Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Ο ομογενής Anthony Obester καταγόμενος από τα Πιτσινιανικα Κυθήρων δημιούργησε το βίντεο αυτό για την δόξα της Ελλάδος

 

Ο Νεαρός ομογενής

Anthony Obester

καταγόμενος από τα Πιτσινιανικα Κυθήρων δημιούργησε το βίντεο αυτό για την δόξα της Ελλάδος να είναι αιώνια από το μακρινό Σαν Φρανσισκο.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Με αφορμή την αποψινή ημερίδα για τις ΑΠΕ, ορισμένες επισημάνσεις – διαπιστώσεις:

Με αφορμή την αποψινή συμμετοχή μου στην διαδικτυακή ημερίδα για τις ΑΠΕ και αφού ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση,ορισμένες επισημάνσεις – διαπιστώσεις:

1. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η αδειοδότηση παραγωγής (και όχι εγκατάστασης) από τη ΡΑΕ για αιολικά πάρκα στα Κύθηρα (που διαπίστωσα πρώτος εγώ αποστέλλοντας ακαριαία την πρώτη έγγραφη διαμαρτυρία) κινηθήκαμε με μεθοδικό και συντονισμένο τρόπο προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως νομικά. Όλοι όσοι ανησυχούμε για το ζήτημα αυτό, δεν έχουμε απαραίτητα τις ίδιες αντιδράσεις, εξάλλου η περιβαλλοντική ευαισθησία του καθενός δεν τίθεται σε ζύγι ούτε μετριέται με βάση τον τρόπο αντίδρασης. Δήμος, Εγχώριος, φορείς και πολίτες ζητούμε το αυτονόητο: να μην καλύψουν τα Κύθηρα την ενεργειακή αδυναμία της υπόλοιπης Χώρας. Σαφές και ξεκάθαρο.
2. Η σύγκριση των Κυθήρων με νησιά ανομοίου μεγέθους, φυσικών πόρων και φέρουσας ικανότητας είναι άτοπη, αν όχι παραπλανητική. Η Αστυπάλαια π.χ. έχει το 1/3 του μεγέθους των Κυθήρων και το ¼ του πληθυσμού τους. Η Αστυπάλαια έχει 7 οικισμούς και τα Κύθηρα 65! Ανόμοια μεγέθη, άτοπη σύγκριση. Πάντως η VW είχε εξετάσει και τα Κύθηρα ως πιθανό νησί για την ενεργειακή της επένδυση, ήθελε όμως ένα νησί μικρότερο και ευκολότερα «διαχειρίσιμο».
3. Η ενεργειακή μετάβαση συνιστά αναγκαιότητα. Η άποψη «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή προσέγγιση και βάση συζήτησης. Το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» σημαίνει επιβράβευση του λιγνίτη και τίποτε άλλο.
4. Το ιδιοκτησιακό των Κυθήρων και η ύπαρξη της Εγχώριας Περιουσίας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για οποιαδήποτε βιομηχανική όρεξη και δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Η γη είναι δική μας κατά τεκμήριο, κυριότητα και διαχείριση, ΕΜΕΙΣ αποφασίζουμε αν θα τη νοικιάσουμε για ανεμογεννήτριες ή όχι.
5. Η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή αντιπρόταση εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις φαραωνικές αιτήσεις των μεγάλων εμπορικών εταιρειών παραγωγής. Ωστόσο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, εξέταση όλων των παραμέτρων και συμμετοχή αξιόπιστων/φερέγγυων ιδιωτών σε κάθε περίπτωση. Θα εξετάσουμε προσεκτικά το παράδειγμα της Δυτικής Ελλάδας και θα επανέλθουμε. Το ΚΙΠΑ θα συντονίσει την όλη διαδικασία, με την αμέριστη στήριξη Δήμου και Εγχωρίου.
6. Ο Δήμος εκτελεί σημαντικές ενεργειακές δράσεις:
- Συμμετέχουμε από το 2015 στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Κλιματική Αλλαγή
- Έχουμε Σχέδιο Διαχείρισης Ενέργειας που θα επικαιροποιηθεί εντός του έτους
- Έχουμε υποβάλλει προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των Σχολείων
- Εντός του 2021 ολοκληρώνουμε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων
- Μέχρι τέλος Απριλίου θα υποβάλλουμε στο πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» πρόταση για την αξιοποίηση των ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης και βιολογικού καθαρισμού, με στόχο τη μεγάλη μείωση των καταναλώσεων που θα έχει άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στους πολίτες
- Μέχρι τέλος Απριλίου θα υποβάλλουμε στο πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» πρόταση για την αγορά νέου στόλου οχημάτων του Δήμου που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια
- Έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση. Στο σύνολο του δημοτικού φωτισμού χρησιμοποιούμε από το 2016 αποκλειστικά λάμπες χαμηλής κατανάλωσης
- Προετοιμάζουμε καινοτόμα πρόταση για την ενεργειακή αυτονόμηση των Αντικυθήρων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Η ευαισθητοποίηση πάνω στα ζητήματα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής είναι ελπιδοφόρα. Αρκεί να γίνεται με πράξεις και όχι θεωρίες.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΟ ¨kontra channel¨ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 10:25

Γρηγόρης  Αλυσσανράκης:

Κυριακή 28/3 στις 10:25 το πρωί, σε ενα υπέροχο αφιέρωμα για τα Κύθηρα, από το kontra channel και την εκπομπή «Στα θρανία», θα δείτε όμορφα μέρη του νησιού, τοπικές συνταγές από τον Σεφ Γιάννη Πρινέα και θα ακούσετε και το βιολολυράκι μου...

ΕΛ.ΑΣ:Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε ληστείες και κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε ληστείες και κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

Συνελήφθησαν επτά μέλη τους και εξιχνιάσθηκαν 2 ληστείες και 39 περιπτώσεις κλοπών

Το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις 110.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο πολύμηνων και μεθοδικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου οργάνωσε και υλοποίησε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αγρινίου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επτά άνδρες, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας συνεργός τους.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ζωοκλοπής, κλοπών κατά συναυτουργία, απειλή, παράβαση του νόμου για τα όπλα, κατοχή ναρκωτικών και ασυρμάτου, καθώς και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Α Εγκληματική Οργάνωση

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από πέντε ημεδαπούς άνδρες, από τους οποίους έχουν συλληφθεί οι τέσσερις και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει από 27-07-2020 μέχρι και 15-3-2021 σε περιοχές του Αγρινίου:

  • Δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών,
  • Δώδεκα κλοπές και
  • Τέσσερις απόπειρες κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, προσεγγίζουν μονοκατοικίες, όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα, στα οποία ασκώντας σωματική βία, αφαιρούν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε ότι αφορά τις κλοπές-διαρρήξεις οι δράστες είτε μεταβαίνουν σε αποθήκες οικιών ή αγροκτημάτων και αφαιρούν γεωργικά εργαλεία και μπαταρίες οχημάτων, είτε διαπράττουν κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 51.000 ευρώ.

Β Εγκληματική Οργάνωση

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συμμετείχαν τέσσερις ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, ενώ ένας από τους δράστες είναι κοινό μέλος και με την πρώτη εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης από τις 18-12-2020 μέχρι και 15-3-2021, σε περιοχές του Αγρινίου, ενέχονται σε :

  • Δέκα κλοπές σε αντλιοστάσιο, επιχείρηση φωτοβολταϊκών, αγροτικό συνεταιρισμό, αγροκτήματα, αποθήκες και οχήματα
  • Μια υπόθεση ζωοκλοπής.

Ως προς την μεθοδολογία των δραστών επισημαίνεται ότι, δρουν κυρίως πρωινές ώρες, όπου μεταβαίνουν σε αγροτικές περιοχές και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διαπράττουν διαρρήξεις αποθηκών ή άλλων οικημάτων, αφαιρώντας κυρίως γεωργικά εργαλεία, μπαταρίες και λοιπά αντικείμενα τα οποία μπορεί να εκποιηθούν λόγω της περιεκτικότητας τους σε διάφορα μεταλλεύματα (όπως καλώδια και σωλήνες).

Στη συνέχεια εκποιούν άμεσα τα κλοπιμαία στον δράστη, που είναι κοινό μέλος με την Α εγκληματική οργάνωση, ο οποίος αποτελεί τον συντονιστή και καθοδηγητή στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων, χρηματοδοτώντας και παρέχοντας τα μέσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να τελέσουν τις αξιόποινες πράξεις τους.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 53.000 ευρώ.

Γ Εγκληματική Οργάνωση

Η τρίτη εγκληματική οργάνωση συγκροτείται από πέντε μέλη, σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Τα μέλη της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν διαπράξει από τις 26-11-2020 μέχρι και 21-2-2021, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας:

  • Πέντε κλοπές και
  • Επτά απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι τα μέλη εγκληματικής ομάδας δρουν κυρίως πρωινές ώρες και μεταβαίνουν σε μικρούς οικισμούς και χωριά εκτός του αστικού ιστού, όπου εντοπίζουν οικίες στις οποίες απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους και αφού τις διαρρηγνύουν, αφαιρούν από αυτές χρηματικά ποσά ή αντικείμενα.

Σε περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν στην οικία τους, οι δράστες προσποιούμενοι τους μικροπωλητές και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από τις οικίες τους χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Τα μέλη της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την δράση τους ξεπερνά τις 6.000 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει και ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δράστες, στις οικίες και στα οχήματά τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι,
  • δύο ενισχυτές ήχου,
  • 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης και 1,1 γραμμάρια κάνναβης,
  • μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης μη ζυγίσιμα,
  • ένας φορητός ασύρματος συγχρονισμένος στην συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM,
  • (84) κροτίδες και
  • (1985) ευρώ.

Παράλληλα σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, που χρησιμοποιούσε το κοινό μέλος των δύο εγκληματικών οργανώσεων εντοπίστηκαν:

  • ένα πολεμικό όπλο THOMSON,
  • ένα πιστόλι των 7,65 mm με γεμιστήρα,
  • τρία κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων τα δύο είναι με αποξεσμένους αριθμούς, ενώ το ένα είχε αφαιρεθεί στις 6/12/2019 από περιοχή του Αγρινίου,
  • ένα κυνηγετικό φλόμπερ
  • μεγάλος αριθμός φυσιγγιών πυροβόλων όπλων,
  • πενήντα κυνηγετικά φυσίγγια,
  • εννιά φυσίγγια κρότου
  • εφτά πτυσσόμενα στιλέτα τύπου πεταλούδας
  • (31) μπαταρίες οχημάτων,
  • (24) αλυσοπρίονα
  • (13) ηλεκτρικοί τροχοί,
  • (10) ηλεκτρικά τρυπάνια,
  • (8) χορτοκοπτικά μηχανήματα
  • (5) ηλεκτροσυγκολλήσεις
  • (3) γεννήτριες,
  • (3) ηλεκτρικές σέγες,
  • (3) εργαλειοθήκες,
  • (2) ηλεκτρικά κομπρεσέρ,
  • ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο,
  • ένα επαναφορτιζόμενο πριόνι,
  • ένα πλυστικό μηχάνημα,
  • ένα ελαιοραβδιστικό,
  • ένα δισκοπρίονο βενζινοκίνητο,
  • ένα κρουστικό τρυπάνι μπαταρίας,
  • μία ηλεκτροσυγκόλληση,
  • πλήθος εξαρτημάτων υδραυλικών συνδέσεων και βάνες ύδρευσης διαφόρων διαμετρημάτων

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης διάπραξης των κλοπών και επτά οχήματα των δραστών.

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής και τους έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα, που περιλαμβάνονται στα κατασχεθέντα μπορούν να επικοινωνούν με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου στα τηλέφωνα 26410 22520 και 26410 30168, για να τους επιδειχθούν τα κατασχεμένα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Τα ντοκουμέντα










ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ¨ΚΑΡΥΔΙΕΣ¨ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Το εστιατόριο "Καρυδιές" στα Λογοθετιάνικα Κυθήρων,αναζητά έμπειρο άτομο για σέρβις,για την καλοκαιρινή σεζόν- για τους μήνες Μάιο μέχρι Οκτώβριο-Φιλικό περιβάλλον και καλές αποδοχές.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, στο 6978386381.



VIDEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟ AFINA 1 ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΙΔΗΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ


H επιχείρηση είναι δύσκολη καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί στο Afina 1 είναι μεγάλη. Προτεραιότητα είναι να ελαφρύνει το φορτηγό πλοίο, με μεταφορά του φορτίου του σε άλλο, πριν τον τελικό διαχωρισμό των σκαφών και την μεταφορά τους σε ασφαλή προορισμό.

Το Afina 1, υπό σημαία Μάλτας, που είχε αποπλεύσει από το Νοβοροσίσκ με προορισμό το Μπιλμπάο της Ισπανίας μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και το Kiveli , υπό σημαία Λιβερίας, που είχε αποπλεύσει από την Καταζαμπλάνκα του Μαρόκου με προορισμό τη Βουλγαρία και μεταφέρει λιπάσματα.

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στη Σύρο

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στη Σύρο

Κατασχέθηκαν - 2 - κιλά & 189 γραμμ. κάνναβης, δενδρύλλιο, -2- ζυγαριές ακριβείας, -3- μαχαίρια σουγιάδες, 560€ κ.α.

Συνελήφθη χθες (26 Μαρτίου 2021) στη Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 2 κιλά και 189 γραμμάρια
  • Δενδρύλλιο κάνναβης σε φάση ανάπτυξης
  • Σπόροι κάνναβης
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 3 μαχαίρια-σουγιάδες
  • Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών
  • Το χρηματικό πόσο των 560 ευρώ

Η σύλληψη και εξιχνίαση της υπόθεσης είναι απότοκος ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αργυρούπολης



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αργυρούπολης

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2.016- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 197- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, -17- γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -20.020- ευρώ, πιστόλι τύπου μπρελόκ με -6- φυσίγγια

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 23-3-2021 στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Επίσης συνελήφθη και έτερη ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δραστηριοποίηση δύο ατόμων στην διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης, στην περιοχή της Αργυρούπολης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δύο κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Μετά από έρευνες σε δύο οικίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -2.016- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -197- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
  • -17,5- γραμμ. κοκαΐνης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • το χρηματικό ποσό των -20.020- ευρώ,
  • πιστόλι τύπου μπρελόκ με -6- φυσίγγια
  • -3- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ώρα της Γης 2021: Απόψε κλείνουμε τα φώτα για μία ώρα

Απόψε στις 8.30 το βράδυ και για μια ώρα σβήνουμε τα φώτα μεταδίδοντας το μήνυμα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Χιλιάδες πολίτες, αλλά και δεκάδες φορείς, επιχειρήσεις και μνημεία στην Ελλάδα, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, στις 20:30, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για προστασία της φύσης.

Η Ώρα της Γης είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή προκειμένου να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19, στόχος είναι να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως χρειάζεται να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουμε μία νέα αρχή.

Ειδικότερα, στο κάλεσμα του WWF Ελλάς θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων, ο Δήμος Πειραιά με συσκότιση του Δημοτικού Θεάτρου και του Ρολογιού, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Κερκυραίων, o Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα. Πολύ σημαντική είναι και η στήριξη της πρωτοβουλίας από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος. Στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην Ώρα της Γης, μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, των εργαζομένων της αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ενεργά τη φετινή κινητοποίηση είναι και το περιοδικό Φωτογράφος.

Για πρώτη φορά φέτος επίσης, στο πλαίσιο της Ώρας της Γης θα κινητοποιηθούν άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, μέσα από την πρωτοβουλία Save your Hood, η οποία θα αφιερώσει 17 συνολικά δράσεις της στην παγκόσμια αυτή συμμετοχική εκστρατεία για την προστασία της φύσης.

Ένας ακόμα στόχος της φετινής Ώρας της Γης είναι να συσπειρώσει τη νέα γενιά και να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι της χώρας μας να ενώσουν τις φωνές τους και να μετατρέψουν την αγωνία τους για τον πλανήτη σε διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, και ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων Προσκόπων, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WO.S.M. - World Scout Movement) και του WWF. Επιπλέον, στη φετινή Ώρα της Γης, θα συμμετέχει ενεργά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την επανεκκίνηση στη σχέση μας με τη φύση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το WWF Ελλάς με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης έχουν δηλώσει επίσης και οργανώσεις, όπως η AIESEC, η SCI Hellas και οι Φίλοι του Μόντε. Τέλος, θερμή είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και εθελοντικών ομάδων νέων από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Μουσικό πρόγραμμα στα κανάλια του WWF Ελλάς

Μία μεγάλη μουσική γιορτή περιμένει τον κόσμο το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30, μέσω των καναλιών του WWF Ελλάς, καθώς ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί φέτος σε ψηφιακό περιβάλλον, λόγω των συνθηκών.

Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκηενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.

Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για την Ώρα της Γης, να δηλώσεις τη συμμετοχή σου στην εκστρατεία και να έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το μουσικό πρόγραμμα.

«Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη "μάχη" που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Τώρα είναι η στιγμή της δράσης, γι’ αυτό τη φετινή «Ώρα της Γης» στέλνουμε το μήνυμα για μια νέα αρχή. Διεκδικούμε και απαιτούμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν. Διεκδικούμε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο, πιο δίκαιο και βιώσιμο για όλους», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς

.www.news247.gr

ΤΩΡΑ LIVE Η ΗΜΕΡΙΔΑ «Ενεργειακή Κοινότητα στα Κύθηρα» ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 107,3 FM KAI ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

 

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ:Φιλοζωική Ένωση Εθελοντών Μονεμβασιά


Νεάπολη Λακωνία

Τελικά αφού καθαρίστηκαν τα σκυλιά σειρά έχουν τα γατιά μέσα στην πόλη της Νεάπολης κοντά σε χώρους που παίζουν και παιδιά .
Μόλις ειδοποιηθήκαμε και μαζέψαμε μια έγκυο γατούλα και τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε από ανθρώπους που παίρνουν και μας λένε για νεκρές γάτες στην περιοχή .
Τα ζ΄ώα δεν πεθαίνουν όλα μαζί ξαφνικά ούτε αυτοκτονούν .
Παρακαλούμε όπου δείτε νεκρό ζώο η είδατε σχολιάστε στο πόστ να δούμε μέχρι που είναι το κακό.

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης:Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου...

 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου...

"Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.
Μόνος ο καθένας μας είναι ανήμπορος. Μόνος ο καθένας από σας, τους πιο κοντινούς στην προσπάθεια μας, είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο, ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σα μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου.".
Κάρολος Κουν
Απόσπασμα από τη διάλεξη που δόθηκε στις 17 Αυγούστου 1943 για τον Όμιλο των Φίλων του «Θεάτρου Τέχνης»

Τουρκική δολιοφθορά στο Καστελόριζο: Και η Interpol στις έρευνες για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας


Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone – Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας

Αίτημα συνδρομής για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελόριζο στην Interpol, προκειμένου να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας απέστειλαν οι Ελληνικές αρχές στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

Η βεβήλωση της σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά του ακριτικού βουνού, τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχε αναστατώσει το ακριτικό νησί.

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελλόριζο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Το οικείο άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει:

«1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Σημειώνεται ότι οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν.

Πηγή: dimokratiki.gr

Νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 12 εκατ. ευρώ για το ακτοπλοϊκό δίκτυο


Νέα οικονομική στήριξη, ύψους 12 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη της επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου μέσω των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας έτσι την μετακίνηση επιβατών και αγαθών μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η πρόσθετη αυτή στήριξη, η οποία ως στόχο έχει να αντιμετωπισθούν οι συνεχιζόμενες αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημίας, ανεβάζει τη συνολική ενίσχυση για την ακτοπλοΐα στα 79 εκατ. ευρώ.

Παραλλήλως, συνεχίζεται και η στήριξη και των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί συμπεριλαμβάνονται και τα εξής :

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας.

- Αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση, και

- Κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών.

- Ειδικό επίδομα ανεργίας των ναυτικών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης : «Η κυβέρνηση συνεχίζει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την εφαρμογή σειράς μέτρων για την στήριξη τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας».