Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση Χρ. Μπουτσικάκη για την κατάταξη των Κυθήρων, του Πόρου και των Σπετσών στα μικρά νησιά

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

Πειραιάς, 11 Μαρτίου 2021

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 5012/11-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητώντας: α) να συμπεριληφθούν τα Κύθηρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες στα μικρά νησιά, με αύξηση του πληθυσμιακού ορίου κατάταξης των «Μικρών Νησιωτικών Δήμων» από 3.500 σε 5.000 κατοίκους, και β) να αυξηθεί ο ανώτατος προβλεπόμενος αριθμός αντιδημάρχων σε αυτά.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, με νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ν. 4555/2018), στην κατηγορία των «Μικρών Ηπειρωτικών και Μικρών Ορεινών Δήμων», υπάγονται οι ηπειρωτικοί δήμοι με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ενώ στην κατηγορία των «Μικρών Νησιωτικών Δήμων» υπάγονται οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους.

Αυτό έχει ως συνέπεια, τα Κύθηρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες -νησιά της Περιφέρειας Α΄ Πειραιώς & Νήσων με πληθυσμό από 3.500 έως 5.000 κατοίκους- να μην κατατάσσονται στους «Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους», με αποτέλεσμα να στερούνται την αντίστοιχη νομική, διοικητική και δημοσιονομική αντιμετώπιση και ιδίως τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν όλοι οι μικροί -ηπειρωτικοί, ορεινοί και νησιωτικοί- δήμοι για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η διάκριση αυτή ανάμεσα σε ηπειρωτικούς - ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, όπως νομοθετήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, θέτει σε δυσμενή θέση τα Κύθηρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες, που είναι στην πραγματικότητα μικρά νησιά (και μάλιστα με πληθυσμό πολύ μικρότερο των 10.000 κατοίκων που ισχύει για την κατάταξη των μικρών ηπειρωτικών και μικρών ορεινών δήμων).

Το ίδιο προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση του Ν. 4555/2018, η οποία δικαιολογεί την ειδική αντιμετώπιση των μικρών νησιωτικών δήμων, επειδή «χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλιπή υπηρεσιακή στελέχωση» και «η πρόσβαση των πληθυσμών τους σε δημόσιες υπηρεσίες είναι σαφώς δυσχερέστερη από εκείνη των υπολοίπων κατηγοριών», δηλαδή ακριβώς ό,τι ισχύει στην πράξη και για τα Κύθηρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

Τέλος, ο Βουλευτής επισημαίνει τη σημασία που έχει για τις δημοτικές αρχές των νησιών αυτών, ενόψει των αυξημένων αναγκών τους, η δυνατότητα ορισμού ικανού αριθμού αντιδημάρχων, όπως άλλωστε εγκαίρως μερίμνησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την τρέχουσα θητεία (Ν. 4635/2019), που συνδέεται ευθέως και με τον αριθμό των συνεργατών που δικαιούνται οι δήμοι για τη στελέχωση και την καλή λειτουργία τους.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης




ΓΙΑΝΝΗΣ Γ.ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ:Εγώ τους λέω φασίστες. Κυριολεκτικά σαφέστατα και νέτα - σκέτα. Φασίστες.



Από όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, το συγκλονιστικότερο για μένα είναι η ταπείνωση ενός μεγάλου ανθρώπου που στο μηχανάκι του κουβαλούσε μια εικόνα της Παναγίας, άσχετα εάν πιστεύει κανείς ή όχι.

Γιατί σε αυτή την τρομακτική για μένα τουλάχιστον σκηνή, δεν έχει σημασία το αν πληγώνεται ένα ιερό για κάποιους αντικείμενο. Αν προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα στον πιστό, γιατί δεν είναι η πίστη ούτε η θρησκεία που γίνεται κουρέλι στην σκηνή αυτή.

Την βαθειά και ανείπωτη σχεδόν θλίψη, την προκαλεί η ταπείνωση ενός μεγάλου και ανήμπορου μπροστά τους, ανθρώπου για κάτι που πιστεύει και θεωρεί ιερό, από μια χούφτα καλοταϊσμένων , καλομεγαλωμένων, χορτάτων, καλοντυμένων και δυνατών νέων ανθρώπων (πόσο ειρωνικά ακούγεται η λέξη όταν βλέπεις το βίντεο).

Ο απελπισμένος άνθρωπος μαζεύει τα κομμάτια της πίστης του από τον δρόμο, κι αυτοί (που ξέρουν τα πάντα - ω ναι και τα τραγουδάνε γελώντας μπροστά του) τα ξανασκορπίζουν με ύβρεις και προσβολές. Εγώ τους λέω φασίστες. Κυριολεκτικά σαφέστατα και νέτα - σκέτα. Φασίστες. Κι αν εσείς βρείτε άλλη λέξη, πιο κατάλληλη πείτε τους όπως θέλετε. Αγανακτισμένους, διαμαρτυρόμενους, αναρχικούς ή ιδεολόγους. Για μένα είναι φασίστες. Το αν σήμερα μαθαίνουμε ότι σε αυτούς πρωτοστατεί και διδάσκουσα στο μεγαλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο με αφήνει παγερά αδιάφορο και καθόλου φυσικά έκπληκτο..

ΚΥΘΗΡΑ VIDEO ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN:ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΡΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 21/2/15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΝΗΣΩΝ



 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: Αντικατάσταση υδρομετρητών στην τοπική κοινότητα Καρβουνάδων

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης υδρομετρητών στην τοπική κοινότητα Καρβουνάδων. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση των  οικισμών της Κοινότητας το χρονικό διάστημα από 10:00’ – 16:00’.

ΜΕΓΑΛΟ ¨ΧΤΥΠHΜΑ¨ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ:Εξαρθρώθηκαν πλήρως (3) ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 

Εξαρθρώθηκαν πλήρως (3) ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Α’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν και τα (5) μέλη της, τα οποία διακινούσαν (αλλά και καλλιεργούσαν) κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, στις ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας και Ερέτριας Ευβοίας

Β’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν και τα (6) μέλη της, ένα εκ των οποίων δρούσε αρχικά στην Α’ Εγκληματική Ομάδα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν κυρίως στην καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο, ενώ διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη, στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης

Γ’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν τα (4) από τα (5) μέλη της, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής

Εκτός από τα συνολικά (14) συλληφθέντα μέλη των (3) εγκληματικών ομάδων, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, επιπλέον άλλα (11) άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για προμήθεια, καλλιέργεια, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.

Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων – συντονισμένων αστυνομικών ερευνών σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εύβοιας, της Αθήνας, του Πειραιά, του Ηρακλείου Κρήτης και των Σερρών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (64) κιλά κάνναβης, (591) δενδρύλλια κάνναβης, (5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης, πάνω από (17.000) ευρώ, όπλα, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας, (12) οχήματα κ.α.

Στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκαν πλήρως τρεις (3) ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες - συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Η αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων και η σύλληψη των μελών τους, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «CANNABIS VIRUS», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021) το πρωί, σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής, Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συμμετοχή όλης της αστυνομικής δύναμης αυτού (συμπεριλαμβανομένων και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε.) και την συνδρομή των Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Αλιβερίου Ευβοίας αντίστοιχα, λοιπών αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς επίσης των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών. Επιπλέον, για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις (4) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, διενεργήθηκαν (20) έρευνες, συνελήφθηκαν είκοσι πέντε (25) άτομα, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) μέλη των τριών (3) εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και έντεκα (11) επιπλέον άτομα, για τα οποία προέκυψε η διασύνδεσή τους με τις εξαρθρωθείσες συμμορίες (κάποιοι εξ αυτών αποτελούσαν προμηθευτές των εγκληματικών ομάδων) και τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για προμήθεια, καλλιέργεια, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά στην Α’ Εγκληματική Ομάδα Συνελήφθησαν και τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και μία αλλοδαπή.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση (αλλά και καλλιέργεια) κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε εξαρτημένους χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, αποτελούμενο από συγκεκριμένο «πελατολόγιο», ενώ για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση τριών (3) συνολικά προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών της Α’ Εγκληματικής Ομάδας και συγκεκριμένα δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ομοίως συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, σε περιοχές της Εύβοιας (οι δύο) και των Σερρών (ο τρίτος).

Εκτιμάται ότι η ανωτέρω συμμορία διακίνησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τουλάχιστον (16) κιλών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις (160.000) ευρώ.

Αναφορικά με τη Β’ Εγκληματική Ομάδα Συνελήφθησαν και τα έξι (6) μέλη της, όλοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας αποτελούσε αρχικά μέλος της Α’ Εγκληματικής Ομάδας από την οποία διέκοψε την δράση – συμμετοχή του και εντάχθηκε στην Β’ Εγκληματική Ομάδα.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, προσδιορίζεται στη καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο ( skunk ), καθώς και στην διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένους χρήστες της περιοχής του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης ακόμη και σε άτομα εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος της ανωτέρω περιοχής.

Τα μέλη της δεύτερης συμμορίας, είχαν αναπτύξει διαρκή δράση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς εκτιμάται ότι κάθε φυτό υδροπονικής κάνναβης, θα μπορούσε να επιφέρει στην εγκληματική ομάδα το παράνομο χρηματικό όφελος των (6.000) ευρώ.

Ως προς την εξάρθρωση της Γ’ Εγκληματικής Ομάδας: Συνελήφθησαν τα τέσσερα (4) από τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη της είναι κυρίως οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να έχουν δυνατότητα «ελευθερίας» στις μετακινήσεις τους, παρά τον εκτεταμένο περιορισμό της κυκλοφορίας, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα, προκειμένου να προμηθεύονται, μεταφέρουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έχοντας διευρυμένο πελατολόγιο που απαρτιζόταν κυρίως από άλλους οδηγούς ταξί, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν με τη σειρά τους περαιτέρω τα ναρκωτικά.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους (εκτελούμενες μεταφορές και διακίνηση), υπερβαίνει τις (175.000) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (64) κιλά (256, 8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (591) δενδρύλλια κάνναβης (εκ των οποίων έξι φυτά κάνναβης και δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης),
  • (5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης,
  • (29) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης,
  • (5) φύλλα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και (3) ναρκωτικά δισκία,
  • (16) ζυγαριές ακριβείας και (9) τρίφτες κάνναβης,
  • (28) κινητά τηλέφωνα,
  • (17.145) ευρώ, (185) λίρες Αγγλίας και (3) δολάρια Η.Π.Α.,
  • (1) πιστόλι με γεμιστήρα και (8) φυσίγγια,
  • (7) πιστόλια replica , διαφόρων ειδών
  • (710) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (1) ξιφίδιο, (1) μαχαίρι και (1) σουγιάς,
  • (12) οχήματα, εκ των οποίων (6) Ι.Χ.Ε, (3) Δ.Χ.Ε. και (3) δίκυκλα.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, προμήθεια, κατοχή, μεταφορά, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η δράση των (3) εγκληματικών ομάδων, έλαβε χώρα σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19, με τους συλληφθέντες να παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα μέτρα και να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι (19) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι (6) συλληφθέντες της Β’ Εγκληματικής Ομάδας, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Τα ντοκουμέντα











Καθαρά Δευτέρα : Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού – Σκέψεις να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα


  • Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

  • Με απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων θα γιορτάσουμε φέτος την Σαρακοστή ενώ δεν θα επιτραπεί το πέταγμα του χαρταετού στο πλαίσιο τήρησης των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού.

    Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

    Ακόμα και αν οι πολίτες δεν χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξουν χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβούν σε ένα τέτοιο σημείο ακόμα και με τα πόδια.

    Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 300 ευρώ καθώς το… πέταγμα του χαρταετού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο με τον κωδικό 6.

    Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

  • Κλειστά πάρκα;

    Προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις, υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

    Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού – Εξαιρέσεις:

    Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους.

    Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης.

    Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση.

    Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

    Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

    Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

    Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

  • in.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ :ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΚΥΘΗΡΑ,11-03-2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Κυριακάτικου Παζαριού Ποταμού και για τον λόγο ότι στην πρώτη μας απόφαση 23/30-06-2020 δεν προσέξαμε στο σχέδιο κανονισμού του Δήμου ορισμένα άρθρα, όπως το άρθρο 4 ως προς την οριστική μετακίνηση του Παζαριού, το άρθρο 10 πωλούμενα είδη – όροι διάθεσης των προϊόντων, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ και θα επανέλθουμε με νέα απόφαση. Αναμένουμε γνωμοδότηση από εξειδικευμένο δικηγόρο για την αποτύπωση του κανονισμού για το παζάρι. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να συναινέσουν όλοι οι φορείς ζητάμε την αναστολή της ψήφισης του κανονισμού. Δεν ζητάμε να λειτουργεί κάτι παράνομο, ζητάμε να μην χάσουμε αυτό το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ που είναι δεμένο με την πλατεία του Ποταμού.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων:Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας


 

Αναρτήθηκε στη Διαύγειαη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας για το Παζάρι του Ποταμού.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια (παρακάτω σύνδεσμος) https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A8%CE%954%CE%A9%CE%9B%CE%A8-%CE%A7%CE%9F%CE%9A?inline=true&fbclid=IwAR0UnJnzrrOkHk70gDqhO6pgTIWCnIa31fjffF5xnoXTz2h32N9Mfb78Vf4

η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας για το Παζάρι του Ποταμού. Το Σχέδιο ήταν απόλυτα σαφές και αφορούσε εξαρχής το Παζάρι ΠΟΤΑΜΟΥ και όχι οποιοδήποτε άλλο Παζάρι, συνεπώς η διευκρίνιση ότι το Παζάρι γίνεται στον ΠΟΤΑΜΟ και όχι στην Αργεντινή, μόνο απαραίτητη δεν ήταν! Σύμφωνα με το άρθρο 4, το Παζάρι μπορεί να μεταφερθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και πάντα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ, μόνο για έκτακτο ή απρόβλεπτο λόγο (π.χ. εκτέλεση έργων κ.λπ.). Επίσης προσθέσαμε τα αυγά και τις μαρμελάδες στα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη, τα οποία είχαμε ξεχάσει στην αρχή από καθαρή παράλειψη και όχι από άλλο λόγο, ενώ διευκρινίστηκε ότι η Sempreviva εντάσσεται στα επιτρεπόμενα προς πώληση αρωματικά τοπικά φυτά, κάτι που εξάλλου δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη διευκρίνιση.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι επενδύουν (παρα)πολιτικά σε ο,τιδήποτε πλέον προκειμένου να αποσπάσουν πρόσκαιρο πολιτικό όφελος. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Σε ό,τι αφορά τα είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, εφόσον υπάρχουν νόμιμοι πωλητές, έχουν κάθε δικαίωμα να τα διαθέτουν σε όλα τα τουριστικά καταστήματα του νησιού και έτσι να έχουν πολλαπλό όφελος, αφού όλοι οι επισκέπτες-τουρίστες θα προτιμήσουν να αγοράσουν τοπικά χειροτεχνήματα (και μάλιστα σε υψηλές τιμές) και όχι τα κλασικά τουριστικά είδη "Made in China".
Τέλος, ενημερώνω ξανά ότι το Σχέδιο Κανονισμού ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ! Και όλοι οι φορείς που έστειλαν τις γνώμες τους ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ. Συνεπώς η άποψη "δεν το διάβασα καλά και τώρα το ξαναδιάβασα" είναι το λιγότερο ατυχής.
ΆΡΘΡΟ 10ο
ΠΩΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ – ΟΡΟΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη, σύμφωνα και με την κατ’ εξαίρεση του ν. 4497/2017 δυνατότητα που παρέχεται από το με αρ. πρωτ. 45373-26/04/2018 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Γεν. Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή - Γενική Διεύθυνση Αγοράς – Δ/νση Θεσμικών Ρυθμίσεων Εμπορίου – Τμήμα Υπαίθριου Εμπορίου προς το Δήμο Κυθήρων είναι τα εξής:
1. Ελαιόλαδο Κυθήρων συσκευασμένο, σύμφωνα με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία,
2. Πάσης φύσεως παράγωγα ελαιολάδου (ενδεικτικά: σαπούνι, ελιές, αλοιφές κ.λπ.),
3. Μέλι Κυθήρων τυποποιημένο και προϊόντα άμεσα παραγόμενα από τη μέλισσα, όπως πρόπολη, γύρη, βασιλικός πολτός, κηρήθρα κ.λπ.
4. Θυμάρι, Ρίγανη, Κάπαρη, Φασκόμηλο, Χαμομήλι, Ματζουράνα, Δυόσμος και εν γένει πάσης φύσεως αρωματικά και θεραπευτικά φυτά και βότανα, τα οποία, είτε είναι αυτοφυή στην νήσο των Κυθήρων, είτε καλλιεργούνται στην νήσο των Κυθήρων. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται και το άνθος του τοπικού φυτού Sempreviva αποκλειστικά σε ματσάκια και όχι ως διακοσμητικό επί ειδών τουριστικής ή λαϊκής τέχνης.
5. Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων αποκλειστικά με κύριο συστατικό το αγνό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στα Κύθηρα (η παραλλαγή των λαδοπαξίμαδων με την πρόσμειξη ετέρων συστατικών, επιπλέον του αγνού παρθένου κυθηραϊκού ελαιολάδου ως κυρίου συστατικού, όπως π.χ. χαρούπι, βότανα, καρποί κ.λπ. επιτρέπεται),
6. Πάσης φύσεως αγροτικά και κηπευτικά εποχιακά τοπικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και των αβγών που παράγονται αποκλειστικά στα Κύθηρα,
7. Πάσης φύσεως φρούτα και λαχανικά αποκλειστικά τοπικής παραγωγής, καθώς και προϊόντα άμεσα παραγόμενα εξ αυτών (π.χ. μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τουρσιά, αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.) συσκευασμένα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
8. Προϊόντα με κύρια βάση το γάλα τοπικής προέλευσης (τυρί κ.λπ.) που παράγονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,
9. Πάσης φύσεως νωπά αλιεύματα και μαλάκια,
10. Αλάτι Κυθήρων αποκλειστικά από τους νόμιμους εκμισθωτές των αυτόπηκτων αλυκών του νησιού από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων,
11. Οίνος Κυθήρων, Φατουράδα Κυθήρων, Τσίπουρο Κυθήρων καθώς και κάθε είδους παραδοσιακό ποτό, που έχουν παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί σύμφωνα με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.
Η έκθεση, ζύγιση και πώληση των ανωτέρω προϊόντων θα γίνεται αποκλειστικά σε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον (ανακυκλώσιμες ή βιοαποδομήσιμες ή πάνινες ή από οικολογικά υλικά κ.λπ.), προκειμένου να αποφεύγεται περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ:Δυστυχώς ο δήμαρχος έχει τη συνήθεια να μην ανοίγει έναν υγιή διάλογο με την κοινωνία.

 


Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…

Δυστυχώς ο δήμαρχος έχει τη συνήθεια να μην ανοίγει έναν υγιή διάλογο με την κοινωνία. Γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες έχουν την καλή διάθεση αλλά και το δικαίωμα να συμμετάσχουν αλλά και να συναποφασίσουν για τον τόπο τους , την καθημερινότητά τους, τους κανόνες της δημόσιας ζωής. Η πανδημία λειτουργεί αποτρεπτικά όμως για εκείνους αφού από τη μία είναι «φυλακισμένοι» λόγω μέτρων , από την άλλη τρέχουν να σώσουν τις δουλειές τους και τις οικογένειές τους από την οικονομική κατάρρευση.

Αισθάνομαι δικαιωμένος από τις εξελίξεις αφού η συζήτηση για το Παζάρι ανοίγει επιτέλους στην κοινωνία. Τόσο ο πολιτιστικός σύλλογος του Ποταμού όσο και ο αγροτικός συνεταιρισμός του Ποταμού έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και συναποφασίσουν το μέλλον του χωριού τους. Ο Ποταμός με τους ανθρώπους του πρέπει να διεκδικήσει όχι μόνο ένα «αξιοπρεπές παζάρι» , αλλά και έργα που θα βγάλουν από το τέλμα την εμπορική , κοινωνική και πολιτιστική ζωή του χωριού.

Νομικοί και δικηγόροι δεν υπάρχουν μόνο για να τους επικαλείται η εξουσία. Υπάρχουν και για τους πολίτες που πρέπει να γνωρίζουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Έχουν λοιπόν όλοι το δικαίωμα να ζητήσουν χρόνο , να συμβουλευτούν νομικούς και ύστερα να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου. Ενωμένοι, ενημερωμένοι και αποτελεσματικοί.

Συγχαίρω λοιπόν τα «ζωντανά κύτταρα» του Ποταμού, τους φορείς μας και τους αγκαλιάζω με την εμπιστοσύνη μου. Ο Ποταμός έχει ιστορία , ο Ποταμός έχει και μέλλον. Κι αυτό ανήκει στους κατοίκους του και όλους τους Τσιριγώτες.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:Kύριε Μητσοτάκη παίζετε με τη φωτιά.


Kύριε Μητσοτάκη παίζετε με τη φωτιά.

Αποτύχατε στο μέτωπο της πανδημίας, βυθίζετε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην ανασφάλεια.
Επιχειρείτε να καλύψετε την αδυναμία σας μέσα από την πόλωση και τον διχασμό.
Επιλέγετε μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα.
Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά θα θρηνήσουμε θύματα.
Σας καλώ αντί της συζήτησης μόνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προχωρήσετε με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην χώρα.
Να εκτονώσουμε την ένταση, να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα προβλήματα. Μην καταστρέφετε τη χώρα. Αφουγκραστείτε την πραγματική αντίδραση των πολιτών».



ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Παζάρι στο Ποταμό από παιδιά του Λυκείου Κύθηρα 19.12.1999

 

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ

 


Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ

Πριν ο Βύζας ξεκινήσει από τα Μέγαρα για να χτίσει τη νέα αποικία που σχεδίαζε, έλαβε τον χρησμό να εγκατασταθεί στο μέρος που βρίσκεται απέναντι από τη Χώρα των Τυφλών. Ψάχνοντας για μια τέτοια περίεργη Χώρα, έφτασε στους εφτά λόφους που πολύ αργότερα χτίστηκε η Κωνσταντινούπολη. Θαύμασε την ομορφιά τού ακατοίκητου, τότε, τόπου, μα με έκπληξη είδε πως η απέναντι στεριά ήταν κατοικημένη. Βρισκόταν η αρχαία Χαλκηδόνα. Αναρωτήθηκε γιατί οι άνθρωποί της κατοίκησαν εκεί και όχι ακριβώς απέναντι που ήταν πανέμορφα. Κατάλαβε πως αυτοί ήταν οι τυφλοί που γύρευε και απέναντί τους έχτισε τη δική του πόλη. Φοβάμαι πως η ιστορία εκτός από τους κατοίκους της Χαλκηδόνας θα καταγράψει ως τυφλούς και άλλους.
Λυπάμαι που το λέω μα αυτοί θα είμαστε εμείς, οι σύγχρονοι Κυθήριοι. Γιατί δεν βλέπουμε τη μεγάλη κληρονομιά που μας άφησαν οι απείρως σοφότεροι πρόγονοί μας. Δεν βλέπουμε την ομορφιά και όσα άλλα συμβολίζει η Κυθέρεια Ουράνια Αφροδίτη. Δεν βλέπουμε τα οφέλη που μπορεί να φέρει στο νησί μας, που αναπτυξιακά έχει στραφεί στον τουρισμό. Δεν βλέπουμε πως χάρη της Αφρογέννητης βρέθηκαν τα Κύθηρα στο επίκεντρο της Αναγεννησιακής κοσμογονίας.

Πραγματικά τυφλοί είμαστε αφού καταργήσαμε το σύμβολο του νησιού μας, που ως αιώνιο το παραλάβαμε από τους προγόνους μας που φυσικά έφερε τη μορφή της Αναδυόμενης Κυθέρειας και αυθαίρετα το αντικαταστήσαμε με άλλο, πλαστό. Τυφλοί είμαστε που δεν βλέπουμε τι κάνουν άλλοι τόποι για την Αφροδίτη τους. Η Μήλος διεκδικείται το άγαλμά της, η Κύπρο την προβάλλει παντοιοτρόπως, ακόμα και η Τουρκία την αρχαία Αφροδισιάδα την προτείνει ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Εμείς ούτε ένα δρόμο δεν της έχουμε αφιερώσει, ούτε ένα μνημείο που να τη θυμίζει δεν αξιωθήκαμε να αναγείρουμε, την αποβάλαμε και από το νέο μας Μουσείο, την εκδιώξαμε και από τα επίσημα τουριστικά μας έντυπα. Είμαστε τόσο τυφλοί που ενώ η καταγωγή της έλκεται κατευθείαν από τον Ουρανό, γιατί από κει έπεσε ο θείος γόνος στον τόπο μας και εδώ γονιμοποιήθηκε και η Κυθέρεια αναδύθηκε, δεν θυμίζουμε, μήτε στους επισκέπτες μας που από τον Ουρανό στο νησί μας φτάνουν, πως όμοια με τη Θεά μας κι αυτοί από τον Ουρανό κατέβηκαν. Γιατί το αεροδρόμιό μας, «Ουράνια Αφροδίτη», δεν το ονομάσαμε.

Υπάρχει, άραγε, άλλος τόπος στον κόσμο που θα είχε το προνόμιο να δώσει ένα τέτοιο όνομα στο αεροδρόμιό του και θα το απεμπολούσε; Τόσο τυφλοί; Αναρωτιέμαι μη και ξεπερνάμε σε στραβομάρα ακόμα και τους κτήτορες της Χαλκηδόνας. Μη και πιότερο μας ταιριάζει το: "Τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ". (Στις εικόνες το πραγματικό σύμβολο των Κυθήρων (όχι το πλαστό)… που δυστυχώς μόνο εκτός Κυθήρων μπορούμε να δούμε. Αυτό που από όλα τα άλλα το ξεχωρίζουν και το φωτογραφίζουν οι Τουρίστες. Τελευταία εικόνα, η Αφροδισιάδα).






¨Aqua Jewel¨ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας το πλοίο Aqua Jewel θα αναχωρήσει από Κίσσαμο προς Αντικύθηρα - Κύθηρα - Πειραιά την Κυριακή 14/03/21 (ίδια ώρα) αντί για Δευτέρα 15/03/21. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το πρακτορείο μας στο τηλέφωνο +302736031160.

ΓΑΚ -ΤΜΗΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΠΑ


 

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Χούλιγκαν μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής οι δύο νέοι συλληφθέντες. Ο ένας είχε συλληφθεί και για την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στο «παιχνίδι» των συλλήψεων και η Αντιτρομοκρατική. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες εντός της ημέρας

Συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα για τον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Οι συλλήψεις έγιναν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα και οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν μέσα σε αυτούς που πήραν μέρος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (9/3), τα οποία κατέληξαν στον σοβαρό τραυματισμό του 27χρονου Άγγελου.

Πρόκειται για ένα 22χρονο και ένα 23χρονο, και οι δύο οπαδοί μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής.Μάλιστα, ο ένας είχε συλληφθεί και για τη επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις συνολικά και σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα υπάρξουν και άλλες.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ο περιβόητος «Ινδιάνος», ο άνδρας που έτρεξε και άρπαξε τον 27χρονο αστυνομικό από το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε για να καταλήξει στον άγριο ξυλοδαρμό του. Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνο-ιρακινό σεσημασμένο για ναρκωτικά, ο οποίος συνελήφθη στην αποθήκη που εργαζόταν στη Μαγούλα Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ταυτοποίηση του περιβόητου «Ινδιάνου» έγινε από το οπτικό υλικό που έβαλαν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί. Σημαντική όμως φέρεται να ήταν και η κατάθεση ενός ανθρώπου που φαίνεται να γνώριζε και την ταυτότητα του αλλά και τον τρόπο που ενεργεί.

newsit.gr

Νεοκλής Κρητικός:ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Στην επίσκεψή μου στο Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας στο Γύθειο διαπίστωσα το μεγάλο έργο και την σοβαρή δουλειά που κάνει η Διοίκηση και οι εθελοντές.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το σωματείο, ζητήματα τα οποία μου γνωστοποίησαν μέσω δύο επιστολών στις 7 Μαρτίου και 10 Μαρτίου αντίστοιχα.
Μετά την παραλαβή των δύο υπομνημάτων για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ν.Ο.Λ. προχώρησα σε επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος μετά το Πάσχα θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, όπως μπορεί.
Επίσης έστειλα Αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στην οποία διαβίβασα τα δύο υπομνήματα του Αθλητικού Σωματείου και ζητώ τις ενέργειές της για την στήριξή του.
Οι δράσεις, η αγωνιστική δραστηριότητα του Ομίλου από το 2000 και η συνεχής προσφορά του στην αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών καθιστούν απαραίτητη την ενίσχυση του από τη μεριά της Πολιτείας.
Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν!

Ανακοινώσεις για έξι νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ανακοινώσεις για έξι νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σημαντικότερο αυτό της απαλλαγής από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τους τρεις πρώτους κύκλους

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης τα μέτρα που ανακοινώνει αφορούν 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζομένους.

- την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 με διευρυμένο κύκλο και ποσά από 1.000 έως 100.000 ευρώ

- την απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τους τρεις πρώτους κύκλους και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020 ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60

- την επιδότηση σοβαρού μέρους των παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις.

- το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη επίσης φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο

- οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου όσων πλήττονται θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης

- . διατηρείται και τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα.

Την εξείδικευση των μέτρων θα κάνει στις 12:00 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία είχα τονίσει πως η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, και δίπλα στη τιτάνια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα στο 2020 διατέθηκαν 24 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και σήμερα κινητοποιούνται ακόμα 2,5 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας στα 11,6 δισ. τα σχετικά κονδύλια για το 2021.

Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες, είχαμε ελάχιστα «λουκέτα». Στη συγκράτηση της ανεργίας η χώρα είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2%, κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της αντιπολίτευσης. Στόχος μας, τώρα, είναι ο κόσμος της παραγωγής να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος της δοκιμασίας. Κάνοντας, έτσι, πιο σίγουρα τα πρώτα του βήματα στην επόμενη μέρα.

Σήμερα, λοιπόν, μπορώ να ανακοινώσω μία νέα δέσμη μέτρων τόνωσης τα οποία θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ρυθμίσεις οι οποίες ξεδιπλώνονται σε έξι πεδία:

Πρώτον, τον Απρίλιο εγκαινιάζεται ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Θα είναι διευρυμένος, περιλαμβάνοντας όλους όσοι πλήττονται, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση και κλάδους όπου εφαρμόστηκαν περιορισμοί. Αλλά και με αυξημένη ενίσχυση: Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

Δεύτερον, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020. Ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Αν, μάλιστα, η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης μετατρέπεται σε απευθείας επιχορήγηση, με άλλα λόγια σε Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τρίτον, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας, οι κλάδοι που πλήττονται θα ανακουφιστούν, με ένα ακόμα μέτρο: H Πολιτεία θα επιδοτήσει σοβαρό μέρος των παγίων δαπανών που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις. Και η συγκεκριμένη θα πάρει τη μορφή «πιστωτικού» για μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με σκοπό οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν μετά τη κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη.

Τέταρτον, το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτώντας, για πρώτη επίσης φορά, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο. Στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει μέχρι και το 90% της δόσης, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς. Ενώ στα «κόκκινα» δάνεια θα αγγίζει το 80% αν ρυθμιστούν, ώστε να βοηθιούνται οι πιο αδύναμοι.

Τέλος, τις επιλογές αυτές πλαισιώνουν δύο ακόμα πρωτοβουλίες: Όπως συμβαίνει και έως τώρα, οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου όσων πλήττονται θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης. Ενώ διατηρείται και αυτόν το μήνα η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά, σε λίγη ώρα, από το οικονομικό επιτελείο. Πρόκειται, πάντως, για μέτρα τα οποία καθιστά εφικτά η ορθολογική οικονομική πολιτική που προηγήθηκε. Όπως και η σωστή αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων όλο το τελευταίο διάστημα. Διαμορφώνουν το δρόμο για την ασφαλή μετάβασή μας στην μετα-κορονοϊό εποχή. Και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να ακολουθεί τις επιταγές της συγκυρίας, αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας. Με εμπιστοσύνη στους Έλληνες και στη δυναμική της χώρας μας.

.newsbomb.gr