Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.Αοριστολογίες, Ευχολόγια και Αντιγραφές


Διαβάσαμε με πολύ προσοχή του πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Παναγόπουλου, το οποίο κυκλοφόρησε στο νησί μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές, σε αντίθεση με τη δική μας παράταξη που το έχει δημοσιεύσει εδώ και σχεδόν 1 μήνα.
Οι αοριστολογίες, τα ευχολόγια χωρίς καμία προσέγγιση της πραγματικότητας, η επανάληψη έργων και δράσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, χρηματοδοτηθεί ή εκτελούνται, αποτελούν τα κύρια στοιχεία του προγράμματος του κ. Παναγόπουλου.
Προφανώς όλοι συμφωνούν στην δημιουργία μαρίνας ή στην προσέλκυση της κρουαζιέρας ή στην αναβάθμιση του αεροδρομίου. Εκείνο που δεν μας λέει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η διαδικασία με την οποία θα γίνουν όλα αυτά, το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα και κυρίως το στάδιο ωριμότητάς τουςΓενικές αναφορές σε όλα τα επίπεδα, ευχές και μόνο ευχές χωρίς καμία σχεδόν επαφή με την πραγματικότητα, με τις διαδικασίες μελέτης των έργων, τις πηγές χρηματοδότησης, τους χρόνους που απαιτούνται για την τελική τους αδειοδότηση και ολοκλήρωση.
«Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», κάτι που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η συγκεκριμένη παράταξη.
Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι μοναδικό, είναι ότι σχεδόν το 70% του προγράμματος του κ. Παναγόπουλου είναι μια απλή επανάληψη δράσεων που είτε ήδη γίνονται, είτε έχουν δημόσια ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο ως χρηματοδοτημένες ή υπό δημοπράτησηΕνδεικτικά μόνο, θα αναφέρουμε τα εξής:
  • Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων (έχουν ήδη δημοπρατηθεί 2 από την Περιφέρεια και δημοπρατείται ακόμη 1 από το Δήμο!)
  • Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων – προώθηση ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή (η αποκομιδή είναι τακτική με βάση εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η διαλογή στην πηγή αποτελεί δέσμευσή μας που έχει ανακοινωθεί εδώ και 1 μήνα!)
  • Επάρκεια νερού στα Αντικύθηρα (αδειοδοτήσαμε 2 γεωτρήσεις και τις χρηματοδοτούμε εντός του έτους!)
  • Μηνιαίος μικροβιολογικός έλεγχος του νερού (Δεν γνωρίζει ότι είναι υποχρεωτικός από το Νόμο και ήδη γίνεται σε όλους τους Δήμους της Χώρας;)
  • Μονάδες αφαλάτωσης (έχουν χρηματοδοτηθεί 3 από την Περιφέρεια και είναι στο στάδιο της Προγραμματικής Σύμβασης!)
  • Κατασκευή φραγμάτων (Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το φράγμα στις Όχελλες και τις υποβάλλουμε για χρηματοδότηση σε πρόσκλσηση ΕΣΠΑ του Υπ. Περιβάλλοντος!)
  • Καθαρισμός των δεξαμενών (γίνεται ήδη!)
  • Εκπόνηση master plan τουρισμού και δημιουργία τουριστικής ταυτότητας (Έχει ενταχθεί στον π/υ του 2019 και είναι προς ανάθεση!)
  • Μελέτες αεροδρομίου (ολοκληρώθηκε η προμελέτη και δημοπρατούνται οι μελέτες!)
  • Τουριστική αξιοποίηση ναυαγίου Nordland (πριν 1 μήνα ανακοινώσαμε την προώθηση δημιουργίας καταδυτικού πάρκου!)
  • Αξιοποίηση μονοπατιών (γίνεται ήδη σε συνεργασία με την ΕΕΠΚΑ, το ΚΙΠΑ και το MEDINA!)
  • Συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρισμού (τις καθιερώσαμε από το 2015!)
  • Παροχή κάδων κομποστοποίησης στους δημοτες (αποτελεί χρηματοδοτημένο και δημοπρατημένο υποέργο του ήδη εκτελούμενου έργου διαχείρισης απορριμμάτων!)
  • Ολοκλήρωση κεντρικής οδού (η Περιφέρεια έχει ήδη χρηματοδοτήσει με 60.000€ την επικαιροποίηση των μελετών και αναμένεται η δημοπράτηση!)
  • Οδός πρόσβασης προς Φάρο Απολυτάρας (έχει ήδη ανακοινωθεί η διάνοιξή του από τη ΜΟΜΚΑ εδώ και 2 μήνες!)
  • Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (για το Μανιτοχώρι υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο -περισσότερο από 6 μήνες μετά την δημοπράτηση λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που αγνοεί ο κ. Παναγόπουλος- και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες! Οι μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο δημοπρατούνται το φθινόπωρο)
  • Συντήρηση σχολείων Αγγλοκρατίας (ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το Αστικόν και είναι υπό ένταξη στο πρόγραμμα LEADER με 375.000€, η Μηλαπιδέα και το Σχολείο Κάτω Χώρας θα αξιοποιηθούν από το ΚΙΠΑ!)
  • Αξιοποίηση Σηματωρείου Μουδαρίου (προωθούμε την συνέχιση του δρόμου μέχρι το Σηματωρείο, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά. Το έχουμε ανακοινώσει πριν περίπου 2 μήνες!)
  • Καθημερινή λειτουργία Βιβλιοθήκης (η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή καθημερινά, το πρόγραμμα έχει δημοσιευθεί. Λειτουργεί με υπάλληλο του ΟΑΕΔ καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό στο Νομικό Πρόσωπο)
Αλήθεια, για το μείζον ζήτημα των Ιερών Προσκυνημάτων γιατί η παράταξη του κ. Παναγόπουλου σιωπά; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Δεν πρέπει ο Κυθηραϊκός Λαός να μάθει τί προτίθεται να πράξει ο κ. Παναγόπουλος εάν εκλεγεί Δήμαρχος και κληθεί να διαχειριστεί το καυτό θέμα των «ιερών προσφυγών» ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας; Είναι το πρώτο και σοβαρότερο θέμα για το οποίο όλες οι παρατάξεις έχουν υποχρέωση να εκφραστούν δημόσια, συγκεκριμένα, με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Η δική μας το έχει κάνει.
Μετά τα παραπάνω, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την άρνηση του κ. Παναγόπουλου να συμμετάσχει στο προγραμματιζόμενο debate. Δυστυχώς ο κ. Παναγόπουλος, προφανώς αναγνωρίζοντας ένδεια επιχειρημάτων, ελλιπέστατες γνώσεις σε θέματα διοίκησης Δήμων και κυρίως ανεπάρκεια πειθούς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πορεύεται στις εκλογές κατά μόνας, χωρίς να έχει το πολιτικό σθένος να ερωτηθεί δημόσια για τα θέματα του Δήμου, να μας αναπτύξει ο ίδιος (και όχι οι συνεργάτες του) τις γνώσεις, τα οράματα, τις ιδέες του και να αντιπαρατεθεί πολιτισμένα όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους, σε όλο τον κόσμο. Η άρνηση συμμετοχής στο debate (με αιτιάσεις μάλλον νηπιακές) -το οποίο στις προηγούμενες εκλογές πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενημέρωση των Κυθηρίων- αποτελεί, φυσικά, επιλογή του κ. Παναγόπουλου και για αυτή θα κριθεί από τους δημότες.
Οι μάσκες πέφτουν. Η αλήθεια αποκαλύπτεται καθημερινά. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με φωτογραφίες από λακκούβες και καμένες λάμπες, τόσο αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων, συγκεκριμένων προτάσεων και εφικτών λύσεων. Και όσο το πρόγραμμά τους είναι αντιγραφή ήδη ανακοινωμένων δράσεων, τόσο αποδεικνύεται η έλλειψη σχεδίου και οράματος για τα νησιά μας και το μέλλον τους! Διότι, όραμα δεν είναι η καταγραφή μεγαλεπήβολων στόχων σε μία πρόταση, αλλά η ιεράρχηση των αναγκών με σαφή μεθοδολογία και πλάνο υλοποίησης, κάτι που η συγκεκριμένη παράταξη δεν διαθέτει.
Εμείς από το 2014 όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το προγραμματισμό μας για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα έως και σήμερα που ολοκληρώνουμε την πρώτη θητεία μας και ζητούμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, δεν υποσχόμαστε μαγική επίλύση των προβλημάτων και προτείνουμε λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε. Γιατί τα προβλήματα λύνονται από αυτούς που αναγνωρίζουν τις δυσκολίες τους έτσι ώστε να τις αντιμετωπίσουν!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-19

Ο Κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Kick boxing ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΗΤΤΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΜΗΝΟΣ-ΧΡOΝΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Οι επόμενοι (3) καλεσμένοι μας Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ένας από κάθε Δημοτικό Συνδυασμό
Ζωντανή συζήτηση με θεματολογία γενικού περιεχομένου ερωτήσεις από εμάς ,και συζήτηση μεταξύ τους.
Θα ακολουθήσουν πολλές προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές έως και την Παρασκευή 24/05 και ώρα 23.59

Τα Κύθηρα επισκέφθηκε η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου–Μπόγρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Κύθηρα, το πιο απομακρυσμένο νησί της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαΐου, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου–Μπόγρη η οποία συμμετέχει στον Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ».
Η κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου–Μπόγρη περιόδευσε στους οικισμούς Ποταμό, Αρωνιάδικα, Καρβουνάδες, Λειβάδι, Χώρα, Καψάλι και Αγία Πελαγία, παρακολούθησε τη Συναυλία του Ωδείου Κυθήρων «Αναγέννηση», ενώ την Κυριακή συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.
Συνομίλησε με πολλούς Κυθήριους καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, ξενοδόχους, αγροτοκτηνοτρόφους, συνταξιούχους και άλλους από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία ζητούν επειγόντως λύσεις.
Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές της ότι, επειδή γνωρίζει καλά τα προβλήματα των Κυθήρων, και των ακόμα πιο απομακρυσμένων Αντικυθήρων, εφόσον την τιμήσουν οι νησιώτες της Αντιπεριφέρειας Αττικής και την εκλέξουν, θα δρομολογήσει άμεσα την λύση τους. Μόνο έτσι μπορούν να ξεφύγουν τα δυο νησιά από τη λογική των μικροέργων βιτρίνας που εφάρμοσε η κα Δούρου αυτά τα πέντε χρόνια, αντί να «τρέξει» βασικά έργα υποδομής, όπως η επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Κυθήρων και η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών. Αυτά τα δύο έργα από μόνα τους μπορούν να απογειώσουν τις αφίξεις των Τουριστών στα Κύθηρα και να αυξηθεί θεαματικά το εισόδημα των εργαζομένων. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ως Αντιπεριφερειάρχης θα βρίσκεται τακτικά στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα για να επιβλέπει προσωπικά κάθε επενδυτικό έργο που θα εκτελείται στα δύο νησιά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η κα Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη έχει επισκεφθεί στο πρόσφατο παρελθόν τα Κύθηρα και έχει βαθειά γνώση όλων των προβλημάτων της ακριτικής νησιωτικής περιοχής.

Πρώτα ο άνθρωπος.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κύθηρα 19/05/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, 19 Μαΐου, ο Ποντιακός, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων που σφαγιάστηκαν πέθαναν από τις κακουχίες, την πείνα και τη δίψα κατά την διάρκεια των πρωτοφανών διώξεων που υπέστησαν από τους Τούρκους ακριβώς πριν από 100 χρόνια (1919).
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που τόσο καθυστερημένα
αναγνωρίστηκε πριν από 35 μόλις χρόνια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να ξεχαστεί. Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής ιστορίας που μας διδάσκει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους που προέρχονται από τον περίγυρό μας με αποφασιστικότητα και σύνεση σχηματίζοντας πάντοτε ένα ενιαίο πατριωτικό μέτωπο.
Ο Συνδυασμός μας "πρώτα ο άνθρωπος" θυμάται την τραγική και μαύρη επέτειο και τιμά τους νεκρούς Ποντίους αδελφούς μας.
Ταυτόχρονα εύχεται να μην ξαναζήσουν οι Έλληνες ποτέ πια στο
μέλλον τέτοιες τραγικές στιγμές. Ούτε Γενοκτονία, ούτε ξεριζωμό, ούτε κάθε είδους διώξεις.
Ας είναι αιωνία η Μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών μας.

Πρώτα ο άνθρωπος.ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοίνωση: Ο Δήμος Κυθήρων θα παραμείνει ανοιχτός το Σάββατο 18/5 από 09:00 έως 15:00 για την παραλαβή των ψηφοδελτίων των υποψήφιων συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μάϊου 2019, για το Δήμο και τις τοπικές κοινότητες.
Η παράδοση των ψηφοδελτίων θα γίνεται στο Δημαρχείο από την υπάλληλο του δήμου κα Άννα Μπουρνά.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ,Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τα χόρτα


Πρώτα ο άνθρωπος.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ tsirigo fm


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ tsirigo fm
Σε απάντηση των όσων μακροσκελέστατα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Π. Μπαχτής, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Πιστεύοντας και υπηρετώντας ταυτόχρονα το ήπιο πολιτικό κλίμα που αρμόζει περισσότερο στην μικρή μας κοινωνία, δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση. Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε τα εξής:
Πιστεύουμε ότι για την διεξαγωγή μιας άρτια οργανωμένης τηλεμαχίας (Debate) απαιτείται απευθείας επικοινωνία με εκπροσώπους ΟΛΩΝ των συνδυασμών και ΟΛΩΝ των τοπικών μέσων ενημέρωσης που θα καθορίσουν από κοινού την όλη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την αντικειμενικότητά της. Παράλληλα μάλιστα θα ακυρώσουν και κάθε πιθανή προσπάθεια αμφισβήτησης της όλης διαδικασίας.
Αντιθέτως, εάν εσείς θεωρείτε ότι με την αποστολή ενός μηνύματος στην εκλογική σελίδα του Συνδυασμού μας που καθημερινά δέχεται εκατοντάδες μηνύματα και την οποία χειρίζονται οι εθελοντές μας και όχι επαγγελματίες εξαντλήσατε το δημοσιογραφικό σας καθήκον, αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας.
Αναφορικά με το «άτυπο εμπάργκο» που αναφέρετε, σας ενημερώνουμε ότι είναι ομόφωνη απόφαση των μελών του Συνδυασμού μας να μη συμμετέχουν σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού Τsirigo fm, επειδή ακριβώς δεν εξασφαλίζονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις αντικειμενικής ενημέρωσης των συμπατριωτών μας.
Όσον αφορά τους αήθεις υπαινιγμούς σας για την θητεία του επικεφαλής του Συνδυασμού μας και υποψηφίου Δημάρχου στο Νοσοκομείο Μολάων, σας πληροφορούμε ότι τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιτυχία της. Κάθε τι άλλο όχι μόνο είναι αντιδεοντολογικό, αλλά και παραπέμπει σε συνειδητή προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κ. Π. Μπαχτή για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, αφού κι ο ίδιος διαπιστώνει τη χαμηλή αποδοχή που έχει ο κ. Χαρχαλάκης στην κοινωνία των νησιών μας.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Εδώ το δημοσίευμα του ΤΣΙΡΙΓΟ FM 

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το επιθετικό προς εμένα και τον σταθμό μου, Δελτίο Τύπου(βλ. ΕΔΩ) του Συνδυασμού ''Πρωτα ο Άνθρωπος'' του κ. Παναγόπουλου, λίγη μόλις ώρα μετά (σαν να το είχαν έτοιμο) την πρώτη ανακοίνωση διεξαγωγής του Debate των υποψηφίων Δημάρχων Κυθήρων, την ερχόμενη Τετάρτη 22/5.
Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κι ο κ. Παναγόπουλος μαζί με τους υποψηφίους του δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν δημόσια το πολιτικό τους ήθος, αλλα και τις πρακτικές που ακολουθούν. Επίθεση και στοχοποίηση σε όποιον ειναι αντικειμενικός και δεν ''χορεύει'' στο ρυθμό που θέλουν να παίζουν οι ίδιοι. Και αλήθεια αναρωτιέμαι αν ο κ. Παναγόπουλος λειτουργεί έτσι προεκλογικά, με προσωπικές επιθέσεις και επιχειρώντας να μειώσει τη δουλειά και την προσωπικότητα ενος νέου ανθρώπου, που ζει μόνιμα κι εργάζεται στα Κύθηρα τα τελευταία χρόνια, τι πρόκειται να πράξει αν κι εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος;
Επειδή όμως εγώ δεν ήρθα στα Κύθηρα τον τελευταίο μήνα, ούτε προσβλέπω στο μισθο του Δημάρχου και κυρίως δεν μασάω τα λόγια μου, για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας θα απαντήσω ένα προς ένα στα σημεία της νυχτερινής συκοφαντικής προς εμένα ανακοίνωσης του Συνδυασμού ''Πρώτα ο Άνθρωπος'' που βρίθει από ανακρίβειες, ψέματα κι εμπάθεια.
1) Αναφέρει η ανακοίνωση τους:
''Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μπαχτής, χωρίς να έχει ενημερώσει'' 
Η Απαντησή μου:
Ο κ. Παναγόπουλος και ο Συνδυασμός του, λένε ΨΕΜΑΤΑ, καθώς γνώριζαν πολύ καλά την πρόθεσή μας (δεν το διοργανώνω μόνος μου το Debate) για την διεξαγωγή debate υποψηφίων Δημάρχων Κυθήρων. Κι όχι μονο το γνώριζε αλλά το γνώριζε κι εγκαίρως.Από τις 9 Μαϊου είχα στείλει γραπτό μήνυμα - πρόσκληση, στη σελίδα του Συνδυσαμού του κ. Παναγόπουλου, στο οποίο τον καλούσα να μας απαντήσει αν προτιθεται να συμμετέχει στο debate που διοργανωνουμε, μήνυμα το οποίο είχε διαβαστεί, αλλά στο οποίο δεν απάντησαν ποτέ. Επιπρόσθετα ειχα επικοινωνήσει με δύο υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του, στους οποίους μετέφερα το αίτημά μας για το debate, οι οποίοι στη συνέχεια με διαβεβαίωσαν οτι του το μετέφεραν.
Σας παραθέτω το γραπτό μήνυμα - πρόσκληση στον κ. Παναγόπουλο για το Debate απο τις 9 Μαϊου που καταρρίπτει τα ΨΕΜΑΤΑ τους περι άγνοιας:
Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στις φωτογραφίες
2) Συνεχίζει η ανακοινωσή τους:
''και χωρίς να έχει λάβει υπόψη του τις υποχρεώσεις και τα δεσμευτικά προγράμματα των περιοδειών των υποψηφίων Δημάρχων,''
Η απαντησή μου:
Το κάλεσμα που εκανα στον κ. Παναγόπουλο το έκανα και στους άλλους δύο υποψηφίους Δημάρχους, οι οποίοι έχουν κι αυτοί δεσμευτικά προγράμματα ομιλιών, γεγονός όμως που δεν τους εμπόδισε να μου απάντησουν αμέσως θετικά, καθώς το debate θα γίνει σε ώρα που δεν επηρεάζει τις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων. Ο κ. Παναγόπουλος μιλάει για το δεσμευτικό πρόγραμμα των ομιλών του... Σκεφτείτε είναι τοσο δεσμευτικό, που ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ μέχρι σήμερα. Και προκαλώ οποιον θέλει να μπει τώρα στη σελίδα του Συνδυασμού του, να δει οτι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αναρτημένο πρόγραμμα ομιλιών,  παρα μόνο περιστασιασκές ανακοινώσεις για την ομιλία της ημέρας κι αυτό όχι πάντα.
Τέλος θέλω να ενημερώσω τους Κυθηρίους και τους Αντικυθηρίους, ακόμα και τον πιο καχύποπτο, οτι το debate είχαμε προγραμματίσει να γίνει την Πέμπτη 23/5, αλλά μετά από ενημέρωση που ειχαμε, από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Κυθήρων, πως εκείνη την ημέρα θα ειχε την προεκλογική του ομιλία ο κ. Παναγόπουλος, αλλάξαμε την ημερόμηνία για να τον διευκολύνουμε και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αρα κι άλλο ΨΕΜΑ στην ανακοίνωση του κ. Παναγόπουλο, για το ότι δηθεν δεν σεβόμαστε τα προγράμμα των υποψηφίων και ειδικά του ιδίου.
3) Συνεχίζει στην ανακοίνωσή τους:
''Με ποια εξουσία το κάνεi; Ποια στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει μια τέτοια πρωτοφανή αυθαιρεσία;''
Η Απάντησή μου:
Την ''εξουσία'' όπως την χαρακτηρίζετε εσείς κ. Παναγόπουλε, για την διενέργεια debate μας την δίνει ο κόσμος που μας το ζητάει καθημερινά και το λειτούργημα το οποίο ασκούμε. Εμείς δεν έχουμε καμία άλλη ''εξουσία'' κ. Παναγόπουλε ούτε θέλουμε ''εξουσίες''... Εσείς προφανώς ζείτε σε άλλο νησί ή η όψιμη εμφάνισή σας στα δρώμενα των Κυθήρων, δείχνει οτι δεν έχετε γνώση του τι ζητάει και τι θέλει ο κόσμος. Σας συμβουλεύω, σαν μόνιμος κάτοικος των Κυθήρων, να αφουγκράζεστε καλύτερα τι ζητάνε οι πολίτες, καθώς σε μία εβδομάδα θα ζητήσετε την ψήγο τους.
4) Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
''Ειλικρινά λυπούμαστε που ένας νέος άνθρωπος που υποτίθεται υπηρετεί την αδέσμευτη δημοσιογραφία καταφεύγει σε τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές.''
Η Απάντησή μου:
Από πότε κ. Παναγόπουλε το κάλεσμα σε ένα debate υποψηφίων Δημάρχων ειναι φασιστική πρακτική; Φασιστικό είναι να θέλει ένας υποψήφιος να επιβάλλει τους δικους του όρους έναντι των υπολοίπων κι οταν δεν το καταφέρνει και δεν τον συμφέρει να εμφανιστεί ο ίδιος, προσπαθεί με πρακτικές κατάσυκοφάντησης και προσβολής επαγγελματιών, να θέλει να το ακυρώσει (το debate).
5) συνεχίζει η ανακοίνωση τους:
''Εμείς, επειδή πιστεύουμε βαθιά στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας, δηλώνουμε επισήμως ότι έχουμε τη βούληση να συμμετάσχουμε σε τηλεμαχία. Όμως, επειδή η ενημέρωση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι ελλιπής, στρεβλή και υπογείως κατευθυνόμενη, ξεκαθαρίζουμε ότι η συμμετοχή μας προϋποθέτει απόλυτη και αδιαμφισβήτητη εξασφάλιση της αντικειμενικότητας των ερωτώντων, καθώς και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των τοπικών μέσων ενημέρωσης''
Η Απάντησή μου:
Ακόμα ένα μεγάλο ΨΕΜΑ από τον κ. Παναγόπουλο. Αν πιστεύατε κι επιδιώκατε την πλήρη κι αντικειμένικη ενημέρωση, δεν θα ζητούσατε να σας δώσω τις ερωτήσεις, σαν προϋπόθεση για να δώσετε συνέντεξη στο σταθμό μου, ούτε θα επιβάλλατε ένα σιωπηρό εμπάργκο εμφανίσεων υποψηφίων σας στο σταθμό μου, το οποίο (εμπάργκο) δεν έχετε καν την πολιτική αξιοπρέπεια να βγείτε να το ανακοινώσετε δημόσια. Εγώ προσωπικά και ο σταθμός μου έχουμε αποδείξει 9 χρόνια την αντικειμενικότητά μας.
Παρά την αναίτια επιθετικότητα και στοχοποίησή μου από εσάς και τον Συνδυασμό σας, εμείς καλύψαμε και τα εγκαίνια του εκλογικού σας κέντρου στον Ποταμό και δημοσιεύουμε ολες τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου χωρίς ποτέ να μας τα έχετε στείλει, γεγονός απαράδεκτο για ένα Συνδυασμό. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος.
Όσο για τη συμμετοχή όλων των τοπικών μέσων που ζητάτε, καταλαβαίνω πως αν σας καλέσει κάποιο άλλο τοπικό Μέσο σε debate, θα θέσετε σαν προϋπόθεση για την συμμετοχή σας εκεί, τη δική μου παρουσία όπως και του κ. Μανώλη Καλλιγέρου.
Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν απαιτήσετε το ίδιο, θα δείξετε και θα αποδείξετε οτι λειτουργείτε ξεκάθαρα μεροληπτικά εναντίον μας και φυσικά οτι ψεύδεστε.
7) Συνεχίζει η ανακοίνωση τους:
''Άλλωστε, η μέχρι τώρα «πολιτεία» του κ. Μπαχτή στο χώρο της πληροφόρησης ακριβώς το αντίθετο έχει αποδείξει.''
Η Απαντησή μου:
Η παρουσία μου 9 χρόνια μόνιμα στο νησί και στο σταθμό έχει δειξει αν ειμαι αντικειμενικός ή όχι. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά μου. Η τοπική μας κοινωνία είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι κ. Παναγόπουλε. Ο κόσμος ξέρει οτι δεν χειραγωγούμαι κι αυτό ειναι που σας ''χαλάει τη σούπα''. Όμως αλήθεια κ. Παναγόπουλε εσείς ειστε το ίδιο περήφανος για την μεχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία και για το έργο σας στο Νοσοκομείο Μολάων; Εγώ σαν πολίτης και μέλος του εκλεκτορικού σας σώματος, θα ήθελα να δημοσιεύσετε περισσότερες λεπτομέρειες για να μάθουμε για το έργο σας στην προηγούμενη δημόσια θέση που ειχατε τοποθετηθεί.
Με ενδιαφέρον περιμένω να μας πείτε αν ολοκληρώσατε τη θητεία σας στο Νοσοκομείο των Μολάων, τα πεπραγμένα σας και τη σχέση που είχατε με τους εργαζομένους εκεί.
8) Κλέινει η ανακοίνωση τους:
''Γι΄ αυτό λοιπόν, εμείς -σεβόμενοι τις αρχές της δημοκρατικής και αδέσμευτης ενημέρωσης, τον εαυτό μας και την νοημοσύνη των συμπατριωτών μας– και επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Μπαχτή και των αφανών ή φανερών συνοδοιπόρων του, ξεκαθαρίζουμε εγκαίρως ότι σε μια τέτοια τηλεμαχία δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος.''
H Απάντησή μου:
Ο κ. Παναγόπουλος την πρόσκληση σε ένα debate υποψηφίων Δημάρχων (που είναι μια λαϊκή απαίτηση) την χαρακτηρίζει ''τερτίπια'' δικά μου και των συνοδοιπόρων μου, για τους οποίους μιλάει ειρωνικά και υποτιμητικά.
Εγώ σας απαντάω κ. Παναγόπουλε οτι είμαι περήφανος για τους φανερούς (μόνο τέτοιους έχω) συνοδοιπόρους μου και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους και με τιμούν με τη φιλία τους και την εμπιστοσύνη τους εδώ και χρόνια.
Μαζί διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το debate στις προηγούμενες εκλογές και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Οι συνοδοιπόροι μου κ. Παναγόπουλε για να ξέρετε, δεν ειναι ευκαιριακοί όπως οι δικοί σας, ουτε με θυμήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές επειδή, έφαγαν άκυρο από άλλους που ήθελαν να συνεργαστούν, πριν απο εσάς...
Όμως μην ανησυχείτε ο κόσμος κρίνει και βγάζει τα συμπεράσματά του.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως η πρόσκληση για το debate των υποψηφίων Δημάρχων είναι ανοιχτή και καλώ και δημόσια τον κ. Παναγόπουλο, να τιμήσει το αίτημα των πολιτών και να έρθει να μιλήσει στους Κυθηρίους και στους Αντικυθηρίους για το πρόγραμμά του και να απαντήσει στα ερωτήματα που θα τεθούν σε όλους τους υποψηφίους.
Σε διαφορετική περίπτωση η μη συμμετοχή του, θα αποδείξει περίτρανα την φημολογούμενη ανεπάρκειά του ως υποψηφίου Δημάρχου (δεν την υιοθετώ αυτή τη φήμη) και τον ''φόβο'' του, λόγω άγνοιας, να απαντήσει δημόσια σε ερωτήσεις που δεν θα γνωρίζει από πριν.

Υ.Γ. Κυκλοφορεί μια φήμη στα Κύθηρα και ως φήμη τη μεταφέρω, δεν την υιοθετώ και σας ρωτάω δημόσια να απαντήσετε κ. Παναγόπουλε, αν ισχύει οτι ιδιοκτήτης κι εκδότης τοπικής εφημερίδας, είναι κουμπάρος σας.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στον προεκλογικό σας αγώνα.

Παναγιώτης Μπαχτής
Ιδιοκτήτης Ρ/Σ TSIRIGO FM 105,6

Φωτογραφία αρχείου