Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΚΥΘΗΡΑ ¨Minas Diakofti Beach¨ΣΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΝΕΡΑ !!! (VIDEO)

 ¨Minas Diakofti Beach¨ΚΥΘΗΡΑ

ΣΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΝΕΡΑ !!!
Η καλοκαιρινή πρόταση στο Διακόφτι με άποψη !
Στην παραλία που σμίγουν τρία πελάγη πάνω στο κυμοθάλασσο,στο ομορφότερο σημείο βρίσκετε το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨
Εδώ η χαλάρωση η ψυχαγωγία και το παιχνίδι στα γαλαζοπράσινα νερά παίρνουν άλλη διάσταση !!!
Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ζήστε ατελείωτες ώρες ξεγνιασιάς.
Συνδυάστε τις πολλαπλές πραγματικές γεύσεις του καφέ,το καλό παγωτό,τα λαχταριστά γλυκά με δροσερές βουτιές,νόστιμα σνακ στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και αφεθείτε στη μαγεία του τοπίου.
Το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ ετοιμάζει για εσάς ένα πλούσιο γεμάτο ενέργεια πρωινό με φρεσκοψημένες τυρόπιτες,τοστ,και φρέσκους χυμούς.
Παραλία χωρίς ουζάκι και παγωμένη μπύρα δεν γίνετε,συνοδεύονται με ουζομεζέδες,φρέσκιες σαλάτες,διάφορα μεζεδάκια,πίτσα και νοστιμότατες κρέπες !
Το βράδυ το ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ μεταμορφώνεται και σας διασκεδάζει με καλή χαλαρή μουσική!
Απολαύστε τις καλοκαιρινές βραδιές σας παρέα με ένα ποτήρι ντόπιο καλό κρασί,μοναδικά κοκτέιλς,απίθανα σφηνάκια,δίπλα στο κύμα και αφεθείτε στην θαλασσινή μαγεία .
Στο ¨ΚΑΦΕ ΜΗΝΑΣ¨ για πραγματικές θαλασσινές διακοπές
Τηλ.27360 33151
facebook Minas Diakofti Beach

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ ΜΗΝΟΣ IOYNIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 18ην ΕΩΣ ΤΗΝ 30ήν)



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ
ΜΗΝΟΣ IOYNIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 18ην ΕΩΣ ΤΗΝ 30ήν)

Παρασκευή, 18 Ἰουνίου 2021,  Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας – Κυθήρων.

Σάββατον, 19 Ἰουνίου 2021 (Ψυχοσάββατον).  Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίων Ἀναργύρων Φατσαδίκων. Ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ Πεντηκοστῆς εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Λογοθετιανίκων (Κατσουλιάνικα).

Κυριακή, 20 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Ἀλεξανδράδων καί ἐν συνεχείᾳ ὁ Ἑσπερινός τῆς Γονυκλισίας. Ἑσπέρας ὥρα 7:00μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Γονυκλισίας εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Μητάτων.

Δευτέρα, 21 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ), Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Φριλιγκιανίκων. Ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας τῆς Μυρτιδιώτισσας εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Τρίτη, 22 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ἄνω Λιβαδίου.

Τετάρτη, 23 Ἰουνίου 2021, ἑσπέρας ὥρα 6:30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Τιμίου Προδρόμου εἰς Ἀγριολίες.

Πέμπτη, 24 Ἰουνίου 2021,  Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου Ντουριανίκων.

Παρασκευή, 25 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Νικολάου (Ἀλῶνες).

Σάββατον, 26 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Ἀραίων. Ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἁγίων Πάντων (Μέσα Βούργο) Χώρας Κυθήρων.

Κυριακή, 27 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίων Πάντων Γουδιανίκων. Ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας τῆς Μυρτιδιώτισσας εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Δευτέρα, 28 Ἰουνίου 2021, ὥρα 11 π.μ., Ἱερατική Σύναξις εἰς τό Ἐπισκοπεῖον Χώρας - Κυθήρων.

Δευτέρα, 28 Ἰουνίου 2021, ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν σπηλαιώδη Ἱερόν Ναόν Ἀποστόλου Παύλου Καψαλίου.

Τρίτη, 29 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Πέτρου  Ἀραίων.

Τετάρτη, 30 Ἰουνίου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ἀποστόλου  Πέτρου Καρβουνάδων. Ἑσπέρας ὥρα 7:00 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίων Ἀναργύρων Φατσαδίκων.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Συλλυπητήριο μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη για τον θάνατο του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης Μπούρα Κανέλλου

 


«Σύσσωμη η Πυροσβεστική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός Πυροσβέστη που, κατά την θητεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα, υπηρέτησε με ηρωισμό και αυτοθυσία για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι και εχθές το βράδυ, επιστρέφοντας στην υπηρεσία του από δασική περιπολία, εντελώς απροσδόκητα και αιφνιδιαστικά έφυγε από κοντά μας.

Ευχαριστούμε τον Κανέλλο, για την δεκαoκταετή προσφορά του στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο ζήλος, η ακέραιη συνέπειά του και η σπουδαία συμβολή του καταλείπουν σε όλους εμάς μνήμη γενναιότητας και ηρωισμού.

Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του και σας διαβεβαιώνω ότι σύσσωμη η Πυροσβεστική Οικογένεια δεν ξεχνά και πάντα θα τιμά τη μνήμη του δικού της παιδιού!»

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1969 και κατατάχτηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα αρχικά ως Εποχικός Υπάλληλος το 2003, ενώ από το έτος 2012 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης. Ήταν έγγαμος με τρία (3) τέκνα και υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας. Απεβίωσε τις βραδινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2021.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:ANAMEΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΣΤΑ ΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΓΑΡΙΕΣ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΕ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΛΟ

 


Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν (46) δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τον άνδρα, κοντά στην οικία του και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του σε περιοχή του Μεσολογγίου, οι αστυνομικοί βρήκαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν (46) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει στο αγροτεμάχιο παλέτα καλυμμένη με νάιλον και καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε γλάστρες, που ήταν τοποθετημένες ανάμεσα σε βάτα, καλάμια και λυγαριές, προκειμένου να παρέχει φυσική κάλυψη, ενώ είχε συνδέσει σε στάβλο του λάστιχο για το πότισμα των φυτών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του άνδρα στο Μεσολόγγι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν μικροποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης .

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.




ΘΗΒΑ:(12) KANNAΒΟΥΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

 


Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή της Θήβας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (12) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και νάιλον συσκευασίες

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη ένας αλλοδαπός χθες (18-06-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θήβας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διακριτική επιτήρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανωτέρω να εισέρχεται εντός οικήματος και κατά την έξοδο του τον ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο οίκημα, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν:

  •  (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (232,2) γραμμαρίων, καθώς και
  •  (12) κενές νάιλον συσκευασίες, πρόσφορες για την συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, σε υπαίθριο χώρο πλησίον του οικήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν, ανάμεσα σε χαμηλή βλάστηση, δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (24) έως (54) εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιας φύσεως αδικήματα και είχε συλληφθεί πρόσφατα (σχετικό το από 17-06-2021 Δελτίο Τύπου).

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

(6) ¨ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ¨ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

 


Εντοπίστηκαν (6) δενδρύλλια κάνναβης, σε ορεινή έκταση στη Λέσβο

Συνελήφθη ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία

Εντοπίστηκαν, χθες (18-06-2021) σε ορεινή έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο , έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 10 έως 110 εκατοστά .

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες στην παραπάνω περιοχή, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ημεδαπός, και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης καλλιεργούσε τα παραπάνω δενδρύλλια, με σκοπό τη συγκομιδή κάνναβης.

Τα δενδρύλλια τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους -5,8- γραμμαρίων, που είχε στην κατοχή του ο δράστης, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Δυτική Μάνη στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

firefightingreece.gr

Σπάρτη: Τους έπιασαν με τη … γίδα στην πλάτη!

Δύο ημεδαποί, ένας 62χρονος και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18/6, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας.

Τι προηγήθηκε;

Όπως αναφέρεται, οι 2 ημεδαποί, προχθές, Πέμπτη 17/6, και μάλιστα το μεσημέρι, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού, 2 αμνοερίφια!

Κατάσχεση οχήματος

Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τώρα;

Τώρα, προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

notospress.gr

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΗΘΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ


 



(64) ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...ΣΤΟΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ ΤΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 62χρονος ημεδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη ΚΛ Πατρών σε ασυνόδευτο επικαθήμενο όχημα το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, συνεπικουρούμενα και από τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΄΄ΑΙΚ΄΄ και ''ΑΡΗΣ'', εντοπίστηκαν εντός του χώρου του νόμιμου φορτίου το οποίο αποτελείται από αλιευτικά δίχτυα, οκτώ (08) χάρτινες συσκευασίες.

Στο εσωτερικό των συσκευασιών, εντοπίστηκαν είκοσι επιπρόσθετες (20) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας συνολικού μικτού βάρους εξήντα τεσσάρων κιλών, οκτακοσίων τριάντα δύο γραμμαρίων και ενός δεκάτου του γραμμαρίου (64.832,1gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 62χρονος ημεδαπός, ως ο οδηγός του Φ/Γ οχήματος (τράκτορα).

Παράλληλα κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών για περαιτέρω εξέταση,

-το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο,

-μία (01) συσκευή πλοήγησης,

-ένα (01) κινητό τηλέφωνο και

-ένα (01) tablet.

Κοινό δελτίο τύπου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών & δήμου Κυθήρων

 


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας των γραφείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού Κυθήρων, οργανώνεται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 19.30, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις δραστηριότητες σύστασης του Παρατηρητήριου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων – ΠΑΓΓΑΙΑ του ΕΑΑ, με την παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και του Προέδρου του ΕΑΑ, Καθ. κ. Μανώλη Πλειώνη. Η εκδήλωση θα γίνει με διαδικτυακή αναμετάδοση, χωρίς τη φυσική παρουσία κόσμου, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το YouTube channel του Δήμου Κυθήρων:
https://www.youtube.com/channel/UCxdGMeUwVKK_1EMmA0FJFwQ

Τον Ιανουάριο του 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης της γωνιακής δυτικής αίθουσας του πρώτου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού Κυθήρων, επιφανείας 28 τ.μ., για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του ΕΑΑ, για την υποστήριξη λειτουργίας του «Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών & Κλιματικής Αλλαγής “ΠΑΓΓΑΙΑ”» στα Αντικύθηρα.

Στα Αντικύθηρα, κατόπιν σημαντικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο οικονομικών, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της εμβληματικής υποδομής «ΠΑΓΓΑΙΑ» του ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων που μέσω της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας έχει παραχωρήσει έκταση 36 στρεμμάτων στο νησί των Αντικυθήρων για τον σκοπό αυτό. Στα πλαίσια των δράσεων υλοποίησης αυτής της Εθνικής και Ευρωπαϊκής υποδομής και προς αντιμετώπιση των έκτακτων και επειγουσών διαχειριστικών και διοικητικών αναγκών σχετικών με την ανάπτυξη και λειτουργία της υποδομής, ο Δήμος Κυθήρων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για παραχώρηση ενός χώρου για την εγκατάσταση γραφείων του Διοικητικού και επιστημονικο-τεχνικού προσωπικού του ΕΑΑ.

Ο Δήμος και η  τοπική κοινωνία των Κυθήρων και Αντικυθήρων στηρίζουν έμπρακτα την εμβληματική εθνική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ, που θα εντάξει τη Χώρα μας στους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην μελέτη, έρευνα και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει σημαντικά ολόκληρο τον πλανήτη.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ:Δ/Τ Θάνατος Πυροσβεστικού Υπαλλήλου εν ώρα υπηρεσίας στη Μεσσηνία


Εχθές το βράδυ, το Π.Σ. 1894 όχημα του Π.Κ. Κυπαρισσίας επέστρεφε από δασική περιπολία στην περιοχή της Ελαίας προς την υπηρεσία του. O Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Μπούρας Κανέλος, ετών 52, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.