Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ:ΆΜΜΟΣ ΣΤΟ ΟΔΩΣΤΡΟΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ

Σχόλιο σε ανάρτηση στο facebook.com

Παναγιώτη πολύ καλά κάνεις που το επισημαίνεις, ασφαλώς είναι πολύ επικίνδυνο .Στο ίδιο σημείο αν κοίταζες αριστερά σου θα έβλεπες την αδράνεια εδώ και δύο δεκαετίες και βάλε ...είναι αυτό που λέμε ...''περιμένοντας τους ...τουρίστες" .Άν μπορούσες να δεις από κάτω ...θα τόβαζες στα πόδια ...σκέτη σκουριά !!! Άνω-κάτω-και πλαγίως...Ο Θεός να μας λυπηθεί..!!! .

Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη ΑνθουλαΕξερευνώντας τα Κύθηρα

Ο δρόμος στην γέφυρα του Διακοφτιου είναι γεμάτος "ΑΜΜΟ"από την πλευρά της στεριάς με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα!! Προσοχή μεγάλη από τους διερχόμενους οδηγούς!! Παρακαλούνται οι αρμόδιοι για αποκατάσταση του προβλήματος!!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:TON ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ

 

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -174- δενδρύλλια κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (4.6.2021) το πρωί από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν τόσο στο έδαφος όσο και σε πλαστικές γλάστρες (κυτία προβλάστησης), συνολικά, -174- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -50- εκατοστών περίπου, ο οποίος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (4.6.2021) το πρωί, στους χώρους της φυτείας προσήλθε ο 27χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη.

Όλα τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν -1- κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και -1- ζεύγος γαντιών, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως, επιπλέον, προέκυψε, ο 27χρονος διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.




Πολύωρη διακοπή ρεύματος σε χωριά του Δήμου Μονεμβασία και σε όλον τον Δήμο Ελαφονήσου, τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Σας γνωστοποιούμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6/2021 από ώρας 09:00 έως 13:00 στις περιοχές του Δ. Μονεμβάσιας:

  • ΔΑΙΜΟΝΙΑ
  • ΕΛΙΚΑ
  • ΠΑΝΤΑΝΑΣΑ
  • ΛΥΡΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
και
  • Όλος ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. 

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.


ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΟΝ ¨AlphaTV¨

 Τα Κύθηρα στην εκπομπή του AlphaTV "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" | 6 Ιουνίου 2021

ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ 1965:ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ


 Φωτό Αρχείο ADELIN FM

¨REMETZO¨ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ KAI ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

 


Καφέ Μπάρ Ίντερνετ ¨Remetzo¨ στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.

Μαζί και το φετινό καλοκαίρι !!!

Σας περιμένουμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας καθημερινά,για τον καφές σας,τις μοναδικές γεύσεις παγωτών,σπιτικών γλυκών φτιαγμένα με μεράκι,ολόφρεσκους χυμούς,πεντανόστιμα φρουτοποτά smoothies και πολλά άλλα !!!

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ¨ΡΕΜΕΤΖΟ¨
Σε ένα χαρούμενο και δροσερό περιβάλλον με απέραντη Θέα,ανανεωμένος χώρος πάνω στην πλαζ,πολύ καλή μουσική και άμεση εξυπηρέτηση !!! 

Ανοιχτά από το πρωί έως αργά την νύχτα για να σας προσφέρουμε ότι το καλύτερο !!!

Σούπερ Τιμές γιατί σεβόμαστε τον πελάτη. 
ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ¨ΡΕΜΕΤΖΟ¨
Για μοναδικές στιγμές απόλαυσης δίπλα στην θάλασσα !
τηλ 27360 38375



















ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 81 δενδρύλλια κάνναβης

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων

Ολοκληρώθηκε χθες (04.06.202) το βράδυ, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά ογδόντα ένα (81) δενδρύλλια κάνναβης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, χθες (04.06.2021) το βράδυ, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ογδόντα ένα (81) δενδρύλλια τα οποία και εκριζώθηκαν και συνελήφθη ο ημεδαπός κατά το χρόνο που εκτελούσε καλλιεργητικές εργασίες στο χώρο της φυτείας.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ ΜΗΝΟΣ IOYNIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 1ην ΕΩΣ ΤΗΝ 13ην)

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ
ΜΗΝΟΣ IOYNIΟΥ 2021 (ΑΠΟ ΤΗΝ 1ην ΕΩΣ ΤΗΝ 13ην)

Τρίτη, 1 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία καί Ἁγιασμός πρωτομηνιᾶς εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων.

Πέμπτη, 3 Ἰουνίου 2021, ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἐλεούσης Χώρας - Κυθήρων.

Παρασκευή, 4 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἐλεούσης Φρατσίων.

Σάββατον, 5 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικολάου Κυπριωτιανίκων.

Σάββατον, 5 Ἰουνίου 2021, ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων.

Κυριακή, 6 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ἁγίου Γεωργίου Καρβουνάδων.

Κυριακή, 6 Ἰουνίου 2021, ὥρα 6.30 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας Μυρτιδιώτισσας εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων.

 

Τρίτη, 8 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Στραποδίου.

Τετάρτη, 9 Ἰουνίου 2021, ὥρα 5 πρωϊνή ἕως 8.30 π.μ. Ἀπόδοσις ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Πάσχα εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Μυρτιδίων.

Τετάρτη, 9 Ἰουνίου 2021, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ Κάτω Λιβαδίου.

Πέμπτη, 10 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν ἑορτάζοντα Ἱερόν Ναόν Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ Κάτω Λιβαδίου.

Παρασκευή, 11 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καλοκαιρινῶν.

Σάββατον, 12 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Σπυρίδωνος Καψαλίου.

Σάββατον, 12 Ἰουνίου 2021, ἑσπέρας ὥρα 7 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας – Κυθήρων.

Κυριακή, 13 Ἰουνίου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγῆς Ποταμοῦ.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει σε όλους μας πως έχει έρθει η ώρα της φύσης και του αναστοχασμού, εάν η ανθρωπότητα θέλει να έχει μέλλον στον πλανήτη.
Είναι γεγονός πως οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται. Το υπάρχον οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο αποτελεί τη βασική πηγή του προβλήματος, αφού προωθείται η μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου εις βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.
Σε καιρό κλιματικής και υγειονομικής κρίσης, οι επενδύσεις στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας με καινοτόμες ιδέες, είναι αυτές που μπορούν να διαμορφώσουν ένα υγιές οικονομικό, παραγωγικό μοντέλο στη γεωργία, στον δευτερογενή τομέα, στην ενέργεια, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό.
Διαχρονικό και διαρκές το περιβαλλοντικό έγκλημα στις γειτονιές του Πειραιά
Από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι τις μέρες μας ο Πειραιάς και οι γύρω Δήμοι συσσώρευσαν πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων που συνιστούν διαρκείς απειλές για το φυσικό περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.
Η θάλασσα και το παράκτιο μέτωπο από το Λιμάνι μέχρι το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, όπως και το Όρος Αιγάλεω, που πάνω του ακουμπούν οι Δήμοι Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου και Περάματος, για πολλά χρόνια δέχονται τα επίχειρα των αδηφάγων συμφερόντων και των συνεπειών του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, ενώ θα μπορούσαν να μας τροφοδοτούν με ανάσες ζωής.
Σε περιοχές όπως στο Δήμο Περάματος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στον οικιστικό ιστό. Στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας οι εγκαταστάσεις και η λειτουργία της εταιρείας επεξεργασίας πετρελαιοειδών ναυτιλιακών αποβλήτων OIL ONE, ενοχοποιούνται σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα, όχι μόνο για τις ρυπαίνουσες την ατμόσφαιρα ανυπόφορες οσμές αλλά και για την άκρως επικίνδυνη και σε υψηλές τιμές έκλυση, της αποδεδειγμένα καρκινογόνου ουσίας, βενζόλιο.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Περάματος αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν τόπο δραστηριοποίησης και λειτουργίας εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και επικινδύνων ουσιών, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το Δήμο Περάματος, λειτουργεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο βιολογικό καθαρισμό στον κόσμο και το οποίο υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των λυμάτων της Αττικής, ενώ στα γεωγραφικά όρια της πόλης του Περάματος, φιλοξενείται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Σχιστού, το 70% των δραστηριοτήτων της COSCOκαι η ιστορική Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Στηρίζουμε τον αγώνα των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ώστε να τεθεί ένα τέλος στις διαδοχικές περιβαλλοντικές κρίσεις λόγω των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που υφίστανται οι πόλεις εδώ και δεκαετίες. Θεωρούμε ως αυτονόητο το αίτημά τους για τη δημιουργία μηχανισμών και ειδικών μονάδων παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων αυτών των περιοχών.
Ταυτόχρονα, σημαντικά είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από την κατασκευή της προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ενώ η επέκταση δραστηριοτήτων στα ναυπηγεία της Κυνόσουρας και οι παράνομες λατομικές δραστηριότητες στη Σαλαμίνα αποτελούν εστίες περαιτέρω επιβαρύνσεων.
Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος
Φωτεινές εξαιρέσεις η εμβληματική παραχώρηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας της λιμενικής έκτασης των Λιπασμάτων, αλλά και η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής επί Διοίκησης Δούρου για την απαλλοτρίωση της έκτασης των 240 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας. Την ίδια περίοδο παραχωρήθηκαν και άλλες παραλιμένιες εκτάσεις, όχι ήσσονος σημασίας, όπως η περιοχή Αρμού Περάματος και προστατεύθηκαν αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Κυνόσουρα Σαλαμίνας.
Παράλληλα, δρομολογήθηκαν μια σειρά από σημαντικές αναπλάσεις με σπουδαιότερη αυτή των Λιπασμάτων, ενώ ολοκληρώνονται κι άλλες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αφήσουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, όπως στην περιοχή του «Παπαστράτου», στο «Μικρολίμανο», στο ΣΕΦ, στην παραλιακή, στο Καστράκι, στον Αρμό Περάματος και στο παλαιό Νεκροταφείο Νίκαιας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παραχώρηση των δέκα στρεμμάτων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλούστο Δήμο και η ανάπλαση του χώρου για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Νέα Δημοκρατία και Περιφέρεια Αττικής θεωρούν την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ως την «πίσω αυλή» της Αττικής για τα απορρίμματα
Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός πως ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης σχεδιάζει-σε αυτήν την ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή-την κατασκευή μίας νέας φαραωνική μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων, θεωρώντας πως η Φυλή και το Σχιστό αποτελούν την εύκολη λύση για την υποδοχή των απορριμμάτων όλης της Αττικής. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή ιδιώτη προκειμένου να δημιουργηθεί Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό.
Διεκδικούμε και Απαιτούμε :
-Η COSCO να τηρεί την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας μας για το περιβάλλον.
-Να απομακρυνθούν και να μετεγκατασταθούν οι επικίνδυνες και ρυπαίνουσες το περιβάλλον δραστηριότητες στο Δήμο Περάματοςκαι στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
- Είναι αδιανόητο το Σχιστό και η Φυλή να αποτελούν τους οι μοναδικούς χώρους που για λογαριασμό ολόκληρου του Λεκανοπεδίου θα γίνεται η υποδοχή και επεξεργασία απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται επί τη βάσει των αρχών της εγγύτητας και της χωροταξικής δημοκρατίας σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ του 2016.
-Η προστασία και οικολογική ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω. Να χαρακτηρισθεί το Όρος Αιγάλεω «εθνικός δρυμός» και να προχωρήσουν απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων.
- Να αξιοποιηθεί η έκταση των 115 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας στα Παλαιά Λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού και στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω.
- Η προστασία και η τήρηση της νομιμότητας για τους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του αστικού πρασίνου και στα απείρου κάλλους φυσικά ή τεχνητά αλσύλλια, όπως του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια, του Προφήτη Ηλία στη Καστέλα, το αλσύλλιο στα σχολεία Κορυδαλλού στις Φυλακές, το Πάρκο Σχιστού.
Με ένα ευρύ Παμπειραϊκό Μέτωπο μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τα κινήματα των πολιτών καλούμαστε να υψώσουμε ανθρώπινο τείχος απέναντι σε κάθε παλαιά και νέα οχληρή επιβάρυνση της θάλασσά μας, των ακτών μας, του Όρους Αιγάλεω, των ελεύθερων χώρων, των αρχαιολογικών χώρων, του αστικού πράσινου.

ΚΑΨΑΛΙ:ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΥΤΡΑΣ !!!

Γιώργος Σάμιος:

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ... ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.......ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΘΟΥΝ...?????



 

Παρέμβαση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Παρέμβαση με πανό μπροστά από τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειαςστην οδό Πειραιώς πραγματοποίησαν σήμερα μέλη συνελεύσεων της Αθήνας που μάχονται ενάντια στη λεηλασία της φύσης.

Ακολουθεί το συνοδευτικό της παρέμβασης κείμενο:

«H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι “ανεξάρτητη αρχή” που συγκροτήθηκε με τον νόμο 2773/99,με κύριες αρμοδιότητες να παρακολουθεί καινα ελέγχει τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας σε όλους τους τομείς της και να γνωμοδοτεί για τη χορήγηση των αδειών για τις δραστηριότητες στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας». 

«Έχει ενδιαφέρον, μάλιστα, ότι μέσα στο νόμο περι­γράφεται πως η ΡΑΕ ασκεί τις αρμοδιότητές της με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον από τις επιπτώσεις των Δραστηριοτήτων Ηλεκτρικής Ενέργειας. H πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πως η ΡΑΕ είναι κυρίως γνωστή από τον διαβόητο γεωπληροφοριακό της χάρτη που προκαλεί αποτροπιασμό: ένα αδιανόητο μπάχαλο από πολλές εκατοντάδες άδειες έργων ΑΠΕ, η μία πάνω στην άλλη και σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της χώρας». 

Απέραντα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

«Η ΡΑΕ ισχυρίζεται ότι δεν κάνει τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από τα τυπικά της καθήκοντα και ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνεται ο έλεγχος της περιβαλλοντικής συμβατότητας των έργων. Αν υπάρχει όμως ένας πολύ βολικός τρόπος να γίνεται η δουλειά όλων, αυτός είναι η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων κατά την αδειοδότηση, ώστε να πετάγεται το μπαλάκι της ευθύνης από τον ένα φορέα στον άλλον (και να το κυνηγάμε εμείς)».

«Οι δήθεν “τυπικές” βεβαιώσεις παραγωγού που εκδίδει η ΡΑΕ τεκμηριώνουν δικαίωμα χρήσης γης στις εταιρείες από το πουθενά, ακόμα και σε εκτάσεις που μπορεί να μην είναι καν δημόσιες. Και βέβαια, όταν πια αρχίσουν να προχωρούν οι μελέτες για τα έργα στη βάση της αρχικής άδειας από τη ΡΑΕ, τότε επιχειρήματα όπως η “ωριμότητα” του έργου και το ήδη “δαπανηθέν κεφάλαιο” μεγιστοποιούν την (οικονομική και πολιτική) πίεση για έγκριση, προς τις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν και αδειοδοτούν. Επειδή λοιπόν στην ίδια χώρα ζούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρακτικά η άδεια της ΡΑΕ (βεβαίωση παραγωγού) είναι defacto και περιβαλλοντική άδεια: το αν θα προχωρήσουν τα έργα ουσιαστικά εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα της κάθε εταιρείας και τους εκάστοτε σχεδιασμούς της, ενώ και για όσα έργα έχουν σταματήσει ή ανασταλεί, αυτό συνέβη μόνο κατόπιν αντίδρασης τοπικών κοινωνιών, περιβαλλοντικών φορέων και ενεργών πολιτών».

«Όμως όσες-οι παρακολουθούμε λίγο παραπάνω τις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά, έχουμε διαπιστώσει ότι η «ουδετερότητα» που επικαλείται η ΡΑΕ δεν υφίσταται – και αυτό φαίνεται στις ενέργειές της και στα λεγόμενα των στελεχών της. Για παράδειγμα, ενώ πρόσφατα φορείς των Κυθήρων επισήμαναν ότι αιολικοί σταθμοί που πήραν βεβαίωση παραγωγού στο νησί βρίσκονται σε περιοχή αποκλεισμού, σύμφωνα με το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, η ΡΑΕ απέρριψε το αίτημα ανάκλησης της άδειας, με το επι­χείρημα ότι η ίδια δεν είχε επικαιροποιημένους χάρτες με τις ζώνες αποκλεισμού». 

«Παρόλα αυτά δεν έχει κανένα ενδοιασμό να εκδίδει άδειες χωρίς να έχει αυτή την πληροφορία! Από την άλλη, σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση, επιτελικό στέλεχος της ΡΑΕ δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκθειάσει ως «ένα υπέροχο έργο» το αιολικό έκτρωμα των 55 ανεμογεννητριών που έχει ισοπεδώσει από άκρη σε άκρη την κορυφογραμμή του Κασιδιάρη στα Ιωάννινα! Αυτή η -καθ’ όλα μεροληπτική υπέρ των “επενδυτών” και ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον- στάση έρχεται τελικά και δένει πλήρως με την εικόνα που έχουμε για τη ΡΑΕ: ακραιφνείς τεχνοκράτες που συνειδητά επιλέγουν να μην έχουν καμία αίσθηση του αντίκτυπου των αποφάσεων τους στη Φύση και τις τοπικές κοινωνίες, κρυπτόμενοι πίσω από έναν θεσμικό ρόλο που ερμηνεύουν κατά το δοκούν και σχεδόν πάντοτε προς όφελος των λίγων».

“Φιλική” ισοπέδωση ορεινών οικοσυστημάτων

«Συνοπτικά, αυτό το παιχνίδι αποποίησης και αποπροσωποποίησης των ευθυνών -“ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά φταίει η δομή του συστήματος, δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε κάτι άλλο”- έχει πάψει προ πολλού να είναι ανεκτό: θα δείχνουμε με το δάχτυλο και θα κατονομάζουμε τους συνυπεύθυνους, θα υποστηρίζουμε όποιον αντιτίθεται από οποιαδήποτε θεσμική ή άλλη θέση, με λόγια και -κυρίως- έργα στην εν εξελίξει μαζική λεηλασία της Φύσης με τον “πράσινο” μανδύα».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ!

efsyn.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και προτίμησα να μιλήσω με έργα και πράξεις και όχι με θεωρία (όπως συνήθως γίνεται).


Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και προτίμησα να μιλήσω με έργα και πράξεις και όχι με θεωρία (όπως συνήθως γίνεται). Με χαρά λοιπόν συμμετείχα στο 4ο Οικολογικό Συμπόσιο της Ελαφονήσου που διοργάνωσαν οι καλοί φίλοι Enrico Toja και Κώστας Μοίρας. Επικεντρώθηκα σε 5 βασικούς άξονες δημόσιας πολιτικής:

1. Υδατικοί πόροι (διαθέτουμε Master Plan και εκτελούμε μεγάλα έργα ύδρευσης που επιλύουν προβλήματα δεκαετιών)
2. Διαχείριση στερεών αποβλήτων (ολοκληρώσαμε την Α΄ Φάση των έργων του ΧΥΤΥ και ολοκληρώνουμε το σχεδιασμό για τη Β΄ Φάση)
3. Διαχείριση υγρών αποβλήτων (υποβάλλαμε πρόταση ύψους 9,5 εκατομμυρίων Ευρώ στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ και διαθέτουμε πλέον αναλυτικό Master Plan)
4. Σύνδεση φέρουσας ικανότητας των υποδομών με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
5. Πολιτική Προστασία: αναγκαιότητα συνεργασίας και ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Κράτος-Περιφέρεια-Δήμους
6. Πρόγραμμα CLLD/LEADER για την ήπια τοπική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και των τουριστικών υποδομών




ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ:Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία

Με την διενέργεια 68 εμβολιασμών στα Εμβολιαστικά Κέντρα Μολάων ,Γυθείου και Σπάρτης μονίμων κατοίκων της Ελαφονήσου 21 ημέρες μετά την 1η δόση που πραγματοποιήθηκε την 14/05/2021 στην Ελαφόνησο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία που παραδίδει το πανέμορφο νησί θωρακισμένο από τον Κορωνοϊό στους χιλιάδες θαυμαστές του με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτήν την στιγμή αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά αυτούς που συνέβαλλαν καθοριστικά στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της τεράστιας προσπάθειας με πρώτο και καλύτερο τον συνάδελφό μου κ.Ανάργυρο Μαριόλη, Δ/ντή του Κ.Υ.Αρεόπολης που συντόνισε ,άψογα ,τον όλο σχεδιασμό και μαζί με τους Αγροτικούς του Ιατρούς κ.Μιχάλη Τσότσιο κ.. Δημήτρη Κασίμη και κ.. Παναγιώτη Λατσώνα και την δυναμική ενίσχυση των έμπειρων Νοσηλευτών του Γ.Ν.Μολάων κ. Εύας Τσιριγώτη κ.Θεόδωρου Μαμμά και κ. Μαρίας Ζερβού έκαναν πράξη τις δύο πρώτες φάσεις του εμβολιασμού. Να ευχαριστήσω ,επίσης ,τα δύο δικά μας παιδιά ,τους Αγροτικούς Ιατρούς μας στο Π.Π.Ι.Ελαφονήσου κ.Θεόδωρο Βατίστα και κ.Νίκο Παρασκευόπουλο ως και την Επισκέπτρια Υγείας κ.Ιωάννα Θεοχαράκου και τον Νοσηλευτή κ.Θεόδωρο Λύρα του Κ.Υ.Νεάπολης καθώς και την Νοσηλεύτρια κ.Αννα Πότοτσεκ του Π.Π.Ι. Ελαφονήσου , που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Πολλά ευχαριστώ,φυσικά, στον Δήμο Ελαφονήσου που φιλοξένησε ,άψογα ,όλες τις φάσεις του εμβολιασμού . ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλος ο παιδικός και νεανικός πληθυσμός μας είναι ανεμβολίαστος και ευάλωτος.

Taxisnet: Προσοχή! Εκτός λειτουργίας σήμερα και αύριο (6/6)

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν από το προσεχές Σάββατο έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, 5 και 6 Ιουνίου, το Taxisnet και άλλες ηλεκτρονικής υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, λόγω εργασιών αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΓΓΠΣΔΔ, η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της. Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

newsbomb.gr