Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Σωματείο Κυθηρίων Ψαράδων Μυρτιδιώτισσα.Σχετικά με τα ψάρια που ξεβράζονται στις παραλίες των Κυθήρων, είτε πεθαμένα η μισό ζωντανά

Σχετικά με τα ψάρια που ξεβράζονται στις παραλίες των Κυθήρων, είτε πεθαμένα η μισό ζωντανά:
Το σωματείο μας μετά από συνομιλίες με την κτηνιατρική υπηρεσία,μας είπε ότι ίσως τα αίτια που πεθαίνουν τα ψάρια είναι από κάποιο φίκι που το τρώνε και το οποίο έχει πολύ άζωτο και δημιουργείται αυτό. Και δεύτερον,μας ειπαν ότι θα μπορούσε να είναι από παθολογικά αίτια, γι'αυτό η κτηνιατρική υπηρεσία ζητάει να τις προωθησουμε ψάρια απ'αυτά που βρίσκονται στις παραλίες, η και πιο βαθια,για να τα εξετάσουν.Παρακαλουμε,οποιος απο μας πιασει τετοιου ειδους ψαρια θα μπορούσε να το κρατήσει στο καταψύκτη του και να μας το προωθήσει για τις ανάγκες της εξέτασης.Να πούμε ότι η κτηνιατρική υπηρεσία θα είναι εδώ σε 15 μέρες.Ευχαριστουμε.

Παν.Κουσουρής)

ΤΡΙΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Τριφύλιος θα είναι ξανά στο τιμόνι της Ομοσπονδίας καταλυμάτων, καθώς οι δράσεις για τον τουρισμό δεν σταματούν. Πρόεδρος θα είναι ο κ. Οικονόμου ο οποίος μόλις πρόσφατα εξελέγη και πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:


Πρόεδρος: Οικονόμου Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος: Μιχόπουλος Κωνσταντίνος
Γενική Γραμματέας: Βιάρου Αθηνά
Ταμίας: Κυριακόπουλος Γεώργιος
Ειδική Γραμματέας: Μανωλέσου Ακριβή
Έφορος Οικονομικών: Παφύλιας Ιωάννης
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων:  Τσιμπίδης Θεόδωρος


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Ανεζύρης Νικόλαος, Ζώτος Πέτρος, Καλογεράκου Αναστασία. Καλορίζικοι λοιπόν...ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ https://kyparissialive.blogspot.com

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
#πολυτεχνειο #συριζα #δικαιωματα #κινηματα #syriza
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν κορυφαία στιγμή στην νεώτερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ακόμα και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού. Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιές σε γενιές.

Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα γιατί σηματοδοτούν
τη διαρκή πάλη κατά του φασισμού . Ειδικά σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας όπως αυτό της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική, προβάλλοντας την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες , την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, εισόδημα, φύλο σεξουαλικό προσανατολισμό, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση.
την πάλη υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ειδικά σήμερα που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνεχώς επαναφέρουν την αναθεώρηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ανώ παράλληλα στοχοποιούν το άσυλο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος με το πρόσχημα επιβολής του δόγματος περί “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένη με τη δράση αλλά και τη ψυχή της Αριστεράς, της δικιάς μας Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που ο αγώνας της υπήρξε καθοριστικός για την αφύπνιση του δημοκρατικού αισθήματος του λαού. Που έδωσε και δίνει τη μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, τη μάχη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία και τις εξουσίες, τη μάχη της δημοκρατίας και του λαού, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.
Η συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις πορείες αλλά και η εκπροσώπηση μας σε διάφορες συζητήσεις και διαδικασίες που γίνονται σε τοπικό και εργασιακό επίπεδο σε συνεννόηση με την νεολαία είναι κομβικής σημασίας.

Δημοπρατείται η ανακατασκευή της Γέφυρας του Μάκρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοπρατείται η ανακατασκευή της Γέφυρας του Μάκρωνα
Υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής ένα ακόμα έργο που αφορά στην βελτίωση των υποδομών των νησιών μας και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.
Συγκεκριμένα, ξεκινά αύριο η δημοπράτηση του έργου «Ανακατασκευή Γέφυρας Μάκρωνα και παράλληλες οδικές εργασίες Νήσου Κυθήρων», με καταληκτική ημερομηνία την 13η Δεκεμβρίου 2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.800.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας στο Μάκρωνα σε αντικατάσταση της παλαιάς η οποία είναι ιδιαιτέρως στενή, χωρίς ορατότητα, δημιουργώντας εξαιρετικά σημαντικές δυσκολίες στην διέλευση κυρίως μεγάλων οχημάτων. Η υλοποίηση του έργου θα επιτρέψει την ταυτόχρονη ασφαλή διέλευση δύο οχημάτων και θα βελτιωθούν σημαντικά στο σύνολο τους οι συνθήκες κυκλοφορίας και ιδιαίτερα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, τόσο λόγω της υφιστάμενης χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του, ενώ η συγκεκριμένη οδός ως ο κύριος δρόμος που οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, επιβαρύνεται πάρα πολύ τη θερινή περίοδο με αποτέλεσμα η αναγκαιότητα του έργου να είναι δεδομένη.
Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ζήτησε την ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειάρχη κ. Δούρου κατόπιν της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου, που έθεσαν το συγκεκριμένο έργο ως μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας στα Κύθηρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε πως ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών του Νησιού των Κυθήρων παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα από τα προγραμματισμένα βήματα που γίνονται στο πλαίσιο των αναγκών για περισσότερο ασφαλείς μετακινήσεις που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής.
Τάκης Χατζηπέρος


Εκδρομή Κατοίκων του Καραβά στην Αγία Ελέσα 1973

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό έτος 2018 βαίνει προς τη λήξη του, ο Δήμος Κυθήρων εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να δημοπρατεί διαρκώς τα έργα που έχουν ενταχθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό του, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε δημοπρατήσεις έργων ανάμεσα στους νησιωτικούς δήμους και παρά το γεγονός ότι πάσχει από πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού.
Για το έτος 2018, έχουν προγραμματιστεί (μέχρι στιγμής) οι κάτωθι δημοπρασίες:

- 27/11/2018: "Συντήρηση - Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Φρατσίων", με π/υ 30.000,00€ και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων. Προβλέπεται η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών στο παλαιό Δ.Σ. Φρατσίων (Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο) με έμφαση στους αύλειους χώρους και τους χώρους υγιεινής.
- 29/11/2018: "Αποκατάσταση Λθοδομών, Συντήρηση και Επέκταση Λιθόστρωτων Δ.Ε. Αντικυθήρων", με π/υ 20.000,00€ και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων. Θα επισκευαστούν λιθοδομές και λιθόστρωτα στον Ποταμό Αντικυθήρων.
- 13/12/2018: "Ανακατασκευή Γέφυρας Μάκρωνα και Παράλληλες Οδικές Εργασίες Νήσου Κυθήρων", με π/υ 1.800.000,00€ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής η οποία και θα το δημοπρατήσει. Θα κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στον Μάκρωνα και θα συντηρηθεί μέρος του οδικού δικτύου πριν και μετά από αυτήν.
- 17/12/2018: "Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Κυθήρων", με π/υ 2.475.000,00€ και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που χρηματοδοτείται στο νησί μας τα τελευταία χρόνια και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα οδικής πρόσβασης σε παραλίες και οικισμούς. Προβλέπεται η βελτίωση και ασφαλτόστρωση των οδών: α) Αγία Πελαγία - Αγία Αναστασία, β) Παραλίας Μελιδονιού, γ) Παραλίας Κακής Λαγκάδας και δ) Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου.
- 21/12/2018: "Ανάπλαση Belvedere", με π/υ 120.000,00€ και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που συμπεριλαμβάνονταν σχεδόν σε όλους τους προϋπολογισμούς του Δήμου από το 2000 και μετά, χωρίς να υλοποιείται. Προβλέπεται η πλήρης ανάπλαση της περιοχής Belvedere καθώς και η υπογειοποίηση όλων των δικτύων (ΔΕΗ και ΟΤΕ) στο σημείο ανάπλασης.
Οι διακηρύξεις των δημοπρασιών αναρτώνται στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).
Τέλος, προχωράει η ανακατασκευή, αναβάθμιση και πιστοποίηση 4 παιδικών χαρών (Χώρας, Αβλέμωνα, Αγίας Πελαγίας και Ποταμού), που θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018. Η δαπάνη είναι 67.654,40€ και καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου μας.
Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά με ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ!