Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

 





Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Είναι και δογματικό θέμα η χρήση πολλών λαβίδων για τη Θεία Μετάληψη

(Ακούστε το κήρυγμα από το 1.55 λεπτό)




ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΥΤΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Μόλις άκουσα βιντεοσκοπημένο κήρυγμα του ευλαβέστατου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος, με την μειλιχιότητα και την πνευματικότητα που τον διακρίνουν, δίνει εμπεριστατωμένη απάντηση στον ασεβή Οικουμενιστή, Νεορθόδοξο και νεωτεριστή Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με κουταλάκια μιας χρήσης.


Ο Σεβ. Ιλίου βλασφήμως διακήρυξε ότι η χρήση κουταλιών μιας χρήσεως δεν προσκρούει στην Δογματική της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Κυθήρων για την παρέμβασή του επειδή πολύ λίγοι ασχολήθηκαν με την τόσο σοβαρή αυτή και βλάσφημη τοποθέτηση του Σεβ. Ιλίου.


Ώστε Σεβασμιώτατατε Ιλίου δεν είναι θέμα πίστεως η χρήση πολλών κουταλιών για την Θεία Κοινωνία;


Per se ασφαλώς και δεν είναι. 



Η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας κατά καιρούς γινόταν με πολλούς τρόπους.


Σε καμμία, όμως, περίπτωση δεν έγινε αλλαγή στον τρόπο που μεταδιδόταν η Θεία Κοινωνία για λόγους ολιγοπιστίας ή απιστίας.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πρόταση για αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, για πρώτη φορά την ιστορία της Εκκλησίας, γίνεται λόγω ολιγοπιστίας ή απιστίας.


Και ιδού το γιατί!


Γιατί ζητούν την αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας;


Μόνον για ένα λόγο!

Επειδή πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ιούς και μάλιστα τον κορωνοιό.


Επομένως όσοι φρονούν αυτή την βλάσφημη δοξασία δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.!!!


Ως εκ τούτου, βάσει ποιας λογικής και ποιας Δογματικής μπορεί να θεμελιωθεί ο ισχυρισμός ότι δεν πρόκειται για δογματικό θέμα, δηλαδή θέμα πίστεως, η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με ατομικά κουταλάκια;


Όταν ο ιερέας προσκαλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν λέγει:“Μετά φόβου Θέου, πίστεως και αγάπης προσέλθετε.”


Αλλά τι σόι πίστη έχουν όσοι δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και γι’ αυτό φοβούνται ότι θα κολλήσουν ιούς;


Άλλωστε, γιατί κοινωνούν όσοι πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών;


Για την πλάκα; 


Για τον έθιμο;


Όσοι δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ΔΕΝ πρέπει να κοινωνούν έτσι και αλλοιώς. 

Ούτε με την Αγία Λαβίδα, ούτε με τα κουταλάκια....


Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.


ΠΗΓΗ http://panayiotistelevantos.blogspot.com/


Άλλες δύο δωρεές για ένα πιο όμορφο και καθαρό Μυλοπόταμο


Άλλες δύο δωρεές για ένα πιο όμορφο και καθαρό Μυλοπόταμο τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλές γιορτές και το επόμενο καλοκαίρι ραντεβού στο χωριό μας.

1)Ελένη Πατακάκη μέσω του εγγονού της
John Botos
250 ευρώ
2)Παναγιώτης & Ελένη Ταμβάκη στη μνήμη των γονέων τους 100 ευρώ.

Νίκος Ι. Μαγουλάς

ΛΑΚΩΝΙΑ:Δωρεάν ταχεία τεστ ανίχνευσης Covid-19 από το Δήμο Μονεμβασίας!


Δωρεάν ταχεία τεστ ανίχνευσης Covid-19 από το Δήμο Μονεμβασίας!

Για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού, η Ν.Μ Μολάων διενεργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19, από 21 έως 24/12 στον περιβάλλοντα χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων.
Η διαδικασία να διενεργείται εύκολα και δωρεάν!
Μαζί μας μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ.Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη.


Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες "ανώνυμες πηγές", δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω.

Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση.

Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη.

______________________________________________________

Το Δελτίο Τύπο της Ν.Δ.

Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει το κυβερνών κόμμα, "από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο. Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. 

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του "μαγαζιού" και των φίλων του. 

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη", καταλήγει η Πειραιώς.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΝΗΓΩΝ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 21/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Άνιση μεταχείριση των κυνηγών και των ερασιτεχνών ψαράδων»

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 21/12/2020 Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Εξαίρεση από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ασχολούμενους με το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα»

Στην Ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής ζητεί την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων για τους κυνηγούς και ερασιτέχνες ψαράδες, καθόσον οι δραστηριότητες που ασκούν,

· είναι αθλητικές σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα

· συγγενείς δραστηριότητες καλύπτονται με εξαίρεση, προκαλώντας άνιση μεταχείριση

ενώ παραπέρα το κυνήγι

· εξυπηρετεί στην ανάγκη άσκησης των κυνηγετικών σκύλων

· συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ασθενειών των άγριων ζώων

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Στις 6 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό, στα πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών ότι «Η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα, δεν εμπίπτει σε έναν από τους προβλεπόμενους λόγους της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και συνεπώς δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.» .

Η καθολική απαγόρευση μετακίνησης, όσων ασχολούνται με το κυνήγι και με το ερασιτεχνικό ψάρεμα, υποβρύχιο και αθλητικό, δημιούργησε, μεσούσης, μάλιστα, της κυνηγητικής περιόδου, μεγάλη αναστάτωση στους κυνηγούς και τους ερασιτέχνες ψαράδες, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές δραστηριότητες εμπίπτουν στην κατηγορία των αθλημάτων. Ειδικά για το κυνήγι προβλέπεται ρητά από το άρθρο 251 παράγραφος 1 του Δασικού Κώδικα (Ν.Δ. 86 ΦΕΚ Α΄7/18.1.1969): «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ` όλην την Επικράτειαν, κατά τας διατάξεις του παρόντος Κώδικος».

Πέραν τούτου, το κυνήγι όσο και το ψάρεμα ασκούνται αποκλειστικά στην ύπαιθρο, εκτός αστικού ιστού και κατά βάση ατομικά, όπως άλλωστε και η ορειβασία και η αναρρίχηση, αθλητικές δραστηριότητες, για τις οποίες, ωστόσο, προβλέπεται εξαίρεση από την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών.

Επίσης, πέραν της μέριμνας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ζώων συντροφιάς, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων, ανάγκη η οποία, από τη φύση των ζώων αυτών, δεν μπορεί να γίνει εντός του αστικού ιστού και πλέον τούτου, ότι το νόμιμο κυνήγι, συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ασθενειών, που έχουν έρθει στη χώρα μας και έχουν πλήξει μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγρίων ζώων, με δυσμενείς περαιτέρω επιπτώσεις για την κτηνοτροφία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την άνιση αυτή μεταχείριση, σε βάρος των κυνηγών και των ερασιτεχνών ψαράδων, εντάσσοντας τις δραστηριότητες τους, στις εξαιρούμενες κατά την περίπτωση Β6 της «Βεβαίωσης κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών», έστω κατά μόνας και για μετακίνηση εντός του ιδίου Νομού;

Νικόλαος Μανωλάκος,

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς

και Νήσων Ν.Δ.

ΚΙΠΑ:Ανάπλαση αγγλικού σχολείου Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου

 


Δελτίο Τύπου

Ανάπλαση αγγλικού σχολείου Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου

Σχεδόν 120 χρόνια μετά τη διακοπή της λειτουργίας του ως εκπαιδευτικού ιδρύματος, το εμβληματικό σχολικό κτίριο που κοσμεί την πλατεία της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου θα αποκατασταθεί για να δώσει νέα πνοή στον μοναδικό αυτό οικισμό και να ενισχύσει την πολιτιστική ζωή των Κυθήρων, σε συνδυασμό και με την προγραμματιζόμενη από το Δήμο Κυθήρων ανάπλαση της πλατείας του οικισμού ακριβώς στη θέση του κτιρίου.

Βασικός σκοπός του ΚΙΠΑ, από την ίδρυσή του, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ένας από τους πρώτους στόχους του ιδρύματος, ήταν η ανάπλαση των αγγλικών σχολείων Μηλαπηδέας στο Λιβάδι και Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2007 με τη συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης χρήσης των δύο σχολείων από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας προς το ΚΙΠΑ. Στη συνέχεια, το Ίδρυμα ολοκλήρωσε τις μελέτες ανάπλασης, τις οποίες υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια Αττικής. Έτσι, βρισκόμαστε στο ευχάριστο σημείο, η Περιφέρεια Νήσων Αττικής να εντάξει σε πρώτη φάση, την ανάπλαση του αγγλικού σχολείου της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου στον Προϋπολογισμό του 2021 με ποσό 225.000€.



Πρόκειται για εμβληματικό αρχιτεκτονικό μνημείο, με τη θολωτή στέγη και τα χαρακτηριστικά γοτθικά παράθυρα, αντιπροσωπευτικό της περιόδου της Αγγλοκρατίας των Επτανήσων (1809 - 1864). Είναι μια εποχή, κατά την οποία οργανώθηκε συστηματικά η παιδεία στα Κύθηρα, με τη χρήση της αλληλοδιδακτικής μεθόδου. Όπως αναφέρεται στην αναθηματική πλάκα, πάνω από την είσοδο της σχολής, το σχολείο χτίστηκε από τους ίδιους τους Μυλοποταμίτες, και λειτούργησε από το 1825 μέχρι το 1902.

Το κτίριο βρίσκεται σε έναν χώρο μοναδικής πολιτιστικής αξίας, δίπλα στη μνημειακή πύλη της ενετικής καστροπολιτείας με τον Λέοντα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου. Είναι εναρμονισμένο στο αρχιτεκτονικο σύμπλεγμα της Κάτω Χώρας, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος. Είναι επίσης ένα τοπόσημο κατά μήκος της περιπατητικής διαδρομής Μ41, με τίτλο «Η κοιλάδα των νερόμυλων», μέρος του οργανωμένου δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων ‘Kythera Trails’.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γινει στην συνεργασία, σύμπραξη και υποστήριξη του Δήμου Κυθήρων – του Δημάρχου προσωπικά – και της Εγχωρίου Περιουσίας για την ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αλλά και στην θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κας. Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη, η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρόταση. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και το σχολείο της Μηλαπιδέας.

Κύθηρα, 21/12/2020



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
κατά τόν μῆνα Δεκέμβριον 2020 (21 ἕως 27-12-2020)

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, ἀπόγευμα ὥρα 4 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίας Ἀναστασίας Φαρμακολυτρίας Χώρας Κυθήρων.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίας Ἀναστασίας Ποταμοῦ.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ (ὥρα 4.30 μ.μ.) καί Ἀκολουθία Ὄρθρου – Α’ Ὥρας (6.30 μ.μ.) εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Χαραλάμπους Καραβᾶ.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, Παραμονή Χριστουγέννων, ὥρα 7-10 π.μ. Ἀκολουθία Ὡρῶν καί Μέγας Ἑσπερινός μετά τῆς Θείας Λειτουργίας τοῦ Μεγάλου Βασιλείου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Ἀλεξανδράδων.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, Παραμονή Χριστουγέννων, Ἑσπέρας ὥρα 5 μ.μ. Ἀκολουθία Μεγάλου Ἑσπερινοῦ ἑορτῆς Χριστουγέννων εἰς τόν σπηλαιώδη Ἱερόν Ναόν Παναγίας Μητάτων.

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ὥρα 6-10 π.μ. Ἀκολουθία Λιτῆς, Ὄρθρου καί ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγῆς Ποταμοῦ.

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ὥρα 5 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ ἑορτῆς Συνάξεως τῆς Θεοτόκου εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

 

Σάββατον, 26 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου).

Σάββατον, 26 Δεκεμβρίου 2020, ὥρα 5.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τό Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Στεφάνου Φρατσίων.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ὁσίας Πελαγίας Ἁγίας Πελαγίας.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, ὥρα 5 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας τῆς Μυρτιδιωτίσσης εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χώρας Κυθήρων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

«Έβρεξε» μετεωρίτες στη Ξάνθη

 


«Βροχή» από μετεωρίτες έπεσαν την ώρα που περπατούσε ένα ζευγάρι κοντά στην Παλιά Πόλη, το μεσημέρι της Παρασκευής

Το ζευγάρι παρακολούθησε έκθαμβο το σπάνιο φαινόμενο με τα αντικείμενα που έπεφταν από τον ουρανό και πέρασε τις επόμενες τρεις ώρες ψάχνοντας στην περιοχή του Κόσυνθου, για να δουν τι ήταν αυτά. Τελικά, η αναζήτησή τους έφερε στο φως τρία κομμάτια από βράχους που ήταν εμφανώς καμένοι και ο ένας από αυτούς είχε βάρος 12-13 κιλών.

Ο συγκεκριμένος βράχος είχε σχηματίσει έναν κρατήρα διαμέτρου 50 εκατοστών στο σημείο της πτώσης και πρέπει να είχε σπάσει πέφτοντας, καθώς τα άλλα δύο κομμάτια ήταν μικρότερα. Το ζευγάρι μετέφερε στο σπίτι του τα κομμάτια του μετεωρίτη, καθώς δεν γνώριζε πού έπρεπε να τα παραδώσει.

https://kedenews.gr/

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθησαν μεγαλέμποροι ναρκωτικών στα Μέγαρα - Ξεριζώθηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης


Την 17/12/2020 πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων επιχείρηση με συνδρομή δυνάμεων του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στην περιοχή των Μεγάρων κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα εκ των οποίων ένας αλλοδαπός για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών ινδικής κάνναβης διαφόρων ποικιλιών (κυρίως skunk).

Από τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων προέκυψε ότι οι ανωτέρω διακινούσαν
ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα Μέγαρα αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.  Σημαντικό ρόλο
στην εξιχνίαση της δράσης τους έπαιξε η αποκωδικοποίηση της ορολογίας που χρησιμοποιούσαν οι
δράστες κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες .

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν :

1.- Περίπου 850 γραμμάρια ινδικής κάνναβης
2.- Σαράντα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης μήκους από έξι έως εκατόν δεκαεπτά εκατοστά
3.- Τρίφτες ινδικής κάνναβης
4.- Τριάντα οχτώ κινητά τηλέφωνα
5.- Δύο ζυγαριές ακριβείας
6.- Το χρηματικό ποσό των 2.470,00 €
7.- Διάφορα αντικείμενα που έχουν σχέση με τη συντήρηση υδροπονικής φυτείας
8.- Διάφορα στελέχη καρτών κινητής τηλεφωνίας
9.- Ένα πιστόλι κρότου λάμψης μαζί με ένα γεμιστήρα περιέχον πέντε (5) φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος
9 mm.
10.- Πέντε μαχαίρια και μια σιδερογροθιά
11.- Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρεις δίκυκλες μοτοσυκλέτες τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες
για τη τέλεση των έκνομων πράξεων τους.

Τα άτομα μεταφέρθηκαν μαζί με την σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΑ.ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΑΣ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ!



 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΑ!

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΑΣ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ!

Ένας στόχος-όνειρο ζωής για το Σύλλογο μας, μετά από την αναγέννηση του το 2017, παίρνει σάρκα και οστά, αποδεικνύοντας ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν κάποιοι ονειροπόλοι ρομαντικοί πιστέψουν σε αυτά:

Το Αγγλικό Σχολείο της πολυαγαπημένης μας μεσαιωνικής καστροπολιτείας, της Κάτω Χώρας μας, εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του 2021, για αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη, με ποσό 225.000€!!!

Πλέον, ο δρόμος για να αποκτήσει ο Μυλοπόταμος το δικό του Πνευματικό Κέντρο, στέγη φύλαξης της πολιτιστικής του κληρονομιάς και τόπο διοργάνωσης επιστημονικών συμποσίων, έχει ανοίξει διάπλατα…!

Το όραμα για να ξαναζωντανέψει η Κάτω Χώρα και να αναδειχθεί όλο της το μεταβυζαντινό κάλλος, με επίκεντρο το Ενετικό της Κάστρο και το καινούργιο της Πνευματικό Κέντρο, δεν είναι πια απρόσιτο…

Ο Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στην Αντιπεριφειάρχη Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στο Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και στον Πρόεδρο του ΚΙΠΑ κ. Γεώργιο Κασιμάτη.

Επίσης, ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ στον μεγάλο Κυθήριο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο και Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΙΠΑ, καθηγητή Γεώργιο Κασιμάτη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου, άναψαν στις αρχές του 2018 τη φλόγα του ενδιαφέροντος και της διαδικασίας αξιοποίησης της υπάρχουσας μελέτης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες και στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο οποίος τόσο από τη θέση του συμπολιτευόμενου, όσο και από αυτή του αντιπολιτευόμενου Περιφερειακού Συμβούλου, υποστήριξε με θέρμη το όλο εγχείρημα.

Παρά την απερίγραπτη χαρά μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να ονειρευόμαστε…

Διότι όπως έλεγε και κάποιος σοφός στο παρελθόν, “εάν κάποιος δεν παλεύει για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, ή τα όνειρα του δεν αξίζουν τίποτα, ή αυτός δεν αξίζει τίποτα”…!!!

http://skem.gr/

Σήμερα η μεγαλύτερη νύκτα του χρόνου!

 


Χειμερινό ηλιοστάσιο 2020. Απόψε και η «βροχή» Αρκτίδων

ΕΛΛΑΔΑ. Σήμερα Δευτέρα (21/12) το μεσημέρι, στις 12:02 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος το χειμερινό ηλιοστάσιο θα συμπέσει για πρώτη φορά τόσο με ένα τρομερά σπάνιο «πάντρεμα» των πλανητικών γιγάντων Δία και Κρόνου στον ουρανό της Γης, όσο και με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων του έτους, των Αρκτίδων.

Το βράδυ του ηλιοστασίου, το πρώτο του χειμώνα, καθώς και τα αμέσως επόμενα θα είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», εωσότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22α. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν συμβαίνει πια στις 25 Δεκεμβρίου, όπως στην εποχή του Χριστού, αλλά λίγο νωρίτερα, επειδή έχει αντικατασταθεί το παλαιότερο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που είχε εισάγει ο Ιούλιος Καίσαρ από το 44 π.Χ. και το οποίο είχε θεσπίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Το 1582, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο, που πήρε το όνομά του (Γρηγοριανό) και το οποίο χάνει μόνο μία ημέρα στα 4.000 χρόνια.

Ο Ήλιος λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός και σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί καθιέρωσαν προς τιμή του διάφορες γιορτές, από τους Σκανδιναβούς και Ιρανούς έως τους Μάγια και τους Ίνκας. Σχεδόν παντού, οι μεγαλύτερες γιορτές γίνονταν κατά την εποχή του χειμερινού ηλιοστασίου, που εθεωρείτο η γιορτή της γέννησης του Ήλιου, που σηματοδοτούσε και την έναρξη του νέου έτους. Προϊστορικά μνημεία όπως το Στόουνχετζ στη Βρετανία πιστεύεται ότι σχετίζονταν με την καταγραφή των κινήσεων του Ήλιου στον ουρανό.

Κεντρική σημασία για τους Ρωμαίους είχε η γιορτή του «αήττητου Ηλίου» στις 25 Δεκεμβρίου, όταν εορταζόταν ότι ο Ήλιος άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό και έτσι να μεγαλώνουν οι ημέρες. Οι πρώτοι χριστιανοί στη Ρώμη, οι οποίοι κατέφευγαν κρυφά στις κατακόμβες τους, αποφάσισαν να γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού την ίδια ημερομηνία, στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Ρωμαίοι ασχολούνταν με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων.

Σπάνιο ουράνιο «πάντρεμα»

Στις 21 Δεκεμβρίου, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οι μεγάλοι πλανήτες Δίας και Κρόνος, θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, που φαίνονται σχεδόν να αγγίζονται και να «φιλιούνται», μοιάζοντας με διπλό πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA.

Το θεαματικό αυτό αστρονομικό φαινόμενο, που ονομάσθηκε και «Μεγάλη Σύζευξη», είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί στο γήινο νυχτερινό ουρανό εδώ και αιώνες. Στην πραγματικότητα βέβαια ο Κρόνος θα βρίσκεται τουλάχιστον 730 εκατομμύρια χιλιόμετρα πίσω από τον Δία, ο οποίος θα απέχει 890 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Σύμφωνα με το Sky & Telescope, ο Κρόνος θα φαίνεται με κιάλια ή και με γυμνά μάτια πάνω δεξιά από τον φωτεινότερο Δία, ενώ ορατοί θα είναι επίσης με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο τέσσερις μεγάλοι δορυφόροι του Δία και τουλάχιστον ένας του Κρόνου, συνολικά επτά ουράνια σώματα, σε κατεύθυνση νοτιοδυτική.

Οι προσεγγίσεις των δύο πλανητών -όπως φαίνονται από το δικό μας πλανήτη - είναι σχετικά αραιές, καθώς συμβαίνουν κάθε 20 περίπου χρόνια. Όμως η φετινή σύζευξη είναι ξεχωριστή, επειδή Δίας και Κρόνος θα φαίνονται ότι έρχονται τόσο κοντά. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, την τελευταία φορά που μπορούσαν οι άνθρωποι να δουν κάτι παρόμοιο, ήταν το 1623, όταν ακόμη ζούσε ο Γαλιλαίος, ενώ η προηγούμενη φορά ήταν το 1226 εν μέσω Μεσαίωνα.

Τα σπάνια περιοδικά «ραντεβού» των δύο μεγάλων αέριων πλανητών οφείλονται στις αταίριαστες τροχιές τους. Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, χρειάζεται σχεδόν 12 γήινα χρόνια για μια πλήρη περιφορά περί τον Ήλιο, ενώ ο Κρόνος σχεδόν 30. Επιπλέον, οι δύο γίγαντες κινούνται σε τροχιές με διαφορετική κλίση πέριξ του μητρικού μας άστρου, κάτι που επίσης καθιστά πιο δύσκολη τη σύζευξη τους.

Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό της Γης ήδη από φέτος το καλοκαίρι και στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης. Για περίπου πέντε μέρες πριν και μετά την 21η Δεκεμβρίου οι δύο πλανήτες θα φαίνονται να απέχουν μεταξύ τους μια απόσταση το πολύ όσο η διάμετρος της Σελήνης. Όσοι προτιμούν να περιμένουν, θα ξαναδούν το κοντινό ζευγάρι Δία και Κρόνου το Μάρτιο του 2080, ενώ αυτό δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400.

Και «βροχή» Αρκτίδων

Παράλληλα, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου θα κορυφωθεί η σχετικά μικρή βροχή διαττόντων αστέρων Αρκτίδες, τα τελευταία «πεφταστέρια» του έτους. Οι Αρκτίδες, που συμβαίνουν μεταξύ 17-25 Δεκεμβρίου και παράγουν πέντε έως δέκα μετέωρα την ώρα, προέρχονται από τη σκόνη που άφησε πίσω του ο κομήτης Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1790.

Οι διάττοντες φαίνεται να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού της Μικρής 'Αρκτου, εξ ου και το όνομα τους. Ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση, καθώς η επόμενη πανσέληνος θα συμβεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Λ.Σ:Σύλληψη τριών ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στον Ασπρόπυργο

 


Σύλληψη τριών ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στον Ασπρόπυργο 
 
       Στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 41, 24 και 20 ετών προέβησαν    την 18/12/2020 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, στην περιοχή ''Νέα Ζωή'' Ασπρόπυργου Αττικής.
     Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τα προαναφερόμενα άτομα φέρονταν να διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην ανωτέρω περιοχή. Εν συνεχεία διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 41χρονου, ο οποίος διέμενε με τον 24χρονο και τον 20χρονο, από στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή  αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΡΑΝΤΟ'', του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας και ΟΠΚΕ Ασπροπύργου, όπου διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού τα κάτωθι:
-μία (01) κοντόκανη μονόβολη καραμπίνα,
-τρεις (03) πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε διαφορετικά οχήματα,
-δύο (02) κινητά τηλέφωνα,
-είκοσι τέσσερα (24) λευκά στρογγυλά δισκία άγνωστης δραστικής ουσίας,
-ένα (01) γυναικείο τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα πέντε ευρώ (255,00 euro),
-ένα (01) μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, μεικτού συνολικού βάρους -πενήντα τριών γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (53,2γρ),
-μία (01) νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε μία ζυγαριά ακριβείας καθώς και ηρωίνη σε μορφή βράχου μεικτού συνολικού βάρους είκοσι πέντε  γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (25,2gr), 
δύο (02) ΙΧΕ οχήματα εκ των οποίων το ένα χωρίς να φέρει αριθμό κυκλοφορίας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΕΦΚΑ:Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

 


Άνοιξε η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από πάνω 1,5 εκατομμύρια μη μισθωτούς (επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους, αγρότες κλπ) για το 2021.

Υπενθυμίζεται πως με τις διατάξεις του Ν.4670/2020 θεσπίστηκε νέο πλαίσιο εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμένους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες για την Κύρια και Επικουρική Ασφάλιση και για την Εφάπαξ Παροχή. Από 1/1/2020 δημιουργήθηκαν ασφαλιστικές κατηγορίες ανά κλάδο με συγκεκριμένα ποσά.

Η κατάταξη σε μία από τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας είναι ανεξάρτητη για κάθε Κλάδο Ασφάλισης.

Το δικαίωμα επιλογής ασκείται από υποχρεωτικά και προαιρετικά ασφαλισμένους.

Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ανανεώνεται ετησίως.

Διαμορφώνεται νέο ανώτατο όριο εισφορών.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι ασφαλισμένοι επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία κατάταξής σας για το έτος 2021.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίησή τους  με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα κατά την είσοδο στην υπηρεσία:

Ανακαλούνται τα ταυτοτικά τους στοιχεία

Παρέχονται οδηγίες και μηνύματα για την υποβολή της αίτησης

Απεικονίζονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στην ιδιότητα ασφάλισής τους

Παρέχεται πεδίο για δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης

Καταχωρείται και αποθηκεύεται η υποβολή/οριστικοποίηση της αίτησης-δήλωσης

Χορηγείται αριθμός συστήματος και αποδεικτικό καταχώρησης αυτής.
Επισημάνσεις

Η κατάταξη σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική.

Η επιλογή σας θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2021.

Η προθεσμία για υποβολή της αίτησής σας είναι έως και την Κυριακή 31/1/2021.

https://www.zougla.gr/ 

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΕΜΒΟΛΙΑ

 


ΕΜΒΟΛΙΑ
Υπάρχει σήμερα μητέρα που να μην ακολουθεί το αρμοδίως εγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολισμών για το βρέφος της; Ασφαλώς όχι. Ποια δεν αγαπά και δεν φροντίζει τα παιδιά της; Αξίζει να αναφέρουμε, συνοπτικά, τι έχουν προσφέρει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα. Έχουν προσφέρει τόσα, όσα καμιά άλλη ανακάλυψη. Εκτίναξαν κατά τον 20ο αιώνα το μέσο όρο ζωής των ανθρώπων, γιατί καταπολεμήθηκαν, μέχρι που εκριζώθηκαν, πλείστες λοιμώδεις νόσοι. Τέτανος, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, φυματίωση, ευλογιά κ.λ.π. κ.λ.π. Σχετικά πρόσφατα η Ηπατίτιδα Β. Ακόμα και νεοπλασματικές νόσοι (καρκίνος) εξαλείφονται πλέον. Οι κορασίδες εμβολιάζονται για τον ιό των κονδυλωμάτων που προκαλεί καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Η ιατρική κοινότητα μελετά τον εμβολισμό για την τελική νίκη κι άλλων μορφών της επάρατου νόσου. Και για τον Κορονοϊό, την σύγχρονη πανδημία, το εμβόλιο πρόβαλε ως ελπίδα λύτρωσης. Και ενώ σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στην έναρξη αυτού του πράγματι σωτήριου εμβολιασμού, σε επίσημη επιστολή Ιεράρχου προς τον Αρχιεπίσκοπο, που υπήρξε πρόνοια επαρκώς να αναδημοσιευτεί, διαβάζουμε τα εξής. Αντιγράφω: «Διατυπούται η επιφύλαξις ότι υπάρχει φόβος τα εμβόλια αυτά να επιδράσουν δυσμενώς ει την μνήμη του ανθρώπου, να μεταβάλλουν το DΝΑ του, να επιφέρουν στείρωσιν εις τον γυναικείον κόσμον, να παίξουν ρόλο οιονεί «χαράγματος» κ.λ.π.». Πώς να μην αναρωτηθώ: Τόσο πλέον σκοταδισμός; Αντί να δοξολογούμε που Θεία φώτιση οδήγησε, σύσσωμη την πανανθρώπινη επιστήμη, να προβεί στην παρασκευή τού κατάλληλου και σωτήριου εμβολίου, την παραμονή τού εμβολιασμού στη χώρα μας, διασπείρονται ανύπαρκτοι φόβοι. Τίποτα από αυτά δεν στηρίζεται στην παραμικρή ένδειξη, δεν υπάρχει η παραμικρή ιατρική αλήθεια. Είναι τόσο ψευδείς οι αναφερόμενες απόψεις, που είμαι σίγουρος πως ο Αρχιεπίσκοπος, που και ο ίδιος νόσησε και λόγω της βοήθειας των πλέων προηγμένων μέσων της επιστήμης τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ανάρρωσε, όχι μόνο δεν θα λάβει υπ’ όψη αυτή την επιστολή, αλλά θα τη θεωρήσει ανάξια απάντησης. Είναι πραγματικά μέγιστη η αχαριστία όταν ένας άνθρωπος μεγάλωσε αυτός και η γενιά του, απαλλαγμένος από τις μάστιγες της εποχής του, όπως π. χ. η ευλογία, η πολιομυελίτιδα και ο τέτανος, χάρη των εμβολίων, να καταφέρεται με μένος εναντίον τους, τώρα που η ανθρωπότητα στο εμβόλιο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της. Θα κλείσω με μία παρατήρηση. Κάθε χρόνο το εμβόλιο για τη γρίπη είναι καινούργιο, δεν είναι ίδιο με το περσυνό. Δηλαδή υπάρχει πια η τεχνογνωσία για γρήγορη και ασφαλή παραγωγή εμβολίων. Ας χαρούμε το εμβόλιο ως δώρο που μας φέρνει με τη γέννησή του ο μικρός Ιησούς και ας του το ανταποδώσουμε με αληθινή αγάπη, αυτή προς τον πλησίον μας. Μένουμε ασφαλείς για να μη μεταδώσουμε σε συνάνθρωπό μας τον ιό, που δυστυχώς βρίσκει τρόπο όλο και πιο εύκολα να μεταδίδεται.
5 σχόλια

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ADELIN FM DJ Mikio 1988


 

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης:ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ

 


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σας εύχεται Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το 2021!

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Εταιρίας θα παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τις δράσεις και το έργο της ΕΕΠΦ με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε, πατώντας εδώ

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Νίκης 20, 105 57 Αθήνα

Τ:   210 3224944

Email: info@eepf.gr
Web:  http://www.eepf.gr/el

Τα παράνομα γραμματόσημα «από τα Κύθηρα» επί Κατοχής!Τα γραμματόσημα από το Τσιρίγο

 

Του Δημητρίου Περδίκη, 
Στις 27 Απριλίου 1941 οι γερμανικές δυνάμεις έφτασαν και κατέλαβαν την Αθήνα. Πίσω από τους Γερμανούς έφτασαν και οι Ιταλοί οι οποίοι εγκατέστησαν και αυτοί την στρατιωτική τους διοίκηση και διάφορες ιταλικές υπηρεσίες στεγάστηκαν σε επιταγμένα κτήρια.
Σε κτήριο της πλατείας Κλαυθμόνος εγκαταστάθηκε η διοίκηση της ιταλικής πολιτοφυλακής (Guardia civila).
Μετά από λίγες εβδομάδες, ένα πρωί δυο καλοντυμένοι άνδρες έφτασαν και μπήκαν στο κτήριο αυτό. Χαιρέτησαν φασιστικά φωνάζοντας «Βίβα Ντούτσε».

Οι Ιταλοί πολύ χάρηκαν που βρήκαν τέτοιους φίλους στην Αθήνα. Τους καλοδέχτηκαν, κουβέντιασαν μαζί τους και τελικά τους ρώτησαν τι θα μπορούσαν να κάνουν γι’ αυτούς. Ο ένας από τους επισκέπτες τους είπε «Για την δόξα του μεγάλου μας Ντούτσε θέλουμε να φτιάξουμε γραμματόσημα» Τα ιταλικά του ήταν τέλεια, με σπουδές στην Ιταλία, διακοπές στην Ιταλία,  συναλλαγές με την Ιταλία. Όλα αυτά τα χρόνια είχε συνδέσει την ζωή του με την άρχουσα τάξη της φασιστικής Ιταλίας.

Η Ιταλική Πολιτοφυλακή δεν ήταν βέβαια η αρμόδια υπηρεσία να διατάξει την έκδοση γραμματοσήμων όμως για τους καλούς τους φίλους και για τον μεγάλο Ντούτσε όλα μπορούσαν να γίνουν, εξ’ άλλου πόλεμος ήταν και φίλοι πάντα χρειάζονται στα δύσκολα. Με την διαταγή ανά χείρας προμηθεύτηκαν γραμματόσημα (άγνωστο αν μπόρεσαν να τα επιτάξουν ή αν τα αγόρασαν). 

Τύπωσαν σε λιθογραφείο επισήμανση στα γραμματόσημα στα ιταλικά σε τρεις γραμμές  «CERIGO Occupazione Militare Italiana» δηλαδή «ΚΥΘΗΡΑ Ιταλική Στρατιωτική Κατοχή». Επισημάνθηκαν έτσι γραμματόσημα της Ιστορικής σειράς σε μεγαλύτερες ποσότητες και γραμματόσημα της Μυθολογικής αεροπορικής σειράς σε πολύ μικρές ποσότητες (μάλλον 250 τεμάχια ανά αξία)


Παράγγειλαν και μία μικρή σφραγίδα με το fascio, το σύμβολο δηλαδή του φασισμού. Σφράγισαν με την σφραγίδα τα γραμματόσημα στην πίσω πλευρά και ξεκίνησαν για τα Κύθηρα. Εκεί έφτασαν στο ταχυδρομείο και δήλωσαν πως φέρνουν σύμφωνα με την διαταγή τα γραμματόσημα που θα κυκλοφορήσουν. Ο προϊστάμενος του ταχυδρομείου όμως τους απάντησε πως δεν έχει από τους προϊσταμένους του τέτοιες εντολές και δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα. Όμως αυτή την περίπτωση την είχαν προβλέψει και είχαν κατασκευάσει μία ταχυδρομική σφραγίδα στην ιταλική γλώσσα. Οι Ιταλοί παρά το ότι είχαν κυκλοφορήσει ιδιαίτερα γραμματόσημα για τα Επτάνησα είχαν κρατήσει τις ίδιες τις ελληνικές ταχυδρομικές σφραγίδες.

Οι δυο «λεβέντες» λοιπόν κόλλησαν σε φάκελα σειρές από τα γραμματόσημά τους, τα σφράγισαν με την σφραγίδα τους και αναχώρησαν με καΐκι για το Γύθειο όπου ζήτησαν στο ταχυδρομικό γραφείο να τους σφραγίσουν τα φάκελα με σφραγίδα αφίξεως. Εδώ δεν τους έφεραν αντίρρηση και σφράγισαν τα φάκελα στην άφιξη με την σφραγίδα του ταχυδρομικού γραφείου Γυθείου. Έτσι πέτυχαν αυτό που ζητούσαν, την τεκμηρίωση της νομιμότητας. Φάκελα που έδειχναν να έχουν ταχυδρομηθεί στα Κύθηρα  και να έχουν αφιχθεί στο Γύθειο. Κάτι που έδειχνε πως ήσαν κανονικά γραμματόσημα που είχαν χρησιμοποιηθεί. 
Στην συνέχεια σκέφτηκαν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους και να φτιάξουν και για άλλα νησιά γραμματόσημα, και έτσι έγινε. Γραμματόσημα για την Λευκάδα και τους Παξούς. Αυτά όμως θα τα δούμε σε ένα άλλο άρθρο προσεχώς.

Στην Αθήνα πίσω οι δυο φίλοι προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τα γραμματόσημά τους. Ο ένας εκ των δυο άρχισε να εκδίδει «πιστοποιητικά γνησιότητας» και να γράφει σε εκδότες καταλόγων για να περιληφθούν. Ο ελβετικός κατάλογος Zumstein περιέλαβε τα γραμματόσημα αυτά στην πρώτη μεταπολεμική έκδοση του, στην συνέχεια όμως τα αφαίρεσε.
Η πρώτη μεταπολεμική κυβέρνηση της Ελλάδος εψήφισε τον νόμο περί «εκνόμων γραμματοσήμων» που κυκλοφόρησαν στην κατοχική περίοδο και βέβαια μαζί και με άλλες εκδόσεις, ιταλικές, του ΕΑΜ, του ΕΔΕΣ κλπ και τα γραμματόσημα αυτά ενέπιπταν στις διατάξεις του νόμου αυτού που απαγόρευε την κατοχή, αγορά και πώληση τέτοιων γραμματοσήμων. Ο νόμος αυτός έχασε και την τυπική ισχύ του το 1974.

Το 1976, όταν εξέδιδα το περιοδικό «Το Γραμματόσημο» συνάντησα ένα πρωί στο Σύνταγμα τον έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας μας. Είχαν περάσει 35 χρόνια και ήταν πλέον προχωρημένης ηλικίας. Δέχθηκε να μου παραχωρήσει συνέντευξη. Συγκέντρωσα και από άλλες πηγές κάποιες πληροφορίες. Τελικά έμεινε αδημοσίευτο για άλλα σαράντα χρόνια, μέχρι που ήλθε πια η ώρα να το διαβάσετε.


Δημήτρης Περδίκης