηνοτρόφος
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Εφοριακός
ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης
ΓΙΑΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνταξιούχοος ΟΤΕ
ΓΚΑΡΓΚΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας/Ασφαλιστής
ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ Υπάλληλος
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΓΙΟΥΡΤΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γιατρός
ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιατρός Καρδιολόγος
ΓΚΙΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Οικοδομικές Εργασίες
ΓΚΟΤΣΗ ΑΚΡΙΒΗ-ΕΛΕΝΗ Δικηγόρος
ΓΚΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ Εκπαιδευτικός
ΓΕΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος
ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Οικονομολόγος
ΓΚΟΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ πρώην Δήμαρχος
ΔΑΒΟΥ ΚΑΛΙΟΠΗ Αρχαιολόγος
ΔΑΛΗΒΙΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
ΔΑΝΕΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Πολιτικός Μηχανικός
ΔΑΡΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης
ΔΟΥΒΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας
ΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Αγρότισσα
ΔΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καθηγητής
ΔΡΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καθηγητής
ΘΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Καπετάνιος Εμπορικού Ναυτικού
ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φυσικός
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Εργολάβος Οικοδομών
ΚΑΙΣΑΡΗ ΘΕΜΙΣ Οικονομολόγος
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Τρίπολης
ΚΑΛΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έμπορος
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Αγρότης
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Δικηγόρος
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Φυσικός
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
ΚΑΡΝΑΒΕΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Συνταξιούχος
ΚΑΡΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος Εφοριακός
ΚΑΥΚΑΣ ΣΤΑΘΗΣ Αγρότης
ΚΕΦΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑ Δασκάλα
ΚΟΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συνταξιούχος
ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΚΟΥΛΟΥΒΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γιατρός
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΚΟΪΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μαθηματικός
ΚΟΪΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Οδηγός ΚΤΕΛ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Διευθυντής Τράπεζας/Συνταξιούχος
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Οικονομολόγος/Μελετητής
ΚΟΥΦΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δάσκαλος
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φαρμακευτικός αντιπρόσωπος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ράπτης
ΛΑΓΟΔΟΝΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σαπουνακαιϊκων
ΛΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Φυσικοθεραπεύτρια
ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ Ταχυδρομικός
ΛΑΚΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός Υπάλληλος
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Φοιτητής/Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΛΑΤΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ελευθ. Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Εργοδηγός ΟΣΕ-Συνδικαλιστής
ΛΙΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Επιχειρηματίας
ΛΙΓΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνταξιούχος πυροσβέστης
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιχειρηματίας
ΛΥΚΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Αγρότισσα
ΛΥΚΑΡΓΥΡΗ ΒΑΛΑΝΤΙΝΗ Φοιτήτρια
ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Φαρμακοποιός
ΛΥΡΕΝΤΖΟΣ ΦΩΤΗΣ Συνταξιούχος
ΜΑΔΟΥΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Εκπαιδευτικός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αγρότης
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αγρότης –Οινοποιός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υδραυλικός
ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Συνταξιούχος
ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Δάσκαλος
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Οικονομολόγος, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ Συνεταιριστική Υπάλληλος
ΜΕΪΜΕΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δάσκαλος
ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ
ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Χημικός
ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας
ΜΠΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Οδοντίατρος
ΜΠΑΧΤΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ Ψυχίατρος
ΜΠΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τεχνολόγος Μηχανικός
ΜΠΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πρώην Δήμαρχος
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΜΠΟΓΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Συνταξιούχος
ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Έμπορος
ΠΑΓΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Αγρότισσα
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Συνταξιούχος του Δημοσίου
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Επιχειρηματίας
ΠΑΝΑΣ ΒΛΑΣΗΣ Συνταξιούχος Τραπεζικός
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ Καθηγητής
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Οδοντίατρος –Οδοντοτεχνίτης
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Αντιδήμαρχος Τρίπολης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικού Νοσοκομείου
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Διευθυντής Τράπεζα Ελλάδος/κατάστημα Τρίπολης
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων & Ιστορικών Αρχείων Ε.Κ.Π.Α.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΠΑΤΡΩΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ Παιδίατρος
ΠΑΥΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εκπαιδευτικός
ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Ελευθ. Επαγγελματίας
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Καθηγητής ΤΕΙ
ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΠΥΡΓΑΚΗ-ΜΠΟΓΡΗ ΜΑΡΙΑ Συνταξιούχος Δημοσίου
ΡΑΔΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελευθ. Επαγγελματίας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας
ΡΕΚΚΑΣ ΧΑΡΗΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΗ Οδοντίατρος
ΣΑΙΣΑΝΑΣ ΑΡΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΡΗΣ Τραπεζικός
ΣΑΡΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Οικονομολόγος
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Αγρότης
ΣΚΟΥΡΤΗ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος
ΣΙΑΠΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φαρμακοποιός
ΣΚΑΖΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Αγρότισσα
ΣΥΡΙΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αγρότης
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αγρότης
ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιδ. Υπάλληλος
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Επιχειρηματίας
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Επιχειρηματίας
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Υπάλληλος Υπουργείου Γεωργίας, πρώην Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Οδηγός
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φοιτητής
ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ξυλουργός
ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υπάλληλος ΟΣΕ
ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Γεωπόνος
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ)
ΤΟΥΡΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Δάσκαλος
ΤΡΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Οικονομολόγος, Δημοτική σύμβουλος Νοτ. Κυνουρίας
ΤΡΑΧΑΝΑ ΕΛΕΝΑ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΤΡΙΧΑ ΕΦΗ Απόφοιτη επιστήμης των υλικών
ΤΣΑΓΚΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας
ΤΣΑΜΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αγρότης
ΤΣΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Συνταξιούχος
ΤΣΑΡΚΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ Επιχειρηματίας
ΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΦΙΛΙΟΥ-ΚΟΡΡΕ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
ΦΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οδοντίατρος
ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Δάσκαλος
ΧΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ Αντιστράτηγος Ε.Α - Πυροσβεστικό Σώμα
ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΧΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΧΟΥΣΑΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Νοσηλεύτρια
ΧΟΥΣΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΨΥΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φοιτητής
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Οικονομολόγος

Εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης επτανησιακών χορών της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης επτανησιακών χορών αρχαρίων & προχωρημένων για παιδιά, έφηβους & ενήλικες σε Πειραιά, Καλλιθέα, Παλλήνη, Θρακομακεδόνες, Αιγάλεω συνεχίζονται.

Χορεύουμε στους ρυθμούς του Ιονίου με Καντρίλιες, Μπαλλέτες, Φουρλάνα, Ρούγα, Μηλιά,Διβαράτικο, Λεβαντίνικο, Τσιριγώτικο, Κορακιανίτικο, Μπάλλο, μεγάλο Ζακυνθινό κ.α., ταξιδεύοντας από την Κέρκυρα έως τα Κύθηρα.

Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, εκφράζει τη στήριξή της για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει το Μέτρο 6.1.10, η οποία θα συμβάλλει στην στήριξη της νησιωτικότητας


ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Πειραιάς, 31 Οκτωβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, εκφράζει τη στήριξή της για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει το Μέτρο 6.1.10, η οποία θα συμβάλλει στην στήριξη της νησιωτικότητας»

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα διασωθούν όσα σκάφη εγκριθούν ως παραδοσιακά διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ είχαν ενταχθεί στο Μέτρο 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που ήταν απαραίτητες για να μπορούν οι δικαιούχοι αλιείς να επιλέξουν τη διάσωση, αντί της διάλυσης του αλιευτικού τους σκάφους.
Η διάσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το περασμένο καλοκαίρι, σε δήμους και φορείς για την «υιοθέτηση», την έκθεση, διατήρηση και συντήρησή παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών. Επίσης, η σύσκεψη που έγινε τον Σεπτέμβριο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανάδειξη των παραδοσιακών καρνάγιων των Σπετσών, βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο της προσπάθειας συντήρησης και ανάδειξης των παραδοσιακών σκαφών και της ξυλοναυπηγικής τέχνης.
Ελπίζουμε ότι η έκθεση που έχει ήδη κατατεθεί από τον Δήμο Σπετσών στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου (και ήδη συζητείται) για νομιμοποποίηση και αδειοδότηση του καρνάγιου των Σπετσών, θα έχει τη σχετική έγκριση και θα συμβάλει στην συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται.
Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, εκφράζει τη στήριξή της για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει το Μέτρο 6.1.10, η οποία θα συμβάλλει στην στήριξη της νησιωτικότητας και ελπίζουμε, πολύ σύντομα και το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει στα προγράμματα κατάρτισης την τέχνη των καραβομαραγκών και των χειριστών παραδοσιακών σκαφών, για να έχει συνέχεια, για να διατηρηθούν τα σκάφη, να αξιοποιηθούν για την οικονομική ανάπτυξη των μικρών νησιωτικών περιοχών και να δοθούν στις επόμενες γενιές ως ένα στοιχείο λαϊκής παράδοση

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 01/11/2018

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/10 το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Αθ. Χαρχαλάκη. Μεταξύ άλλων υπηρεσιακών θεμάτων, το ΔΣ αποδέχθηκε τις μελέτες για τρία πολύ σημαντικά έργα:
1. Αποδέχθηκε την επικαιροποιημένη μελέτη για την αναστήλωση του Αστικού Σχολείου Ποταμού, το οποίο θα διαμορφωθεί σεΚέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου μας. Το έργο, που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμαCLLD/LEADER έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000€ και περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου, την ανέγερση νέων χώρων υγιεινής και WC για ΑμΕΑ, την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, πλήρη ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, φωτισμούς, φυτεύσεις κ.λπ. Με το προτεινόμενο έργο, που θα περιλαμβάνει και τον απαραίτητο εξοπλισμό, το κτήριο θα αποκτήσει μια χρήση που είναι συμβατή με τον μνημειακό χαρακτήρα του, αναδεικνύει και προβάλλει τα σημαντικά χαρακτηριστικά του και, ταυτόχρονα είναι απολύτως αναγκαία για την ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας των Κυθήρων.
2. Αποδέχθηκε το Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών για την εκπόνηση των μελετών ολοκλήρωσης του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό, ασφαλές, καλαίσθητο και αρχιτεκτονικά ενταγμένο στο τοπίο της περιοχής. Οι απαιτούμενες μελέτες είναι οι εξής:
  • Αρχιτεκτονική μελέτη με σκοπό την αισθητική ένταξη του στεγασμένου χώρου στο τοπίο της περιοχής λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την λειτουργία του θεάτρου και την οριστική διαμόρφωση κλειστών στεγασμένων χώρων επιφανείας (καμαρίνια, τουαλέτες, αποθηκευτικοί χώροι).
  • Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την διαμόρφωση τοπίου και περιβάλλοντος χώρου του ανοικτού θεάτρου.
  • Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη  για την δημιουργία εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, πυρανίχνευσης και άλλων απαραίτητων υποδομών.
  • Περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.
Το κόστος των μελετών ανέρχεται σε 40.000€ και θα δημοπρατηθούν άμεσα με συνοπτικό διαγωνισμό, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2019. Σημειώνεται ότι οι κατά καιρούς μομφές ότι η Δημοτική Αρχή «έκλεισε» το Θέατρο είναι εκτός πραγματικότητας, αφού το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν διαθέτει ασφάλεια με τα σημερινά δεδομένα και δεν δύναται να δέχεται κόσμο, καθώς δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας. Η Δημοτική Αρχή, φερόμενη με αίσθημα ευθύνης, χρηματοδοτεί όλες τις απαιτούμενες μελέτες για την ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
3. Παρέλαβε τις τελικές μελέτες για το έργο «Kατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Όχελλες και Αξιοποίηση Έργου Συλλογής Νερού και Η/Μ Εξοπλισμού» που εκπονήθηκαν από τον ανάδοχο μελετητή Πολιτικό Μηχανικό Κωνσταντίνο Κουρνιώτη και πληρώθηκαν με ίδιους πόρους του Δήμου μας. Ο φάκελος της μελέτης περιλαμβάνει:
  • Την οριστική Υδραυλική Μελέτη
  • Τα Τοπογραφικά διαγράμματα
  • Την Περιβαλλοντική μελέτη
  • Τα Τεύχη Δημοπράτησης
Πλέον ο Δήμος μας διαθέτει πλήρεις μελέτες για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.720.000€. Προβλέπεται η κατασκευή ταμιευτήρα συλλογής νερού στη θέση «Όχελλες» χωρητικότητας 5.000 κυβικών μέτρων καθώς και όλα τα απαραίτητα τεχνικά, υδραυλικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα για την μεταφορά του νερού στη δεξαμενή του Ποταμού στη θέση «Άγιος Ηλίας». Με το έργο αυτό θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα επάρκειας νερού σε ένα μεγάλο μέρος του νησιού μας. Ο Δήμος, μόλις ληφθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, θα αναζητήσει χρηματοδότηση από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Σημειώνεται ότι για το έργο δεν υπήρχε ώριμη μελέτη, παρά μόνον η υδρογεωλογική έκθεση και ένας αρχικός (μη ρεαλιστικός) προϋπολογισμός.
Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΑΕΔ αλλά και την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Εγχώριο Περιουσία, για την ταμειακή και οικονομική εξυπηρέτηση της τελευταίας μέχρι την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Το σύνολο των θεμάτων ψηφίστηκαν ομόφωνα και από τις 4 παρατάξεις του Δ.Σ.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή μηχανής στη Σκάλα

Συνελήφθη, (31.10.2018) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα Λακωνίας, 26χρονος αλλοδαπός, γιατί  λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της
www.dimotikiagoratislakonias.g