Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου


Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ



ΑΠΟΨΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020, ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ
ΩΡΑ 19:00
Ἑσπερινός & Ἱερά Παράκληση εἰς τήν Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα γιά τούς διαγωνιζόμενους Πανελλαδικῶς μαθητές καί μαθήτριές μας, εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων ΣΕΡΑΦΕΙΜ.


https://www.youtube.com/watch?v=se69fVStSp8&feature=youtu.be 

Kαι από τον ADELIN FM 107,3 FM  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565

Η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. Από 1η Ιουνίου 2020 τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά.


Η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από 1η Ιουνίου 2020 τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα κεντρικά μας πρακτορεία ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας www.tritonferries.gr . ⛴️



Από αύριο 25/5 ξεκινούν να λειτουργούν μετά από 2μιση μήνες τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΕ
Από αύριο 25/5 ξεκινούν να λειτουργούν μετά από 2μιση μήνες τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι όροι λειτουργίας είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας προσωπικού και πελατών.
Ήδη, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Σούγιαννη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κατσανεβάκη επισκεφθήκαμε επί τόπου σχεδόν όλες τις τουριστικές περιοχές για να εξετάσουμε τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων. Θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, όπως π.χ. στη Χώρα, όπου τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν επί της Πλατείας Στάη. Σε όσες περιοχές είναι τεχνικά αδύνατη η παραχώρηση επιπλέον χώρου στα ΚΥΕ, θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις τελών, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο.
Αναμένουμε και τις προτάσεις των τοπικών προέδρων, ώστε να ληφθεί σύντομα μια συνολική απόφαση.
https://covid19kythera.tk/


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (24-5-2020)