Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Κ. Κατσαφάδος: Δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που φέρνει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή , 25 Ιανουαρίου 2019


Κ. Κατσαφάδος: Δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που φέρνει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή.

«Δεν σέβεστε ούτε την ισχύ της χώρας, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε τεχνητές πλειοψηφίες με έναν συρφετό πρόθυμων βουλευτών, για να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έφερε στη Βουλή μια Συμφωνία εθνικά επιζήμια, που αντί να ενώσει, δίχασε, ότι ποτέ δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς και ποτέ δε συνεδρίασε το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στα Σκόπια. «Παραχαράζοντας την εθνική γραμμή, χαρίσατε στους βόρειους γείτονές μας γλώσσα και ταυτότητα», τόνισε.
Αναφορικά με τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και του πρώην Υπουργού Ν. Κοτζιά ότι δήθεν ακολουθούν την εθνική γραμμή, σημείωσε:
«Πότε συναχθήκατε με την εθνική γραμμή κ. Τσίπρα; Το 1992 που λέγατε τα Σκόπια- Μακεδονία, το 2008 που λέγατε ότι οι σκοπιανοί είναι Μακεδόνες πολίτες ή σήμερα; Οι καλύτεροι διαπραγματευτές των Σκοπίων βρίσκονται μέσα σε αυτήν την αίθουσα. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα».
Σχετικά με τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης ότι το θέμα της συμφωνίας «έχει κακοφορμίσει» και πρέπει να λυθεί γιατί εκκρεμεί πολλά χρόνια, ο Κ. Κατσαφάδος αντέτεινε:
«Ποιος σας είπε ότι τα εθνικά θέματα, αν δεν κλείνουν την κερκόπορτα του αλυτρωτισμού και αν δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον, πρέπει να λύνονται; Δεν υπάρχουν λύσεις για τις
λύσεις στα εθνικά θέματα».
Αναφερόμενος στο ότι η ψήφιση της συμφωνίας δήθεν βγάζει τη ΝΔ από τη δύσκολη θέση γιατί κι αυτή θα την ψήφιζε, ο Κ. Κατσαφάδος προκάλεσε την Κυβέρνηση να μην την ψηφίσει και πρόσθεσε:
«Σε 2-3 μήνες θα έχουμε εκλογές. Αφήστε να πάρουμε εμείς την καυτή πατάτα και να δούμε αν λέμε αλήθεια ή ψέματα στον ελληνικό λαό».
Καταλήγοντας την ομιλία του κάλεσε την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τη συμφωνία:
«Ένα πράγμα δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα. Δεν μας είπε την πραγματική αλήθεια που έφερε αυτή τη συμφωνία στην Ελληνική Βουλή. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Τον κρύβετε, διότι τίποτα από τα επιχειρήματά σας δεν στέκουν για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα».
Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία του Κ. Κατσαφάδου εδώ.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ.ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2019


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ελένη Σταματάκη: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την χώρα μας, αλλά και για τα Βαλκάνια»
Στη συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλεύτρια Α Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη, είπε τα εξής:
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την χώρα μας, αλλά και για τα Βαλκάνια. Σήμερα ήρθε πια η ώρα να τελειώσουμε με ένα ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, έναν εθνικό εγκλωβισμό, μια πληγή στη σχέση μας με το γειτονικό μας λαό, αλλά και στο εσωτερικό της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας, όπου κάθε φωνή που καλούσε να δούμε το ζήτημα με νηφαλιότητα αντιμετωπιζόταν ως προδοτική.
Η ανάδειξη του ζητήματος του ονόματος του κράτους, που προέκυψε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, σε εθνικό μας ζήτημα δημιούργησε εύφορο έδαφος για την άνοδο μισαλλόδοξων φωνών και αντιλήψεων. Στα μακεδονικά συλλαλητήρια, που στήριζε τότε και το επίσημο κράτος, είχαμε την πρώτη δημόσια, μαζική εμφάνιση της Χρυσής Αυγής που συνοδεύτηκε και από την επίθεση εναντίον αριστερών φοιτητών στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, τον Δεκέμβριο του 1992.
Τι αποτέλεσμα είχε η αδιαλλαξία της ελληνικής πολιτείας τη δεκαετία του ’90, το εμπάργκο του ’94 και το βέτο του Βελιγραδίου; Μήπως αναβάθμισε τη θέση της χώρας μας στη διεθνή πολιτική σκηνή; Αντιθέτως, ο ΟΗΕ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί επιδίωκαν πάντα την εξομάλυνση των
σχέσεων, ενώ η μη λύση του ζητήματος είχε οδηγήσει στην ευρεία χρήση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ονόματος, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το 2008 η χώρα μας καταδικάστηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την παραβίαση των όρων της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Ζητάτε κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης να γυρίσουμε πίσω.
Να θυμηθούμε, λοιπόν, τι συνέβαινε τόσα χρόνια σε διεθνείς οργανισμούς, σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ή άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Όλοι έλεγαν το γειτονικό κράτος Μακεδονία – σκέτο, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό- και εμείς κάναμε ότι δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε και στραβώναμε τα μούτρα σαν κακομαθημένα παιδιά.
Με την πολιτική αυτή, ούτε αποδυναμώσαμε τον εθνικισμό της γειτονικής μας χώρα όμως, αντιθέτως τον δυναμώσαμε και οδηγήθηκε στην επικράτηση του εθνικισμού του Γκρούεφσκι.
Παρόλα αυτά σήμερα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με διάθεση σύνθεσης και διαλόγου -και το έχει αποδείξει αυτό στην πράξη, με την αποδοχή των όρων της συμφωνίας - με την οποία μπορούμε να συνεργαστούμε και να πετύχουμε την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, αλλά και γενικότερα των λαών των Βαλκανίων.
Η θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) δεν είναι καινούρια, είναι μια θέση των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αντί όμως σήμερα να υπάρχει σύμπνοια, σε ένα ζήτημα που θεωρείται εθνικό, η Ν.Δ. κρατάει μια ανεύθυνη στάση, αξιοποιώντας την αναβίωση του Μακεδονικού ως ένα πεδίο δημαγωγικής εθνικιστικής εκμετάλλευσης, αποφεύγοντας έντεχνα τον εσωτερικό της διχασμό και κάνοντας το χατίρι σε ακροδεξιά στελέχη που έχουν εισχωρήσει τα τελευταία χρόνια στις γραμμές της.
Η Ν.Δ. σήμερα δημιουργεί ένα κακό ιστορικό προηγούμενο για την πολιτική της παράταξη.
Δυστυχώς κάνει ένα λάθος, θέλοντας να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, νομιμοποιεί τον λόγο τους. Είδαμε το θλιβερό και επικίνδυνο σύνθημα «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για αυτό; Ποιος εκμεταλλεύεται ακόμα και τους μαθητές για μικροκομματικές σκοπιμότητες;
Ποιος ενθαρρύνει τις φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης βουλευτών με αφίσες, με κακόβουλες προτροπές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και με ευθείες απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων και επιθέσεις τρομοκρατικές σε σπίτια βουλευτών;
Ποιος χρηματοδοτεί την τρομοκρατική αυτή καμπάνια; Ποιος καλύπτει αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της βουλής;
Το κουβάρι σιγά – σιγά ξετυλίγει και γρήγορα θα φτάσουμε στην άκρη και τότε θα δούμε ποιοι είναι η προδότες, ποιοι είναι οι ψεύτες, ποιοι πούλησαν σύμβολα, ιστορία, γλώσσα και εδάφη.
Όλα αυτά δεν μας τρομάζουν, ούτε μας εμποδίζουν να στηρίξουμε την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών. Ζητάμε τα γεγονότα αυτά να τα καταδικάσουν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική χώρα η πιθανότητα και μόνο ειρηνικής επίλυσης ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί για δεκαετίες τις σχέσεις με γειτονικό κράτος θα αποτελούσε από μόνη της χαρμόσυνο γεγονός. Στην Ελλάδα όμως, οι δυνάμεις της συντήρησης θεωρούν υπόδειγμα πατριώτη οι χουντικοί που ξεπούλησαν τη μισή Κύπρο σε μια νύχτα.
Η διεθνής κοινότητα δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του Μακεδονικού. Η θέση της χώρας αναβαθμίζεται. Γινόμαστε μια αξιόπιστη δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια. Ενισχύουμε την συνεργασία, οικοδομούμε φιλικές σχέσεις, ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων, αλλά και Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων.
Αυτό στη Νέα Δημοκρατία δεν αρέσει. Φτάνει στο σημείο να λέει συνειδητά ψέματα, όταν μιλάει για σημεία της συμφωνίας, για εθνότητα, για γλώσσα, για σύνορα, τα οποία έχουν διευκρινιστεί μέσα από τη συμφωνία και δηλώνεται ρητά ότι όλα τα χαρακτηριστικά του κράτους δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό.
Για μας λοιπόν, πατριωτισμός είναι να επιδιώκεις την ειρηνική συνύπαρξη και την αλληλεγγύη των λαών. Τη συμβίωση που συμβάλει στη θετική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, στην οποία η Ελλάδα αποτελεί έναν ισχυρό πόλο.
Δεν αξιοποιούμε όμως την ισχύ μας επιθετικά, δημιουργώντας εχθρούς, αλλά εποικοδομητικά, δημιουργώντας χρήσιμους συμμάχους.
Σήμερα, είμαστε περήφανοι γιατί με αυτή τη συμφωνία απαλλασσόμαστε και απαλλάσσουμε την κοινωνία από ένα βάρος.»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ!


Σύμφωνα με τον Ελληνικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ - www.kefim.org), ο Δήμος Κυθήρων κατατάσσεται στις 10 πρώτες θέσεις των μικρών ορεινών/νησιωτικών Δήμων αναφορικά με το ποσοστό των δαπανών για επενδύσεις (έργα, καθημερινότητα, αναπτυξιακές δράσεις) ως ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΧΡΙ 31-08-2019


ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΧΡΙ 31-08-2019
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, από την πρώτη στιγμή του σοβαρού προβλήματος υγείας του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κομηνού, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες ιατρούς και την οικογένειά του, ενώ είχε και κατ΄ ιδίαν ενημέρωση στο Λαϊκό Νοσοκομείο την προηγούμενη Δευτέρα 21/01/2019.
Μετά από ενημέρωση της οικογένειας και τη σύμφωνη γνώμη της, αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου σε κάθε επίπεδο, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης προέβη σε εκ νέου ανάθεση καθηκόντων Αντιδημάρχων καθώς οι τομείς αρμοδιότητας του κ. Κομηνού είναι κρίσιμοι και θα πρέπει να ανατεθούν άμεσα σε νέο Αντιδήμαρχο, ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Τα ζητήματα καθημερινότητας αναλαμβάνει ως Αντιδήμαρχος ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης του Ευστρατίου σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και το σύνολο των αιρετών, υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου, εξακολουθούν να συμπαρίστανται και να προσβλέπουν σε πλήρη αποκατάσταση της υγείας του κ. Γιώργου Κομηνού και σε γρήγορη επάνοδο στο νησί μας και τις συνήθεις δραστηριότητές του καθώς η απουσία του είναι παραπάνω από αισθητή σε όλους.
Δείτε την σχετική απόφαση εδώ:
https://diavgeia.gov.gr/…/61%CE%944%CE%A9%CE%9B%CE%A8-2%CE%…

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας.ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΙ από τις έντονες βροχοπτώσεις!


ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΙ από τις έντονες βροχοπτώσεις!
Ο δρόμος μεταξύ Σκάλας-Βλαχιώτη είναι προσωρινά κλειστός.
Όσοι οδηγοί κινείστε με τα αυτοκινητά τους ανά τον νομό, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ΜΗΝ διασχίζετε ορμητικά νερα.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΣΚΑΛΑΣ-ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΚΑΙ Η Ε.Ο.ΑΣΤΕΡΙ-ΕΛΟΣ


Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και η επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε ισχύ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχόπτωσης (βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή μας και για σήμερα Παρασκευή 25-01-2019 μέχρι και το Σάββατο 26-01-2019.
Ο Δήμος Ευρώτα λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254)  για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.
Οι πολίτες που κατοικούν στους παραποτάμιους οικισμούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
 Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα Ευρώτα (2735 0 22223).
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ (ΦΩΤΟ)

TRITON FERRIES.ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ IONIS


ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛ ΚΥΘΗΡΩΝ