Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τρισάγιο για τον αξιωματικό Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκο από τον Μητροπολίτη Μάνης


Σήμερα 31 Ιανουαρίου, επέτειο της κρίσης στα Ίμια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', μετέβη στο χωριό Λάγεια του Δήμου Ανατολικής Μάνης και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, του ηρωϊκώς πεσόντoς υπέρ πίστεως και πατρίδος (την 31-1-1996, Ίμια), στην εκεί προτομή του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά το Τρισάγιο δήλωσε: ''Αποτελούσε ιερό καθήκον η τέλεση αυτού του Τρισαγίου. Οφείλουμε τιμή και σέβας στους ήρωες μας, σ' αυτούς που γράφουν ιστορία ανά τους αιώνες, τους ενδόξως πεσόντας υπέρ πίστεως και πατρίδος «πάλαι τε και επ' εσχάτων»''.
ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr

143055

143055
143055

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Greek Travel Show 2019» Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Δήμος Κυθήρων σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 161/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση «Greek Travel Show 2019» που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – ΗELEXPO από 12 έως 14 Απριλίου 2019 στην Αθήνα.
H έκθεση Greek Travel Show, που διοργανώνεται για 3η χρονιά από την ΔΕΘ-Helexpo, προβάλλει µε τον καλύτερο τρόπο το εγχώριο τουριστικό προϊόν και τους πιο προσιτούς ελληνικούς προορισμούς, ενισχύοντας τον εσωτερικό τουρισμό, προτείνοντας νέες ιδέες και προσφέροντας ειδικές τιμές στους επισκέπτες για να σχεδιάσουν τις διακοπές τους.
Η συμμετοχή σημαντικών και εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας, όπως και των Περιφερειών και Δήμων της χώρας, θα δώσουν μια ευρεία γκάμα επιλογών για τουριστικούς προορισμούς στους επισκέπτες φέρνοντάς τους σε επαφή, μέσα από σχετικές δραστηριότητες και προϊόντα, με την εμπειρία της ελληνικής φύσης.
Την πολύπλευρη αυτή διοργάνωση εμπλουτίζει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών, με παρουσιάσεις καινοτόμων εφαρμογών και προϊόντων, πρωτότυπες επιδείξεις, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και σεμινάρια.
Φέτος για πρώτη φορά η Greek Travel Show λειτουργεί παράλληλα με το HEALTHY LIFE FESTIVAL, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ΕΥΖΗΝ που αποτελεί κύριο χώρο έκφρασης όλων των τάσεων, εφαρμογών, μεθόδων, προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν την Υγεία και την Ευζωϊα.
Ο Δήμος Κυθήρων προσπαθώντας να επεκτείνει την προβολή των Κυθήρων και των Αντικυθήρων στο κοινό της Αττικής και όχι μόνο, φέτος όπως και πέρυσι θα συνεργαστεί με φορείς των Κυθήρων και με Κυθήριους ιδιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως συνεκθέτες στην εν λόγω έκθεση προβάλλοντας τα προϊόντα τους.
Κατόπιν των ανωτέρω όσοι φορείς ή επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση αυτή ως συνεκθέτες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο Κυθήρων, (Παναγιώτης Γιαννιώτης τηλ. 2736031213), προκειμένου να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου 2018.

Kythira Tourism - Τουριστική Επιτροπή Δήμου Κυθήρων

ΒΑΤΙΚΑ.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει Αιμοδοσία την Κυριακή 17 Φλεβάρη


"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει Αιμοδοσία την Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019, από τις 10:00 έως 12:00 το πρωί, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων.
Με λίγο αίμα που θα δώσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο, μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας, να τους δώσουμε μια <<δεύτερη ευκαιρία>> στη ζωή, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία και στον εαυτό μας, γιατί κάποτε μπορεί κι εμείς να το χρειαστούμε.
Ραντεβού όλοι την Κυριακή 17 Φλεβάρη, από τις 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, για να δώσουμε ζωή... από το περίσσευμά μας.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκλογές στον Δήμο Μονεμβασίας: Ανακοινώθηκε νέος υποψήφιος Δήμαρχος!

Ένας υποψήφιος Δήμαρχος Μονεμβασίας προστέθηκε στην εκλογική λίστα για τον δημαρχιακό «θώκο» του Δήμου της νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Ειδικότερα, την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε ο ιατρός Παναγιώτης Νικολινάκος.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Μονεμβασίας, αποφάσισα σήμερα να ανακοινώσω και επίσημα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου στο μεγάλο Δήμο μας, στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη καθότι γνωρίζω καλά τις θυσίες και τον αγώνα που πρέπει να κάνω. Έλαβα όμως υπόψη τη γνώμη αρκετών φίλων από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας και κυρίως άκουσα τη φωνή των συμπατριωτών μας που απαιτούν μια νέα, σοβαρή και συγκροτημένη πρόταση, με ένα νέο μοντέλο διοίκησης.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές.


Με τιμή
Παναγιώτης Νικολινάκος
Ιατρός Παθολόγος

https://www.eklogeslakonias.gr

Ακόμα ένα έργο οδοποιίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου Κυθήρων - Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο των Αντικυθήρων

Ένα ακόμα έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου Κυθήρων, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμου Ποταμού της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση, εξομάλυνση και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου του «Ποταμού», του κεντρικού οικισμού των Αντικυθήρων, μήκους 1.060 μέτρων. Θα κατασκευασθούν έργα απορροής ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δρόμου και θα διαστρωθεί με σκυρόδεμα στο σύνολό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή η περιοχή επέμβασης εντάσσεται στο δίκτυο NATURA, οι αδειοδοτήσεις του έργου, τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Κυθήρων, απαίτησαν συνολικό διάστημα σχεδόν 5 ετών για την έκδοσή τους.
Το έργο θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και του νησιού των Αντικυθήρων, στο οποίο η Περιφέρεια υποστηρίζει ενεργά τη δημιουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Κυθήρων με την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων.
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων παρουσιάζει την ταινία ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας», καθώς και την ταινία μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων».
Η προβολή των ταινιών θα γίνει στον κινηματογράφο Λαḯδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Η ταινία «Παραθεριστές της Ιστορίας» διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο ταινίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (docfest) που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα μεταξύ 13-18 Νοεμβρίου 2018.
Η ταινία «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στον διεθνή διαγωνισμό «Museums in Short 2018».
Η ταινίες παραγωγής της ΕΦ.Α.Π.Ν. δημιουργήθηκαν με αφορμή της επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων στο πλαίσιο της Πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» για το Ε.Π. «Αττική» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 2&3/2 ¨ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΚΙΘΑΡΑ¨


ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΑΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟ ΛΟΓΩ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ