Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Γλυφάδα: Σε Beach Party έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και εκτόξευσαν πέτρες σε πυροσβέστες.

 Άκρως επεισοδιακό ήταν το beach party το οποίο διοργανώθηκε σε παραλία της Γλυφάδας, αφού εκτός από μουσική και χορό, είχε και… φωτιά σε ομπρέλες και πετροπόλεμο με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο πάρτι συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα και κατά την διάρκειά του, νεαροί έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες στην παραλία.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσε στο σημείο.

Ωστόσο η προσπάθεια κατάσβεσης ήταν επεισοδιακή αφού οι νεαροί δεν άφησαν τους άνδρες της Πυροσβεστικής να κατασβέσουν την φωτιά, πετώντας τους πέτρες.

Αποτέλεσμα ήταν το ένα από τα δύο οχήματα της Υπηρεσίας να υποχωρήσει.

Κάποιοι από  τους νεαρούς έμειναν μάλιστα στην παραλία μέχρι το πρωί, διατηρώντας τη φωτιά που είχαν ανάψει και σπάζοντας όσες ομπρέλες είχαν μείνει ακόμα όρθιες.

www.aftodioikisi.gr

Ο ρομαντικός Ερνέστο, ο χαρισματικός Τσε Γκεβάρα

news247.gr

Σαν σήμερα πριν από 92 χρόνια, στις 14 Ιουνίου του 1928, γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής ο κομμουνιστής επαναστάτης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Στις 14 Ιουνίου του 1928, γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Τσε Γκεβάρα ήταν Αργεντινός κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα, πολιτικός, ενώ συμμετείχε και στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές του γνώσεις και έπειτα ως διοικητής των ανταρτών.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Γκεβάρα ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας αριστερών πεποιθήσεων. Από μικρός ο Τσε έγινε γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις και στην υπεράσπιση των φτωχών και των αδυνάτων. Ακόμη, από πολύ μικρή ηλικία διακρίθηκε για τις αθλητικές του επιδόσεις. Έπαιζε ράγκμπι, ποδόσφαιρο, έκανε σκοποβολή και ποδήλατο. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1953.

Τα καλοκαίρια του συνήθιζε να τα περνά ταξιδεύοντας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι παρατηρήσεις του πάνω στα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα των χωρών της Λατινικής Αμερικής τον έπεισαν ότι μοναδική λύση αποτελεί η επανάσταση. Οι αναμνήσεις του από τα ταξίδια αυτά κυκλοφόρησαν το 1992 σε βιβλίο με τίτλο «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» και το 2004 μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη από τον βραζιλιάνο σκηνοθέτη Βάλτερ Σάλες.

Μετά την αποφοίτησή του πήγε στη Γουατεμάλα, όπου ο συνταγματάρχης Χακόμπο Άρμπενς ηγείτο ενός προοδευτικού καθεστώτος, το οποίο μέσα από την αναδιανομή της γης, απέβλεπε στην πραγματοποίηση επανάστασης. Η ανατροπή του καθεστώτος Άρμπενς το 1954 με πραξικόπημα, έπεισε τον Γκεβάρα ότι οι ΗΠΑ θα πολεμούσαν πάντα τις αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των αναπτυσσόμενων χωρών ανά τον κόσμο. Η πεποίθηση αυτή αποτέλεσε τη βασική ιδέα των σχεδίων του για την επικράτηση του σοσιαλισμού μέσα από την παγκόσμια επανάσταση.

Τσε Γκεβάρα
Τσε Γκεβάρα  AP

Η γνωριμία με τον Φιντέλ Κάστρο και η σχέση του με την Ίλδα Γκαδέα

Το Σεπτέμβριο του 1954, ο Γκεβάρα ταξίδεψε στο Μεξικό, που αποτελούσε τον προορισμό των εξόριστων Λατινοαμερικανών. Στην πόλη του Μεξικού, συνάντησε τον Κουβανό εξόριστο Νίκο Λόπες, ενώ επανασυνδέθηκε και με την Ίλδα Γκαδέα. Εκεί εργάστηκε ως γιατρός και φωτογράφος. Μέσω της Ίλδα ο Γκεβάρα θα συνδεθεί με πολλούς κουβανούς εξόριστους και θα έρθει σε επαφή με νέα επαναστατικά ρεύματα της Λατινικής Αμερικής.

Το καλοκαίρι του 1955, ήρθε σε επαφή με τον Ραούλ Κάστρο, από τον οποίο πληροφορήθηκε για την επικείμενη την άφιξη του Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό. Στις αρχές Ιουλίου του ίδιου έτους ο Τσε πρωτοσυνάντησε τον Φιντέλ, o οποίος ήταν ηγέτης της αποτυχημένης ένοπλης επίθεσης στο στρατόπεδο της Μονκάδα το 1953, και είχε καταφύγει στο Μεξικό μετά την αποφυλάκισή του. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η Γκαδέα ήταν έγκυος και ο Γκεβάρα της ζήτησε να παντρευτούν. Ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Αυγούστου 1955, στο χωριό Τεποτσοτλάν.

Λίγους μήνες αργότερα θα γεννηθεί η κόρη τους Ιλντίτα-Μπεατρίς. Χώρισαν το Μάη του 1959 και ο Τσε παντρεύτηκε την Αλεϊδα Μαρτς. Η Γκαντέα έμεινε στην Κούβα και πέθανε στην Αβάνα το 1974. Πριν πεθάνει είχε ολοκληρώσει τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Η ζωή μου με τον Τσε".

Τσε Γκεβάρα και Ίλδα Γκαδέα
Τσε Γκεβάρα και Ίλδα Γκαδέα  TWITTER / @IAMARTIN_

Ο αγώνας για την Κουβανική Επανάσταση

Ο Γκεβάρα συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου, με στόχο την ανατροπή του κουβανικού καθεστώτος. Παρόλο που συμφώνησε να συμμετάσχει με την ιδιότητα του γιατρού, τελικά έλαβε μέρος στην στρατιωτική εκπαίδευση των ανταρτών, το 1956, υπό τις οδηγίες του Μεξικανού παλαιστή Αρσάνιο Βαγένας, καθώς και του πρώην συνταγματάρχη του Ισπανικού Δημοκρατικού Στρατού, Αλπέρτο Μπάγιο.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1956, 82 επαναστάτες, μεταξύ αυτών ο Φιντέλ Καστρο και ο Τσε Γκεβάρα, ξεκίνησαν με το πλοιάριο Γκράνμα από τον ποταμό Τούξπαν του Mεξικoύ και στις 2 Δεκεμβρίου έφτασαν παράνομα στην παραλία Λας Κολοράδας της Κούβας. Τρεις μέρες αργότερα, η ομάδα έπεσε σε ενέδρα του κυβερνητικού στρατού και αποδεκατίστηκε. 22 μαχητές κατάφεραν να γλιτώσουν, μεταξύ των αυτών ο Φιντέλ, ο αδελφός του, Ραούλ, και ο Γκεβάρα. Οι αντάρτες κατάφεραν να ανασυνταχθούν και να καταφύγουν στην οροσειρά της Σιέρρα Μαέστρα, που έγινε το ορμητήριό τους.

Ο ρομαντικός Ερνέστο, ο χαρισματικός Τσε Γκεβάρα

Ο ρόλος του Τσε Γκεβάρα στον ανταρτοπόλεμο διαφοροποιήθηκε σταδιακά, λαμβάνοντας όλο και πιο ενεργό μέρος στις ένοπλες δραστηριότητες τον επαναστατών. Οι ικανότητές του σύντομα οδήγησαν στην άνοδό του στην ιεραρχία του αντάρτικου σώματος, κερδίζοντας το σεβασμό των ανταρτών, χωρίς να απουσιάζει και το αίσθημα του φόβου που προκαλούσε ενίοτε η σκληρότητά του, μιας και ήταν υπεύθυνος για εκτελέσεις ανταρτών που λειτουργούσαν ως πληροφοριοδότες του κουβανικού καθεστώτος.

Ο Κάστρο του εμπιστεύτηκε την ηγεσία της Δεύτερης Φάλαγγας του αντάρτικου στρατού, έχοντας μόνο τον Κομαντάντε εν Σέφε Φιντέλ Κάστρο ως ανώτερό του στην ιεραρχία.

Αυτή την περίοδο έγινε η αποφασιστική μεταμόρφωση του ρομαντικού διανοούμενου Ερνέστο Γκεβάρα σε χαρισματικό "Κομαντάντε Τσε". Η μεγαλύτερη ίσως στρατιωτική επιτυχία του Γκεβάρα ήταν η κατάκτηση της Σάντα Κλάρα το Δεκέμβριο του 1958. Είχαν προηγηθεί δύο χρόνια ανταρτοπολέμου στην Σιέρρα Μαέστρα εναντίον του στρατού του Μπατίστα, o οποίος δεχόταν και την υποστήριξη των ΗΠΑ. Την μάχη στη Σάντα Κλάρα ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.

Φωτογραφίες του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα από τα τέλη της δεκαετίας του '60
Φωτογραφίες του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα από τα τέλη της δεκαετίας του '60  ASSOCIATED PRESS

Απομάκρυνση από την Κούβα

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1964 ο Γκεβάρα εκπροσώπησε την Κούβα στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ. Στην ομιλία του ξεχωρίζει η διαμαρτυρία του απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει για την Καραϊβική.

Στις 24 Φεβρουαρίου συμμετείχε στη διάσκεψη του δεύτερου Οικονομικού Σεμιναρίου Αφροασιατικής Αλληλεγγύης, πραγματοποιώντας την τελευταία δημόσια παρουσία στο διεθνές προσκήνιο. Η ομιλία του προκάλεσε αντιδράσεις στο σοβιετικό μπλοκ, εκφράζοντας την άποψη πως οι σοσιαλιστικές χώρες έπρεπε να επωμιστούν το κόστος των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων.

Λίγες ημέρες αργότερα, επέστρεψε από την Αφρική στην Κούβα και μετά από μία εβδομάδα τα ίχνη του χάθηκαν για αρκετούς μήνες. Η εξαφάνιση του Γκεβάρα προκάλεσε πολλές θεωρίες. Πολλοί θεώρησαν πως ήρθε σε σύγκρουση με τον Κάστρο στο ζήτημα της εκβιομηχάνισης της χώρας. Άλλοι θεώρησαν ότι η σύγκρουση οφειλόταν στο γεγονός πως ο Γκεβάρα ήθελε πιο ενεργητική υποστήριξη των επαναστατικών κινημάτων της Λατινικής Αμερικής.

Ο Τσε Γκεβάρα
Ο Τσε Γκεβάρα  TWITTER / @STANLEYSBIRD

Ο Κάστρο επιχείρησε να βάλει τέλος στις φήμες, δηλώνοντας πως ο Γκεβάρα βρισκόταν εκεί όπου ήταν χρήσιμος για την επανάσταση, προσθέτοντας πως ανήκε στους κορυφαίους ηγέτες της Κούβας.

Στις 3 Οκτωβρίου 1965, ο Κάστρο διάβασε σε δημόσια συγκέντρωση, μπροστά στη γυναίκα και τα παιδιά του Γκεβάρα, ιδιόχειρη επιστολή, με την οποία παραιτείται από όλα τα κρατικά και κομματικά αξιώματα. Στην επιστολή αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής: "Παραιτούμαι επίσημα από τα καθήκοντά μου στην ηγεσία του κόμματος, από τη θέση του υπουργού, από το βαθμό του κομαντάτε, από την κουβανική υπηκοότητα. Καμιά νομική σχέση δεν με συνδέει με την Κούβα, μόνο δεσμοί άλλου είδους που δεν μπορούν να σπάσουν, όπως οι διορισμοί σε κάποιες θέσεις. Κοιτάζοντας τη ζωή μου μέχρι σήμερα, πιστεύω πως έχω δουλέψει με τιμιότητα και αφοσίωση για την εδραίωση της επανάστασης. Άλλες χώρες του κόσμου ζητάνε τη συμβολή των ταπεινών μου προσπαθειών. Εγώ μπορώ να κάνω αυτό που εσένα δεν σου επιτρέπεται, λόγω των ευθυνών σου απέναντι στην Κούβα, και έφτασε η ώρα να αποχαιρετιστούμε".

Ο ρομαντικός Ερνέστο, ο χαρισματικός Τσε Γκεβάρα
Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Σύλληψη και θάνατος

Ήταν η νύχτα της 7ης Οκτωβρίου 1967,όταν ένας αγρότης στη Βολιβία είδε τις φιγούρες μιας ομάδας ανταρτών και έτρεξε να ειδοποιήσει τον τοπικό στρατιωτικό διοικητή. Ο Γκεβάρα ήταν περικυκλωμένος. Η ομάδα του, αποτελούμενη από επτά μόλις αντάρτες προτίμησε να οπισθοχωρήσει. Το όπλο του δε λειτουργούσε και έφερε τραύμα στο πόδι. Τελικά έπεσε στα χέρια των στρατιωτών του Πάρδο.

Μετά από ανακρίσεις, ο αιχμάλωτος Γκεβάρα δολοφονήθηκε, στις 9 Οκτωβρίου 1967, από τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν. Τα τελευταία λόγια του Γκεβάρα ήταν τα εξής: "Ήρθατε να με σκοτώσετε. Ρίξε, δειλέ, έναν άντρα θα σκοτώσεις".

Στα 39 του μόλις χρόνια, πλήρωσε με τη ζωή του το σχέδιο οργάνωσης αντάρτικου στη Βολιβία. Το καθεστώς δεν θέλησε να ρισκάρει, πραγματοποιώντας δημόσια ταφή. Το πτώμα του Γκεβάρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία. Ο θάνατός του προκλήθηκε από αιμορραγία.

Το πτώμα του έπρεπε να χαθεί δίχως κανένα ίχνος, για αυτό θάφτηκε κρυφά κοντά στο αεροδρόμιο, 30 χλμ. από την Λα Ιγκέρα. Προηγουμένως, στο νοσοκομείο, είχαν κοπεί τα χέρια του Τσε, προκειμένου να γίνει αργότερα η οριστική αναγνώρισή του. Το πτώμα του έμεινε σε μυστικό τάφο, στο Βαγιεγκράντε της Βολιβίας, μέχρι που ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου 1997. Αφού μεταφέρθηκε στην Κούβα, κηδεύτηκε στη Σάντα Κλάρα, την πόλη που ο Γκεβάρα είχε κατακτήσει το 1958, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική νίκη των ανταρτών και του Κάστρο.

Τσε Γκεβάρα
Τσε Γκεβάρα  ASSOCIATED PRESS

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα καλλιέργειας κάνναβης στην Ανάβυσσο - Θα αποκόμιζε κέρδη 26 εκατ. ευρώ


 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία έχοντας ως προκάλυμμα επιχείρηση βιομηχανικής κάνναβης, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αττικής.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα και συνεργασία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι ημεδαποί και δεκαοχτώ αλλοδαποί, σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως εξακριβώθηκε, πέντε από τους ημεδαπούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με προκάλυμμα αδειοδοτημένη επιχείρηση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η άδεια.

Επιπλέον απασχολούσαν παράνομα τους αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στο χώρο της φυτείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 στην Ανάβυσσο, βρέθηκαν να καλλιεργούνται περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης από τα οποία τα 28.910, ύψους έως 1,8 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Από τα δενδρύλλια ελήφθησαν κατάλληλα δείγματα και μέχρι στιγμής για τα 28.910 προέκυψε, μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, ότι το ποσοστό της ουσίας (τετραυδροιοκανναβινόλη) που καθορίζει τη βιομηχανική κάνναβη ξεπερνά κατά πολύ το νόμιμο επιτρεπτό, ενώ και από τις εξετάσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους προέκυψε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τα υπόλοιπα δενδρύλλια φυλάσσονται, καθώς η έρευνα και οι εργαστηριακές εξετάσεις γι αυτά συνεχίζονται.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε Ηράκλειο και Αττική, όπου -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 πολεμικά όπλα, 11 γεμιστήρες και 770 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 5 περίστροφα, 3 αεροβόλα όπλα και κυνηγετικό όπλο,
  • 2 θήκες οπλισμού, διόπτρα, 4 μαχαίρια, κυτίο κατάλληλο για αποθήκευση πολεμικού υλικού,
  • 281 γραμμάρια κάνναβη και 1,9 γραμμάρια κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας),
  • 21 ναρκωτικά δισκία,
  • 63.290 ευρώ και 10.259 δολάρια,
  • 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος καμερών,
  • 10 συσκευές κινητών τηλεφώνων και
  • ακουστικό και συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου.

Το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις μέχρι τώρα κατασχεθείσες ποσότητες, υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

zougla.gr

Γ. Τράγκας: Η κυβέρνηση θέλει να χωρίσει την κοινωνία σε λευκούς εμβολιασμένους και μαύρους ανεμβολίαστους


Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι επιστρέφουν στην κανονικότητα, αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση θέλει να χωρίσει την κοινωνία σε λευκούς εμβολιασμένους και μαύρους ανεμβολίαστους

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι επιστρέφουν στην κανονικότητα, ενώ πυκνώνουν τα περιστατικά παρενεργειών και αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων από τα εμβόλια. Φίλος που πήγε προ ημερών σε συνέδριο πετρελαιάδων στο Τέξας διαπίστωσε ότι ουδείς από τους εκατοντάδες συνέδρους φορούσαν μάσκα, Το ίδιο συμβαίνει και στη Φλόριντα όπως και σε άλλες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών που επανήλθε ή επανέρχεται η φυσιολογική ανθρώπινη ζωή.

Σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης επιστρέφουν σταδιακά οι θεατές, είτε σε αυτά παίζεται ποδόσφαιρο, είτε τένις. Εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση προωθεί με ποικίλους τρόπους ένα ιδιότυπο Απαρτχάιντ που θέλει να χωρίσει την κοινωνία σε λευκούς εμβολιασμένους και μαύρους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση του κ, Μητσοτάκη βιάζει το Σύνταγμα των Ελλήνων που απαγορεύει τις διακρίσεις και τα προνόμια μεταξύ των πολιτών και ταυτόχρονα παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν τη συναίνεση ενός ατόμου για μια ιατρική πράξη που γίνεται πάνω στο κορμί του.

Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί επίσης πιθανολογούμενους κινδύνους από σπουδαίους επιστήμονες που επισημαίνουν ότι αυτά τα εμβόλια έχουν πάρει έκτακτες άδειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και ουσιαστικά βρίσκονται ακόμα στην τρίτη πειραματική φάση τους, δηλαδή όλοι οι εμβολιασμοί που γίνονται είναι ένα μαζικό πείραμα που εξελίσσεται, ενώ καταγράφονται οι παρενέργειες και οι θάνατοι. Μάλιστα, έχουμε φτάσει στο σημείο να λέγεται από διεθνή κανάλια όπως το Foxnews ότι ή θα χάσουμε τις προσωπικές ελευθερίες μας ή κινδυνεύουμε να πάθουμε μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο της Pfizer. Αυτό είπε σημαντικός δημοσιογράφος του Fox και προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ.

Εδώ στην Ελλάδα μαθαίνω από φίλους μου Εισαγγελείς και από αστυνομικούς ότι ενώ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνιστά ήπια διαχείριση σε εισαγγελείς και αστυνομικά τμήματα για τα κορωνοπάρτι, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ και άλλων πανελλαδικών καναλιών αυξάνουν την πίεση πάνω στον κόσμο ότι κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του ή την ψυχαγωγία του αν δεν κάνει κάποιο από τα εμβόλια. Την ίδια ώρα, που συμβαίνουν αυτοί οι απαράδεκτοι, έμμεσοι και άμεσοι εκβιασμοί, ουδείς κυβερνητικός ή λοιμωξιολόγος μας λέει πόσο κρατάει η ανοσία από το το εμβόλιο αν ένας εμβολιασμένος εξακολουθεί και είναι φορέας μεταφέροντας τον ιό, γιατί έχουν περιβληθεί το ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγοι και φαρμακευτικές εταιρείες. Δηλαδή πως είναι δυνατόν  να πιέζεις και να εκβιάζεις κάποιον να κάνει το εμβόλιο και αν πεθάνει ή μείνει παράλυτος να μην έχει ποινική ή αστική ευθύνη ούτε η φαρμακευτική εταιρεία ούτε το κράτος, ούτε ο λοιμωξιολόγος που το συνέστησε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις δηλώσεις της βιάζει το παρόν Σύνταγμα που διέπει τη λειτουργία της κοινωνίας μας. Λέει ότι εκεί που τελειώνει το δικαίωμα της ελευθερίας ενός πολίτη αρχίζει του άλλου. Παραβιάζει ωμά α) ότι έκαστος πολίτης έχει το δικαίωμα να αυτοδιαθέτει το σώμα του. Επίσης ότι ουδείς μπορεί να διαχωρίσει τους Έλληνες πολίτες σε λευκούς και μαύρους. Αύριο μπορεί να μας πει η κυρία Πρόεδρος ότι για λόγους οικονομικούς μπορεί να μην καλύπτονται οικονομικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να προωθούνται σε κάποιο Καιάδα. Η κυρία Πρόεδρος μας εκπλήσσει ολοένα και περισσότερο με τις αποκρουστικές και απάνθρωπες δηλώσεις της, όπως με αυτή ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα θα το λύσουν οι μετανάστες. Όπως και να’ χει ενώ η ανθρώπινη κανονικότητα επιστρέφει σε όλο τον κόσμο, εδώ στην Ελλάδα ο κ, Μητσοτάκης επιχειρεί να διαχωρίσει τους πολίτες, εφαρμόζοντας ναζιστικές μεθόδους και στοχεύοντας σε πολιτικά οφέλη.

Το τελευταίο τετραήμερο είδαμε πολύ τένις, ικανοποιηθήκαμε Εθνικά για την απόδοση της κ. Σάκκαρη και του κ. Τσιτσιπά, δύο εξαιρετικά ταλέντα που ομολογουμένως έχασαν από τους καλύτερους του κόσμου. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση και ομολογώ ότι μου φάνηκε ως και φαιδρό σε όλες τις ειδήσεις να αναφέρεται στη σκαλέτα η ερωτική σχέση που έχει ο υιός Μητσοτάκης με την κ. Σάκκαρη. Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι δουλειά έχει αυτό με τις νίκες ή τις ήττες της Ελληνίδας τενίστριας. Κάπου οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού γελοιοποιούν με την υπερβολή και τον ίδιο και την κυβέρνηση και θα έλεγα ότι πολιτικοποιούν και εμπορεύονται τα αγνά αισθήματα νέων ανθρώπων. Διότι καλά να ακούσεις μια φορά σε ένα αγώνα της κ. Σάκκαρη ότι τα΄εχει με το γιο του Πρωθυπουργού. Αλλά κάθε φορά που παίζει ή αναφέρονται οι σπουδαίες νίκες της ή πετυχαίνει μια διάκριση να ακολουθεί και η φωτογραφία του υιού Μητσοτάκη, μάλλον είναι τραβηγμένο. Ούτε προπονητής της είναι, ούτε την έμαθε να παίζει τένις, ούτε μετέχει στο παιχνίδι. Μάλιστα συνδυάστηκε η εμφάνιση του γιου στις εξέδρες με τη συνέντευξη που έστησαν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού με τα παιδάκια. Πρέπει να υπάρχει λόγος για να θέλουν να παρουσιάσουν τον κ. Μητσοτάκη πότε ζωόφιλο, πότε ποδηλατόφιλο και πότε φίλο ασθενών παιδιών.

Ενώ το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν , αποκαλύφθηκαν απόρρητα έγγραφα της Τουρκίας με σχέδια εισβολής σε Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία. Οι αποκαλύψεις αυτές που δείχνουν τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων, των Κυπρίων και των Αρμενίων έγιναν το 2014. Ίσως δεν αποκαλύφθηκαν τυχαία τώρα προκειμένου στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον Μητσοτάκη, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου να υποσχεθεί ή να υποχωρήσει ψυχολογικά πιεζόμενος σε κάποια από τα αιτήματα της Άγκυρας. Οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί εκτιμητές πιστεύουν ότι η Άγκυρα πάνω στο τραπέζι έχει βάλει την προώθηση των αιτημάτων της για το Αιγαίο και για τη Θράκη σε συνδυασμό με τις υποχωρήσεις για τους S-400 και τη στροφή προς τη Δύση και την Ουάσινγκτον. Πληροφορίες που διαρρέουν από διάφορες πλευρές, οι πιέσεις για επαναδιανομή του χάρτη του Αιγαίου και απομάκρυνση της Άγκυρας τόσο από τους S-400 όσο και από τη Μόσχα, παζαρεύεται με τη βοήθεια της Γερμανίας.

Ήδη, οι ήπιες και ιδιαίτερα διαλλακτικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ερμηνεύονται ως προστάδιο μιας υπόσχεσης ή μιας συμφωνίας που θα δώσει στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Ίσως γι αυτό δεν ήταν γκάφα η αποκάλυψη των σχεδίων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας ή της Αρμενίας, αλλά βγήκαν επίτηδες στον αέρα όλα αυτά τα έγγραφα για να πιεστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Επίσης δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι οι Σκοπιανοί έχουν βάλει την ποδοσφαιρική τους ομάδα να πλασάρεται στο Euro ως «Μακεδονία» και όχι ως Βόρεια Μακεδονία., Δηλαδή να φοράει στις φανέλες το «Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό το κάνουν την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση τα πρωτόκολλα της συμφωνίας των Πρεσπών. Φυσικά και όλοι οι Σκοπιανοί φίλαθλοι που πήγαν στο ματς ανέγραφαν στα κασκόλ το όνομα Μακεδονία και σήκωσαν παρόμοια πανό χωρίς να υπάρξει κάποια ενόχληση από πλευράς εκπροσώπων της UEFA. Χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη το Βόρεια Μακεδονία έχει λησμονηθεί και έχουμε πλέον το όνομα «Μακεδονία». Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δια του κ. Δένδια διαμαρτυρήθηκε χλιαρά για να εισπράξει την απάντηση ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων είναι ανεξάρτητη, δεν χρηματοδοτείται από το δημόσιο και επομένως μπορεί να κάνει ότι θέλει!

Περιοδεύοντας στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι ότι το μνημόνιο και οι  περίφημες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρά τα όσα έλεγαν δεν έκαναν απολύτως τίποτα, απλά υπηρετούσαν οδηγίες των Γερμανών και ισοπέδωσαν, έλιωσαν στην κυριολεξία την Ελληνική κοινωνία, τους αστούς και τους εργαζόμενους. Η απογοήτευση είναι η μόνη ανάπτυξη που έφεραν. Η μελαγχολία, η γενική μελαγχολία είναι οι μόνες επενδύσεις που έφεραν. Τα αντικαταθλιπτικά, τα ναρκωτικά η μόνιμη παθητικοποίηση μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας , είναι οι μόνες παροχές που έφεραν. Περνώντας τα χρόνια, χρόνια πέτρινα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει πλέον ότι τίποτα δεν αλλάζει και αφήνεται να ζει με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς να ζητά, χωρίς να αντιδρά και χωρίς να αντιστέκεται.

Περίπου 25.000 ανέργους έχει η Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή το 25 έως 30% του πληθυσμού της περιοχής. Από τότε που έφυγαν ο Παπαστράτος και τα καπνά, δεν υπάρχουν δουλειές. Πριν από δέκα χρόνια, είπαν ότι θα φτιάξουν το πάρκο της πόλης και στην ουσία το κατέστρεψαν. Τα έργα του Αχελώου ποτέ δεν έγιναν και μπορώ επί ώρα να σας λέω τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας που δεν έλυσε ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην Αχαΐα και στην Πάτρα, διαπίστωσα ότι ακόμα υπάρχουν μεγάλες εστίες αντίστασης. Η νεολαία του «Κινήματος Ελεύθεροι άνθρωποι», αλλά και τα στελέχη μας κινητοποιούνται. Παντού διαπίστωσα δυσφορία και θυμό απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παντού άκουσα πικρία του Ελληνικού λαού για όσα έκανε ο κ. Τσίπρας και φυσικά για τα ψέματα και τα ακραία μέτρα που παίρνει σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Με εντυπωσίασα ένας νεαρός Πατρινός που μου είπε ότι «εμείς οι νέοι στην Πάτρα ερχόμαστε μαζί σας γιατί εσείς κάνατε την καριέρα σας, δεν προέρχεστε από πολιτική οικογένεια και δεν πάτε στην πολιτική για να κερδίσετε».

crashonline.gr

π.ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:«Ἄξιοι ἐπαίνων οἱ ἱερουργήσαντες κατὰ συνείδησιν τὸ Πάσχα»

Απόσπασμα ομιλίας Αρχιμανδρίτου και παιδοψυχίατρου π. Αντωνίου Στυλιανάκη από τα LIVE Synaxaria (LIVE 61 06.06.21) με αφορμή την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ («Ἄξιοι ἐπαίνων οἱ ἱερουργήσαντες κατὰ συνείδησιν τὸ Πάσχα» 21.5.2021 - Ορθόδοξος Τύπος).

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://youtu.be/pd1C5iR_NVI

ΚΙΛΚΙΣ καλλιεργούσαν (16) χασισόδεντρα ε δύο διαφορετικές θαμνώδεις τοποθεσίες.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν δύο άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Εντοπίστηκαν 16 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε θαμνώδεις περιοχές


Συνελήφθησαν χθες (13 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι, σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί άνδρες για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν συνολικά 16 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν οι ανωτέρω σε δύο διαφορετικές θαμνώδεις τοποθεσίες. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 69,5 γραμμαρίων που βρέθηκε σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των προαναφερόμενων ημεδαπών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.



ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ:ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ ¨ΚΑΡΥΔΙΕΣ¨ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ


 

Δεκαέξι (16) νέες θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού στη Ν.Μ. Μολάων!


Δεκαέξι (16) νέες θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού στη Ν.Μ. Μολάων!

Από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου!
Έχοντας ήδη επιτύχει την υψηλότερη στελέχωση στην ιστορία της Ν.Μ Μολάων, ενισχύουμε το Νοσοκομείο με 16 επιπλέον θέσεις επικουρικού Προσωπικού:
✔ 3 θέσεις Νοσηλευτικής ΠΕ
✔ 5 θέσεις Νοσηλευτικής ΤΕ
✔ 8 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτικής ΔΕ
Με σωστό προγραμματισμό, οργάνωση και σκληρή δουλειά, ξεπερνάμε εμπόδια και αντιξοότητες, και πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει!

Δεκαπέντε Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν την παύση της αδειοδότησης Αιολικών Σταθμών στον Καβομαλιά Λακωνίας

 


«Δεκαπέντε περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την παύση της αδειοδότησης
Αιολικών Σταθμών στον Καβομαλιά της Λακωνίας»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Μετά από καταγγελία τους και με κοινή τους ανακοίνωση, 15 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις πανελλαδικού κύρους και εμβέλειας ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, στο ακρωτήριο Μαλέα, στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τον χιλιοτραγουδισμένο Καβομαλιά. Όπως τονίζεται, οι Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας («ΑΣΠΗΕ»), αν αδειοδοτηθούν: «... θα αλλάξουν με δραματικό τρόπο το άγριας ομορφιάς τοπίο του Καβομαλιά, ενώ θα έχουν σημαντικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη σπουδαία βιοποικιλότητα της περιοχής». Συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο διενεργείται η δημόσια διαβούλευση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων («ΜΠΕ») για δύο «ΑΣΠΗΕ», συνόλου 31 ανεμογεννητριών, στην χερσόνησο του Καβομαλιά, της Δ.Ε. Βοιών, του Δήμου Μονεμβασιάς. Οι «ΜΠΕ» και των δύο «ΑΣΠΗΕ» είναι σχεδόν πανομοιότυπες και χαρακτηρίζονται από σημαντικότατες ελλείψεις και αυθαίρετες εκτιμήσεις. Τέλος, η εγκατάσταση «ΑΣΠΗΕ» και η διάνοιξη νέας οδοποιίας, που συνοδεύει την κατασκευή αυτών των έργων, θα αλλάξει δραματικά την εικόνα του Καβομαλιά, καταργώντας με βίαιο τρόπο την μέχρι τώρα αίγλη και ομορφιά του τοπίου του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1.    Προτίθεσθε να εισακούσετε τις τεκμηριωμένες απόψεις των ως άνω περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων και να απορρίψετε την αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προκρίνοντας την θεσμική προστασία της σπάνιας και ενιαίας οικολογικής και πολιτιστικής περιοχής, του Καβομαλιά;

2.    Προτίθεσθε να αναθεωρήσετε και να επαναπροσδιορίσετε την στάση σας, αναφορικά με την αδειοδότηση και την χωροθέτηση αιολικού πάρκου στη χερσόνησο του Καβομαλιά, καθώς, η επικείμενη υλοποίησή του θα αλλάξει με δραματικό τρόπο το άγριας ομορφιάς τοπίο του Καβομαλιά και θα επιφέρει σημαντικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη σπουδαία βιοποικιλότητα της περιοχής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

dimotikiagoratislakonias.g

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Συνέδριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό





ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΑ:¨ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ¨(VIDEO)

 

Τεράστια χασισοφυτεία στην Ανάβυσσο – Μέχρι και γυμναστήριο είχαν οι καλλιεργητές



Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Ανάβυσσο καθώς εντοπίστηκε θερμοκήπιο δεκάδων στρεμμάτων με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, οι αστυνομικοί έχουν ξεριζώσει πάνω από 45 χιλιάδες δενδρύλλια και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας δεν είχαν τελειώσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από δεκαπέντε άτομα, ανάμεσα τους και πολλοί αλλοδαποί εργάτες οι οποίοι φρόντιζαν για την καλή λειτουργία του θερμοκηπίου.

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και συνάδελφοι τους από την Ο.Π.Κ.Ε έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε πάνω από 70 στρέμματα. Όπως διαπίστωσαν οι εσωτερικοί χώροι ήταν διαμορφωμένοι με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη διαβίωση όσων έμεναν. Ειδικότερα, υπήρχαν υπνοδωμάτια με κρεβάτια, ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο με σάκο του μποξ και όργανα γυμναστικής αλλά και ένα μικρό… μποστάνι με προϊόντα εποχής για την σίτιση των εργατών. Όσον αφορά στο θερμοκήπιο ήταν εξοπλισμένο με αρδευτικά συστήματα αλλά και ότι άλλο χρειάζονταν τα δενδρύλλια για να αναπτυχθούν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το θερμοκήπιο δεν βρίσκεται σε κάποια απομονωμένη περιοχή της Αναβύσσου αλλά μέσα στο οικιστικό ιστό της πόλης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένα μέρος της καλλιέργειας προοριζόταν για εμπόριο κλωστικής κάνναβης.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν πολύ μεγαλύτερο αριθμό δενδρυλλίων και μάλιστα σε πλήρη… άνθιση. Ενώ το ξερίζωμα και η μεταφορά των δενδρυλλίων συνεχίζεται, εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής που κατάφερε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στη διακίνηση ινδικής κάνναβης στη χώρα μας ενόψει καλοκαιριού.

https://astinomiko.gr

ΣΥΡΙΖΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ - Δευτέρα 14/06/2021


 

Κτηματολόγιο: Παγώνουν τα πρόστιμα, ανοίγει παράθυρο για παραγραφή

 


Η παράταση προωθείται λόγω της μακράς περιόδου αναστολής λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων

Παγώνουν έως το τέλος του 2022 τα πρόστιμα στο Κτηματολόγιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν ακόμη την ακίνητη περιουσία τους έχουν στη διάθεσή τους 18 μήνες για να το κάνουν.

Αυτό προβλέπεται με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση προωθείται λόγω της μακράς περιόδου αναστολής λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Ωστόσο, στο νέο σχέδιο νόμου που προωθείται (σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου) εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν αυτά τα πρόστιμα αλλά να μπουν άλλου είδους περιορισμοί. Για παράδειγμα, να μην μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση αν το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Απαγορεύεται κάθε συναλλαγή χωρίς Κτηματολόγιο

Ηδη, η τροπολογία που κατατέθηκε το περασμένο Σάββατο δίνει μια πρόγευση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ετσι, σύμφωνα με την τροπολογία, από εδώ και πέρα απαγορεύεται κάθε συναλλαγή καθώς και η έκδοση οικοδομικής άδειας για τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο.

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζουν μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα, υπάρχουν 200.000 ενστάσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια των Επιτροπών Ενστάσεων και μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μόνο από το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα, που τρέχει το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης, οι ενστάσεις έφτασαν τις 60.000. Από αυτές μία στις τέσσερις αφορά στον Δήμο Αθηναίων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, ειδική δαπάνη για τις συνεδριάσεις, εξαίρεση των αμοιβών των Επιτροπών Ενστάσεων από τη νομοθεσία περί αμοιβών συλλογικών οργάνων, συνεδρίαση των Επιτροπών μέσω τηλεδιάσκεψης κ.ά.

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου

Επιπλέον, με το νέο σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον επόμενο μήνα (και ήδη έχει παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2021) προβλέπεται η κτηματογράφηση να ολοκληρώνεται πριν από την έκδοση των αποφάσεων των Επιτροπών Υποθέσεων Κτηματογράφησης.

Διευκρινίζεται πως όλες οι αιτήσεις και οι αντίθετες απόψεις επί της αίτησης θα κατατίθενται στις προβλεπόμενες προθεσμίες και θα εκδικάζονται κανονικά, ενώ για πρώτη φορά στο κτηματολογικό φύλλο κάθε ακινήτου θα αναγράφονται οι εκκρεμότητες ως προς τα δικαιώματα (αιτήσεις και αντίθετες απόψεις).

Την ίδια ώρα, πέντε εκατομμύρια ιδιοκτησιακά δικαιώματα από το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης ζητούν ιδιοκτήτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως στο τρέχον πρόγραμμα κτηματογράφησης με τα 15 εκατομμύρια δικαιώματα, μία στις τρεις ιδιοκτησίες δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Στον προαναφερόμενο αριθμό των πέντε εκατομμυρίων δικαιωμάτων, ανήκουν και οι συμπληρωματικές δηλώσεις. Ετσι, σε μια προσπάθεια να ανέβουν οι ρυθμοί, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζουν να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των συμπληρωματικών δηλώσεων μέχρι την ανάρτηση στο Κτηματολόγιο, δυνατότητα που δεν υπάρχει σήμερα μετά τους έξι μήνες, αφού όποιος θέλει να κάνει συμπληρωματική δήλωση θα πρέπει να το κάνει διά ζώσης στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Αρχίζει η συλλογή δηλώσεων σε Κυκλάδες και Ρέθυμνο

Τον Ιούλιο αρχίζει η συλλογή δηλώσεων στις Κυκλάδες και το Ρέθυμνο. Τον Αύγουστο θα αρχίσει η συλλογή σε τμήμα των Χανίων και του Ηρακλείου, ενώ για τον ερχόμενο Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί η συλλογή δηλώσεων για Κέρκυρα και Θεσπρωτία.

Στο μεταξύ, σε έξι περιοχές της Πελοποννήσου (Ηλεία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Μέθανα και Τροιζηνία) και σε 13 νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ικαρία, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Λήμνος, Αγκίστρι, Υδρα, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα) λιγότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.

Εκτός από το πάγωμα των προστίμων, η τροπολογία εισάγει – και – ρυθμίσεις για την επίσπευση της κτηματογράφησης και του ανοίγματος των νέων Κτηματολογικών Γραφείων. Ειδικότερα, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αντιμετωπίζουν, κατά κύριο λόγο, τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων και Υποκαταστημάτων που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Ετσι, για παράδειγμα, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα στους άμισθους υποθηκοφύλακες να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Κτηματολόγιο ενώ παράλληλα παρέχεται στο Κτηματολόγιο ευελιξία στην αξιοποίηση των υπαλλήλων του μέσω μετακινήσεων μεταξύ των επιμέρους υπηρεσιών του.

ΠΗΓΗ .imerisia.gr/

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ (Graffiti) στην έξω πόλη της Μονεμβασίας

 


Τοιχογραφία (Graffiti) στην έξω πόλη της Μονεμβασίας στα πλαίσια των δράσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και  την απελευθέρωση του κάστρου της Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και  την απελευθέρωση του κάστρου της Μονεμβασίας, συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21.

Πρόκειται για ένα ταξίδι σε όλες τις εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου όπου με επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση αποκαλύπτεται στους επισκέπτες της Πελοποννήσου  η ιστορική σημασία και ο κομβικός της ρόλος σε σχέση με την Επανάσταση του 1821, κάτι που αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων όσων έχουν όραμα και μέσα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ιστορία μας όχι μόνο δεν ξεχνιέται αλλά αποτελεί το ισχυρότερο μάθημα για να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού το ΙΓ’ Εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με την εποπτεία και την εικαστική επιμέλεια της Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών δρος Ερατούς Χατζησάββα σε συνεργασία με τους αδελφούς Κρέτση φιλοτέχνησαν τοιχογραφία (Graffiti) στην έξω πόλη της Μονεμβασίας με το πορτρέτο του  Αλέξανδρου Καντακουζηνού, πρίγκιπα και αξιωματικού του ρωσικού στρατού, ο οποίος ως πληρεξούσιος του Δημητρίου Υψηλάντη παρέλαβε τα κλειδιά του Κάστρου από τους Τούρκους  στις 23 Ιουλίου 1821.

Τη δράση στήριξαν οικονομικά το Νομικό Πρόσωπο και το Λιμενικό Ταμείο, το δε έργο  παραδόδηκε στο Δήμο Μονεμβασίας από την κ.Ερατώ Χατζησάββα στις 9 /6/2021.

Δελτίο τύπου