Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Τρίπολη, 24 Ιουλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 53χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν -114- δενδρύλλια κάνναβης
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (24.7.2019) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (23.7.2019) το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -114- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -80- εκατοστών περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι την ανωτέρω φυτεία την καλλιεργούσε ο 53χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα (24.7.2019) το πρωί στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. 
 astynomia.gr



2 νέα απορριμματοφόρα αποκτά ο Δήμος Κυθήρων

2 νέα απορριμματοφορα για το Δήμο μας!
Επισκέφθηκα σήμερα την εταιρεία ΚΑΟΥΣΗΣ Α. Ε. και είδα τα 2 νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφορα που θα παραλάβει σε λιγο καιρό ο Δήμος μας με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής ως υποέργο του μεγάλου έργου διαχείρισης απορριμμάτων που ολοκληρώνουμε. Προχωράμε μπροστά!!! Με έργο ουσίας!!! Είναι η ΠΡΏΤΗ φορά στην ιστορία του Δήμου (20 χρόνια, από το 1999) που αποκτούμε καινούργια δικά μας οχήματα. Τα σημερινα αγοράστηκαν το 1995 από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο με πρωτοβουλία του Γιώργου Κομηνού.
Stratos Charchalakis



 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στη Μονεμβασιά

 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης, του Ι/Φ-Καταμαράν «RACKHAM LE ROUGE» σημαίας Γαλλίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω αλλεργικού σοκ.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε και προσέγγισε το ανωτέρω σκάφος στην περιοχή κόλπου Επιδαύρου Λίμηρας, όπου παρέλαβε τον 71χρονο και τον μετέφερε στο λιμένα Μονεμβασιάς.
Ο ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, παραμένει νοσηλευόμενος.
Το ΠΛΣ απέπλευσε και εντόπισε εκ νέου το «RACKHAM LE ROUGE», στο οποίο επέβαινε μία αλλοδαπή γυναίκα και συνοδεία του, το ιστιοφόρο κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μονεμβασιάς.
http://hcg.gr

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΩΡΑ Τ.Κ. 80100 ΚΥΘΗΡΑ Κύθηρα 22/07/2019 Αριθμ. Πρωτ.: 43


Προς: Κυθηραϊκή Αδελφότητα Βαλτιμόρης
Βαλτιμόρη
U.S.A. 


Αγαπητοί μας συμπατριώτες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Μορφωτικού Κέντρου Κυθήρων με ιδιαίτερη συγκίνηση σάς ευχαριστεί θερμά για την γενναιόδωρη προσφορά του ψυγείου, το οποίο το είχε τόση ανάγκη η αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου.
Ευχόμαστε να είστε όλα τα μέλη της Αδελφότητας καλά, αγαπημένα και δημιουργικά και ευχαριστούμε που βοηθάτε πάντα τη μητέρα πατρίδα σας, τα Κύθηρα.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και πολλές ευχαριστίες. 




Η Γεν. Γραμματέας ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΑΛΕΖΙΔΟΥ 
Η Πρόεδρος ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ